Деловодна информация
01379ЕСО ЕАД Мрежови Експлоатационен район Варна
ЕСО-ВН-880 09/07/2019 (дд/мм/гггг)
не
01379-2019-0128 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

Електроенергиен системен оператор ЕАД Мрежови експлоатационен район Варна 1752013040115
ул. Оборище № 13А, ет.5
Варна BG331 9000 България
По технически въпроси: Николай Маринов - тел. 052 678 183; По процедурни въпроси: Иван Атанасов - тел. 052 678163 +359 52678154
eso@vn.eso.bg +359 52609992

Интернет адрес/и

www.eso.bg

https://webapps.eso.bg/zop_profile/


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://webapps.eso.bg/zop_profile/page2.php?intNo=emdBQ3B3TGwzcjh4cnJoMnE0cmFzeTU5cnFFVVBVYkYyd3BqSnhhT25Wdz0=
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.6) Основна дейност 

Електрическа енергия

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Ремонт СН променив ток в п/ст „Варна 750“ МЕР-ВН/2019/025
31214100      
Строителство

Предметът на поръчката включва доставка и монтажни работи на прекъсвачи ниско напрежение 0.4 kV. Строително монтажните работи ще се изпълняват на територията на подстанция „Варна 750“, която се намира в землището на с. Неофит Рилски, община Ветрино, област Варна.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
31214100      
II.2.3) Място на изпълнение
BG331

Подстанция „Варна 750“, която се намира в землището на с. Неофит Рилски, община Ветрино, област Варна.

Подмяна на прекъсвачи ниско напрежение 0,4kV.
Прекъсвачите са предвидени за монтаж и експлоатация в закрити помещения (ЗРУ, Релейна зала или помещенията на трансформаторите собствени нужди).
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
150000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
90

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

1.Участникът да е вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република България, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС), за изпълнение на строежи от трета група - втора или по-висока категория, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка в която са установени.
При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП, представен в електронен вид. Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка съгласно чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако участникът е декларирал такива.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Участникът да има валидна застраховка „Професионална отговорност” по чл. 171, ал.1 от Закон за устройство на територията (ЗУТ) за строител.
Доказва се с представянето на заверено копие на застраховка „Професионална отговорност“ по чл. 171, ал.1 за строител със застрахователно покритие, съгласно чл. 5, ал. 2 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството и доказателство за напълно платена премия.


1. Участникът да има валидна застраховка „Професионална отговорност“ за строител, съгласно изискването на чл. 171 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за първа или втора категория строежи, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът да е изпълнил за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, строителство, включващо дейности с предмет и обем, идентични или сходни* с предмета на поръчката.
*Под строителство, включващо дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, следва да се разбира: изграждане и/или реконструкция и/или ремонт на уредби за ниско напрежение, включващо монтаж на прекъсвачи с номинален ток съгласно Таблица 1 - прекъсвачи за ниско напрежение 0,4 kV към Приложение 1 или по-високо и/или уредби за средно напрежение.
Доказва се с представянето на списък на строителството, включващо дейности с предмет и обем, идентични или сходни* с предмета и обема на поръчката, изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата.
Към списъка се прилагат удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
2. Участникът да разполага с необходимия брой технически лица, които ще изпълняват поръчката.
Доказва се с представянето на списък на техническите лица, които ще изпълняват поръчката и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.
В случай, че участникът ще използва ресурси на трети лица, представя доказателства, че ще има на свое разположение тези ресурси за времето на изпълнение на поръчката.
3. Участникът да разполага с необходимия ръководен персонал с професионална компетентност за изпълнението на поръчката.
Доказва се с представянето на списък на ръководния персонал, който ще изпълнява обществената поръчка и документи, които доказват професионална компетентност на лицата. В случай, че участникът ще използва ресурси на трети лица, представя доказателства, че ще има на свое разположение тези ресурси за времето на изпълнение на поръчката.
При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП. Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако участникът е декларирал такива.


1. Участникът следва да е изпълнил за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, най-малко едно строителство включващо дейности с предмет и обем, идентични или сходни* с предмета на поръчката.
* Под строителство, включващо дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, следва да се разбира: изграждане и/или реконструкция и/или ремонт на уредби за ниско напрежение, включващо монтаж на прекъсвачи с номинален ток съгласно Таблица 1 - прекъсвачи за ниско напрежение 0,4 kV към Приложение 1 от документацията или по високо и/или уредби за средно напрежение.
2. Участникът следва да разполага със следните технически лица:
2.1 Най-малко 1 (една) работна група от минимум 2 (двама) човека, които ще изпълняват поръчката, от които:
2.1.1 минимум 1 (едно) лице с пета квалификационна група за безопасност при работа в електрически уредби и мрежи, съгласно Правилник за безопасност и здраве при работа в електрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по електрически мрежи (ПБЗРЕУЕТЦЕМ) и
2.1.2 минимум 1 (едно) лице с четвърта квалификационна група за безопасност при работа в електрически уредби и мрежи, съгласно ПБЗРЕУЕТЦЕМ.
3. Участникът следва да разполага с ръководен персонал от най-малко 1(едно) правоспособно физическо лице с професионална компетентност за изпълнение на поръчката, с професионална квалификация „електроинженер“ и/или еквивалентна, в случаите, когато образователно-квалификационната степен е придобита в държава, в която няма съответната специалност, притежаващ пета квалификационна група за безопасност при работа в електрически уредби и мрежи, съгласно ПБЗРЕУЕТЦЕМ.
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

1.Участниците в процедурата трябва да отговарят на поставените от възложителя изисквания в документацията и обявлението за обществената поръчка относно личното състояние и критериите за подбор.
2.За участниците не трябва да са налице обстоятелствата по чл. 54 от ЗОП.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
Гаранция за изпълнение на договора в размер на 5 % (пет процента) от неговата стойност.
Гаранцията за изпълнение се представя в една от следните форми:
- парична сума, внесена по банкова сметка на ЕСО ЕАД.
(Информация за банковите сметки на ЕСО ЕАД се намира на Профила на купувача в Раздел Друга Информация - Банкова сметка за внасяне на гаранции:
https://webapps.eso.bg/zop_profile/bankAccounts.php);
- банкова гаранция със срок на валидност, съгласно договора, в съответствие с образеца на възложителя, част от документацията за участие.
- застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя със срок на валидност, съгласно договора и доказателсво за напълно платена премия.
III.1.7)
Съгласно чл. 3 от проекта на договор от документацията за участие в процедурата.
III.1.8)
Не се изисква създаване на юридическо лице, когато участникът, определен за изпълнител е обединение на физически и/или юридически лица. Договорът за обществената поръчка се сключва след като изпълнителят представи на възложителя заверено копие от удостоверение за данъчна регистрация и регистрация по БУЛСТАТ на създаденото обединение. Ако обединението се състои от чуждестранни физически и/или юридически лица, те представят еквивалентен документ за регистрация от държавата, в която са установени.

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

29/07/2019 (дд/мм/гггг)   16:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

30/07/2019 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

На адреса на възложителя - гр.Варна, ул. „Оборище” №13А, ет. 5, заседателна зала 518

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване при спазване на установения режим за достъп до сградата, в която се извършва отварянето.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Обменът на информация може да се извършва чрез пощенска и/или куриерска служба, по факс, по електронен път при условията и реда на Закона за електронния документ и електронния подпис или чрез комбинация от тези средства.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

На основание чл. 197, ал.1, т.4 от ЗОП, решението подлежи на обжалване пред комисията за защита на конкуренцията в 10 - дневен срок, считано от изтичане на срока по чл. 179 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 09/07/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва