Деловодна информация
00794
РД 08 00-292 07/03/2019 (дд/мм/гггг)
не
00794-2019-0006 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Решение за одобряване на обявление за изменение или допълнителна информация и обявление за изменение или допълнителна информация

Решение за одобряване на обявление за изменение или допълнителна информация

(Информацията не се публикува в Официален вестник на ЕС)

142 07/03/2019 (дд/мм/гггг)

І: Възложител:

I.1) Наименование и адрес
Община Левски 000413814
бул.България №58
Левски BG314 5900 България
Красимира Косева +359 65082448
oblevski@abv.bg +359 65083195

Интернет адрес/и

www.oblevski.com

https://levski.imeon.bg/frmAOP.aspx?FmPCYiznRKI%3d=TtjN3Kgw3nk%3d


II: Административна информация:
II.1) Процедурата е открита с:
124 28/02/2019 (дд/мм/гггг)
00794-2019-0006

ІIІ: Правно основание:
Чл. 179, ал. 1 от ЗОП


IV: Одобрявам:

Обявлението за изменение или за допълнителна информация


VI: Допълнителна информация


VI.2) Процедури по обжалване
VI.2.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване

Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.2.2) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал.1, т.4 от ЗОП: Жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 179 - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или за допълнителна информация.


07/03/2019 (дд/мм/гггг)

VII: Възложител

Любка Веселинова Александрова Кмет на Община Левслии

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Поправка

Обявление за изменения или за допълнителна информация

Директива 2014/23/ЕС/ЗОП

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

  Бележка: Ако корекции или изменения на обявления доведат до съществена промяна на условията на процедурата, е необходимо да се удължат първоначално
 предвидените крайни срокове или да се стартира нова процедура.

не
 Раздел I: Възлагащ орган/възложител
(както е посочено в оригиналното обявление)

I.1) Наименование и адреси 1

Община ЛЕВСКИ 000413814
бул.България№58
Левски BG314 5900 България
Красимира Косева +359 65982448
oblevski@abv.bg +359 65083195

Интернет адрес/и

www.oblevski.com

https://levski.imeon.bg/frmAOP.aspx?FmPCYiznRKI%3d=TtjN3Kgw3nk%3d

Раздел II: Предмет (както е посочено в оригиналното обявление)

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа гр. Левски, Община Левски по 6 обособени позиции“
45000000      
Строителство

Извършване на строително - монтажни работи по реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в гр.Левски община Левски по 6 обособени позиции. Видовете строителни и монтажни работи, които ще се изпълняват са подробно описани в Техническата спецификация. Количествата ще се доказват с протокол за действително извършени СМР, съставен по реда на Наредба № 3 от 31.07.2003 год. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството.
Раздел VI: Допълнителна информация
07/03/2019 (дд/мм/гггг)

VI.6) Препратка към оригиналното обявление


  
 -  (година и номер на документа)
 (напр. 2015/S 123-123456)   897956
Раздел VII: Промени

VII.1) Информация за коригиране или добавяне

Промяна в първоначалната информация, подадена от възлагащия орган
VII.1.2) Tекст за коригиране в оригиналното обявление 1 (моля, укажете съответния раздел и номер на параграф в оригиналното обявление
II.2.14
1,2,3,4,5,6

добавя се текста

ако предлаганата цена надвишава прогнозната стойност за всяка обособена позиция, посочена в документацията, участникът ще бъде отстранен
III.1.1

Участникът следва да е вписан в Централния професионален регистър на Строителя към Строителната камара за изпълнение на строежи от минимум четвърта група, втора категория;Вписването в съответен регистър на държава-членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, има силата на вписване в Централния професионален регистър на строителя за обхвата на дейностите, за които е издадено.При подаване на офертата, изпълнението на изискването се доказва с попълване на раздел А „Годност”, Част IV „Критерии за подбор” от ЕЕДОП. Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, доказване на обстоятелството, че същият е вписан в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката, освен ако няма електронен достъп до базите данни.

Участниците трябва да бъдат вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) и да имат издадено удостоверение от Камарата на строителите или еквивалент, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, за четвърта група, втора категория.Изискването се декларира в електронен ЕЕДОП, в Част IV: Критерии за подбор, раздел А: Годност. При подаване на офертата участниците попълват само съответния раздел в електронен ЕЕДОП. Изискването се доказва с копие на валидно удостоверение за вписване в ЦПРС към Камарата на строителите за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на обществената поръчка или еквивалент.Преди сключване на договора, участникът определен за изпълнител, представя заверено копие на посочения документ.
III.1.1

Продължава от преходен абзац:Възложителят ще изиска, в случай, че участникът, определен за изпълнител е чуждестранно лице, същото да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава-членка на ЕС, или на друга държава – страна по Споразумението за ЕИП, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.Когато Участникът участва като обединение, което не е регистрирано юридическо лице, поне един от членовете в обединението трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи или отделни видове строителни и монтажни работи, посочени в Националната квалификация на икономическите дейности, позиция „Строителство“.

Продължава от предходен абзац:В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава. При сключването на договор, избраният за изпълнител следва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, вкл. че е извършил съответна регистрация, когато е необходимо (чл. 112, ал. 1, т. 4 ЗОП).В случай на участие на обединение, изискването се отнася до участника/участниците, които ще извършват дейностите по строителство. Ако всички участници в обединението ще извършват дейностите по строителство, то изискването се отнася за всеки от тях.
III.1.1


Продължава от предходен абзац:При предвидено участие на подизпълнители, същите следва да бъдат посочени в електронния ЕЕДОП, както и да се посочи дела от поръчката, който ще им възложат. В този случай трябва да представят доказателство за поетите от подизпълнителите задължения. Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.Възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
III.1.2

Списък и кратко описание на критериите за подбор:Участникът да притежава застраховка „Професионална отговорност на строителя“Изисквано минимално/ни ниво/а:2Участниците да притежават застраховка „Професионална отговорност на строителя“ с минимално покритие, съгласно задължителните изисквания относно категорията строителство – чл.171 от ЗУТ.;Участниците декларират, че отговарят на изискването като попълват поле 5, раздел Б „Икономическо и финансово състояние”, Част IV „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.В съответствие с разпоредбата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП и когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата, Възложителят ще изиска от участниците да представят актуални документи по чл. 62, ал. 1, т. 2 ЗОП – доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност на строителя“.

Участникът трябва да има валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството“ за строежи от втора категория, с минимална застрахователна сума, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството. За чуждестранни лица - еквивалентен документ, съобразно законодателството на държавата, в която са установени.Удостоверяване: При подаване на офертата, обстоятелството се декларира в еЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел, Б. Икономическо и финансово състояние, т. 5, с посочване на застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа за наличие на валидна застраховка за „Професионална отговорност в строителството“ за строежи от втора категория , с минимална застрахователна сума,
III.1.2

Продължава от предходен абзац:Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Продължава от предходен абзац:съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството За чуждестранните лица – посочване на еквивалентен документ, съобразно законодателството на държавата в която са установени.Доказване: При сключване на договора, участникът, избран за изпълнител, следва да представи заверено копие на валидна застрахователна полица или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/ съобразно декларираното в еЕЕДОП, а в случай че срокът на валидност на полицата изтича до датата на подписване на договора – и заверено копие на новата застрахователна полица.
III.1.2


Продължава от предходния абзац:. Изискването за застраховка за професионална отговорност на лицата по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, не се прилага за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България и е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на ЕС, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.Когато участникът използва подизпълнители, същите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.
IV.2.6

Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата
Офертата трябва да бъде валидна до:
или Продължителност в месеци: 5

Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата
Офертата трябва да бъде валидна до:
или Продължителност в месеци: 6
II.2.7
1,2,3,4,5,6

Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
Продължителност в дни: 90
Тази поръчка подлежи на подновяване:
не

Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
Продължителност в дни: 120
Тази поръчка подлежи на подновяване:
не
IV.2.2
08/04/2019 (дд/мм/гггг)
17:00
15/04/2019 (дд/мм/гггг)
09:30
IV.2.6
09/04/2019 (дд/мм/гггг)
09:30
16/04/2019 (дд/мм/гггг)
09:30
VI.3

Се добавя следното изречение:

Критериите за подбор са еднакви за всички обособени позиции.
При чуждестранни участници, за доказване съответствие с критериите за подбор се представят аналогични документи, съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен.
При участие предвидено участие на трети лица и/или подизпълнители, задължително същите представят електронен ЕЕДОП.
ЕЕДОП задължително се представя в електронен вид по образец, съгласно чл.67, ал.4 от ЗОП.
На основание чл.67, ал.5 от ЗОП „Възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата“.
VI.4.3

Подаване на жалби
Точна информация относно краен срок/крайни срокове за подаване на жалби:
съгласно чл.197 от ЗОП

Съгласно чл.197, ал.1, т.4 от ЗОП: Жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 179 - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или за допълнителна информация.
III.1.3

1.Списък с изпълнените строително – монтажни работи сходни с предмета на поръчката; 2.Списък с екипа свързан с изпълнение на поръчката; 3.Сертификати ISO 9001:2015 и ISO 140001:2015

1.Списък с изпълнените строително – монтажни работи сходни с предмета на поръчката; 2.Списък с екипа свързан с изпълнение на поръчката; 3.Сертификати ISO 9001:2015 и ISO 14001:2015



Промените са отразени в докуменатцията за участие.

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва