Деловодна информация
00129
448-TP-19-TG-C-3 11/11/2019 (дд/мм/гггг)
да
да
11/11/2019 (дд/мм/гггг)
00129-2019-0010 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

ЕВН България Топлофикация ЕАД 115016602
гр. Пловдив, ул. „Христо Г. Данов“ № 37
Пловдив BG421 4000 България
Борислава Дончева-търговски въпроси, Татяна Стефанова-технически въпроси +359 882832910/+359 882832504
borislava.doncheva@evn.bg +359 32278500

Интернет адрес/и

www.evn.bg

https://old.evn.bg/Za-nas/BuyersProfile/19_TP_448.aspx?listnode=/Za-nas/BuyersProfile


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://old.evn.bg/Za-nas/BuyersProfile/19_TP_448.aspx?listnode=/Za-nas/BuyersProfile
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.6) Основна дейност 

Електрическа енергия

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Доставка и монтаж на елементи за изграждане на магистрални, разпределителни и присъединителни трасета на топлопреносни мрежи и съоръжения на лицензионната територия на ЕВН ТР по две обособени позиции
45331100      
Строителство

Доставка и монтаж на елементи за изграждане на магистрални, разпределителни и присъединителни трасета на топлопреносни мрежи и съоръжения към тях на лицензионната територия на ЕВН ТР, община Пловдив по две обособени позиции, както следва:
1. Обособена позиция 1 (ОП 1)- Доставка и монтаж на елементи за изграждане на магистрални, разпределителни и присъединителни трасета на топлопреносни мрежи и съоръжения към тях, Източен район на лицензионната територия на ЕВН България Топлофикация ЕАД;
2. Обособена позиция 2 (ОП 2) - Доставка и монтаж на елементи за изграждане на магистрални, разпределителни и присъединителни трасета на топлопреносни мрежи и съоръжения към тях, Западен район на лицензионната територия на ЕВН България Топлофикация ЕАД.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
да
само една обособена позиция

II.2) Описание 1

Доставка и монтаж на елементи за изграждане на трасета на топлопреносни мрежи и съоръжения към тях, Източен район на лицензионната територия на ЕВН България Топлофикация ЕАД 1
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45331100      
II.2.3) Място на изпълнение
BG421

на територията на гр. Пловдив, община Пловдив, Източен район на лицензионната територия на ЕВН България Топлофикация ЕАД

Доставка и монтаж на елементи за изграждане на магистрални, разпределителни и присъединителни трасета на топлопреносни мрежи и съоръжения към тях, източен район, община Пловдив на лицензионната територия на ЕВН България Топлофикация ЕАД.
Дейностите по процедурата за ОП 1 са подробно описани в Техническо описание и изисквания към дейностите на Възложителя.
Гаранционните срокове не могат да бъдат по-кратки от нормативно определените по Наредба №2 /31.07.2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите на Република България и минималните гаранционни срокове за изпълнение на строително- монтажните работи, съоръжения и строителни обекти, издадена от МРРБ.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
3300000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
24

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Максимално допустимият финансов ресурс за сключване на договор е на стойност равна на стойността, посочена в т. II.2.6. за обособена позиция 1, в лв., без включен ДДС. Участник, чиято оферта (ценово предложение) надвишава максимално допустимия финансов ресурс на Възложителя, ще бъде отстранен от участие в процедурата на основание чл.107, т.2, буква „а“ от ЗОП.

II.2) Описание 1

Доставка и монтаж на елементи за изграждане на трасета на топлопреносни мрежи и съоръжения към тях, Западен район на лицензионната територия на ЕВН България Топлофикация ЕАД 2
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45331100      
II.2.3) Място на изпълнение
BG421

на територията на гр. Пловдив, община Пловдив, Западен район на лицензионната територия на ЕВН България Топлофикация ЕАД

Доставка и монтаж на елементи за изграждане на магистрални, разпределителни и присъединителни трасета на топлопреносни мрежи и съоръжения към тях, западен район, община Пловдив на лицензионната територия на ЕВН България Топлофикация ЕАД.
Дейностите по процедурата за ОП 2 са подробно описани в Техническо описание и изисквания към дейностите на Възложителя.
Гаранционните срокове не могат да бъдат по-кратки от нормативно определените по Наредба №2 /31.07.2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите на Република България и минималните гаранционни срокове за изпълнение на строително-монтажните работи, съоръжения и строителни обекти, издадена от МРРБ.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
3520000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
24

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Максимално допустимият финансов ресурс за сключване на договор е на стойност равна на стойността, посочена в т. II.2.6. за обособена позиция 2, в лв., без включен ДДС. Участник, чиято оферта (ценово предложение) надвишава максимално допустимия финансов ресурс на Възложителя, ще бъде отстранен от участие в процедурата на основание чл.107, т.2, буква „а“ от ЗОП.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

1.Участникът трябва да има регистрация в Централния Професионален Регистър на Строителя /ЦПРС/ на Камарата на Строителите в България /КСБ/ за ТРЕТА ГРУПА: строежи от енергийната инфраструктура, първа категория или аналогичен регистър за чуждестранните лица.
2. Участникът следва да притежава валидно, към датата на подаване на оферта, удостоверение за регистрация в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) за извършване дейности по поддържане, ремонтиране и преустройства на съоръжения с повишена опасност, по чл. 36, ал. 1 от Закона за техническите изисквания към продуктите, а за чуждестранни физически или юридически лица – в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.
При подаване на оферта участникът попълва (декларира) в част ІV., буква „А“, точка 1 от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) съответствието с тези изисквания.
Документите за доказване на съответствието с поставените изисквания се предоставят от участника, определен за изпълнител в съответствие с чл.112,ал.1,т.2 от ЗОП, или при поискване в хода на процедурата - в случаите на чл.67, ал.5 от ЗОП, както следва: копие на документ, удостоверяващ вписването на участника в ЦПРС и ДАМТН, освен ако същият не е достъпен в пряк и безплатен достъп в национална база данни.
В случай, че участникът е чуждестранно физическо или юридическо лице, за изпълнение на минималните изисквания в горепосочените т.1 и т.2, той може да представи валиден еквивалентен документ, издаден от компетентен орган на държава-членка на Европейския съюз , или на друга държава – страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.
Чуждестранното лице следва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Р. България, включително че е извършил съответната регистрация, когато е необходимо.
При участие на обединение, което не е юридическо лице доказването на поставеното изискване се извършва от тези членове на обединението, които са ангажирани с изпълнението на строителни дейности. Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, критериите за подбор от настоящата т.III.1.1. се доказват за тези от тях, чиито възложен вид и дял от поръчката е относим към настоящите критерии.
Документите за доказване на съответствието с поставените изисквания се предоставят от участника, определен за изпълнител в съответствие с чл. 112, ал.1, т.2 от ЗОП, или при поискване в хода на процедурата - в случаите на чл.67, ал.5 от ЗОП.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние.

Възложителят не поставя минимални изисквания за икономическо и финансово състояние.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участникът трябва да е изпълнил за последните 5 години, считано към датата на подаване на офертата дейности с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата обществена поръчка. Под предмет „идентичен или сходен" с този на поръчката да се разбира: монтаж на елементи за изграждане на магистрални, разпределителни и присъединителни трасета на топлопреносни мрежи и съоръжения към тях.
Участникът следва да предостави (декларира) в част ІV, Раздел „В“, т.1а) от ЕЕДОП съответствието с тези изисквания.
Документите за доказване на съответствието с поставеното изискване се предоставят от участника, определен за изпълнител в съответствие с чл.112,ал.1,т.2 от ЗОП, или при поискване в хода на процедурата - в случаите на чл.67, ал.5 от ЗОП, както следва: списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
2. Участникът следва да разполага с персонал и/или ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката, с относимо изискуемо минимално ниво, посочено по-долу в настоящия раздел.
Участникът следва да предостави (декларира) в част ІV, Раздел „В“, т.6 от ЕЕДОП съответствието с тези изисквания.
Документите за доказване на съответствието с поставеното изискване се предоставят от участника, определен за изпълнител в съответствие с чл.112,ал.1,т.2 от ЗОП, или при поискване в хода на процедурата - в случаите на чл.67, ал.5 от ЗОП, както следва: списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.Забележка: Едно лице не може да съвместява две или повече длъжности.
3. Участникът да разполага с годни за експлоатация специализирана техника, механизация и съоръжения за изпълнение на поръчката, с относимо изискуемо минимално ниво, посочено по-долу в настоящия раздел.
Участникът следва да предостави (декларира) в част ІV, Раздел „В“, т.9 от ЕЕДОП съответствието с тези изисквания.
Документите за доказване на съответствието с поставеното изискване се предоставят от участника, определен за изпълнител в съответствие с чл.112,ал.1,т.2 от ЗОП, или при поискване в хода на процедурата - в случаите на чл.67, ал.5 от ЗОП, както следва: да представи декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката.
4.Участникът трябва да прилага системи за управление на качеството БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент.
Участникът следва да предостави (декларира) в част ІV, Раздел „Г“ от ЕЕДОП съответствието с тези изисквания.
Документите за доказване на съответствието с поставеното изискване се предоставят от участника, определен за изпълнител в съответствие с чл.112,ал.1,т.2 от ЗОП, или при поискване в хода на процедурата - в случаите на чл.67, ал.5 от ЗОП, както следва: копие на сертификати, издадени от акредитирани лица, за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието на стоките със съответните спецификации или стандарти. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В този случай, участникът трябва да е в състояние да докаже , че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.


1.Участникът трябва да е изпълнил към датата на подаване на офертата, поне една дейност с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата обществена поръчка.
2.Участникът следва да разполага с минимум персонал и/или ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката, както следва: 2-ма технически ръководители, притежаващи минимум трета квалификационна група по безопасност съгласно Правилник за безопасност при работа в неелектрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по топлопреносни мрежи (ПБРНУЕТЦТМ), минимум 1 инженер по заваряване, притежаващ минимум четвърта квалификационна група по безопасност съгласно ПБРНУЕТЦТМ, минимум 6 заварчикa, притежаващи свидетелство за правоспособност по заваряване, валиден сертификат за квалификация на заварчик по БДС ЕN ISO 9606-1:2013 или еквивалентен, и минимум трета квалификационна група по безопасност съгласно ПБРНУЕТЦТМ, минимум 1 кранист, притежаващ минимум втора квалификационна група по безопасност съгласно ПБРНУЕТЦТМ, минимум 1 такелажник и минимум 10 монтажници, притежаващи минимум първа квалификационна група по безопасност съгласно ПБРНУЕТЦТМ.
3.Участникът да разполага минимум със следните годни за експлоатация специализирана техника,механизация и съоръжения за изпълнение на поръчката: товарен автомобил с полезен товар над 3,5 t и с възможност за превоз на тръби с дължина 12 м - 1 бр.;автокран с товароподемност не по-малко от 6 t - 1 бр.;автокран с товароподемност не по-малко от 20 t - 1 бр.; генератор с мощност не по-малка от 10 kVA - 1 бр.; мобилен топлинен източник с мощност не по-малка от 0,1 MW - 1 бр.
4.Участникът трябва да прилага система за управление на качеството БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват, сходен с предмета на поръчката, а именно: монтаж на елементи за изграждане на магистрални, разпределителни и присъединителни трасета на топлопреносни мрежи и съоръжения към тях.
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

съгласно документацията за участие
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
На основание чл. 111 от ЗОП, преди подписване на договор, Участникът
избран за Изпълнител предоставя гаранции за изпълнение в размер на 1 % от стойността на договора в лева без ДДС за съответната обособена позиция.
Гаранциите се предоставят в една от следните форми:1. парична сума; 2. банкова гаранция; 3. застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя
III.1.7)
III.1.8)
Възложителят не изисква обединенията да имат определена правна форма, за да участват при възлагането на поръчката. Съгласно чл. 70 от ППЗОП, когато определеният за изпълнител е неперсонифицирано обединение на физически и/или юридически лица, преди сключване на договора следва да представи на възложителя заверено копие от удостоверение за данъчна регистрация и регистрация по БУЛСТАТ или еквивалентни документи съгласно законодателството на държавата, в която обединението е установено.

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

17/12/2019 (дд/мм/гггг)   16:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

18/12/2019 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

ЕВН България Топлофикация ЕАД, ул. Христо Г. Данов № 37, гр. Пловдив

Получените оферти за участие се отварят на публично заседание на дата 18.12.2019 г. в 11:00 часа в административна сграда на адрес:гр. Пловдив, ул. Христо Г.Данов, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
Комисията разглежда офертите по реда на чл.104, ал.2 от ЗОП във вр. с чл.61 от ЗОП
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Възложителят ЕВН България Топлофикация ЕАД е взел мотивирано решение за провеждане на открита процедура по две обособени позиции за доставка и монтаж на елементи за изграждане на магистрални, разпределителни и присъединителни трасета на топлопреносни мрежи и съоръжения към тях, съответно за Район Изток и Район Запад, като се е възползвал от предоставената му от Закона за обществените поръчки възможност да заложи като изискване, всеки заинтересован от участие в настоящата открита процедура стопански субект да може да подава оферта за една от двете обособени позиции, респ. да се възложи договор за изпълнение на обществена поръчка по двете обособени позиции на двама различни изпълнителя.
Мотивите на Възложителя в цялост са изложени в Раздел V.1. от Решението за откриване на процедура.
Възложителят отстранява от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка участник, както следва:
За когото са налице основанията по чл.54, ал.1; Основанията по чл.54, ал. 1, т. 1, 2 и 7 се отнасят за лицата, които представляват участника и за членовете на неговите управителни и надзорни органи съгласно регистъра, в който е вписан участникът, ако има такъв, или документите, удостоверяващи правосубектността му. Когато в състава на тези органи участва юридическо лице, основанията се отнасят за физическите лица, които го представляват съгласно регистъра, в който е вписано юридическото лице, ако има такъв, или документите, удостоверяващи правосубектността му. В тези случаи когато участникът, или юридическо лице в състава на негов контролен или управителен орган се представлява от физическо лице по пълномощие, основанията по чл.54, ал. 1, т. 1, 2 и 7 се отнасят и за това физическо лице.
Възложителят отстранява от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка участник за когото е налице някое от обстоятелствата по чл.55 ал.1, т.1 и т.3-5 от ЗОП.
Основанията по чл.55, ал. 1, т. 5 ЗОП се отнасят за лицата, посочени в чл. 54, ал. 2 и 3 от ЗОП.
Възложителят отстранява от процедурата всеки участник, за когото е налице някое от обстоятелствата по чл.107 от ЗОП.
Съгласно чл.35а, ал.3 от ППЗОП от процедурата ще бъде отстранен всеки участник, който при поискване от страна на Възложителя, не потвърди и/или не удължи срокът на валидност на офертата си.
Нямат право да участват в процедурата дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, както и лицата, контролирани от такива дружества по смисъла на чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици (ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС). Основанието за отстраняване се прилага съобразно чл. 4, чл. 5, ал. 1, т. 3 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС.
Възложителят отстранява от участие участниците в процедурата и във всички останали случаи на несъответствие с изискванията на ЗОП и ППЗОП, и обявлението и документацията за участие в процедурата за възлагане на обществената поръчка.
Участникът, за когото са налице основанията за отстраняване, има право да представи доказателства, че е предприел мерки, които гарантират неговата надеждност, въпреки наличието на съответното основание за отстраняване съгласно чл.56 от ЗОП;
При подаване на оферта участникът декларира липсата на основанията за отстраняване и съответствие с критериите за подбор чрез представяне на единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП ).

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Срок за обжалване съгласно Чл. 197, ал.1, т.1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 11/11/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва