III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри
Участникът трябва да разполага с минимум един обект, в които ще се приготвя храната, регистриран по чл. 12 от Закона за храните и с минимум едно транспортно средство (собствено или наето за срок, покриващ срока на действие на договора), което да отговаря на изискванията за транспортиране на животински храни. Регистрацията на обекта за приготвяне на храна трябва да бъде с обхват, позволяващ в обекта да се извършва дейността, предмет на поръчката, като обектът следва да бъде регистриран на името на лицето, което ще извършва приготвянето на храната. Обстоятелството за наличието на удостоверение за регистрация на обекта, съгл. ЗХ и удостоверение за регистрация на транспортното средство, съгл. ЗВМД се удостоверява в ЕЕДОП, като се посочва информация относно вписването на обекта/превозното средство в съответния регистър и дали съответния документ е на разположение в електронен формат, както и уеб адрес, орган или служба, издаваща документа и точното наименование на документа. Посочените документи, доказващи изпълнението на това изискване се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключване на договора (чл. 67, ал. 6 от ЗОП). Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива. Документите могат да бъдат изисквани и при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП. |
III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1. Участникът задължително трябва да разполага с лица (най-малко по едно), отговарящи за контрола на качеството на храната, технически лица за изпълнение на поръчката – готвач, работник кухня, и инструктор по лечебно хранене или диетолог. При подаване на оферта, съответствието с изискването участникът декларира в ЕЕДОП, като посочва в част IV, буква „В“, т.6 информация за лицата, отговарящи за контрола на качеството на храната: име, презиме и фамилия на лицето, завършено образование, професионална квалификация и професионален опит. 2. Участникът трябва да притежава опит в предоставянето на услуги, сходни или еднакви с предмета на обществената поръчка, поради което следва през последните три години, считано от датата на подаване на офертата си за участие, да има приключено изпълнение поне по 1 (един) договор за услуги по приготвяне и доставяне на храна за институции, предоставящи социални услуги и/или лечебни заведения, при среднодневно количество – 200 хранодни. Обстоятелството се удостоверява в ЕЕДОП.
За 1 - Документите, доказващи изпълнението на това изискване (диплома, документи, удостоверяващи професионална квалификация, се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключване на договора (чл. 67, ал. 6 от ЗОП). Документите могат да бъдат изисквани и при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП. За 2 - Документите, доказващи изпълнението на това изискване (доказателство за изпълнение, съдържащо изпълнен/и договор/и в посочения обем, се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключване на договора (чл. 67, ал. 6 от ЗОП). Документите могат да бъдат изисквани и при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП.
|