Деловодна информация
00935
C-2512 25/05/2016 (дд/мм/гггг)
не
00935-2016-0006 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Стрелча 000351864
град Стрелча, Република България, Област Пазарджик, пл. Дружба № 1
Стрелча BG423 4530 България
Донка Фингарова -Койчева - гл.експерт ЕРР +359 35322020
kmet.strelcha@gmail.com +359 35322011

Интернет адрес/и

www.strelcha.bg.

http://www.strelcha.bg/page.php


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.strelcha.bg/page.php
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Публично състезание за определяне на изпълнител за обществена поръчка с предмет извършване на Строително монтажни работи на обект: Енергийна ефективност на многофамилна жилищна сграда бул.”България”
45000000      
Строителство

Публично състезание за извършване на Строително монтажни работи на обект: Енергийна ефективност на многофамилна жилищна сграда бул.”България”Енергийна ефективност на многофамилна жилищна сграда бул.”България” 110 А,Б,В, във връзка с реализирането на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради” Основни дейности, включени в предмета на поръчката. са: Мярка за енергоспестяване № 1: Топлинно изолиране на външни стени. Мярка за енергоспестяване №2: Топлинно изолиране на покрив. Мярка за енергоспестяване №3: Топлинно изолиране на под. Мярка за енергоспестяване №4: Подмяна на съществуващата стара дограма. Мярка за енергоспестяване Мярка за енергоспестяване № 5 – Енергоспестяващо осветление в общите части на сградата.Стойността на поръчката, включва непредвидени разходи в размер до 10% от стойността на СМР и в договора с изпълнителя на СМР е включена клауза, която касае третирането на непредвидени разходи. Тези разходи се отчитат на окончателно плащане.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
452004.17      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG423

град Стрелча, жилищна сграда бул.”България”

Енергийна ефективност на многофамилна жилищна сграда бул.”България” 110 А,Б,В, във връзка с реализирането на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради” Б). Основни дейности, включени в предмета на поръчката. Настоящата обществена поръчка включва изпълнение на мерки за енергийна ефективност на многофамилна жилищна сграда, находяща се в град Стрелча, бул.”България” 110 А,Б,В, във връзка с реализирането на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради”. Предвидените енергоспестяващи мерки са: Мярка за енергоспестяване № 1: Топлинно изолиране на външни стени. Мярка за енергоспестяване №2: Топлинно изолиране на покрив. Мярка за енергоспестяване №3: Топлинно изолиране на под. Мярка за енергоспестяване №4: Подмяна на съществуващата стара дограма. Мярка за енергоспестяване № 5 – Енергоспестяващо осветление в общите части на сградата.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
452004.17      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
60

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците следва да са вписани в Камарата на строителите в България и да притежават удостоверение за първа група четвърта категория от ПРАВИЛНИК за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя или еквивалентно. За целта участника следва да представи заверено копие на удостоверението и талона към него или еквивалент, или да декларира че притежава такова удостоверие или в случай, че бъде определен за изпълнител ще предостави такова удостоверение. Възложителя няма да подпише договора с определения изпълнител, който не представи удостоверение от КСБ с посочената група и категория строежи .
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

участниците следва да предоставят заверено копие от застраховка "Професионална отговорност" с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, в съответствие с чл.171 от ЗУТ. Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Участниците следва да притежават застраховка "Професионална отговорност" или еквивалент с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, в съответствие с чл.171 от ЗУТ
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания;
2.Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност на лицата;
3.Доказване: декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката;
Допустимо е кандидатът да предложи еквивалентни машини или оборудване, които извършват еквивалентни строителни операции.
4.Доказване: Представяне на копия на сертификатите или еквивалентни документи. Сертификатите трябва да са издадени от от акредитирани лица, за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието на стоките със съответните спецификации или стандарти.
Забележка:За доказване на личното състояние, на съответствието с критериите за подбор или на съответствие с техническите спецификации кандидатът или участникът може да представи удостоверение за регистрация в официален списък на одобрени стопански субекти или сертификат, издаден от сертифициращ орган.
Възложителят ще приеме и други еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки, както и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството.
Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от друг национален орган за акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.
Документи, с които се доказват: Копия от сертификати или еквивалентни документи, издадени от органи, установени в други държави членки, както и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството или за опазване на околната среда.


1.Участникът да е извършил минимум 1(едно) СМР, * идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, изпълнени през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертите в зависимост от датата, на която е учреден или е започнал дейността.
Забележка: * идентични или сходни СМР, свързани с извършване на всяка една от дейностите посочени в Техническата спецификация.
2.Участникът да трябва да предложи екип, притежаващ необходимата професионална квалификация и опит, съответстващи на спецификата на поръчката, както следва:
•Ръководител на екипа - строителен инженер ПГС/ССС строителство и/или еквивалент, висше образование с образователно квалификационна степен „магистър, с професионален опит не по-малко от 5 /пет/ години в изпълнението на строителни обекти
• Координатор по качеството- лице изпълняващо контрола по качеството, с висше образование- строителен инженер и/или еквивалент с образователно квалификационна степен „магистър” или „бакалавър”, с професионален опит не по-малко от 2 /две/ години в областта на контрола по качеството;
• Координатор по безопасност и здраве в строителството -лице изпълняващо функциите за безопасност и здраве, с минимален професионален опит не по-малко от 5 /пет/ години общ професионален опит, да притежава валидно удостоверение за координатор по безопасност и здраве в строителството, съгласно Наредба № 2/2004 на МРРБ или еквивалентно;
Всеки участник трябва да разполага минимум със следните квалифицирани лица, които ще изпълняват строителството;
• работник топлоизолация – минимум 2бр.;
• работник хидроизолация – минимум 2бр.;
• работник ел. – минимум 2 бр.;
• работник монтаж на дограма – минимум 2бр.;
• Общи работници – минимум 2 бр.;
3.Участникът трябва да разполага с инструменти и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката, а именно:
-лекотоварни автомобил – 1 бр.
- Фасадно скеле – 500 кв. м.
- ъглошлайф - минимум 1 бр.;
- заваръчни инструменти – минимум 1 бр.
- ударно пробивна машина - минимум 2 бр.;
4.Участникът трябва да прилага следните системи за управление на качеството;
- система за управление на качеството в строителството (или еквивалент) ISO 9001:2008 или еквивалент;
- система за управление на околната среда (или еквивалент) с предмет строителство ISO 14001:2004 или еквивалент;
- система за управление на здраве и безопасност при работа (или еквивалент) OHSAS 18001:2007 или еквивалент.
Обхвата на системите за управление следва да е строителство, строително-ремонтни дейности, саниране на сгради и други еквивалентни.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

27/06/2016 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

31/12/2016 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

28/06/2016 (дд/мм/гггг)   08:30 (чч:мм)

Република България, Област Пазарджик, гр. Стрелча, пл.Дружба № 2

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба може да се подава в срока по чл. 196 във връзка с чл.197 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 25/05/2016 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва