Деловодна информация
05242
37 28/02/2019 (дд/мм/гггг)
не
05242-2019-0012 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

Ей И Ес - 3С Марица Изток I ЕООД 123533834
6280, община Гълъбово, Област Стара Загора
Гълъбово BG344 6280 България
Петя Широканска - Специалист стратегическо снабдяване; +359 29045966
supply.ppl@aes.com +359 41865099

Интернет адрес/и

http://www.aes.bg

https://platform.negometrix.com/PublicBuyerProfile/PublishedTenderInformation.aspx?tenderId=114877&companyId=10572


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://platform.negometrix.com/PublicBuyerProfile/PublishedTenderInformation.aspx?tenderId=114877&companyId=10572
Горепосоченото/ите място/места за контакт
ДА https://platform.negometrix.com/PublicBuyerProfile/PublishedTenderInformation.aspx?tenderId=114877&companyId=10572
НЕ 

I.6) Основна дейност 

Електрическа енергия

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Ремонт и поддръжка на електросъоръжения и електроинсталации ME1-2019-C-C-015
45200000      
Строителство

Предмет на поръчката е ремонт и поддръжка на електроинсталации и електросъоръжения на територията на ТЕЦ Ей И Ес-3С Марица Изток 1.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45300000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG344

ТЕЦ Ей И Ес-3С Марица Изток 1 ЕООД

Предмет на поръчката е ремонт и поддръжка на електроинсталации и електросъоръжения на територията на ТЕЦ Ей И Ес-3С Марица Изток 1.
Обхватът на работата включва, но не се ограничава с:
? Ремонт и монтаж на електрически инсталации (НН и СН);
? Монтаж и демонтаж на силови и контролни кабели (НН и СН);
? Направа на кабелни муфи за НН и СН.
? Монтаж и демонтаж на кабелни скари, лавици и други кабелоносещи системи, полагане на кабели по кабелни скари и лавици, полагане на кабели в кабелни канали/шахти/тунели и др.
? Демонтажни и монтажни дейности по маслени трансформатори 410MVA, 100MVA и 60MVA, 20/10/10kV; (ошиновка, технологични защити, проходни изолатори, охлаждащи системи, подмяна на токови измервателни трансформатори, моторни задвижвания на янсенови регулатори и др.)
? Демонтажни и монтажни дейности по сухи трансформатори до 3.5MVA, 10/0.69/0.4kV (ошиновка, технологични защити, охлаждащи системи и др.);
? Ремонт и поддръжка на ел. уредби средно напрежение (10kVABB UNIGEAR ZS1)(дейности по вторична комутация в нисковолтовотсег на КРУ СН, подмяна на апартура в нисковолтовотсег на КРУ СН, направа на кабелни глави СН, подмяна на токови и напреженови измервателни трансформатори в кабелен отсег на КРУ СН, ремонт/подмяна на дъгови защити, подмяна на вакуумни прекъсвачи и контактори за СН, дейности по проверка на измервателни трансформатори и релейни защити СН, дейности по проверка на прекъсвачи и контактори СН и др.)
? Ремонт и поддръжка на уредби ниско напрежение (0.4 и 0.69kVABB MNS, COMECA/GALAXIS) (дейности по вторична комутация в нисковолтовотсег на КРУ НН, подмяна на апартура в нисковолтовотсег на КРУ НН, направа на кабелни глави НН, подмяна на токови и напреженови измервателни трансформатори в кабелен отсег на КРУ НН, подмяна на въздушни прекъсвачи НН, дейности по проверка на въздушни прекъсвачи НН и др.).
? Настройка, дефектовка и ремонт на честотни инвертори за НН; (ABB ACS550, ACS580, ACS800, ACS880; VACON NXP/NXS)
? Подготовка на Блочни/Силови Повишаващи/Понижаващи, Тринамотъчни и Двунамотъчни трансформатори за провеждане на ел. измервания. (разшиноване и ошиноване на първичната комутация, включително шинопроводи 20kV, кабелни линии 10kV и въздушни линии 400kV)
? Технически обследвания на проблеми свързани с ел. оборудването;(Трасиране на кабелни линии и търсене на повреди по кабелни линии, търсене на повреди по осветителни инсталации (районно, работно, аварийно, авакуационно и др. осветления) )
? Проектиране и изработка на електрически табла НН и др. (електромерни табла за НН, сградни разпределителни ел.табла, ел.табла осветителни инсталации, ремонти ел.табла и др.)
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
1120000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
48

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Допълнение към т. II. 2.4) Под най-ниска цена ще се разбира сбора от единичните цени на часовите ставки за дейности и заплащането за специализирано оборудване/механизация.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът да е вписан в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на обекти III група, I-ва или II-ра категория, съгласно Закона за камарата на строителите, обнародван ДВ, бр. 15/23.2.2010 година и Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС), обн. ДВ, бр. 101/22.11.2013 година в централния професионален регистър на строителя на Република България или в съответен регистър на държавата – членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението на Европейско икономическо пространство, което има силата на вписване в ЦПРС за обхвата на дейностите, предмет на настоящата поръчка.
Съответствието с критериите за подбор се декларира в ЕЕДОП, а участникът, определен за изпълнител, при сключване на договор представя доказателства за съответствие, както следва:
Участникът представя копие от Удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на обекти III група, I-ва или II-ра категория.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

не се изисква

не се изисква
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът да e изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 5 години от датата на подаване на офертата;
2. Участникът да разполага с персонал, който ще изпълнява поръчката и/или с ръководен състав, който отговаря за изпълнението на поръчката с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката;
3. Участникът да разполага с техническо оборудване;
4. Участникът да прилага система за управление на качеството съгласно ISO 9001;
5. Участникът да прилага система за управление на здравословни и безопасни условия на труд съгласно OHSAS 18001;
6. Участникът да прилага система за управление на околна среда съгласно ISO 14001;
Съответствието с критериите за подбор се декларира в ЕЕДОП, а участникът, определен за изпълнител, при сключване на договор представя доказателства за съответствие, както следва:
По т. 1 Списък на строителството, което е идентично или сходно с предмета на поръчката, изпълнено през последните пет години, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
По т. 2 Списък на персонала, който ще изпълнява строителството и на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който са посочени съответните длъжности, образованието, професионалната квалификация, професионалния опит. В списъкът се посочват квалификационните групи по Правилник за безопасност при работа в неелектрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по топлопреносни мрежи и хидротехнически съоръжения (ПБРНУЕТЦТМХС) и Правилник за безопасност и здраве при работа в електрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по електрически мрежи (ПБЗРЕУЕТЦЕМ), служители, които могат да бъдат отговорни ръководители, изпълнители на работа по наряд/нареждане, както и на лица отговорни за безопасност съгласно ПБРНУЕТЦТМХС и ПБЗРЕУЕТЦЕМ.
По т. 3 Декларация за техническото оборудване, с които разполага участника и които ще се използват за изпълнение на поръчката.
По т. 4 Сертификат удостоверяващ съответствието на участника със система за управление на качеството по ISO 9001;
По т. 5 Сертификат удостоверяващ съответствието на участника със система за управление на здравословни и безопасни услояиа на труд съгласно OHSAS 18001;
По т. 6 Сертификат удостоверяващ съответствието на участника със система управление на околна среда съгласно ISO 14001;
Възложителят може да изиска по всяко време представяне на цитираните доказателства за информацията посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.


По т. 1 Да има изпълнени дейности с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на обществената поръчка през последните 5 години.
*Под сходен да се разбира: ремонт и/или поддръжка на електроинсталации и електросъоръжения.
По т. 2
1. Участникът трябва да разполага с инженерно–технически екип, който ще бъде ангажиран в изпълнението на поръчката и трябва да отговаря на следните изисквания:
o Технически ръководител на екип с опит минимум 5г. по монтаж и ремонт на електросъоръжения и електрооборудване– 2бр;
o Координатор по здравословни и безопасни условия на труд (ЗБУТ) и опазване на околната среда (ООС)– 2бр;
o Квалифицирани електромонтьори с опит минимум 5г. по монтаж, пуско-наладъчни дейности и ремонт на електросъоръжения и електрооборудване– 5бр.
o Ел. монтьор – помощникс опит минимум 3г. по монтаж и ремонт на електросъоръжения и електрооборудване – 20бр.
o Инженер с валидно удостоверение за пълна проектантска правоспособност в секция ЕАСТ на КИИП, за извършване на проектантски услуги за проектиране на ел. табла НН по задание на възложителя– 1 бр.
2. Всички служители на Участника, които ще изпълняват дейности на територията на ТЕЦ Ей И Ес-3С Марица Изток 1 трябва да притежават необходимите квалификационни групи според изискванията на ПБРНУЕТЦТМХС и ПБЗРЕУЕТЦЕМ. Техническитe ръководители, координатори и отговорници на Участника да притежават 5 кв. група с право да бъдат и отговорни ръководители по наряд (общ/частичен). При работа в уредби СН минималните изисквания са за 4 кв. група. Всички останали служители на Изпълнителя да притежават не по-ниска от 3 кв. група.
По т. 3 Участникът трябва да разполага със следното минималното техническо оборудване:
? ръчни инструменти; (Походни комплекти с набори от ръчни инструменти (видове отвертки, видове гаечни и шестостенни ключове, клещи, резачки и др.))
? ръчни електроинструменти; (изправни комбинирани прибори/пробници за ток, напрежение и съпротивление за НН, изолационни материали, специализирани изолирани отвертки, клещи, резачки и ключове за НН, специализирани инструменти за работа с редови клеми и др.)
? малки компресори, вакуумпомпи, помпи до 1.5kW; (Оборудване за почистване от прах на тоководещи части (събирателни шини, кабелни отсези, отделения за комутационн апаратура))
? индрустриалнапрахосмукачка – 2бр.
? кербовъчни инструменти за обработка на кабели и направа на кабелни глави за НН до 630мм2 – 2бр.; (кербовъчни хидравлични преси и др.)
? заваръчна техника за подземни заземителни мрежи – 2бр.;
? оборудване за полагане и теглене на кабели – 2 комплекта. (стойки за кабелни барабани, струни, лебедки, въжета и др.);
? бензинова помпа тип Бибо – 2бр; (за дрениране на кабелни шахти)
? пароструйка – 2бр; (за почистване на течове от изолационно масло)
? водоструйка – 2бр; (за почистване на стрехи на проходни и верижни изолатори)
? горелка с пропан-бутанова бутилка – 2бр; (за обработка на различни термосвиваеми изолационни материали)
? хидравлични крикове – 2бр(за повдигане при преместване на сухи трансформатори до 3.15MVA);
? лебедки, тресчотки, сапани, шегели – 2комплекта. (за извършването на такелажни дейности по ел.оборудването)
? Автовишка до 27м– 1бр;
? Автокран до 16т– 2бр;
? Дизелов/бензинов генератор до 5kW. – 2бр.
По т. 4 Сертификат удостоверяващ съответствието на участника със система за управление на качеството по ISO 9001;
По т. 5 Сертификат удостоверяващ съответствието на участника със система за управление на здравословни и безопасни услояиа на труд съгласно OHSAS 18001;
По т. 6 Сертификат удостоверяващ съответствието на участника със система управление на околна среда съгласно ISO 14001;
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

1.Участникът да разполага с орган за контрол (минимум тип „С“ ISO 17020) акредитиран за изпълнение на услуги свързани с извършването на периодичен контрол на параметрите на защитните ел. инсталациите. (заземителни ел.инсталации, мълниезащитни ел.инсталации, ел.инсталции за битови електроуреди и др. ).
Доказване: Сертификат, издаден от акредитирани лица удостоверяващ съответствието на участника със стандарт EN ISO 17020 като „ОРГАН ЗА КОНТРОЛ ОТ ВИД „С“ за изпълнение на услуги свързани с извършването на периодичен контрол на параметрите на защитните ел. инсталациите. (заземителни ел.инсталации, мълниезащитни ел.инсталации, ел.инсталции за битови електроуреди и др.) или предоставяне на линк към публичен регистър, който има публичен и неограничен достъп.
2.Участникът трябва да е оторизиран сервизен партньор на АББ по част честотни управления за НН.
Доказване: Документ от АББ, че участникът е оторизиран сервизен партньор на АББ по част честотни управления за НН;
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
Гаранция за изпълнение на договора в размер на 5% от стойността на договора.
Гаранциите се представят като паричен депозит по следните банкови реквизити: IBAN: BG04BNPA94401020028010 BIC: BNPABGSX, "BNP PARIBAS", под формата на банкова гаранция или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
III.1.7)
ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ заплаща Изпълнените дейности чрез периодични плащания в срок до 30 календарни дни след представяне на Протокол за приемане на дейностите (по форма на Възложителя), за извършените строително монтажни работи (СМР) и оригинална фактура.
III.1.8)
Когато участникът, определен за изпълнител е неперсонифицирано обединение на физически и/или юридически лица, възложителят няма изискване за създаване на юридическо лице, но договорът за обществена поръчка се сключва след като изпълнителят представи пред възложителя заверено копие от удостоверение за данъчна регистрация и регистрация по БУЛСТАТ или еквивалентни документи съгласно законодателството на държавата, в която обединението е установено.

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Изпълнението на договора по поръчката е описано детайлно в техническата спецификация към документацията за участие.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

01/04/2019 (дд/мм/гггг)   23:59 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 4

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

02/04/2019 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

електронната платформа Negometrix

Разглеждането и оценката на офертите ще се извърши от комисията в електронната платформа Negometrix на посочената дата и часа на отваряне.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1. Допълнителна информация по чл. 181, ал.2 от ЗОП Комисия, назначена със заповед на Управителя ще разгледа и оцени офертите по реда на чл. 181, ал.2 от ЗОП, във връзка с чл. 61 от ППЗОП. Първо се разглеждат и оценяват техническите и ценови предложения на участниците, след което се разглеждат документите за съответствие с критериите за подбор.
2. Допълнителна информация по чл. 47, ал. 4 от ЗОП Органите, от които участниците могат да получат необходимата информация за приложимите правила и изисквания, които са в сила в РБългария във връзка с декларацията по чл.39, ал.3, т.1, б.”д” от ППЗОП са:
-По отношение на задълженията, свързани с данъци и осигуровки: Национална агенция по приходите.
-По отношение на задълженията, свързани с опазване на околната среда: Министерство на околната среда и водите.
-По отношение на задълженията, свързани със закрила на заетостта и условията на труд: Министерство на труда и социалната политика.
3. Основания за отстраняване
3.1. При подаване на оферта участникът декларира наличието или липсата на основания за отстраняване в част III: „Основания за изключване“, раздел А, Б и В в ЕЕДОП по чл. 54 ал. 1 и чл. 55 ал. 1 т.1 от ЗОП.
3.2. Други основания за изключване, които са предвидени в националното законодателство на възлагащия орган или възложителя на държава членка:
При подаване на оферта участникът декларира чрез попълване на част III „Основания за изключване“, раздел Г „Други основания за изключване, които може да бъдат предвидени в националното законодателство на възлагащия орган или възложителя на държава членка“ наличието или липсата на основанията за отстраняване в ЕЕДОП, по следните две точки предвидени в националното законодателство:
Изисквания по чл. 54, ал. 1, т.1 от ЗОП: Възложителят отстранява от участие в процедурата участник, когато:
- е осъден с влязла в сила присъда, освен ако е реабилитиран, за престъпление по чл. 172, чл. 192а, чл. 194 - 217, чл. 219 - 252 и чл. 352 - 353е от Наказателния кодекс;
- е осъден с влязла в сила присъда, освен ако е реабилитиран, за престъпление, аналогично на тези по т. 1, в друга държава членка или трета страна.
Не се допуска пряко или косвено участие в обществената поръчка на дружества, регистрирани в юрисдикция с преференциален данъчен режим, и на контролираните от тях лица, включително и чрез гражданско дружество/консорциум в което участва дружество, регистрирано в юрисдикция с преференциален данъчен режим, освен при наличие на изключение по чл.4 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици.
Участниците следва да отговарят на поставените от Възложителя изисквания в документацията за обществената поръчка относно личното състояние, критериите за подбор, техническото и ценово предложение.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал.1, т.4 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 28/02/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва