Деловодна информация
1379МЕР София област
ЕСО-СО-1234 04/09/2019 (дд/мм/гггг)
не
1379-2019-0178 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

Електроенергиен системен оператор ЕАД МЕР София област 1752013040012
бул. Европа № 2
София BG411 1360 България
по технически въпроси: Николай Тодоров -тел. 0888 950 084; Христо Илчев - тел. 0888 950 523 ; по процедурни въпроси Теменужка Стойнова - тел. 02 8121856 +359 28121801
t.stoinova@sfo.eso.bg +359 28121840

Интернет адрес/и

www.eso.bg

https://webapps.eso.bg/zop_profile/page2.php?intNo=ZlhlVm5lcW5pT3NDakxDMmJvRkJBR3MrWnFWOW9LbllKUjc1c3FKaE9aZz0=%20


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://webapps.eso.bg/
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Електроенергиен системен оператор ЕАД МЕР София област 1752013040012
бул. Европа № 2, деловодство
София BG411 1360 България
Елка Андреева +359 28121801
eso@sfo.eso.bg +359 28121840

Интернет адрес/и

www.eso.bg

https://webapps.eso.bg/zop_profile

НЕ 

I.6) Основна дейност 

Електрическа енергия

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Рехабилитация на присъединения 20 kV в п/ст Самоков МЕР-СФО/2019/036
45317300      
Строителство

Предвижда се рехабилитация на ЗРУ 20 kV на територията на п/ст „Самоков“.
Във връзка с плана за развитие на електропреносната мрежа и поетапното преминаване към дистанционно управление от опорен пункт на подстанциите (въвеждане на САУП), е необходимо да бъде реконструирана ЗРУ 20 kV на п/ст Самоков 110/20 kV с подмяна на първични и вторични съоръжения позволяващи дистанционно следене и управление. Рехабилитация на търговко измерване на трафо входове 20 kV съгласно предоставени схеми от Възложителя и посочения обем в количествените сметки. Рехабилитация на техническо измерване на изводи 20 kV съгласно предоставени схеми от Възложителя и посочения обем в количествените сметки.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45317300      
II.2.3) Място на изпълнение
BG412

п/ст Самоков

Във връзка с плана за развитие на електропреносната мрежа и поетапното преминаване към дистанционно управление от опорен пункт на подстанциите (въвеждане на САУП), е необходимо да бъде реконструирана ЗРУ 20 kV на п/ст Самоков 110/20 kV с подмяна на първични и вторични съоръжения позволяващи дистанционно следене и управление. Рехабилитация на търговско измерване на трафо входове 20 kV съгласно предоставени схеми от Възложителя и посочения обем в количествените сметки. Рехабилитация на техническо измерване на изводи 20 kV съгласно предоставени схеми от Възложителя и посочения обем в количествените сметки.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
330000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
125

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 330 000 лв., без ДДС, в това число пределна 250 000 лв., без ДДС за СМР и 80 000 лв., без ДДС за доставени съоръжения от ЕСО.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците следва да са вписани в централния професионален регистър на строителя в трета група - за строежи втора или по-висока категория.
Доказва се с представянето на заверено копие на удостоверение за вписване в централния професионален регистър на строителя в трета група - за строежи втора или по-висока категория и валиден контролен талон.
При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП, представен в електронен вид.
Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако участникът е декларирал такива.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1.Участникът да има застраховка „Професионална отговорност“ за строител, съгласно изискването на чл. 171 от Закона за устройство на територията (ЗУТ).
Доказва се с представянето на заверено копие от застраховка "Професионална отговорност" за строител, валидна към датата на подаване на офертата.
При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП.
Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.


1.Участникът да има застраховка „Професионална отговорност“ за строител, съгласно изискването на чл. 171 от ЗУТ, с минимално застрахователно покритие за строежи втора категория, съгласно чл. 5, ал. 2, т. 2 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участниците да са изпълнили за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, строителство, включващо дейности с предмет и обем, идентични или сходни* с тези на поръчката.
*Под „сходно строителство” следва да се разбира изграждане на нови и/или реконструкция на съществуващи ел. уредби Ср.Н и/или по-високо напрежение.
Доказва се с представянето на списък на строителството, включващо дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата. Към списъка се прилагат удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
По отношение на критериите, свързани с опит за изпълнение на поръчката, участниците могат да се позоват на капацитета на трети лица само ако тези лица ще участват в изпълнението на частта от поръчката, за която е необходим този капацитет.
2. Да разполага с необходимия брой технически лица, които ще изпълняват строителството, с определена професионална компетентност и съответна квалификация за изпълнението на строително-монтажните работи в уредби Ср.Н., съгласно ПБЗРЕУЕЦТЕМ.
Доказва се с представянето на списък на техническите лица, които ще изпълняват строителството.
В случай, че участник ще използва ресурси на трети лица, към списъка представя доказателства (декларация за ангажираност на лицето, което ще участва в изпълнението на поръчката, граждански договор и др.), че ще има на свое разположение тези ресурси за времето на изпълнение на поръчката.
При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП, представен в електронен вид.
Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка.


1. Участникът да е изпълнил най-малко едно строителство идентично или сходно* с предмета на поръчката, изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата.
*Под „сходно строителство” следва да се разбира изграждане на нови и/или реконструкция на съществуващи ел. уредби Ср.Н и/или по-високо напрежение.
2. Участниците следва да разполагат със следните технически лица:
2.1 минимум 1 (едно) лице, притежаващи пета квалификационна група за безопасност при работа за извършването на монтажни работи в уредби над 1000 V;
2.2. минимум 1 (едно) лице, притежаващи четвърта квалификационна група за безопасност при работа за извършването на монтажни работи в уредби над 1000 V;
2.3. Всички останали лица да притежават трета квалификационна група за безопасност при работа за извършването на монтажни работи в уредби над 1000 V.
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

1. Участниците следва да отговарят на поставените от възложителя изисквания в документацията за обществената поръчка относно личното състояние и критериите за подбор.
2. За участниците не следва да са налице обстоятелствата по чл.54 от ЗОП.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
Участниците, определени за изпълнители, представят гаранция, обезпечаваща изпълнението на договора в размер на 5 на сто от стойността на договора без ДДС, представена в една от следните форми:
- парична сума, внесена по банкова сметка на ЕСО ЕАД (Информация за банковите сметки на ЕСО ЕАД МЕР София област се намира на Профила на купувача в Раздел Друга Информация - Банкова сметка за внасяне на гаранции: https://webapps.eso.bg/zop_profile/bankAccounts.php);
- банкова гаранция със срок на валидност, съгласно договора;
- застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя със срок на валидност, съгласно договора. (Когато избраният изпълнител е обединение, което не е юридическо лице, всеки от съдружниците в него може да е наредител по банковата гаранция, съответно вносител на сумата по гаранцията или титуляр на застраховката.)
III.1.7)
Поръчката се финансира със собствени средства на възложителя.
Заплащането на изпълнените видове работи ще се извършва, съгласно условията в проекта на договор, неразделна част от документацията за обществената поръчка.
III.1.8)
Не се изисква създаване на юридическо лице, когато участникът, определен за изпълнител е обединение на физически и/или юридически лица. Договорът за обществена поръчка се сключва след като изпълнителят представи на възложителя заверено копие от удостоверение за данъчна регистрация и регистрация по БУЛСТАТ на създаденото обединение. Ако обединението се състои от чуждестранни физически и/или юридически лица, те представят еквивалентни документи за регистрация, съгласно законодателството на държавата, в която са установени.

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

01/10/2019 (дд/мм/гггг)   16:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

05/05/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

02/10/2019 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

На адреса на възложителя: гр. София, бул. "Европа" № 2, ет. 1, заседателна зала

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Обменът на информация може да се извърши чрез пощенска и/или куриерска служба, по факс, по електронен път при условията и по реда на Закона за електронния документ и електронния подпис или чрез комбинация от тези средства.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

На основание чл.197, ал.1, т.4 от ЗОП, решението подлежи на обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок, считано от изтичане на срока по чл.179 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 04/09/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва