Деловодна информация
01351Булгартрансгаз ЕАД
БТГ-РД- 04-19-04-19-147 25/07/2019 (дд/мм/гггг)
не
01351-2019-0033 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

Представляващият Булгартрансгаз ЕАД - Изпълнителен директор 175203478
ж.к. Люлин 2, бул. Панчо Владигеров № 66
София BG411 1336 България
Владислав Петров; Кремена Николова +359 29396351/+359 29396690
Vladislav.Petrov@bulgartransgaz.bg +359 29250063

Интернет адрес/и

www.bulgartransgaz.bg

http://tenders.bulgartransgaz.bg/bg/competitions-c1.html


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://tenders.bulgartransgaz.bg/bg/competitions/prouchvane_proektirane_dostavki_s_izklyuchenie_na_tezi_predostaveni_ot_vazlojitelya_izgrajdane_i_va-517-c1-0-1.html
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Булгартрансгаз ЕАД 175203478
ж.к. Люлин 2, бул. Панчо Владигеров № 66
София BG411 1336 България
Весела Тафраджийска +359 29396358
vtafradziyska@bulgartransgaz.bg +359 29250063

Интернет адрес/и

www.bulgartransgaz.bg

http://tenders.bulgartransgaz.bg/bg/competitions-c1.html

НЕ 

I.6) Основна дейност 

Производство, пренос и разпределение на газ и топлинна енергия

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Проучване, проектиране, доставки (с изключение на тези предоставени от Възложителя), изграждане и въвеждане в експлоатация на строеж: Пускова и приемна камери на газопроводно отклонение Димитровград 190-031
45220000      
Строителство

Проучване, проектиране, доставки (с изключение на тези предоставени от Възложителя), изграждане и въвеждане в експлоатация на строеж: Пускова и приемна камери на газопроводно отклонение (ГО) Димитровград.
Предметът на поръчката включва обхват от дейности, посочени в Техническата спецификация.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45220000      
71320000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG344
BG422

Предвидените за изграждане на камерите площадки са ситуирани,както следва:
СОГ„Пускова камера“- в землищ.на с.Малко Кадиево,общ.Ст.Загора.
СОГ„Приемна камера“-в землищ.на Димитровград,обл.Хасково.

Предметът на поръчката включва изпълнението на следните дейности:
- Проучвателни дейности;
- Изработване на инвестиционен проект във фаза работен проект;
- Действия по съгласуване и одобряване на инвестиционния проект с компетентните контролни органи, експлоатационни дружества и други заинтересовани лица, с Консултанта по чл. 166, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Възложителя и получаване на Разрешение за строеж;
- Дейности преди откриване на строителната площадка – изработване на План за управление на строителните отпадъци и План за безопасност и здраве и действия по одобряването им по реда на чл. 156б, ал. 2 и ал. 3 от ЗУТ;
- Доставка на необходимите материали и оборудване, с изключение на тези доставени от Възложителя;
- Упражняване на авторски надзор по време на строителството;
- Временно строителство (по преценка на Изпълнителя), организация на строителството, подготвителни и спомагателни работи;
- Строително – монтажни работи (СМР);
- Провеждане на изпитания – единични, комплексни и приемни изпитания и 72-часови проби в експлоатационни условия;
- Съставяне на строителни книжа, изпълнителна и екзекутивна документации;
- Кадастрално заснемане на строежа и получаване на удостоверения по чл. 54а, ал. 3 от ЗКИР;
-Дейности по приемане и въвеждане в експлоатация на строежа в т.ч. Подписване на Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа (образец 15); Предварителни съгласувания за разрешаване ползването на строежа; Съдействие за подписване на Протокол за установяване на годността за ползване на строежа (обр. 16) и получаване на разрешение за ползване.
Критериите по-долу
 
ДА Срок за изработване на инвестиционeн проект, съгласуване, одобряване и получаване на влязло в сила Разрешение за строеж    20
Срок за изпълнение на дейности преди и по откриване на строителната площадка и строително-монтажни работи    10
Цена
70
II.2.6) Прогнозна стойност
1043000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
300

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът/участник в обединение (който ще изпълнява строително-монтажни работи и в зависимост от разпределението на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение) следва да бъде вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Р. България за изпълнение на строежи от „Трета група”, „Първа категория” и от „Първа група”, „Първа категория”, съгласно чл. 5, ал. 6, т. 3.1. и т.1.1. от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС).
В случай, че участникът е чуждестранно лице той трябва да има регистрация в аналогичен регистър на държавата членка, в която е установен или да има право да извършва такава дейност по законодателството на държавата – членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария.
Изискването за регистрация в професионален регистър не може да се доказва чрез трети лица по смисъла на чл. 65, ал. 1 и ал. 2 от ЗОП, както и от подизпълнители, по смисъла на чл. 66, ал. 2 от ЗОП, които притежават изискуемата регистрация в Р. България или в случай, че са чуждестранни лица и имат регистрация в аналогичен регистър на държавата членка, в която са установени или имат право да извършват такава дейност по законодателството на държавата – членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария.
В случай, че е посочен подизпълнител за изпълнение на отделни строително-монтажни работи, същият следва да бъде вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в България, поне за изпълнение на отделни видове строителни и монтажни работи (СМР), посочени в Класификация на икономическите дейности (КИД-2008), позиция „Строителство”, съответстващи на видовете СМР, които същият ще изпълнява.
В случай, че е посочен подизпълнител за изпълнение на всички строително-монтажни работи по строежа, същият следва да бъде вписан в Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в България за изпълнение на строежи от „Трета група”, „Първа категория” и от „Първа група”, „Първа категория”, съгласно чл. 5, ал. 6, т. 3.1. и т.1.1. от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС).
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с изискването за годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност чрез посочване на отговор „ДА“ от част ІV, раздел „А“ – „Годност“ на еЕЕДОП, като в поле “Вписване в съответен професионален регистър“ се посочва линк към съответната база данни, в която е достъпна информацията относно вписването на участника в изискуемия професионален регистър.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Не се изискват в настоящата процедура

Не се изискват в настоящата процедура
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката в частта строителство за последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата, във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 1, буква „а“ от ЗОП.
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с минималното изискване чрез попълване на цялата изискуема информация в съответното поле от част ІV, раздел „В“ – „Технически и професионални способности“ на еЕЕДОП.
Преди сключване на договора, съответствието с поставения критерий за подбор се доказва чрез представяне на Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, придружен с удостоверения за добро изпълнение, издадени от получателя, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
2. Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката в частта инвестиционно проектиране за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 1, буква „б“ от ЗОП.
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с минималното изискване чрез попълване на цялата изискуема информация в съответното поле от част ІV, раздел „В“ – „Технически и професионални способности“ на еЕЕДОП.
Преди сключване на договора, съответствието с поставения критерий за подбор се доказва чрез представяне на списък на услугите,които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга, както следва: Удостоверение, издадено от компетентен орган, потвърждаващо извършването на услугата и/или Посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за извършената услуга.
3. Участникът да разполага с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 5 от ЗОП.
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с минималното изискване чрез попълване на изискуемата информация в съответното поле от част ІV, раздел „В“ – „Технически и професионални способности“ на еЕЕДОП, като за всеки от декларираните експерти (Ръководител проек, Технически ръководител, Инженер по заваряване и Заварчици) посочват:
- имената на лицето;
- образователно-квалификационната му степен (за инженера по заваряване-посочване на съответната диплома и квалификация като инженер по заваряване, за заварчиците посочване на конкретна професионална правоспособност,процес и стандарт,съгласно който е придобита);
-конкретния професионален опит (съгласно конкретното изискване към всеки от експертите, за които е поставено изискване относно професионалния им опит).
Преди сключване на договора, съответствието с поставения критерий за подбор се доказва чрез представяне на Списък на персонала,който ще изпълнява поръчката и на членовете на ръководния състав,които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.
4.Участникът да разполага с инструменти,съоръжения и техническо оборудване,необходими за изпълнение на поръчката,във връзка с чл.63,ал.1,т.8 от ЗОП.
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с това минимално изискване за технически и професионални способности чрез попълване на цялата изискуема информация в съответното поле от част ІV,раздел „В“ – „Технически и професионални способности“ на еЕЕДОП,като за всяко от декларираното техническо оборудване се посочат техническите му параметри при съобразяване с минималните изисквания и идентифицираща и индивидуализираща информация (регистрационни,серийни и др номера).
Преди сключване на договора,съответствието с поставения критерий за подбор се доказва чрез представяне на Декларация за техническото оборудване,което ще бъде използвано с посочване на техн.му параметри и идентифицираща и индивидуализираща информация.


1.Участникът трябва да е изпълнил 1 идентична или сходна дейност с тази на поръчката в частта строителство за последните 5 години,считано от датата на подаване на офертата.Под „дейност,сходна с предмета и обема на поръчката“ следва да се разбира дейност включваща изграждане на нов обект или реконструкция на съществуващ обект или основен ремонт на съществуващ обект в областта на преноса на природен газ(стоманени газопроводи,очистни съоръжения,компресорни станции (КС),газоизмервателни станции (ГИС),автоматични газорегулиращи станции (АГРС) и газорегулиращи станции (ГРС)) с проектно налягане над 1,6 MPa,представляващи строежи от I категория,съгласно чл.137,ал.1,т.1, буква„б“ и/или буква„г“ от ЗУТ или еквивалентни строежи,в случай,че са изпълнени в чужбина
За изпълнено строителство ще се приема такова,за което има издадено разрешение за ползване на обекта или еквивалентен документ за обект,изпълнен извън страната.
2.Участникът трябва да е изпълнил 1 идентична или сходна дейност с тази на поръчката в частта инвестиционно проектиране за последните 3 години,считано от датата на подаване на офертата.Под„дейност,сходна с предмета и обема на поръчката“се разбира изработване на инвестиционен проект (фаза технически или работен проект) за изграждане на нов обект или реконструкция на съществуващ обект или основен ремонт на съществуващ обект в областта на преноса на природен газ (стоманени газопроводи,очистни съоръжения,компресорни станции (КС),газоизмервателни станции (ГИС),автоматични газорегулиращи станции (АГРС) и газорегулиращи станции (ГРС)) с проектно налягане над 1,6 MPa,представляващи строежи от I категория,съгласно чл.137,ал.1,т.1,буква„б“ и/или буква„г“от ЗУТ или еквивалентни строежи,в случай,че са изпълнени в чужбина.
За изработен инвестиц.проект ще се приема такъв,въз основа на който е издадено разрешение за строеж.За изработен инвестиц.проект,изпълняван от чуждестр.участници ще се приема такъв,който е изработен във фаза,която е одобрена/съгласувана с всички компет.инстанции и/или въз основа на който може да започне стр-во,съгл.законодателството в страната,в която е одобрен проекта.
3.Участникът трябва да разполага с персонал и с ръководен състав,който ще бъде ангажиран с изпълнението на поръчката и който следва да включва:
-Ръководител проект:минимум 1 лице;лицето да има придобита образователно-квалификационна степен минимум „бакалавър“ в областта на инженерните науки и/или икономиката;да е изпълнявало функциите на Ръководител екип/проект или Началник обект или Технически ръководител в един завършен проект,включващ проектиране и строителство на строеж I категория,съгласно чл.137,ал.1,т.1 от ЗУТ.
-Технически ръководител:минимум 1лице;лицето да е изпълнявало функциите на технически ръководител при изграждане на нов обект или реконструкция на съществуващ обект или основен ремонт на съществуващ обект в областта на преноса на природен газ (стоманени газопроводи,очистни съоръжения,компресорни станции (КС),газоизмервателни станции (ГИС),автоматични газорегулиращи станции (АГРС) и газорегулиращи станции (ГРС)) с проектно налягане над 1,6 MPa,представляващи строежи от I категория,съгласно чл.137,ал.1,т.1, буква „б“ и/или буква „г“ от ЗУТ,който е въведен в експлоатация (има издадено Разрешение за ползване или еквивалентен документ за обект, изпълнен извън страната).
-Инженер по заваряване:минимум 1 лице.Лицето да притежава диплома IWE за придобита квалификация международен инженер по заваряване или EWE за придобита квалификация европейски инженер по заваряване;
-Заварчици-минимум 4 квалифицирани заварчици (минимум 2 екипа от по двама квалифицирани заварчици):лицата да притежават правоспособност„заварчик на тръби“ за процес „111“ и процес „141“(сертифицирани съгласно БДС EN ISO 9606-1: Изпит за квалификация на заварчици.Заваряване чрез стопяване.Част 1:Стомани или еквивалентен стандарт).
Едно физическо лице може да изпълнява функциите само на един експерт.
Продължава в VI.3.) Допълнителна информация.
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

1. Участниците в процедурата следва да отговарят на изискванията на чл. 10, ал. 1 от ЗОП.
2. За участниците в процедурата не следва да са налице обстоят. по чл. 54, ал. 1 от ЗОП и чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП. Възложителят отстранява от участие в процедурата за възлагане на общ.поръчка участник, ако за участника или посочен от него подизпълнител или за трето лице,на чийто капацитет същият се е позовал са налице обстоят. по чл.54,ал.1 от ЗОП и чл.55,ал.1,т.1 от ЗОП.
3. При наличие на обстоят. по чл.3,т.8 и чл.5, ал.1, т. 3 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС за участник,участник в обединение,предвиден подизпълнител и/или трето лице,освен ако не са налице обстоят. по чл. 4 от същия закон,участникът ще се отстранява от процедурата.
4. За участниците/участниците в обединение/подизп. и/или трети лица в проц. не следва да са налице обстоят. по чл.69,ал.1 и 2, във вр.с чл.6,ал.1,т.40 от ЗПКОНПИ.
5. Всички изисквания към участниците и офертите за участие са съгласно документацията за участие в процедурата.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
При подписване на договора, определеният за изпълнител участник представя гаранция за изпълнение в размер на 5% от стойността на договора под формата на депозит на парична сума, банкова гаранция (по образец О9) или застраховка, обезпечаващи изпълнението на договора, като изискванията и условията са посочени в документацията за участие.
За обезпечаване на 100 % на авансово предоставените средства от Възложителя, изпълнителят представя гаранция в една от следните форми: парична сума; банкова гаранция, съгласно условията на Възложителя от образеца на банкова гаранция за авансово плащане или застраховка, която обезпечава авансово предоставените средства. Авансово предоставените средства са в размер на не повече от 15 % от сумата от стойностите по т.т. 1, 2, 3 и 4 от Ценовата листа (образец О8-1) - Приложение № 1 към Ценовото предложение (образец О8).
Изискванията и условията са посочени в документацията за участие.
III.1.7)
1.Финансирането на предмета на поръчката се извършва със собствени средства на "Булгартрансгаз" ЕАД.
2. Начин на плащане: Възложителят заплаща дължимото възнаграждение съгласно условията и сроковете, посочени в раздел IV от проекта на договор.
III.1.8)

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

16/08/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

20/08/2019 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

Централно управление на „Булгартрансгаз“ ЕАД с адрес: гр. София 1336, бул. „Панчо Владигеров“ № 66

Лицата по чл. 54, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки (ППЗОП), желаещи да присъстват при отварянето на офертите, следва да представят документите, посочени в VI.3.), т. 1 от „Допълнителна информация“ на настоящото обявление.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Придължение на т.III.1.3):
4.Участникът трябва да разполага със следното техническо оборудване:
-Минимум 4 (четири) заваръчни апарата с възможност за изпълнение на изискуемия тип заваръчен процес „111“ и „141“ и минимум два електрогенератора за осигуряване едновременна работа на 2 (два) броя заваръчни апарати. Допуска се комбинирано изпълнение на заваръчните процеси „111“ и „141“ с отделни заваръчни апарати покриващи един заваръчен процес „111“ или „141“;
-Минимум 1 (един) автокран с товароподемност не е по-малка от 20 тона и обсег на стрелата не по-малка от 10 метра;
-Минимум 2 (два) броя колесни комбинирани багер-товарачи, всеки от тях с капацитет (обем) на челната кофа не по-малка от 0,60 м3 и капацитет (обем) на багерната кофа не по-малка от 0,35 м3.
Продължение на т.IV.2.7):
1.Лицата по чл.54,ал. 2 от ППЗОП,желаещи да присъстват при отварянето на офертата следва да представят следните документи:
-За участници–представляващ/и участника представят документ за самоличност,копие на актуално състояние на участника или копие от договор за обединение,при участник-обединение или документ,в който се посочва представляващият.Чуждестранните участници представят документите и в превод на български език.
-За упълномощени представители на участниците-документ за самоличност,пълномощно,копие на актуално състояние на участника или копие от договор за обединение,при участник-обединение или документ,в който се посочва представляващият. Чуждестранните участници представят документите и в превод на български език.
-За представителите на средствата за масово осведомяване-документ за самоличност,служебна карта или друг документ,удостоверяващ служебното положение,по силата на което лицето има право на присъствие.
2.Участниците могат да получат необходимата информация за задълженията,свързани с данъци и осигуровки, опазване на околната среда,закрила на заетостта и условията на труд,които са в сила в Р.България и относими към предмета на поръчката,от НАП,интернет адрес: www.nap.bg; НОИ,интернет адрес: noi.bg, МОСВ,интернет адрес:www.moew.government.bg и МТСП, интернет адрес: www.mlsp.government.bg.
3.При несъответствие между предложена обща цена словом и цифром или единични цени и обща цена,валидна ще бъде общата цена,изписана словом, която се оповестява по чл.57 ал 3 от ППЗОП и в случай че бъде открито такова несъответствие,участникът следва да приведе общата или единичните цени в съответствие с общата цена изписана словом в определения от комисията срок.
4.Всички изисквания към участниците и офертите за участие са съгласно документацията за участие в процедурата,като участниците следва задължително да представят ЕЕДОП в електронен вид,съгласно чл.67,ал.4 от ЗОП и Методическо указание на АОП от 02.03.2018г.
5.С цел запознаване с условията на строителната площадка на обекта, Възложителят ще организира оглед за всички заинтересовани лица, в рамките на официално обявения срок за подаване на оферти за участие в обществената поръчка.Информация за провеждането на огледа е посочена в "Указания за подготовка на оферта" от документацията за участие.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

В 10-дневен срок от изтичането на срока по чл.179 от ЗОП - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация, съгласно чл. 197, ал. 1, т. 4 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 25/07/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва