Деловодна информация
00129
 
да
да
09/02/2018 (дд/мм/гггг)
00129-2018-0003 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Квалификационна система - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС

НЕ
Заинтересованите оператори трябва да изискат възложителят да бъде квалифициран съгласно квалификационната система. Поръчката/ите ще бъде/ат възложена/и без последваща покана за участие в състезателна процедура.
 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

ЕВН България Топлофикация ЕАД 115016602
ул. Христо Г. Данов №37
Пловдив BG421 4000 България
Теодора Караджова – търговски въпроси, Явор Николов – технически въпроси +359 0882833193/+359 0882832270
Teodora.Karadzhova@evn.bg +359 32278500

Интернет адрес/и

www.evn.bg%20

https://www.evn.bg/Za-nas/BuyersProfile/000_QualitySystems/C-17-TP-TE-C-24.aspx?listnode=/Za-nas/BuyersProfile/000_QualitySystems


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.6) Основна дейност 

Производство, пренос и разпределение на газ и топлинна енергия

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на поръчката

Планиране, доставка, монтаж, настройка и провеждане на функционални проби до готовност за работа на цялостна тръбопроводна инсталация, арматури, носещи конструкции и спомагателни системи и инсталации С-17-TP-TE-С-24
45330000      
Строителство

II.2) Описание

II.2.2) CPV кодове
II.2.3) Място на изпълнение
BG421

На лицензионната територия на възложителя в гр. Пловдив

Планиране, доставка, монтаж, настройка и провеждане на функционални проби до готовност за работа на:
• цялостна тръбопроводна инсталация;
• необходимите стопорни и регулиращи арматури;
• необходимата стоманена конструкция за монтаж на тръбопроводи;
• изолация и спомагателно оборудване;
• мрежови помпи с честотно регулиране;
• инсталация за химическа водоподготовка;
• разширителна инсталация;
• аварийна вентилация;
• резервоар за резервно гориво с капацитет 1000 m?и прилежаща инсталация за една площадка (опционално);
• всички необходими допълнителни дейности, които се изискват за безаварийно въвеждане в експлоатация и работа на отоплителната централа;
• обучение на експлоатационния персонал;
• изготвяне на документация за съоръженията съгласно нормативните изисквания и указанията на Възложителя
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
Начална дата: (дд/мм/гггг) / Крайна дата: (дд/мм/гггг) (Попълнете по-долу)
09/02/2018 (дд/мм/гггг) 31/12/2019 (дд/мм/гггг)
НЕ

II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз: 4
не
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.9) Квалифициране на системата(обобщение на основните условия и методи) 1

Кандидатът трябва да е вписан в Централния Професионален Регистър на Строителя /ЦПРС/ на Камарата на Строителите в България /КСБ/, а за чуждестранни лица - в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, за трета група – Строежи от енергийната инфраструктура – минимум втора категория, съгласно чл. 5, ал. 1 т. 3 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя /ПРВВЦПРС/, минимум за точка т. 3.2 - строежи от трета група, втора категория, съгласно чл. 5, ал. 4 от ПРВВЦПРС или аналогична група и категория строежи съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен.

Документ, с който се доказва съответствието с критерия за подбор:
– при подаване на заявлението се попълва Част IV, Раздел А: Годност в т. 1 от ЕЕДОП;
- при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП се представя заверено копие от валидно удостоверение и валиден талон за вписване, издадени от КСБ, съответно документ за вписване на чуждестранното лице в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата членка, в която е установено, както и Декларация, че в случай, че кандидатът е избран за изпълнител, същият се задължава да поддържа валидността на удостоверението и талона за вписване, съответно регистрацията в аналогичния регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която е установено, за срока на действие на договора.


Реализиран общ оборот, в т.ч. оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката в минимален размер, съобразно посоченото по-долу, изчислен на база за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която кандидатът е създаден или е започнал дейността си.
Кандидатът трябва да има реализиран минимален общ оборот от 6 800 000 лева, включително от планиране, доставка, монтаж, настройка и провеждане на функционални проби до готовност за работа на цялостна тръбопроводна инсталация, арматури, носещи конструкции и спомагателни системи и инсталации, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си.


Доказва се със справка за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която кандидатът е създаден или е започнал дейността си, както следва:
- при подаване на заявлението се попълва Част IV, Раздел Б: Икономическо и финансово състояние в т. 1а и т. 2а от ЕЕДОП;
- при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП се представят удостоверения от банки, справка за общия оборот и оборота, попадащ в сферата на поръчката за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която кандидатът е създаден или е започнал дейността си или други доказателства съгласно чл. 62, ал. 1 от ЗОП.


Кандидатът следва да притежава валидна застрахователна полица за застраховка "Професионална отговорност", съгласно чл.171 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/, със застрахователна сума не по-малка от посочената в Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, за "строител", за съответната категория строежи (ПМС № 38/24.02.2004 г., публ. ДВ бр. 17 от 02.03.2004 г.)

Документ, с който се доказва съответствието с критерия за подбор:
– при подаване на заявлението се попълва Част IV, Раздел Б: Икономическо и финансово състояние в т. 5 от ЕЕДОП;
- при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП се представя заверено копие от валидна застрахователна полица за застраховка "Професионална отговорност", съгласно чл.171 от ЗУТ, със застрахователна сума не по-малка от посочената в Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, за "строител", за съответната категория строежи (ПМС № 38/24.02.2004 г., публ. ДВ бр. 17 от 02.03.2004 г.).


Кандидатът трябва да е изпълнил дейности* с предмет и обем идентични или сходни с този на поръчката, най-много за последните пет години от датата на подаване на заявлението.
Под сходен предмет и обем да се разбират:
1. Изпълнени минимум 3 (три) проекта, включващи в своя обхват тръбопроводи:
- с диаметър минимум DN 20;
- заварявани в позиции PH;
- от стомани от група 1 (1,1; 1,2) или 5 (5,2) в съответствие с TR/ISO 15608, при налични спецификация и квалификация на процедури по заваряване на метални материали (WPS/ WPQR) в съответствие с БДС EN ISO 15614-1;
- с работно налягане на флуида минимум 10 бара
- с работна температура минимум 85 °C.
2. Изпълнен минимум 1 (един) проект, включващ в своя обхват носещи метални конструкции от стомани от група 1 (1,1; 1,2) или 5 (5,2) в съответствие с TR/ISO 15608.
3. Изпълнени минимум 3 (три) проекта, включващи в своя обхват газопроводи:
- с диаметър на тръбите минимум DN 150;
- заварявани в позиции PH
- от стомани от група 1 (1,1; 1,2


Доказва се със списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката и удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания, както следва:
- при подаването на заявлението се попълва Част IV, Раздел В: Технически и професионални способности, т. 1а) от ЕЕДОП;
- при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП се представя посоченият списък, придружен с удостоверения за добро изпълнение.


или 5 (5,2) в съответствие с TR/ISO 15608.
3. Изпълнени минимум 3 (три) проекта, включващи в своя обхват газопроводи:
- с диаметър на тръбите минимум DN 150;
- заварявани в позиции PH
- от стомани от група 1 (1,1; 1,2) или 5 (5,2) в съответствие с TR/ISO 15608, при налични спецификация и квалификация на процедури по заваряване на метални материали (WPS/ WPQR) в съответствие с БДС EN ISO 15614-1;
- с работно налягане минимум 6 бара.
4. Изпълнени минимум 3 (три) проекта, включващи в своя обхват инсталация за химическа обработка на вода.
5. Изпълнени минимум 3 (три) проекта, включващи в своя обхват инсталация за аварийна вентилация.
6. Изпълнени минимум 3 (три) проекта, включващи в своя обхват инсталация за поддържане на зададена температура в работни помещения.
* Под „изпълнени дейности“ се разбират такива, които независимо от датата на сключването им, са приключили в посочения по-горе период.




Кандидатът трябва да е изпълнил доставки* с предмет и обем идентични или сходни с този на поръчката, най-много за последните три години от датата на подаване на заявлението.
Под дейности с предмет и обем, сходни с тези на поръчката следва да се разбира:
Изпълнени дейности за доставка, монтаж, настройка и провеждане на функционални проби до готовност за работа на минимум 3 (три) помпени възела с единична мощност на помпата не по-малко от 150 kW.
* Под „изпълнени доставки“ се разбират такива, които независимо от датата на сключването им, са приключили в посочения по-горе период.


Доказва се със списък на изпълнените доставки с предмет и обем идентични или сходни с този на квалификационната система за последните три години от датата на подаване на заявлението, с посочване на стойностите, датите, получателите (наименование, лице за контакт и телефонен номер), количествата, описание обхвата на изпълнение, посочване мощността на инсталацията, заедно с доказателства за извършените дейности по доставки, както следва:
- при подаването на заявлението се попълва Част IV, Раздел В: Технически и професионални способности, т. 1б) от ЕЕДОП;
- при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП се представя посоченият списък, придружен от доказателства за извършените доставки.


Кандидатът трябва да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, както следва:
1. Минимум 1 (едно) лице с квалификация „Машинист на кранове стрелови тип, монтирани на автомобили или на самоходни или несамоходни шасита“ I степен (над 16 тона);
2. Минимум едно лице с квалификация „Мотокарист“;
3. Минимум 1 (един) сертифициран Международен инженер по заваряване (IWE) или Международен технолог по заваряване (IWT);
4. Минимум 4 (четири) лица, притежаващи свидетелство за правоспособност по заваряване и сертификат за квалификация на заварчик съгласно БДС ЕN ISO 9606-1


Документ, с който се доказва съответствието с критерия за подбор:
- при подаване на заявление се попълва Част IV, Раздел В: Технически и професионални способности, т. 6) от ЕЕДОП;
- при условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП се представя списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, в който е посочена професионална компетентност на лицата, придружен с копия на валидни удостоверения за съответната квалификация.


Кандидатът трябва да представи информация за средносписъчния годишен брой на персонала и за броя на членовете на ръководния състав за последните три години.

Документ, с който се доказва съответствието с критерия за подбор:
- при подаване на заявление се попълва Част IV, Раздел В: Технически и професионални способности, т. 8) от ЕЕДОП;
- при условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП се представя декларация за средносписъчния годишен брой на персонала и броя на членовете на ръководния състав за последните три години.


Кандидатът следва да прилага система за управление на качеството по стандарт EN ISO 9001 или еквивалентен с обхват, отговарящ на предмета на квалификационната система.

Документ, с който се доказва съответствието с критерия за подбор:
- при подаване на заявление се попълва Част IV, Раздел Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление;
- при условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП се представя заверено копие от валиден сертификат, който удостоверява съответствието на кандидата/участника със системата за управление на качество по стандарт EN ISO 9001 или еквивалентен с обхват, съответстващ на предмета на поръчката, или съответните доказателства, съгласно чл. 64 от ЗОП.


Кандидатът следва да прилага система за опазване на околната среда по стандарт EN ISO 14001 или еквивалентен с обхват, отговарящ на предмета на квалификационната система.

Документ, с който се доказва съответствието с критерия за подбор:
- при подаване на заявление се попълва Част IV, Раздел Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление;
- при условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП се представя заверено копие от валиден сертификат, който удостоверява съответствието на кандидата/участника със системата за опазване на околната среда по стандарт EN ISO 14001 или еквивалентен или съответните доказателства, съгласно чл. 64 от ЗОП.

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Съгласно документацията за участие.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Възложителят не включва в квал. система и/или отстранява от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка кандидат или участник, за когото са налице основанията за отстраняване, посочени в чл. 54 от ЗОП, чл. 107 от ЗОП, чл. 3, т. 8 от ЗИФОДРЮПДРС, и във всички останали случаи на несъответствие с изискванията на ЗОП и ППЗОП, обявлението и документацията за участие. Кандидат или участник, за когото са налице основанията за отстраняване/невключване, има право да представи доказателства, че е предприел мерки, които гарантират неговата надеждност, въпреки наличието на съответното основание за отстраняване/невключване съгласно чл.56 от ЗОП. При подаване на заявление за участие кандидатът декларира липсата на основанията за отстраняване и съответствие с критериите за подбор чрез представяне на ЕЕДОП. Формулярът за обявление/квал. система-комунални услуги е ограничен до определен брой символи. Пълната информация се съдържа в документацията за участие, налична на Профила на купувача.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Решението за създаване на квалификационна система подлежи на обжалване пред КЗК в 10-дневен срок от публикуването му.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 09/02/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва