Деловодна информация
5381
Р-15 13/06/2019 (дд/мм/гггг)
да
да
13/06/2019 (дд/мм/гггг)
5381-2019-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

АйСиДжиБи АД 201383265
ул. Веслец №13, ет. 2
София BG411 1000 България
Златина Русева +359 29263803
office@icgb.eu +359 29230392

Интернет адрес/и

www.icgb.eu

https://www.icgb.eu/profil-na-kupuvacha/proceduri-za-vuzlagane-na-op


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.icgb.eu/profil-na-kupuvacha/proceduri-za-vuzlagane-na-op
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.6) Основна дейност 

Производство, пренос и разпределение на газ и топлинна енергия

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

ИЗБОР НА ВОДЕЩ ЗАСТРАХОВАТЕЛ НА ПРОЕКТ "МЕЖДУСИСТЕМНА ГАЗОВА ВРЪЗКА ГЪРЦИЯ-БЪЛГАРИЯ
66510000      
Услуги

Предметът на обществената поръчка включва избор на водещ застраховател за Проект „Междусистемна газова връзка Гърция – България“ с покритие за всички рискове (CAR застраховка).
АйСиДжиБи търси закупуване на следните застраховки за проекта :
? Всички рискове по време на строителството (CAR)
? Забавяне на старта на експлоатация (DSU)
? Отговорност към трети страни (TPL)
ICGB са ангажирали услугите на Carpenter Turner Insurance Brokers в Гърция за съдействие при провеждане на процедурата. Carpenter са привлекли услугите на Ed. Insurance Brokers (London) за да бъдат техен представител на застрахователния пазар в Лондон.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
66510000      SB01
II.2.3) Място на изпълнение
BG
BG

България и Гърция

1. Описание на обхвата на услугитe/Техническа спецификация/
Предметът на обществената поръчка включва избор на водещ застраховател за Проект „Междусистемна газова връзка Гърция – България“ с покритие за всички рискове (CAR застраховка).
АйСиДжиБи търси закупуване на следните застраховки за проекта :
? Всички рискове по време на строителството (CAR)
? Забавяне на старта на експлоатация (DSU)
? Отговорност към трети страни (TPL)
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
1300000      EUR
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
24

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)
4
или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
да


Възложителят си запазва правото на „опция за предоставяне на допълнителни услуги по застраховане” при условията на сключения договор по обществената поръчка и в рамките на срока на действие на договора. Цена на опцията: до 100 000 евро (словом: сто хиляди евро ) без Данък върху застрахователната премия (ДЗП).
В съответствие с чл. 21, ал. 1 от ЗОП стойностите на опциите са включени в общата прогнозна стойност на поръчката.
По искане на застрахования, от застрахователя може да бъде поискано да издаде застрахователна полица за следните класове застраховки:
1) Отговорност към трети лица, включително покритие на отговорността на работодателите
2) Покритие на недвижими имоти
3) Покритие на отговорностите на директорите и служителите
4) Кибер покритие
II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Кандидатът да притежава валиден лиценз и/или аналогичен документ за територията на България и Гърция, с обхват застраховките по предмета на настоящата обществена поръчка - за извършване на застрахователна дейност по чл. 29, ал. 1 от Кодекса за застраховане по класове застраховки в съответствие с предмета на обществената поръчка, издаден по реда на Кодекса за застраховането от Комисията за финансов надзор (КФН) и/или от друг компетентен орган.
Чуждестранните кандидати следва да притежават валиден лиценз и/или аналогичен документ за територията на България и Гърция с обхват застраховките по предмета на настоящата обществена поръчка - за извършване на застрахователна дейност по чл. 29, ал. 1 от Кодекса за застраховане с обхват застраховките по предмета на настоящата обществена поръчка, издаден по реда на Кодекса за застраховането от Комисията за финансов надзор (КФН) и/или от друг компетентен орган, или аналогичен документ, издаден съгласно законодателството на държавата членка, в която участникът е установен, валиден към момента на подаване на офертата.
Доказване на поставеното изискване:
Обстоятелството се удостоверява с посочване в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел А. "Годност" на необходимите данни - вид; номер; издател и срок на валидност на документа, обхват и др.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП кандидатът представя заверено копие от лиценза по чл. 29, ал. 1, във връзка с Приложение № 1 към Кодекса за застраховане, издаден по реда на Кодекса за застраховането от Комисията за финансов надзор (КФН) и/или от друг компетентен орган, или аналогичен документ, издаден съгласно законодателството на държавата членка, в която участникът е установен.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

изисквания за икономическо и финансово състояние не се поставят.

III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

За последните пет години от датата на подаване на офертата Кандидатите трябва да са изпълнили дейности с предмет, идентичен или сходен с тези на поръчката, а именно минимум две изпълнени услуги по застраховане на проекти за изграждане на сухоземни газопроводи с работно налягане повече от 50 bar, които услуги да са с обхват, включващ рисковете, предмет на настоящата обществена поръчка. Предвид естеството на поръчката и във връзка с разпоредбата на чл. 63, ал. 2 от ЗОП възложителят е определил период от пет години, а не посочения в ЗОП тригодишен период.
Доказване на поставеното изискване
Кандидатът следва да предостави информация в Част ІV, Раздел В от ЕЕДОП за дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, с посочване на дейностите, изпълнени за последните три години, считано от датата на подаване на Заявлението.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП (преди сключване на договор), участникът представя Списък на услуги, идентични или сходни с предмета на Обществената поръчка, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, предмета на услугата и вида на обекта, за който е предоставена.
Кандидатите трябва да разполагат с персонал с компетентност/правомощия за решаване на застрахователни претенции.


III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

Възложителят отстранява от участие кандидати и участници, за които са налице основания по чл. 54, ал. 1 от ЗОП, както и ако са налице следните обстоятелства: 1. не отговаря на поставените критерии за подбор или не изпълни друго условие, посочено в обявлението за обществена поръчка или в поканата за участие в преговори, или в документацията за участие; ако са налице обстоятелства по чл. 69 от ЗПКОНПИ; ако за кандидата е приложима забрана за участие в процедури или не е удлъжил срока за валидност на офертата.
Прогнозната стойност представлява максималната стойност на финансовия ресурс, който ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ може да осигури. Оферти, съдържащи ценови предложения, които надхвърлят определения финансов ресурс, ще бъдат отстранени от участие в процедурата.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
Не се изисква гаранция за изпълнение
III.1.7)
Застрахователната премия се плаща еднократно от Възложителя при спазване условията на договора.
III.1.8)
не е приложимо.

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


За изпълнение на изискванията на финансовите институции, Възложителят поставя изискване, участниците, за целия срок на изпълнение на услугата, да притежават рейтинг за финансово състояние A-/ по S&P или еквивалентен рейтинг за финансово състояние от други международни финансови агенции (Fitch, Moody’s и A.M. Best). На основание чл. 39, ал. 3, б.ж ППЗОП Възложителят изисква участникът да докаже, че притежава рейтинг за финансово състояние [A-] по S&P или еквивалентен рейтинг за финансово състояние от гореизброените агенции (Fitch, Moody’s и A.M. Best). В заявлението за участие в процедурата участникът следва да посочи рейтинга за финансово състояние, който притежава. За целите на внедряване на застрахователна програма и други застрахователни политики Възложителят ползва услугите на застрахователен брокер -
CARPENTER TURNER S.A. Insurance and Reinsurance Broker & Consultant , чието възнаграждение се включва в застрахователната премия и се заплаща от застрахователя.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Процедура на договаряне с предварителна покана за участие в състезателна процедура

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

15/07/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

31/07/2019 (дд/мм/гггг)   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  EN  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 9

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

    (чч:мм)



 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

След избора на Водещ застраховател, участникът, избран за изпълнител, ще избере съзастраховател, който трябва да отговаря на Критериите за подбор и на изискванията за изпълнение. Застрахователният брокер, номиниран от Възложителя, трябва да осигури, че тези изисквания са спазени. Предвид спецификата на услугата и на основание чл. 63, ал. 5 във връзка с чл. 63, ал. 4 от ЗОП, услугата по застраховане за основните рискове (застраховка CAR/DSU) се извършва пряко от водещия застраховател.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

На основание чл. 197 от Закона за обществените поръчки, жалба може да се подава до изтичане на 10-дневен срок след изтичане на срока по чл. 100 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 13/06/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва