Деловодна информация
00088
294 23/03/2020 (дд/мм/гггг)
да
да
23/03/2020 (дд/мм/гггг)
00088-2020-0012 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

Столичен автотранспорт ЕАД 121683408
ул. Житница № 21
София BG411 1612 България
Весела Карамелска, инж. Веселина Момчилова +359 29554067
dokovska.stefka@gmail.com +359 29554067

Интернет адрес/и

www.sofiabus.bg

https://sofiabus.nit.bg/proczeduri-po-zop/1172020ipanismdiklbzznkzbapgtnapd/


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://sofiabus.nit.bg/proczeduri-po-zop/1172020ipanismdiklbzznkzbapgtnapd/
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.6) Основна дейност 

Градски железопътни, трамвайни, тролейбусни или автобусни услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Инж.-проек., авт. над. и извърш. на строително-монт. дейн.за изгражд. на кабл линии СрН,НН и нов БКТП за захранв.на нов компресор за бързо зарежд. на автобуси с природен газ на тер.на АП Дружба
45000000      
Строителство

Предмет на настоящата обществена поръчка е определяне на изпълнител за проектиране, авторски надзор и извършване на строително-монтажни дейности за изграждане на кабелни линии СрН, НН и нов БКТП за захранване на нов компресор за бързо зареждане на автобуси с природен газ на територията на Автобусно поделение „Дружба“.
В това число:
1. Изготвяне на работен проект /РП/, за изграждане на КЛ СрН, КЛ НН и БКТП за захранване на нов компресор за бързо зареждане на автобуси с природен газ и съгласуването му с Възложителя;
2. Изпълнение на предвидените в проекта и настоящото задание доставки и строително-монтажни дейности за изграждане на нов БКТП, кабелни линии СрН и НН;
3. Осъществяване на авторски надзор;
4. Изпитвания и пускане в експлоатация на обекта, както и предаване на екзекутивната документация.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

Автобусно поделение „Дружба” гр. София, ул. „Кап. Любен Кондаков” № 7.

Предмет на настоящата обществена поръчка е определяне на изпълнител за проектиране, авторски надзор и извършване на строително-монтажни дейности за изграждане на кабелни линии СрН, НН и нов БКТП за захранване на нов компресор за бързо зареждане на автобуси с природен газ на територията на Автобусно поделение „Дружба“.
В това число:
1. Изготвяне на работен проект /РП/, за изграждане на КЛ СрН, КЛ НН и БКТП за захранване на нов компресор за бързо зареждане на автобуси с природен газ и съгласуването му с Възложителя;
2. Изпълнение на предвидените в проекта и настоящото задание доставки и строително-монтажни дейности за изграждане на нов БКТП, кабелни линии СрН и НН;
3. Осъществяване на авторски надзор;
4. Изпитвания и пускане в експлоатация на обекта, както и предаване на екзекутивната документация.
Критериите по-долу
 
ДА Техническо предложение за изпълнение на поръчката (Тп)    60
Цена
40
II.2.6) Прогнозна стойност
350000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
90

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) или друг аналогичен, в случай че участникът е чуждестранно лице, за изпълнение на строежи от ІІІ група – строежи от енергийна инфраструктура, трета категория: строежи по чл. 137, ал. 1, т. 3, буква "б" от ЗУТ.
Удостоверяване: за удостоверяване на поставеното изискване, участниците декларират в ЕЕДОП- в електронен вид, Част IV: Критерии за подбор, раздел А: Годност, данните за вписване в ЦПРС, посочваща уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа, а за чуждестранни лица съответен еквивалентен документ или декларация или удостоверение от компетентните органи съгласно националния му закон за вписването на лицето в съответния професионален регистър на държавата-членка, в която е установен, допускащ съгласно законодателството на държавата, в която лицето е установено и осъществява дейността си, извършване на строителните работи, предмет на настоящата обществена поръчка, придружен с превод на български език.
Доказване: Преди сключване на договора за обществена поръчка Възложителят ще изиска от участника, определен за изпълнител да представи документи по чл. 60, ал. 1 от ЗОП: Заверено копие на Удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в България, за изпълнение на строежи от трета група, трета категория, съгласно Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС). За чуждестранните лица, които попадат в обхвата на чл. 25а от Закона за Камарата на строителите (ЗКС) се представя документа по чл. 25а, ал. 2, т.1 от ЗКС.
Документите за доказване на изискването се представят от участника, определен за изпълнител и при поискване в хода на процедурата – в случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112 ЗОП. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.
Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора/документ за създаване на обединението.
Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, съответствието с критерия за подбор се доказва и от тях, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1/ Участникът трябва да има застраховка „Професионална отговорност“ за проектиране и строителство, съгласно чл. 171 от Закона за устройство на територията (ЗУТ). Чуждестранните участници в процедурата представят еквивалентен документ съобразно действащото законодателство в държавата, в която са регистрирани.

1/Участникът трябва да има застраховка „Проф.отговорност“ за проектиране и строителство, съгласно чл. 171 от ЗУТ, с мин. застр. сума съгл. чл.5, ал.1 и ал.2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството: –проектиране за строежи 3 категория – 100000 лв; –строителство за строежи 3 категория – 200000 лв.За участник, установен/регистриран в РБ, застраховката за проф. отговорност следва да бъде съгласно чл.171, ал.1 от ЗУТ. За участник, установен/регистриран извън РБ застраховката за проф.отг. следва да бъде екв. на тази по чл.171а, ал.1 от ЗУТ, но направена съгл. законодателството на държавата където е установен/ регистриран участника. Важно: В случай, че в офертата на участника са посочени трети лица и/или подизпълнители, които ще изпълняват проектирането, дек. на съответствието с поставеното изискване относно застраховката по чл. 171 от ЗУТ за дейност проектиране следва да се представи за всеки един от проектантите по отделно. Удост: Участниците попълват данни в ЕЕДОП- в ел. вид, Част IV, раздел Б, за наличие на вал.застраховка „Проф.отговорност“, по чл.171, ал.1 от ЗУТ или екв., при лимит на отговорността, съгласно чл.5, ал.2 от Наредбата за условията и реда за задължителното застраховане в проектирането и строителството или екв. документ за чуждестранните лица. Проф. дейност от застрахователните полици трябва да отговаря на предмета на поръчката.Док: Преди скл.на договора за обществена поръчка Възложителят ще изиска от участника, определен за изпълнител да представи документи по чл. 62,ал.1,т. 2 от ЗОП: Док. за наличие на застраховка „Проф. отговорност“ за проектиране и строителство, придружена от д-я от участника в свободен текст, че за целия срок на изпълнение на договора ще осигури вал. застр.полица, отговаряща на групата и категорията на предмета на настоящата поръчка. Чуждестранните участници в процедурата представят екв. документ съобразно действащото законодателство в държавата, в която са регистрирани. В случай че участникът е чуждестранно лице, той представя екв. документ, издаден съгл. законодателството на държавата, в която е установен и/или извършва дейността си.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отваряне на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата, а именно: Д-ва за наличие на застраховка „Проф.отг.“, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участникът трябва да разполага с необходимия брой технически лица и/или организации, включени или не в структурата на участника, включително такива, които отговарят за контрола на качеството. 2. Участникът трябва да притежава екип от проектанти с пълна проектантска правоспособност, съгласно чл. 230 от ЗУТ и чл. 10 от Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране. 3. Участниците следва да притежават следните валидни сертификати:
3.1. Изисква се участника да има внедрена система за управление на качеството БДС EN ISO 9001:2008/ISO 9001:2015 или еквивалент с минимален обхват строителство. Сертификатът трябва да е издаден от независими лица съгласно чл. 64, ал. 5 от ЗОП. 3.2. Изисква се участника да има внедрена система за управление на околната среда БДС EN ISO 14001:2004/ISO 14001:2015 или еквивалент с минимален обхват строителство. Сертификатът трябва да е издаден от независими лица съгласно чл. 64, ал. 5 от ЗОП. 3.3. Изисква се участника да има внедрена система за управление на здравето и безопасността при работа BS OHSAS 18001:2007 или еквивалент с минимален обхват строителство. Сертификатът трябва да е издаден от независими лица съгласно чл. 64, ал. 5 от ЗОП.


1. Участникът следва да разполага със следния ръководно-експертен екип /персонал/ за изпълнение на поръчката и работници за СМР, както следва: 1.1. Технически ръководител – 1 бр.: Лице отговарящо на изискванията по чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ, а именно техн. правосп. лице, получило диплома от акред. висше училище с квал. „Строителен инженер“, „Инженер“ или „Архитект“, както и лице със средно образование с 4-годишен курс на обучение и придобита проф. квал. в областите „Архитектура и строителство“ и „Техника“. 1.2. КБЗ – 1 бр: Да отговаря на изискванията на ЗЗБУТ и чл. 5, ал. 2 от Наредба № 2/22.03.2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на СМР, притежаващ валиден сертификат или удостоверение за успешно завършен курс за КБЗ. 1.3. Отговорник по контрол на качеството – 1 бр: Да има успешно завършен курс по контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежа стр.продукти със съществените изисквания за безопасност. 2. Участникът трябва да притежава екип от проектанти с ППП, съгл. чл. 230 от ЗУТ и чл. 10 от ЗКАИИП:Част Електро-1 проектант;Част-Геодезическа - 1 проектант; Част "Пътна" - 1 проектант; Част ПБ - 1 проектант;ВАЖНО: Едно ФЛ може да изпълнява ф-и само на един експерт. Удост: Участникът декларира съответствието си с така поставеното мин. изискване по т. 1 и т. 2 за тех. и проф. способности, само посредством попълване на изискуемата информация в Част IV, Раздел В от еЕЕДОП, като предостави данни и информация за експертите. Док.: Преди скл. на договор за ОП, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи документи по чл. 64, ал. 1, т. 3 от ЗОП – С-к на тех. лица и/или орг., вкл. или не в структурата на участника, вкл. тези, които отговарят за контрола на качеството, както и за лицата, които ще изпълняват строителството, както и документи, които доказват проф. комп. на лицата. 3. Участниците следва да притежават следните валидни сертификати:-БДС EN ISO 9001:2008/ISO 9001:2015 или екв. с минимален обхват строителство. - БДС EN ISO 14001:2004/ISO 14001:2015 или екв. с минимален обхват строителство.- BS OHSAS 18001:2007 или екв. с мин. обхват строителство. Сертификатите трябва да са издадени от независими лица съгласно чл. 64, ал. 5 от ЗОП. Удост: При подаване на оферта, съответствието с изискването по т. 3 се декларира в Част IV, Раздел „Г“ от еЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите или третите лица. Съгласно чл. 64, ал. 7 от ЗОП ще бъдат приемани и други док. за екв. мерки за осиг. на качеството или за опазване на околната среда, когато кандидат или участник не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В тези случаи, кандидатът или участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са екв. на изискваните. Док: За доказване на изискването по т.3. участникът, определен за изпълнител представя копие на посочените сертификати, зав. „Вярно с оригинала“ и подпис на лице с представителни ф-и.
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

В процедурата за възлагане на обществената поръчка може да участва всеки участник, който отговаря на предварително обявените условия,подробно описани в Документацията за обществена поръчка.2.В процедурата за възлагане на обществената поръчка не могат да участват: 2.1. пряко или косвено дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим и свързаните с тях лица,съгласно чл 3,т.8 и чл.4 от ЗИФОДРЮПДРКЛТДС; 2.2. е налице обстоятелства по чл. 69 от ЗПКОНПИ. 2.Основанията за отстраняване на участниците от настоящата процедура и мерките за доказване на надеждност/когато е прил./са подробно описани в частIV.ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ,т.1,подточки 1.1,1.2,1.3,1.4, 1.5,1.6 и 1. 7 от Документацията за обществена поръчка.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
1.При скл. на договора, участникът, определен за изпълнител, представя гаранция за изпълнение в размер на 3% от стойността на договора без ДДС. 2.Гаранцията се представя в една от следните форми: А) безусловна, неотменяема банкова гаранция, в оригинал или Б) постъпила парична сума внесена по разплащателна сметка на „СТОЛИЧЕН АВТОТРАНСПОРТ” ЕАД в лева:IBAN BG62SOMB91301010281401,BIC SOMBBGSF,Общинска банка гр.София,клон „Денкоглу”,Общинска банка гр.София,клон „Денкоглу”,удост. с платежно нареждане или В)застраховка,която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя,в оригинал.Банк. гаранция трябва да съдържа задължение на банката гарант да извърши безотказно и безусловно плащане при първо писмено искане на възложителя.Застраховката, която обезпечава изпълнението, трябва да съдържа клаузи относно задълж. изплащане на застр. обезщетение при предявена писмена претенция на възложителя. Възл. предвижда гаранция за обезп. на авансово предоставени средства за СМР.
III.1.7)
Прогнозната стойност на поръчката е 350000 лева безДДС.Финансирането на поръчката е със средства на „Столичен автотранспорт“ ЕАД.Плащанията по договора ще се извършват по банков път по банк. с/ка на Изпълнителя, посочена в договора. Начина на плащане е посочен в проекта на дог.за обществена поръчка. Изпълнителят е длъжен да уведомява писмено Възложителя за всички последващи промени по предходната алинея в срок от 5дни, считано от момента на промяната. В сл., че изпълнителят не уведоми Възложителя в този срок, счита се, че плащанията са надлежно извършени. Участниците задължително изработват предложенията си при съобразяване с макс. стойност на осигурения от възложителя бюджет като цяло и съответно цената по дейности/бюджетни пера. Ценовото предложение задължително включва пълния обем дейности по техническата спецификация, като при формиране на общата цена и съответно цената по дейности/бюджетни пера не трябва да надхвърля максимално предвидения финансов ресурс.
III.1.8)
Възложителят няма условие за създаване на юридическо лице, когато участникът, определен за изпълнител, е обединение на физически и/или юридически лица.
Когато участникът е обединение, което не е юридическо лице, задължително се представя копие от документ, от който да е видно правното основание за създаване на обединението, със срок не по-кратък от срока за изпълнение на настоящата обществена поръчка.
Документът трябва да съдържа и следната информация във връзка с конкретната обществена поръчка:
1. правата и задълженията на участниците в обединението;
2. разпределението на отговорността между членовете на обединението;
3. дейностите, които ще изпълнява всеки член на обединението.
С този документ следва по безусловен начин да се удостовери, определянето на партньора, който представлява обединението за целите на обществената поръчка, както и обстоятелството, че лицата в обединението поемат солидарна отговорност, заедно и поотделно, за участието си и изпълнението на поръчката.

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


1. На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
2. Забележка: При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

11/05/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

13/05/2020 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

В сградата на „Столичен автотранспорт” ЕАД, гр. София 1612, ул. „Житница” № 21, 3 етаж, заседателна зала

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствате за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1/ Възложителят отстранява от участие в процедурата участник, съгласно чл.54, ал.1, т.1-7 от ЗОП, когато: 1. е осъден с влязла в сила присъда, освен ако е реабилитиран, за престъпление по чл. 108а, чл. 159а – 159г, чл. 172, чл. 192а, чл. 194 – 217, чл. 219 – 252, чл. 253 – 260, чл. 301 – 307, чл. 321, 321а и чл. 352 – 353е от Наказателния кодекс: 2. е осъден с влязла в сила присъда, освен ако е реабилитиран, за престъпление, аналогично на тези по т. 1, в друга държава членка или трета страна;3. има задължения за данъци и задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган.4. е налице неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5 от ЗОП;5. е установено, че:а) е представил документ с невярно съдържание, с който се доказва декларираната липса на основания за отстраняване или декларираното изпълнение на критериите за подбор;б) не е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор;6. е установено с влязло в сила наказателно постановление, или съдебно решение, нарушение на чл. 61, ал. 1, чл. 62, ал. 1 или 3, чл. 63, ал. 1 или 2, чл. 118, чл. 128, чл. 228, ал. 3, чл. 245 и чл. 301 - 305 от Кодекса на труда или чл. 13, ал. 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен; 7. е налице конфликт на интереси, който не може да бъде отстранен. Основанията по т. 1, 2 и 7 се отнасят за лицата, които представляват участника или кандидата, членовете на управителни и надзорни органи и за други лица, които имат правомощия да упражняват контрол при вземането на решения от тези органи.
2/. Възложителят може да отстрани от участие в процедурата участник, за когото са налице основания съгласно чл. 55, ал. 1, т. 1, т. 4 и т. 5 от ЗОП. 3/ Възложителят отстранява от участие в процедурата участник, при наличие на основанията по чл. 107 от ЗОП, съгласно документацията за участие. 4/ Възложителят отстранява участник, за който са налице специфичните национални основания за изключване (отстраняване), както следва: 1. осъден е с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 108а, чл. 159а – 159г, чл. 172, чл. 192а, чл. 194 – 217, чл. 219 – 252, чл. 253 – 260, чл. 301 – 307, чл. 321, 321а и чл. 352 – 353е от Наказателния кодекс, както и аналогични на тези при условията на чл. 54, ал. 1, т. 2 от ЗОП; 2. установено е с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение, нарушение на чл. 61, ал. 1, чл. 62, ал. 1 или 3, чл. 63, ал. 1 или 2, чл. 118, чл. 128, чл. 228, ал. 3, чл. 245 и чл. 301 – 305 от Кодекса на труда (КТ) или чл. 13, ал. 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен;3. наличие на свързаност по смисъла на § 2, т. 45 от ДР на ЗОП, по чл. 101, ал. 11 от ЗОП, във връзка с чл. 107, т. 4 от ЗОП;4. наличие на обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици (освен когато не са налице условията по чл. 4 от същия закон);5. наличие на обстоятелства по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. 5/ Отстранява се от участие участник, който не удължи или не потвърди срока на валидност на офертата (чл. 35а, ал. 3, изр. последно от ППЗОП).

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба може да се подава в 10-дневен срок съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 23/03/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва