Деловодна информация
00203
04-01-6-/2/ 24/02/2020 (дд/мм/гггг)
да
да
24/02/2020 (дд/мм/гггг)
00203-2020-0003 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

Столичен електротранспорт ЕАД 121683785
ул. Подполковник Калитин №30
София BG411 1233 България
Ивайло Узунов +2 8334101
ivuzunov1@gmail.com +2 9316184

Интернет адрес/и

http://www.elektrotransportsf.com/

http://www.elektrotransportsf.com/index.php?option=com_content&view=category&id=3&Itemid=29&lang=bg


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.elektrotransportsf.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2036%3A----3---&catid=3%3Alatestorders&Itemid=29&lang=bg
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.6) Основна дейност 

Градски железопътни, трамвайни, тролейбусни или автобусни услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Реконструкция и модернизация на 3 броя токоизправителни станции
45310000      
Строителство

Дейности в рамките на обществената поръчка (обекти/дейности): 1. Дейност 1 - Изготвяне на работен проект за 3 броя съществуващи токоизправителни станции; 2.Дейност 2 - Авторски надзор за реконструкция и модернизация на 3 броя токоизправителни станции; 3.Дейност 3 - Доставка и монтаж на електрическо и електронно оборудване за 3 броя токоизправителни станции.4.Дейност 4 - Строително-монтажни работи за реконструкция и модернизация на 3 броя токоизправителни станции.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45300000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

DDP–ТИС"Веслец" находящ на адрес:1202-София, ул. "Козлодуй" №16;ТИС "Юнак" находящ се на адрес: 1164-София, бул. "Драган Цанков" №3;ТИС "Слатина" находящ се на адрес:1574-София, ул."Владово" №22

Предметът на обществената поръчка включва следните дейности: 1. Дейност 1 - Изготвяне на работен проект за 3 броя съществуващи токоизправителни станции;2.Дейност 2 - Авторски надзор за реконструкция и модернизация на 3 броя токоизправителни станции; 3.Дейност 3 - Доставка и монтаж на електрическо и електронно оборудване за 3 броя токоизправителни станции; 4.Дейност 4 - Строително-монтажни работи за реконструкция и модернизация на 3 броя токоизправителни станции.
Критериите по-долу
 
ДА П2- ТЕХНИЧЕСКИ КАЧЕСТВА    10
Подпоказател Брой комутационни цикли при In на прекъсвач Ср.Н. П2.1.    5
Подпоказател Брой механични комутационни цикли прекъсвач за постоянен ток .П2.2.    5
П3 - СРОК ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА 4 броя токоизправителни станции    10
П4 - ГАРАНЦИОННИ УСЛОВИЯ    10
Подпоказател-Общ гаранционен срок за СМР, не по-малко от 5 години по ЗУТ    1
Подпоказател- Общ гаранционен срок за СМР за преносни и разпределителни проводи (мрежи) и съоръжения към тях на техническата инфраструктура, не по-малко от 8 години    2
Подпоказател-Гаранционен срок за доставеното електрическо и електронно оборудване, не по-малко от 5 години    7
Критерий, свързан с разходи 1 20
П1-ЦЕНА ЗА ЦЕНА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА 4 броя токоизправителни станции    70
II.2.6) Прогнозна стойност
16374663.50      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
28

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
да


Допълнителни строителни дейности и доставки на съоръжения за реконструкция и модернизация на 1 брой токоизправителна станция в размер на 4 213 250,00 лв. без включен ДДС. Адрес за изпълнение на опцията: ТИС “Медицинска академия” находящ на адрес: 1606-София, ул.”Св.Георги Софийски” №3А. Изпълнението на опцията е обусловено от наличието на финансиране.
II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
проект BG16M1OP002-5.004-0007 по Оперативна програма Околна среда 2014 – 2020 г.

Максималната прогнозна стойност на поръчката е в размер до 16 374 663,50 лв. без включен ДДС.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на Камарата на строителите за трета група и трета категория за строеж а за чуждестранни лица - в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. При подаване на оферта участникът декларира в Част IV, Раздел А от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), информация за обстоятелствата, съобразно националните база данни, в които се съдържат декларираните обстоятелства или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят информацията.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът следва да е реализирал минимален общ оборот, изчислен от сбора на годишните обороти за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер на 12 161 413,50 лв. (дванадесет милиона сто шестдесет и една хиляди четиристотин и тринадесет лева и петдесет стотинки) без включен ДДС.Всеки участник трябва да има валидна застраховка „Професионална отговорност“ като лице, изпълняващо строителна дейност за строежи III категория, съгласно Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (Д.В. бр.17/2004г.), във връзка с чл.171 от ЗУТ.

Участникът декларира съответствието на критериите за подбор за Икономическо и финансово състояние чрез представяне на ЕЕДОП.Доказване: В случаите на чл. 67, ал. 5 ЗОП и/или чл. 112, ал. 1, т. 2 ЗОП се представя някой от документите, посочени в 62, ал. 1 или друг документ при условията на чл. 62, ал. 2 ЗОП.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участникът следва през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил дейности, с предмет и обем, идентични или сходни с този на поръчката. Под дейности, с предмет и обем, идентични или сходни с този на поръчката следва да се разбира: успешно да е направил реконструкция и/или да е доставил оборудване за най-малко 3 броя токоизправителни станции за обслужване на трамваи, тролейбуси, метро и други. 2.Участникът трябва да разполага с необходимия брой технически лица и/или организации, включени или не в структурата му, включително такива, които ще изпълняват доставките/строителството, както следва: Минимум един ел. инженер или еквивалент; Минимум един строителен инженер; Минимум един технически ръководители, който да отговаря на изискванията на чл.163 „а” от ЗУТ; Лице за контрол върху качественото изпълнение на строителството; лице за осъществяване контрол по спазването на здравословни и безопасни условия на труд; За отговорника по качеството и координатора по безопасен труд е допустимо съвместяване на две позиции от едно лице.3.Участникът следва да притежава валиден сертификат ISO 9001:2015 или еквивалент за извършване на строителство.

1.1.За доказване на обстоятелствата по т.1. при подаване на оферта участникът декларира съответствието си с този критерий за подбор в част IV на ЕЕДОП, б. „В“ Технически и професионални способности, т.1 б) Доказване на съответствието с изискването става по реда на чл.67, ал.5 и чл.112, ал.1, т.2 от ЗОП, със списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания, съгласно чл.64, т.1 от ЗОП. 2.2. За доказване на обстоятелствата по т.2. При подаване на офертата обстоятелството се декларира в Част ІV, раздел В, т. 6 Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), като се посочва информация за професионалната компетентност (образование, квалификация и специфичен опит) на лицата. Доказването на съответствието с изискването на т.2, става по реда на чл.67, ал.5 и чл.112, ал.1, т.2 от ЗОП, със списък на техническите лица и/или организации, включени или не в структурата на участника, включително тези, който ще изпълняват реконструкцията и модернизацията на токоизправителните станции, в който е посочена професионалната компетентност (образование, квалификация и специфичен опит) на експертите, съгласно чл.64, ал.1, т.3 от ЗОП. 3.3. За доказване на обстоятелствата по т.3. при подаване на оферта участникът декларира съответствието Обстоятелствата се декларират в ЕЕДОП, Част IV, раздел Г: СТАНДАРТИ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО И СТАНДАРТИ ЗА ЕКОЛОГИЧНО УПРАВЛЕНИЕ; Доказване на съответствието с изискването става по реда на чл.67, ал.5 и чл.112, ал.1, т.2 от ЗОП, с представяне на заверено за вярност с оригинала копие от издадения сертификат.
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

В процедурата за възлагане на обществена поръчка могат да участват български или чуждестранни физически или юридически лица или техни обединения, както и всяко друго образувание, което има право да изпълнява реконструкция и модернизация на токоизправителните станции, съгласно законодателството на държавата, в която е установено.За участниците в процедурата не трябва да са на лице основанията за отстраняване, посочени в чл.54, ал.1, т.1, т.2, т.3, т. 4, т.5, т.6 и т.7 от ЗОП и чл.55, ал.1, т.1 и т.4 от ЗОП.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
Участникът, определен за изпълнител, избира сам формата на гаранцията за изпълнение. Гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 3 % от стойността на договора. Гаранцията следва да е със срок на валидност не по-кратък от 2 месеца след приключване на срока на договора. Гаранцията за изпълнение може да бъде: Банкова гаранция; парична сума, внесена по сметка на "Столичен електротранспорт" ЕАД в Общинска банка" AД, ф.ц. "Денкоглу", разплащателна сметка в лева: IBAN: BG 37 SOMB 9130 10 10280202, BIC: SOMBBGSF. разплащателна сметка в евро: bank account in EUR:IBAN BG19SOMB91301410280202, Municipal Bank Plc., Sofia, Denkoglu Financial Centre, BIC:SOMBBGSF, или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя. Избраният за изпълнител избира сам формата на гаранцията. За авaнсовото плащане изпълнителят преоставя гаранция равна на стойността на аванса, предоставляваща одобрена банкова гаранция или парична сума.
III.1.7)
Финансирането е осигурено по административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16M1OP002-5.004-0007-C01 / 09.10.2019г. о Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.. Възложителят заплаща стойността на доставката по банков път, в BGN. В случай, че Изпълнителят изисква Аванс в размер на до 40% от общата цена, то за обезпечаването му представя одобрена банкова гаранция или парична сума.
III.1.8)

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

31/03/2020 (дд/мм/гггг)   16:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

26/11/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

01/04/2020 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

Управлението на "Столичен Електротранспорт" ЕАД, намиращо се в гр. София, ул."Подполковник Калитин" №30

Получените заявления за участие или оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват кандидатите или участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване, съгласно чл. 54, ал. 2 от Правилника за прилагане на закона за обществените поръчки.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Общата прогнозна стойност на поръчката е 16 374 663,50 (шестнадесет милиона триста седемдесет и четири хиляди шестстотин шестдесет и три лева и петдесет стотинки) лева без ДДС.
Съгласно чл. 21, ал. 1 от Закона за обществените поръчки прогнозната стойност на обществената поръчка се определя от Възложителя и включва всички плащания без данък върху добавената стойност (ДДС), включително предвидените опции и подновявания на договорите, посочени изрично в условията на обществената поръчка. Следователно, съгласно Закона за обществените поръчки, в максималната прогнозна стойност на поръчката в размер до 16 374 663,50 (шестнадесет милиона триста седемдесет и четири хиляди шестстотин шестдесет и три лева и петдесет стотинки) лева без ДДС са включени: Реконструкция и модернизация на 3 броя токоизправителни станции в размер на 12 161 413,50 лв., без включен ДДС в цената е включена и опцията: Допълнителни строителни дейности и доставки на съоръжения за реконструкция и модернизация на 1 брой токоизправителна станция в размер на 4 213 250,00 лв. без включен ДДС.
Възложителят ще заплати и до 10 % непредвидени разходи, включени в стойността на договора и посочени в ценовата оферта на изпълнителя, при изпълнение на поръчката, след доказаната им необходимост, представени доказателствени документи за извършването им и признати от УО на ОПОС 2014-2020 г. Посочената прогнозна стойност е максимално допустимата стойност. Участник, предложил оферта, която превишава максималната допустима стойност на поръчката ще бъде отстраняван. Участник не може да превиши прогнозната стойноста за реконструкция и модернизация на 3 броя токоизправителни станции в размер на 12 161 413,50 лв. Както и прогнозната стойност на опцията: Допълнителни строителни дейности и доставки на съоръжения за реконструкция и модернизация на 1 брой токоизправителна станция в размер на 4 213 250,00 лв. без включен ДДС

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба може да се подаде в 10-дневен срок по реда на чл.197. ал.1, т. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 24/02/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва