Деловодна информация
00891Химикотехнологичен и металургичен университет
СБ-19-110 27/01/2017 (дд/мм/гггг)
не
00891-2017-0002 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Химикотехнологичен и металургичен университет- гр. София 000670673
бул. Св. Климент Охридски № 8
София BG411 1756 България
Христина Джамбова +359 28163-138/ +359 898527999
zop@uctm.edu +359 28685488

Интернет адрес/и

http://dl.uctm.edu/bg/

Технически редакции
Дата Стара стойност Вид на редакцията
02.02.2017 11:07 ч. :  http://dl.uctm.edu/bg/?q=node/85%20 служебно вписване
затвори
 История http://dl.uctm.edu/bg/?q=node/85


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://dl.uctm.edu/bg/?q=node/355
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Образование

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Инженеринг за реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в учебен корпус на Химикотехнологичен и металургичен университет- гр. София
45000000      
Строителство

Инженерингът за реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сграда В на ХТМУ включва: проектиране, СМР и авторски надзор, които ще бъдат изпълнени съгласно техническите спецификации на Възложителя, указанията в документацията за участие, както и съответните нормативни разпоредби.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
2285115.15      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

Химикотехнологичен и металургичен университет- гр. София

ОБЕКТ на настоящата поръчка е учебен корпус сграда В на ХТМУ одобрена за обновяване в рамките на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Инженерингът за реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сграда В на ХТМУ включва: проектиране, СМР и авторски надзор.Работни проекти за нуждите на обновяването следва да бъдат изготвени от екип от правоспособни проектанти, съгласно ЗУТ, Наредба № 4 от 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти и друга свързана подзаконова нормативна уредба по приложимите части в зависимост от допустимите и одобрени за финансиране дейности. Проектите следва да бъдат придружени с подробни количествено-стойностни сметки по приложимите части, придружени с анализ на единичните цени за всички видове работи, включени в тях, съгласно препоръките за задължителните СМР в техническите паспорти и енергийните обследвания за обектите.Изпълнителят, ще упражнява авторския надзор по време на строителството, съгласно одобрените проектни документации и приложимата нормативна уредба, посредством проектантите по отделните части на проекта или упълномощени от тях лица при условие, че упълномощените лица притежават необходимата квалификация.Изпълнението на СМР за обновяване за енергийна ефективност се извършва в съответствие с част трета "Строителство" от ЗУТ и започва след издаване на разрешение за строеж от компетентните органи за всеки конкретен обект.Техническото изпълнение на строителството трябва да бъде изпълнено в съответствие с изискванията на българската нормативна уредба, техническите спецификации на вложените в строежа строителни продукти, материали и оборудване, и добрите строителни практики в България и в Европа.В рамките на настоящата дейност ще бъде изпълнено следното:
• Изпълнение на всички енергоспестяващи мерки, които са предписани като задължителни за сградите в обследването за енергийна ефективност и които водят до най-малко клас на енергопотребление "С";
• Изпълнение на мерки по конструктивно възстановяване / усилване, които са предписани като задължителни в техническото обследване на сградите (съгласно Техническите паспорти на сградите, част Б "Мерки за поддържане на строежа и срокове за извършване на ремонти", т. 2 "Необходими мерки за поддържане на безопасната експлоатация на строежа и график за изпълнение на неотложните мерки");
• Изпълнение на мерки, свързани с подобряването на достъпа за лица с увреждания до сградите в съответствие с Наредба № 4 от 01.07.2009 г. за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания и съгласно въпросите и отговорите по процедурата.
Пълната информация относно обхвата, обема и изискванията към изпълнението на обществената поръчка е подробно описана и регламентирана в Техническата спецификация, неразделна част от настоящата документация.
Критериите по-долу
 
ДА Начин на изпълнение на поръчката (НИП)    60%
Цена
40%
II.2.6) Прогнозна стойност
2285115.15      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
 / 30/12/2018 (дд/мм/гггг)

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Проектно предложение BG16RFOP001-3.003-0003 „Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в учебен корпус на ХИМИКОТЕХНОЛОГИЧЕН И МЕТАЛУРГИЧЕН УНИВЕРСИТЕТ- гр. София“

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът на поръчката: първа група строежи, минимум трета категория строежи съгласно Наредба № 1 от 30.07.2003 година за номеклатурата на видовете строежи и чл. 137 от ЗУТ.за чуждестранни лица - в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Минимален общ оборот, реализиран за последните 3 (три) приключили финансови години.
2. Застраховка "Професиоанлна отговорност".


1. Участниците следва да са реализирали за последните 3 (три) приключили финансови години минимален общ оборот в размер: 4 570 230,00 лв.
2. Участникът следва да притежава застраховка „Професионална отговорност“ на лицето / лицата, което / които ще осъществява/т строителството за вреди, причинени на други участници в строителството и / или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнения на задълженията им за целия срок на договора.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участниците трябва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, а именно да притежават опит в проектирането.
2. Участниците трябва да са изпълнили дейности с предмет и обем идентични или сходни с предмета на поръчката през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, а именно да притежава опит в изпълнението на СМР / строителство и / или проектиране и изпълнение на строеж.
3. Участникът трябва да разполага с екип от експерти за изпълнението на предмета на поръчката в минимален състав, както следва: Ръководител на договора за Инженеринг; Проектант по част „Архитектурна“; Проектант по част „Енергийна ефективност“; Проектант по част „Конструктивна“; Проектант по част „Пожарна безопасност“; Проектант по част „План за безопасност и здраве“; Проектант по част „План за управление на строителните отпадъци“; Проектант по част "Електро"; Проектант по част "ВиК"; Технически ръководител на обекта; Отговорник за контрола на качеството;


1. Под обхват еднакъв или сходен с предмета на поръчката се разбира извършване на проектиране и / или Проектиране и изпълнение на строеж, свързани с въвеждане на мерки за подобряване на енергийната ефективност.
2. Под „изпълнени“ се разбира строителство, чието изпълнение е приключило в рамките на 5 г. от датата на подаване на оферта за настоящата обществена поръчка.
Под обхват идентичен или сходен с предмета на поръчката следва да се разбира: извършване на строително-монтажни работи и / или Проектиране и изпълнение на строеж, свързани с въвеждане на мерки за подобряване на енергийната ефективност, /на жилищни и/или обществени сгради минимум трета категория.
3.Участникът трябва да разполага с екип от експерти в минимален състав, както следва:Проектант по част „Архитектурна“: висше образование специалност „Архитектура“ или еквивалент; да притежава валидно удостоверение ППП или еквивалент съгласно чл. 230 от ЗУТ;Проектант по част „Енергийна ефективност“: висше образование-инженер ОВК или еквивалент; да притежава валидно удостоверение за ППП или еквивалент съгласно чл. 230 от ЗУТ;Проектант по част „Конструктивна“: висше образование Строителен инженер, (инженер-конструктор) или еквивалент; да притежава валидно удостоверение за ППП или еквивалент съгласно чл. 230 от ЗУТ;Проектант по част „Пожарна безопасност“: техническо правоспособно лице, или еквивалент; да притежава валидно удостоверение за ППП, придружено от Удостоверение за завършен курс по пожарна безопастност съгласно Із-1971 от 29.10.2009 година за Строителнотехническите правила и норми за осигуряване на безопастност при пожар или следва да притежава Удостоверение за пълна проектанска правоспособност по интердисциплинарна част пожарна безопастност или еквивалент съгласно чл. 230 от ЗУТ;Проектант по част „План за безопасност и здраве“: висше образование инженер (конструктор), или еквивалент; да притежава валидно удостоверение за ППП или еквивалент съгласно чл. 230 от ЗУТ;Проектант по част „План за управление на строителните отпадъци“: висше образование архитект или инженер, или еквивалент; да притежава валидно удостоверение за ППП или еквивалент съгласно чл. 230 от ЗУТ; следва да притежава Сертификат за завършен курс на обучание по Наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали или еквивалент.Проектант по част „Електро"-Електро-инженер или еквивалент с ППП;Проектант по част „ВиК“ -ВиК- инженер или еквивалент с ППП;Технически ръководител на обекта: висше образование „Строителен инженер“ или „строителен техник“, съгласно чл. 163 а, ал. 2 и 3 от ЗУТ; опит като технически ръководител по смисъла на чл. 163 а, ал. 4 от ЗУТ при изпълнение на строително-монтажни работи на минимум един въведен в експлоатация строителен обект с обхват, сходен с предмета на поръчката; Отговорник за контрола на качеството: да притежава удостоверение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството или еквивалентно;
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


1. Гаранция за изпълнение на договора - 3 %.
2. Гаранция за авансово предоставени средства - 35 % от общата стойност на договора с ДДС.
И двете гаранции се предоставят в една от следните форми: парична сума, банкова гаранция или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
3. От участие се отстраняват участници, за които са налице обстоятелствата по чл. 54, ал. 1, т. 1-7 от ЗОП.
4. Участниците следва да НЕ са регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим съгласно ЗИФОДРЮПДРСЛТДС.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

27/02/2017 (дд/мм/гггг)   16:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

28/02/2017 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

ХТМУ - гр. София, бул. "Св. Климент Охридски" №8, сгр. А - Ректорат, ст. 210

Заседанието по отваряне на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Срокът за обжалване е съгласно Част шеста, Глава Двадесет и седма.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 27/01/2017 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва