Деловодна информация
633
02.102 20/07/2018 (дд/мм/гггг)
не
633-2018-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

Севлиевогаз-2000 АД 107063552
ул. Бор 4
Севлиево BG322 5400 България
инж.Анетка Брайкова +359 67532272
office@sevlievogas.eu +359 67532273

Интернет адрес/и

www.sevlievogas.eu

https://sop.bg/sevlievogas-704/proceduri-20-2-zop/a2-0003957.html


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
www.sevlievogas.eu
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.6) Основна дейност 

Производство, пренос и разпределение на газ и топлинна енергия

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Изграждане на трасета на газоразпределителна мрежа и газопроводни отклонения на територията на община Севлиево до края на регулаторен период 2015-2019 г.
45231221      
Строителство

“Севлиевогаз-2000” АД е оператор на газоразпределителната мрежа на територията на община Севлиево. Газоразпределителната мрежа е напълно изградена в град Севлиево с изключение на част от газопроводните отклонения и частично в някои от селата на общината.
Дружеството възнамерява да възлага изграждането на газоразпределителна мрежа и сградни отклонения, след възникване на необходимост от изпълнението на СМР на следните територии в община Севлиево: гр.Севлиево, с. Кормянско, с.Петко Славейков, с. Ряховците, с. Градница, с.Богатово, с. Горна Росица.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45232000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG322

На следните територии в община Севлиево: гр.Севлиево, с. Кормянско, с.Петко Славейков, с. Ряховците, с. Градница, с.Богатово, с. Горна Росица.

“Севлиевогаз-2000” АД е оператор на газоразпределителната мрежа на територията на община Севлиево. Газоразпределителната мрежа е напълно изградена в град Севлиево с изключение на част от газопроводните отклонения и частично в някои от селата на общината.
Дружеството възнамерява да възлага изграждането на газоразпределителна мрежа и сградни отклонения, след възникване на необходимост от изпълнението на СМР на следните територии в община Севлиево: гр.Севлиево, с. Кормянско, с.Петко Славейков, с. Ряховците, с. Градница, с.Богатово, с. Горна Росица.
Изпълнението на конкретните видове работи ще се осъществява съгласно работните проекти и подадени заявления от клиенти за присъединяване към газоразпределителната мрежа. Възлагането ще се извършва с писмо от страна на Възложителя, а отчитането ще се осъществява на база действително извършените строително-монтажни работи на база двустранно подписани констативни протоколи /акт.обр.19/.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
400000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
 / 31/12/2019 (дд/мм/гггг)

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да бъде вписан в Централния професионален регистър на строителя, съгласно Закона за Камарата на строителите за изпълнение на строежи трета група, втора категория. Чуждестранните лица следва да са вписани в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или да имат право да извършва такава дейност по законодателството на държава – членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария.
Обстоятелството се удостоверява с посочване в еЕЕДОП, част ІV: „Критерии за подбор”, Раздел А „Годност”.
Преди подписването на договора за обществена поръчка участникът, определен за изпълнител представя на Възложителя актуални документи, относно това изискване.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът трябва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството”, която да обхваща категория строеж съобразно предмета на поръчката - ІІ-ра категория. За участник, установен/регистриран в Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде съгласно чл. 171, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ). За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.
Обстоятелството се удостоверява с посочване в еЕЕДОП, част ІV: „Критерии за подбор”, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние”.


Застрахователното покритие следва да е не по-малко от минимума, приложим за посочената категория строеж (ІІ-ра категория), съгласно чл. 5, ал. 2, т. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (приета с ПМС № 38 от 24.02.2004 г., обн., ДВ, бр. 17 от 2.03.2004 г.). Застраховката на чуждестранните лица следва да осигурява минимум посоченото застрахователно покритие.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участникът следва да е изпълнил през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, строителство с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката, за която подава оферта.
Обстоятелството се удостоверява с посочване в еЕЕДОП, част ІV: „Критерии за подбор”, Раздел В „Технически и професионални способности”. Преди сключване на договор се доказва чрез представяне на списък на строителството, което е идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквани.
2.Участникът трябва да разполага с персонал и с ръководен състав с определена професионална компетенстност за изпълнение на поръчката.
Обстоятелството се удостоверява с посочване в еЕЕДОП, част ІV: „Критерии за подбор”, Раздел В „Технически и професионални способности”.Преди сключването на договор се доказва чрез представяне списък на персонала и ръководния състав, в който е посочена професионална компетентност на лицата.
3.Участникът трябва да притежава сертификация по ISO 9001:2008/2015 – система за управление на качеството, с предмет обхват в областта на строителството или еквивалент.
4.Участникът трябва да има разработена и внедрена интегрирана система за управление на околна среда ISO 14001:2008/2015, с предмет обхват в областта на строителството или еквивалент
Обстоятелствата по т.3 и 4 се удостоверяват с посочване в еЕЕДОП, част ІV: „Критерии за подбор”, Раздел В „Технически и професионални способности”. Преди сключваенто на договора се доказва с представяне на копия от сертификатите.


1.Участникът следва да е изпълнил през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, строителство с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката, за която подава оферта.Под „строителство с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката, за която подава оферта” следва да се разбира: строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на газоразпределителна мрежа и съоръженията към тях.
2.Участникът трябва да разполага с персонал и с ръководен състав с определена професионална компетенстност за изпълнение на поръчката, както следва:
2.1 Технически ръководител – техническо правоспособно лице, отговарящо на изискванията на чл.163а, ал.2 от ЗУТ, с минимум 2 години професионален опит;
2.2 Координатор по безопасност и здраве – отговарящ на изискванията по чл.5, ал.2 от Наредба № 2 за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строително и монтажни работи;
2.3 Специалист контрол по качеството – притежаващ Удостоверение за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството и за контрол на съответствието на строителните продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентен документ.
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

1.Участниците в процедурата следва да отговарят на изискванията на чл.10, ал.1 от ЗОП; 2.За участниците в процедурата не следва да са налице обстоятелствата по чл. 54, ал. 1 и чл. 55, ал. 1 от ЗОП. Участникът се отстранява и в случаите, когато е обединение и за член на обединението е налице някое от основанията за отстраняване. Обстоятелствата, които съставляват основания за отстраняване, не трябва да са налице спрямо под-изпълнителите и спрямо всяко трето лице, на чийто капацитет се позовава участника.3.Не могат да участват в процедура за възлагане на обществена поръчка участници, за които важи забраната по чл.3, т. 8 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС, освен ако не са приложими изключенията по чл.4 от същия закон.4. Свързани лица не могат да бъдат самостоятелни участници.Участниците в процедурата трябва да отговарят на изискванията, регламентирани от Закона за обществените поръчки, обявените изисквания от Възложителя в настоящата документация и обявлението за обществената поръчка.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
Участникът, определен за изпълнител предоставя гаранция за изпълнение на договора в размер на 2% от стойността на договора.Гаранцията се предоставят в една от следните форми:
- парична сума – чрез превод по следната банкова сметка на възложителя открита при банка Алианц Банк България АД, BIC: BUINBGSF, IBAN: BG84BUIN70671040064217;
- банкова гаранция;
- застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
Участникът, определен за изпълнител, избира сам формата на гаранцията за изпълнение. Условията и сроковете за задържане или освобождаване на гаранцията за изпълнение са посочени в договора за обществена поръчка.
III.1.7)
Финансирането на поръчката се извършва със собствени средства на "Севлиевогаз-2000" АД. Начинът на плащане е съгласно Проект на договора, част от документацията за участие.
III.1.8)

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

17/08/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

20/08/2018 (дд/мм/гггг)   09:30 (чч:мм)

заседателна зала в административната сграда на "Севлиевогаз-2000" АД, гр.Севлиево, ул. Бор № 4

Отворянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно разпоредбата на чл.197, ал.1, т.4 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 20/07/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва