Деловодна информация
01467
 
да
да
21/02/2019 (дд/мм/гггг)
01467-2019-0007 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

ЧЕЗ Разпределение България АД 130277958
бул. Цариградско шосе № 159, БенчМарк Бизнес Център
София BG411 1784 България
Анна Икономова +359 28958902
anna.ikonomova@cez.bg +359 28272171/ +359 28270332

Интернет адрес/и

www.cez-rp.bg

https://platform.negometrix.com/PublicBuyerProfile/CompanyPublishedTenders.aspx?companyId=20808&mainmenu=false


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://platform.negometrix.com/PublishedTenders.aspx?tenderId=116426&companyId=20808
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
ЧЕЗ Разпределение България АД 130277958
бул. Цариградско шосе № 159, БенчМарк Бизнес Център -ДЕЛОВОДСТВО
София BG411 1784 България
Анна Икономова +359 28958902
anna.ikonomova@cez.bg +359 28272171/ +359 28270332

Интернет адрес/и

www.cez-rp.bg

https://platform.negometrix.com/PublicBuyerProfile/CompanyPublishedTenders.aspx?companyId=20808&mainmenu=false

НЕ 

I.6) Основна дейност 

Електрическа енергия

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Демонтаж на стара и монтаж на нова елегазова комплектна разпределителна уредба 110 кV в подстанция „Гео Милев”, включително и доставка на допълнително оборудване РРС 18-131
45315400      
Строителство

„ЧЕЗ Разпределение България” АД провежда «открита» по вид процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: Демонтаж на стара и монтаж на нова елегазова комплектна разпределителна уредба 110 кV в подстанция „Гео Милев”, включително и доставка на допълнително оборудване, реф. № PPС 18 - 131.
Предметът на поръчката включва изпълнението на следните основни дейности:
1. Изготвяне на линеен график за изпълнение на поръчката;
2. Доставка на материали, обрудване, апаратура и съоръжения съгласно техническите изисквания от раздел II и КСС от раздел VI на документацията.
3. Извършване на строително-монтажни работи за демонтаж на стара и монтаж на нова елегазова комплектна разпределителна уредба 110 кV, както и всички съпътстващи строителни дейности;
4. Изготвяне на програма, обучение и сертифициране на специалисти на Възложителя;
ВАЖНО: Продължава в Раздел VI.3 Допълнителна информация
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45315400      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

гр. София

„ЧЕЗ Разпределение България” АД провежда «открита» по вид процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: Демонтаж на стара и монтаж на нова елегазова комплектна разпределителна уредба 110 кV в подстанция „Гео Милев”, включително и доставка на допълнително оборудване, реф. № PPС 18 - 131.
Видовете дейности и техните количества, включително, но не само са както следва: източване на елегаз от съществуващи КРУ модули 110 кV в ЗРУ – 5 бр.; демонтаж на съществуващи КРУ модули 110 кV в ЗРУ 110 кV – 5 бр; доставка и монтаж на кабелни глави: за открит монтаж във въздушна среда 110 кV за кабел тип Al 1x300 RMS, път на утечка 31 mm/kV, комплект с подпорни изолатори – 6 бр; (щепселни) 110 кV на сух кабел Al 1x300 – 6 бр; 110 кV на сух кабел Cu 1x800- 3 бр; 110 кV за маслен кабел „AEG“ Германия, тип „oil-cable Cu/Al 1x630 8h 123 кV- 3 бр; демонтаж на стари електромеханични защити – 6 бр., доставка и монтаж на релейни защити: НДЗ-2 бр, РМТЗ за силов тринамотъчен понижаващ трансформатор страна 110 kV и други, подробно описани в стойностната и количествено стойностни сметки от документацията.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
500000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
24

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в България за трета група - строежи от енергийната инфраструктура съгласно чл. 5, ал. 1, т. 3 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС) – за строежи минимум втора категория, съгласно чл. 5, ал. 6 от ПРВВЦПРС.
Когато участникът е чуждестранно лице, то той следва да е вписан в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка*, в която е установен.
*Съгласно § 2, т.7 от ДР на ЗОП "Държава членка" е всяка държава - членка на Европейския съюз, както и всяка държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
Доказателствата за посочените в ЕЕДОП обстоятелства се представят по реда на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, както следва:
• В случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП, за доказване на декларираното в ЕЕДОП обстоятелство участникът представя копие на удостоверение за вписване в ЦПРС, придружено с талон, от който е видна валидността му, а в случай че участникът е чуждестранно лице, той следва да представи копие на документ, доказващ вписването му в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен;
• В случаите по чл. 67, ал. 6 от ЗОП, за доказване на декларираното в ЕЕДОП обстоятелство участникът представя копие на удостоверение за вписване в ЦПРС, придружено с талон, от който е видна валидността му.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

не се изисква

не се изисква
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът следва да е изпълнил за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, дейности с предмет и обем, идентични и/или сходни* с тези на поръчката.
* Под дейности, сходни с предмета и обема на настоящата поръчка, следва да се разбира изграждане на ново и/или реконструкция и/или подмяна (демонтаж и монтаж) на съоръжение с ниво на напрежение 110 kV или по-високо с изолационна (дъгогасителна) среда елегаз, изпълнено за линейно присъединение в площадков енергиен обект (по смисъла на ЗЕ) с ниво на напрежение 110 kV или по-високо и монтаж на кабелна глава и/или кабелна муфа за кабел с ниво на напрежение 110 kV или по-високо.
За доказване на заявените в ЕЕДОП обстоятелства се представя списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
Доказателствата за посочените в ЕЕДОП обстоятелства се представят при условията и по реда на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.
2. Участникът следва да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.
За доказване на заявените в ЕЕДОП обстоятелства се представя списък на персонала, който ще изпълнява поръчката. Доказателствата за посочените в ЕЕДОП обстоятелства се представят при условията и по реда на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, както следва:
• В случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП, за доказване на декларираното в ЕЕДОП обстоятелство участникът представя списък на персонала, в който е посочено лицето, притежаващо сертификат за работа с флуорсъдържащи парникови газове съгласно Наредба № 1/17.02.2017 год., номера на документа и датата на издаването му и съответно лицата, притежаващи квалификационна група по безопасност при работа съгласно ПБЗРЕУЕТЦЕМ, като се вписва срокът на валидност на документа, с който е придобита квалификационната група по безопасност при работа и издателят му. В случай че участникът е чуждестранно лице, същият представя списък на персонала, придържайки се към начина на представяне, посочен в предходното изречение, и в който списък се посочват съответните еквивалентни документи, съгласно законодателството на държавата, в която той е установен.
• В случаите по чл. 67, ал. 6 от ЗОП, за доказване на декларираното в ЕЕДОП обстоятелство участникът представя списък на персонала, в който е посочено лицето, притежаващо сертификат за работа с флуорсъдържащи парникови газове съгласно Наредба № 1/17.02.2017 год., номера на документа и датата на издаването му и съответно лицата, притежаващи квалификационна група по безопасност при работа съгласно ПБЗРЕУЕТЦЕМ, като се вписва срокът на валидност на документа, с който е придобита квалификационната група по безопасност при работа и издателят му.
3. Участникът следва да прилага система за управление на качеството EN ISO 9001:2015 или еквивалентно/и, с обхват /сфера на дейност/, относим към предмета на поръчката.
За доказване на заявените в ЕЕДОП обстоятелства се представя нотариално заверено копие на валиден сертификат, удостоверяващ съответствието на участника със стандарт за управление на EN ISO 9001:2015 или еквивалентно/и, с обхват /сфера на дейност/, относим към предмета на поръчката.
Доказателствата за посочените в ЕЕДОП обстоятелства се представят при условията и по реда на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП.


1. За посочения период участникът да е изпълнил минимум една дейност, с предмет и обем, идентични и/или сходни с предмета на поръчката.
2. Участникът следва да разполага минимум с 7 (седем) лица, от които:
• - минимум 1 (едно) лице, притежаващо сертификат за работа с флуорсъдържащи парникови газове за електрическа комутационна апаратура съгласно Наредба № 1/17.02.2017 год. за реда и начина за обучение и издаване на документи за правоспособност на лица, извършващи дейности с оборудване, съдържащо флуорсъдържащи парникови газове, както и за документирането и отчитането на емисиите на флуорсъдържащи парникови газове;
• - минимум 2 (две) лица, притежаващи V (пета) квалификационна група по безопасност при работа в електрически уредби и мрежи над 1000 V, съгласно Правилник за безопасност и здраве при работа в електрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по електрически мрежи (ПБЗРЕУЕТЦЕМ);
- минимум 4 (четири) лица, притежаващи IV (четвърта) или по-висока квалификационна група по безопасност при работа в електрически уредби и мрежи над 1000 V, съгласно ПБЗРЕУЕТЦЕМ.
3. Обхватът /сферата на дейност/ следва да е относим към предмета на поръчката.
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

В настоящата обществена поръчка могат да участват лицата, посочени в чл.10, ал. 1 от ЗОП, които отговарят на изискванията и условията на ЗОП и изскванията и условията на възложителя, описани в решението за откриване на поръчката, обявлението и документацията за участие. Възложителят отстранява от участие участник, когато:
-за участника е налице някое от основанията по чл. 54, ал.1 и чл.55, ал.1, т.1 и т.4 от ЗОП, възникнало преди и по време на процедурата;
- за участника е налице някое от основанията, посочени в чл. 107 от ЗОП.
- по отношение на участника е приложима забраната за участие в обществени поръчки съгласно чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици (ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС);
- за участника са налице обстоятелствата по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
При подписване на договора участникът, определен за изпълнител, се задължава да представи на Възложителя гаранция за изпълнение в размер на 5% от стойността, формирана като сума от стойностите, посочени в т. 3.1.1, т. 3.1.2, т. 3.1.4 и т. 3.1.5 на договора.
Гаранцията за изпълнение може да бъде представена в една от следните форми:
-парична сума, преведена по сметка на „ЧЕЗ Разпределение България”АД, съгласно условията от документацията.
или
-банкова гаранция(оригинал)–неотменяема,безусловна,издадена от банка в полза на Възложителя „ЧЕЗ Разпределение България” АД,с условия на усвояване,съвпадащи с тези от документацията.
или
-застраховка,която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя,съгласно условията от документацията.
ПРОДЪЛЖАВА В РАЗДЕЛ VI.3) ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
III.1.7)
Финансовите условия и начина на плащане са описани в договора.
III.1.8)
Възложителят не поставя условие за създаване на юридическо лице, в случай че избраният за изпълнител участник е обединение от физически и/или юридически лица.
Когато определеният изпълнител е неперсонифицирано обединение на физически и/или юридически лица, то договорът за обществена поръчка се сключва, след като избраният за изпълнител участник представи на възложителя заверено копие от удостоверение за данъчна регистрация и регистрация по БУЛСТАТ или еквивалентни документи съгласно законодателството на държавата, в която обединението е установено.

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


За възлагане изпълнението на предмета на поръчката Възложителят съставя документ/и за възлагане, съдържащ/и информация за: номера на договора, номера на документа за възлагане и датата на възлагане, видовете работи/доставки и количеството им, срокът за изпълнение, цената на база единични цени от договора и друга информация, необходима за изпълнение на видовете дейности. Документът за възлагане се подписва от Възложителя и Изпълнителя. Приемането на извършените работи по документ за възлагане се удостоверява с приемо предавателен протокол, подписан от страните по договора, по ред и начин, описани в договора.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

01/04/2019 (дд/мм/гггг)   16:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

02/04/2019 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

гр. София, бул. Цариградско шосе № 159, БенчМарк Бизнес Център

Отварянето на подадените оферти е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Продължение от II.1.4 Кратко описание:
5.Изготвяне на екзекутивна документация, отразяваща всички промени, настъпили в процеса на реализирането на работния проект и предаването ? на възложителя;
6.Провеждане на 72-часови функционални проби под напрежение и товар за целия обем на реконструкция.
Елегазовата комплектна разпределителна уредба (ЕКРУЗ) 110 kV и сухия силов кабел 110 kV 1x300mm2 са доставка от Възложителя. Всички останали материали, обрудване, апаратура и съоръжения, необходими за изпълнение на поръчката са доставка на Изпълнителя.
Изпълнението на настоящата обществена поръчка ще се извърши въз основа на одобрен работен проект, който ще бъде предоставен на избрания за Изпълнител участник, след подписване на договора.
Участниците в процедурата следва да отговарят на изискванията на ЗОП, документацията за участие, включително и на критериите за подбор, посочени от възложителя в обявлението и документацията.
Разглеждането и оценката на офертите, класирането на участниците и определянето на Изпълнител се извършва по реда на ЗОП, Правилника за прилагане на ЗОП (ППЗОП) и документацията.
Офертите на участниците се оценяват по степента на съответствие с предварително обявените от възложителя условия, въз основа на икономически най-изгодна оферта, определена по критерий за възлагане „най-ниска цена”. На първо място се класира участникът, предложил най-ниска обща цена за изпълнение на поръчката.
Договор се сключва с класирания на първо място участник.
Всеки участник следва да извърши оглед на подстанция „Гео Милев“ (ПС „Гео Милев“). Огледи е възможно да бъдат извършвани всеки работен ден от 9:00 до 16:00 часа от деня на публикуването на процедурата в Профила на купувача до три дни, преди крайния срок за подаване на оферти, посочен в обявлението. Преди извършване на огледа участникът следва да попълни и подпише представената му от лицето за контакт, определено от Възложителя за оглед на обекта, декларация за конфиденциалност.
Лице за контакт за оглед на обекта, определено от Възложителя: Нинко Янев – тел. 0887932314, а в негово отсъствие Валентин Кръстев – тел. 0882048873.
Участниците следва да съгласуват с посоченото лице датата за извършване оглед на обекта поне три работни дни предварително. Оглед се извършва след представяне от страна на участника на лицето за контакт на следните документи:
a. Документ за самоличност (изисква се единствено за справка, като документът няма да се копира и съхранява от възложителя);
b. Попълнена и подписана декларация за конфиденциалност, която ще бъде предоставена на обекта от съответното лице за контакт.
ПРОДЪЛЖЕНИЕ ОТ РАЗДЕЛ III.1.6) Изискуеми депозити и гаранции:
Когато гаранцията за изпълнение е под формата на парична сума или банкова гаранция тя може да се предостави от името на изпълнителя за сметка на трето лице - гарант.
Участникът, определен за изпълнител, избира сам формата на гаранцията за изпълнение.
Когато избраният изпълнител е обединение, което не е юридическо лице, всеки от съдружниците в него може да е наредител по банковата гаранция, съответно вносител на сумата по гаранцията или титуляр на застраховката.
Условията и сроковете за задържане, усвояване или освобождаване на гаранцията за изпълнение се уреждат в договора за обществена поръчка.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал. 1, т.1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 21/02/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва