Деловодна информация
00513
1841 02/09/2019 (дд/мм/гггг)
да
да
02/09/2019 (дд/мм/гггг)
00513-2019-0003 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

Водоснабдяване и каналиация ООД 828050351
ул. Баба Тонка №19
Силистра BG325 7500 България
Красимир Коев +359 86820559
vikss@vik-silistra.com +359 86820558

Интернет адрес/и

http://vik-silistra.com

http://vik-silistra.com/zup_opos/


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://vik-silistra.com/zup_opos/
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.6) Основна дейност 

Вода

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Избор на експерти за звено за управление на проект № BG16M1OP002-1.016-0005 „Изграждане на ВиК инфраструктура за обособена територия на „ВиК“ ООД, Силистра“, продълж. в поле II.1.4)
71541000      
Услуги

Предмет на поръчката е Избор на експерти за звено за управление на проект № BG16M1OP002-1.016-0005 „Изграждане на ВиК инфраструктура за обособена територия на „ВиК“ ООД, Силистра“, АДБФП №Д-34-66/21.08.2019 г. по ОП „Околна среда 2014-2020“. С избора на екипа да се гарантира своевременното и качествено изпълнение на дейностите по него и отчитане пред Управляващия орган (УО), съгласно изискванията на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Експертите от екипа ще притежават различни компетентности и познания, които в своята съвкупност ще гарантират успешното и качествено изпълнение на проекта в съответствие със заложения бюджет, срокове и индикатори. По тази причина дейностите, изпълнявани от отделните експерти се явяват по своето естество неразривно свързани помежду си, тъй като в своята цялост касаят един проект и не могат да бъдат разединени.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
71356200      
II.2.3) Място на изпълнение
BG325

територията на Агломерация Силистра и Агломерация Тутракан

В рамките на настоящата обществена поръчка следва да бъдат предоставени услуги за управление на проекта. Предмет на поръчката е да се осигурят експерти в екипа за управление на проекта при възложителя, с което да се гарантира своевременното и качествено изпълнение на дейностите по него и отчитане пред Управляващия орган (УО), съгласно изискванията на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Звеното за управление на проекта ще извършва следните дейности:
- обезпечаване изпълнението на задълженията на бенефициента, произтичащи от Административния договор за безвъзмездна финансова помощ (АДБФП);
- съблюдаване съответствието на действията на бенефициента с условията и изискванията на АДБФП и ОПОС 2014-2020 г.;
- осъществяване цялостното административно, финансово и техническо изпълнение на проекта в съответствие с АДБФП, за постигане на целите и индикаторите на проекта;
- администриране АДБФП, като извършва дейности по междинно и окончателно техническо докладване и финансово отчитане на изпълнението пред УО на ОПОС;
- осигуряване изпълнението на указанията и препоръките на УО на ОПОС, както и на други компетентни проверяващи/одитни/контролни органи;
- представлява бенефициента, в рамките на делегираните правомощия.
Критериите по-долу
 
ДА технически показател - "Оценка на техническото предложение"    60
Цена
40
II.2.6) Прогнозна стойност
3037324.10      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
49

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
проект № BG16M1OP002-1.016-0005 „Изграждане на ВиК инфраструктура за обособена територия на „ВиК“ ООД, Силистра“, АДБФП №Д-34-66/21.08.2019 г. по ОП „Околна среда 2014-2020“

Обществената поръчка се възлага въз основа на "икономически най-изгодната оферта", която се определя въз основва на критерий за възлагане "оптимално съотношение качество/цена" по чл. 70, ал. 2, т. 3 от ЗОП. КО=0,60хТ+0,40хФ, където Т- "оценка за техн. предл-е" с отн. тежест 60% и Ф-"Фин. оценка, превиждаща оценка за частта от офертата, съдържаща се в "цен. предл-е" с отн. тежест 40%.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Възложителят не поставя изисквания свързани с годността (правоспособността) за упражняване на професионална дейност.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Възложителят не поставя изисквания, свързани с икономическото и финансово състояние на участниците.

Възложителят не поставя изисквания, свързани с икономическото и финансово състояние на участниците.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. През последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, съответният участник трябва да е изпълнил успешно най-малко 1 (една) дейност с предмет идентичен или сходен с този на настоящата поръчка.
2. Участниците в процедурата следва да разполагат с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на предмета на поръчката. ВАЖНО! Един специалист не може да съвместява повече от една позиция от изискуемия технически екип. Участникът следва да предложи отделни експерти за изпълнението на всяка от длъжностите в изисквания екип.
При подаването на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.
В случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, изискването се доказва с представяне списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионалната компетентност на лицата.


1.изисква се участникът през последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, да изпълнил успешно най-малко 1 (една) дейност с предмет идентичен или сходен с този на настоящата поръчка. За дейност „сходна“ с предмета на настоящата поръчка се приема предоставянето на консултантски услуги, свързани с управление и отчитане на проекти, финансирани от Европейски структурни и инвестиционни фондове или други еквивалентни източници на финансиране.
2. Участниците в процедурата следва да разполагат с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на предмета на поръчката, включващ най-малко:
2.1. Ръководител на екипа
- Професионална квалификация: Придобито висше образование, с минимална образователно-квалификационна степен "бакалавър", по специалност в област: "Технически науки", или "Социални, стопански и правни науки" съгласно Класификатор на областите на висше образование и професионалните направления, утвърден с Постановление № 125 на Министерския съвет от 24.06.2002 г. или еквивалентна образователна степен, придобита в чужбина, в области и професионално направление еквивалентни на посочените.
- Общ професионален опит: Да притежава минимум 3 (три) години опит по придобитата специалност.
-Специфичен опит – опит на ръководна позиция в изпълнението на минимум 1 услуга/дейност, свързана с управление, координация и отчитане на изпълнението на проект/договор, финансиран от национални и/или европейски и/или международни програми и /или други донорски/финансови интституции.;
2.2. Координатор
- Професионална квалификация: Придобито висше образование, с минимална образователно-квалификационна степен "бакалавър" по специалност в област: „Технически науки“, или "Социални, стопански и правни науки" съгласно Класификатор на областите на висше образование и професионалните направления, утвърден с Постановление № 125 на Министерския съвет от 24.06.2002 г. или еквивалентна образователна степен, придобита в чужбина, в области и професионално направление, еквивалентни на посочените.
-Специфичен опит – опит като координатор в управлението и/или изпълнението и/или отчитането на минимум едни проект, финансиран от национални и/или европейски и/или международни програми и /или други донорски/финансови интституции..
2.3. Финансов експерт
- Професионална квалификация: Придобито висше образование с минимална образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ по специалност в област: "Социални, стопански и правни науки" с професионално направление „Икономика“ или еквивалентно съгласно Класификатор на областите на висше образование и професионалните направления, утвърден с Постановление № 125 на Министерския съвет от 24.06.2002 г. или еквивалентна образователна степен, придобита в чужбина, в области и професионално направление, еквивалентни на посочените.
- Общ професионален опит: Да притежава минимум 3 (три) години опит по придобитата специалност.
- Специфичен опит: опит като финансист или икономист в управлението и/или изпълнението и/или отчитането на най-малко един проект, финансиран от национални и/или европейски и/или международни програми и /или други донорски/финансови интституции.
2.4.Счетоводител
- Професионална квалификация: Придобито висше образование с минимална образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ в област: "Социални, стопански и правни науки", професионално направление: „Икономика“ или еквивалентно съгласно Класификатор на областите на висше образование и професионалните направления, утвърден с Постановление № 125 на Министерския съвет от 24.06.2002 г. или еквивалентна образователна степен, придобита в чужбина, в области и професионално направление, еквивалентни на посочените.
- Общ професионален опит: Да притежава минимум 3 (три) години опит по придобитата специалност.
......продължава в поле VI.3)
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

Отстранява се от участие участник, за когото са налице основанията по чл. 54, ал.1, чл. 55, ал. 1, т.1,3,4 и 5 и чл. 107 от ЗОП; обстоятелствата по чл. 3, ал. 8 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС и по чл. 69 от ЗПКОНПИ; който не удължи или не потвърди срока на валидност на офертата си след отправяне на покана от страна на Възложителя;чието Ценово предл-е надвишава прогн. ст-ст, определена от Възложителя за настоящата обществена поръчка и/или по какъвто и да е начин е вкл. някъде в офертата си извън плика "Предлагани ценови параметри" за поръчката елементи свързани с предл. цена (или части от нея); в сл., предвидени в методиката.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
III.1.7)
III.1.8)

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

07/10/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

04/04/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

08/10/2019 (дд/мм/гггг)   09:00 (чч:мм)

Отварянето на офертите ще се извърши в административна сграда на "Водоснабдяване и канализация" ООД, гр. Силистра, ул. "Баба Тонка" №19, ет. 2, Заседателна зала

На отварянето могат да присъстват кандидатите или участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

продължава от поле III.1.3)
- Спец. опит: Опит като счетоводител в управлението и/или изпълнението и/или отчитането на най-малко един проект или опит в извършването на одит на поне 1 проект, финансиран от национални и/или европейски и/или международни програми и /или други донорски/финансови интституции.
3.3.2.5. Юрист
- Проф. квал-я: Придобито висше образование, образователно-квалификационна степен „магистър“, в област „Социални, стопански и правни науки”, професионално направление „Право” или еквивалентно или еквивалентна образователна степен, придобита в чужбина, в области и професионално направление, еквивалентни на посочените; да притежава удостоверение за юридическа правоспособност. Общ професионален опит: Да притежава минимум 3 (три) години опит по придобитата специалност. Специфичен опит: опит като юрист в управлението и/или изпълнението и/или отчитането на минимум 1 проект, финансиран от национални и/или европейски и/или международни програми и /или други донорски/финансови интституции. опит при подготовка на най-малко на една процедура за възлагане на обществена поръчка по реда на ЗОП.
3.3.2.6. ВиК експерт за всеки договор за Инженеринг – 6 бр.
- Професионална квалификация: Придобито висше образование с минимална образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ в област: "Технически науки"; с професионално направление: Архитектура, строителство и геодезия или еквивалентна образователна степен, придобита в чужбина, в области и професионално направление, еквивалентни на посочените. Общ професионален опит: Да притежава минимум 3 (три) години професионален опит по придобитата специалност; Специфичен опит: опит в управлението и/или изпълнението и/или проектирането на минимум един проект за водоснабдителни и канализационни системи, финансиран от национални и/или европейски и/или международни програми и /или други донорски/финансови интституции.
3.3.2.7. Административен сътрудник
Професионална квалификация: Придобито висше образование, с минимална образователно-квалификационна степен "бакалавър" по специалност в област: „Технически науки“, или "Социални, стопански и правни науки" или "Природни науки, математика и информатика" или еквивалентна образователна степен, придобита в чужбина, в области и професионално направление, еквивалентни на посочените. Специфичен опит: опит като административен/технически сътрудник или секретар (или на сходна позиция) в управлението и/или изпълнението и/или отчитането на минимум 1 проект финансиран от национални и/или европейски и/или международни програми и /или други донорски/финансови интституции.
3.3.2.8. Експерт комуникации
- Професионална квалификация: Придобито висше образование с минимална образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ по специалност в област: „Социални, стопански и правни науки" или еквивалентна образователна степен, придобита в чужбина, в области и професионално направление, еквивалентни на посочените. Специфичен опит: опит като експерт комуникации (или на сходна позиция) в управлението и/или изпълнението и/или отчитането на минимум 1 проект финансиран от национални и/или европейски и/или международни програми и /или други донорски/финансови интституции.
3.3.2.9. Експерт по ГИС
- Професионална квалификация: Придобито висше образование с образователно-квалификационна степен „бакалавър“ в област: "Технически науки" или "Природни науки, математика и информатика"; с професионално направление: Комуникационна и компютърна техника или Физически науки или Науки за земята или Математика или Информатика и компютърни науки или еквивалентно. или еквивалентна образователна степен, придобита в чужбина, в области, еквивалентни на посочените. Специфичен опит: Минимум 3 (три) години професионален опит в областта на ГИС.
ВАЖНО! Един специалист не може да съвместява повече от една позиция от изискуемия технически екип. Участникът следва да предложи отделни експерти за изпълнението на всяка от длъжностите в изисквания екип. Посоченият състав на екипа е минимален.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, а.1, т. 1 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 02/09/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва