Деловодна информация
633
ТО-11(01.162) 28/04/2020 (дд/мм/гггг)
не
633-2020-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

Севлиевогаз-2000 АД 107063552
Бор 4
Севлиево BG322 5400 България
Анетка Брайкова +359 67532272
office@sevlievogas.eu +359 67532273

Интернет адрес/и

www.sevlievogas.eu

https://sop.bg/sevlievogas-704/proceduri-20-2-zop/a2-0006266.html


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://sop.bg/sevlievogas-704/proceduri-20-2-zop/
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.6) Основна дейност 

Производство, пренос и разпределение на газ и топлинна енергия

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Изграждане на трасета на газоразпределителна мрежа и газопроводни отклонения на територията на община Севлиево” по обособени позиции
45231221      
Строителство

"Севлиевогаз-2000" АД възнамерява да възложи строителство на независим изпълнител на строеж по следните две обособени позиции: Обособена позиция № 1 „Изграждане на довеждащ разпределителен газопровод до ВЗ „Хоталич“ и газоразпределителна мрежа във ВЗ „Хоталич“, гр. Севлиево“ и Обособена позиция № 2 „Изграждане на газоразпределителна мрежа в с. Горна Росица – ІІІ етап“. Предметът на поръчката включва изпълнението на следните дейности: -доставка на материали; -строително - монтажни работи (СМР); -провеждане на изпитания; -съставяне на изпълнителска и екзекутивна документации; - дейности по приемане на строително-монтажните работи – до етап подписване на констативен протокол за установяване годността за приемане на строежа включително.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
да
всички обособени позиции

II.2) Описание 1

Изграждане на довеждащ разпределителен газопровод до ВЗ „Хоталич“ и газоразпределителна мрежа във ВЗ „Хоталич“, гр. Севлиево 1
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45231221      
II.2.3) Място на изпълнение
BG322

в урбанизирана територия на гр.Севлиево

Строително-монтажните работи включват изграждането на довеждащ газопровод ?90х8,2мм и ?63х5,8 мм, започващ от съществуващ газопровод PEHD 100 ?160 SDR 11 на кръстовището на ул. „Табашка“ и ул. „Павел Венков“ до ВЗ „Хоталич“ и газоразпределителна мрежа във вилната зона. Строежът ще се реализира, съгласно изготвен инвестиционен проект. Преминаването на моста над река Росица ще се изпълни с газопороводна безшевна стоманена тръба ?89х4мм , която ще се монтира за конзолната част на мостовото съоръжение. За целта се предвиждат предварително изготвени конзоли от стоманени правоъгълни затворени профили 20х40х3мм по EN 10219-2. Конзолите се монтират през 4,00 м и се захващат за бетоновата повърхност на тротоарната част посредством метални дюбели М 12х15. Същите се изпълняват по детайл от инвестиционния проект, приложен към настоящата документация.
Газоразпределителната мрежа съгласно инвестиционния проект е с дължина 9 000 л.м и с дължина на сградните отклонения 900 л.м. Изпълнението на сградните отклонения към газоразпределителната мрежа ще се осъществява на база подадени заявления от клиенти за присъединяване към мрежата.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
550000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
6

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

II.2) Описание 1

Изграждане на газоразпределителна мрежа в с. Горна Росица – ІІІ етап 2
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45231221      
II.2.3) Място на изпълнение
BG322

в с.Горна Росица

Изграждането на част от газоразпределителната мрежа и сградни отклонения ще се осъществява съгласно работните проекти и подадени заявления от клиенти за присъединяване към газоразпределителната мрежа. Прогнозна дължина на газоразпределителната мрежата е 7 000 л.м. и 400 л.м отклонения към нея. Изпълнението на сградните отклонения към газоразпределителната мрежа ще се осъществява на база подадени заявления от клиенти за присъединяване към мрежата.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
400000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
6

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът/участник в обединение, който ще изпълнява строително-монтажни работи и в зависимост от разпределението на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение, следва да бъде вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в България (КСБ) за изпълнение на строежи от „Трета група“, „Втора категория“, съгласно чл. 5, ал. 6, т. 3 от ПРВВЦПРС за обособени позиции №№ 1 и 2.
В случай, че е посочен подизпълнител за изпълнение на строително-монтажни работи същият следва да е вписан в ЦПРС към КСБ за изпълнение на строежи от „Трета група", „Втора категория" съгласно чл. 5, ал. 6, т. 3 от ПРВВЦПРС за обособени позиции №№ 1 и 2.
В случай, че участникът/участник в обединение (в зависимост от разпределението на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение) /подизпълнителят (в зависимост от дейностите, които ще изпълнява) е чуждестранно физическо или юридическо лице, то същият трябва да е вписан в аналогичен регистър на ЦПРС към КСБ съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен или да има право да извършва такава дейност по законодателството на държавата членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария.
Изискването за регистрация в професионален регистър по т. 1. не може да се доказва чрез трети лица по смисъла на чл. 65, ал. 1 и ал. 2 от ЗОП, както и от подизпълнители, по смисъла на чл. 66, ал. 2 от ЗОП, които притежават изискуемата регистрация в Р. България или в случай, че са чуждестранни лица и имат регистрация в аналогичен регистър на държавата членка, в която са установени или имат право да извършват такава дейност по законодателството на държавата - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария.
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с изискването за годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност по т. 1. чрез посочване на отговор „ДА" от част IV, раздел „А" - „Годност" на еЕЕДОП, като в поле "Вписване в съответен професионален регистър" се посочва линк към съответната база данни, в която е достъпна информацията относно вписването на участника/участника в обединение/подизпълнителя в изискуемия професионален регистър в случай, че такъв е наличен и публично достъпен.
Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква за доказване изпълнението на критериите за подбор за годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност по т. 1. от участника, определен за изпълнител/ участниците в обединение, които ще изпълняват строително-монтажни работи (СМР) (в случай на обединение и в зависимост от разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение)/ подизпълнителите (в случай, че ще изпълняват СМР и в зависимост от вида СМР) да представи/ят копие/я на документ от участникът, определен за изпълнител/ участниците в обединение/ подизпълнителите са чуждестранни лица.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът трябва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството”.
Обстоятелството се удостоверява с посочване в еЕЕДОП, част ІV: „Критерии за подбор”, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние”.


Застраховката трябва да обхваща категорията строеж съобразно предмета на поръчката - ІІ-ра категория за двете обособени позиции. За участник, установен/регистриран в Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде съгласно чл. 171, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ). За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът. Застрахователното покритие следва да е не по-малко от минимума, приложим за посочената категория строеж (ІІ-ра категория), съгласно чл. 5, ал. 2, т. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (приета с ПМС № 38 от 24.02.2004 г., обн., ДВ, бр. 17 от 2.03.2004 г.). Застраховката на чуждестранните лица следва да осигурява минимум посоченото застрахователно покритие.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

По т.1.Обстоятелството се удостоверява с посочване на еЕЕДОП.
1.1 Преди сключване на договора, съответствието с поставения критерий за подбор се доказва, съгласно чл. 64, ал. 1, т. 1 от ЗОП, чрез представяне на Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
1.2.Под „строителство с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката, за която подава оферта” следва да се разбира: строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на газоразпределителна мрежа и съоръженията към тях с минимално работно налягане 0,5 МРа.
За изпълнено строителство ще се приема наличие на подписан Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа (обр. 15) или подписан Протокол за установяване на годността за ползване на строежа (обр. 16), или издадено Разрешение за ползване, или еквивалентен документ за обект, изпълнен извън страната или подписан Протокол/Акт за окончателно приемане на обекта от Възложителя.
По т.2 При подаване на оферта участниците декларират съответствието с минималното изискване за техническите и професионални способности по т. 2. чрез попълване на изискуемата информация в съответното поле от част IV, раздел „В" - „Технически и професионални способности" на еЕЕДОП, като за същите се посочват имената на лицата и професионалния им опит. Преди сключване на договора, съответствието с поставения критерий, в т.ч. минималното изискване за допустимост, на основание чл. 59, ал. 5 от ЗОП, по отношение на техническите и професионалните способности на участниците във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 5 от ЗОП се доказва чрез представяне на Списък на ръководния състав, който ще отговаря за изпълнението, в който е посочена професионалната компетентност на лицето, както и документи, които доказват професионалната му компетентност.


1. Участникът да е изпълнил минимум една идентична или сходна дейност с тази на поръчката за последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата, във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 1, буква „а“ от ЗОП.
2.Участникът трябва да разполага с ръководен състав, който ще бъде ангажиран с изпълнението на поръчката с определена професионална компетентност, както следва: 2.1.Технически ръководител-техническо правоспособно лице, отговарящо на изискванията на чл.163а, ал.2 от ЗУТ, с минимум 2 години професионален опит - лицето да е изпълнявало функциите на технически ръководител в минимум един обект, за който има подписан Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа (обр. 15) или подписан Протокол за установяване на годността за ползване на строежа (обр. 16) или издадено Разрешение за ползване или еквивалентен документ за обект, изпълнен извън страната, за строителство, с еднакъв или сходен предмет на настоящата поръчка. 2.2. Координатор по безопасност и здраве - Лицето да отговаря на изискванията по чл.5, ал.2 от Наредба № 2 за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строително и монтажни работи; 2.3. Експерт контрол по качеството - Лицето да притежава актуално удостоверение/сертификат за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството и за контрол на съответствието на строителните продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентен документ.
Забележка: Участникът може да посочи едно и също лице само за посоченото изискване по т. 2.2 и 2.3.
Важно: При подаване на оферта за двете обособени позиции, участниците следва да посочат различни лица (технически ръководител) по т.2.1 за всяка обособена позиция.
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

Участниците следва да отговрят на поставените от Възложителя изисквания в документацията за участие относно личното състояние, критериите за подбор, техническото и ценово предложения, както и принципните изисквания на ЗОП.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
На основание чл. 112, ал. 1, т. 3 от ЗОП гаранция за изпълнение на договора в размер на 2 % от общата му стойност без ДДС в една от следните форми:
1. Депозит на парична сума - Сумата се внася по следната банкова сметка на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ:
Банка: Алианц Банк България АД; BIC (Банков код): BUINBGSF; Сметка в лева - IBAN: BG84BUIN70671040064217
2. Безусловна и неотменяема банкова гаранция, издадена в полза на Възложителя със срок на валидност не по - малко от предложения от участника срок за изпълнение на поръчката плюс 30 (тридесет) календарни дни, считано от датата на сключване на договора.
3. Застраховка в оригинал, обезпечаваща изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
III.1.7)
Съгласно разпоредбите на проекта на договор за всяка от обособените позиции.
III.1.8)

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

28/05/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 3

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

29/05/2020 (дд/мм/гггг)   09:30 (чч:мм)

В административната сграда на "Севлиевогаз-2000" АД, гр. Севлиево, ул. "Бор" № 4, в заседателната зала

Отварянето на офертите е публично и могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Отстранява се участник, за когото е налице някое от обстоятелствата по чл.54, ал.1, при усл-ята на ал.3 от ЗОП, и чл.55, ал.1, т.1 от ЗОП. Участник, за когото са налице основания по чл.54, ал.1 и чл.55, ал.1, т.1 от ЗОП за отстраняване, може да представи доказателства съгл.чл.56 от ЗОП и чл.45 от ППЗОП, че е предприел мерки, които гарантират неговата надежност, въпреки наличието на съответното основание за отстраняване. Възложителят отстранява от участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка и когато участник в нея е обединение от физически и/или юридически лица и за член на обединението е налице някое ото посочените по чл.55, ал.1, т.1 от ЗОП, основания за отстраняване, възникнали преди или по време на процедурата.
1. Отстраняват се участници в процедурата и:
- при наличие на основания по чл.107 от ЗОП; - в нарушение на чл.101, ал.8 и ал.11 т ЗОП. Отсъствиено на обст-ва по чл.101, ал.9-11 от ЗОП се декларира в част ІІІ, раздел Гт еЕЕДОП; - за които съгл.§14, ал.2 от ПЗР на ЗИД на ЗИФОДРЮПДРКЛТДС, за него или негов подизпълнител(съдружник в обединението) са налице обст-ва по см.на чл.3, т.8 във вр. с чл.5, ал.1, т.3 от този закон-декларира се в част ІІІ, раздел Г от еЕЕДОП; - осъждания за престъпления по чл. 194 - 208, чл. 213 а - 217, чл. 219 - 252 и чл. 254а - 260 от НК и за престъпления, аналогични на посочените при наличие на присъда в друга държава членка или трета страна; - когото са налице обстоятелства по чл. 13, ал. 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен.С отбелязване на „НЕ" в част III, буква „Г" от еЕЕДОП, участникът декларира, че по отношение на него не е налице нито едно от посочените в по горе национални основания за отстраняване от процедурата. В случай, че е налице някое от тези основания, участникът следва да декларира тези обстоятелства с отбелязване на „ДА“ в част III, буква ,,Г“ от еЕЕДОП, като посочи изрично и конкретното обстоятелство.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно разпоредбата на чл.197, ал.1, т.4 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 28/04/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва