Деловодна информация
00572
 
не
00572-2020-0006 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

община Сандански 000024955
бул.Свобода № 14
Сандански BG413 2800 България
Валентина Костадинова +359 74689099
oba_sandanski@abv.bg +359 74689055

Интернет адрес/и

www.sandanskibg.com

http://192.168.10.1/proc/ZopView.aspx?DosieID=222


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://192.168.10.1/proc/ZopView.aspx?DosieID=222%20
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Инженеринг–в.т.число проектиране във фаза„Технически проект“,авторски надзор и строително монтажни работи за обект:Укрепване на ерозионен откос на пътBLG 2258“III-198,Катунци-Чучулигово/Враня-Хърсово-
45000000      
Строителство

„Инженеринг – в.т. число проектиране във фаза „Технически проект“, авторски надзор и строително монтажни работи за обект: „Укрепване на ерозионен откос на път BLG 2258 “III-198, Катунци-Чучулигово/Враня-Хърсово-Виногради- / III-109/, община Сандански“
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
417300      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
71000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG413

път BLG 2258 “III-198, Катунци-Чучулигово/Враня-Хърсово-Виногради- / III-109/, община Сандански

Предвижда се съставянето на технически проект и изграждането на силова укрепителна конструкция, състояща се от пилоти и анкери.Технологично, пилотите ще се изпълнят в сондажи, в които ще се спусне арматурна заготовка, след което сондажите ще се запълнят с бетон C 25/30.
За обединяване на пилотната система ще се изгради обединяващ ростверк.
След изграждане на ростверка и изчакване на технологичното време за достигане на необходимата якост на бетона в него, ще се изпълнят анкери.
Размерите и местоположението на укрепителната конструкция, ростверка и анкерите са представени в проекта. Обединяващият ростверк ще се състои от 8 секции. Като всяка секция е с дължина 6 метра – във всяка ще бъдат изпълнени анкери R32 280 – 3 бр, с единична дължина 16м.
Освен това се предвижда и изграждането на дренаж пред ростверка с обща дължина 52 метра, който ще има за цел да отводни масива. Дренажната тръба да бъде покрита с дренажен материал и да бъде уплътнен посредством механична трамбовка. Преди полагането на засипката от глина, върху дренажния материал да бъде положен един пласт геотекстил, който ще възпрепятства проникването на фини частици към дренажната тръба.
За атмосферните води идващи от склона да се предвиди изграждането на открит облицован окоп в отсрещната на подпорната стена страна на пътя с дължина 60 м. В проекта да бъдат оразмерени предложените детайли или подобни елементи на конструктивните решения.
Критериите по-долу
 
ДА оценка на технически показатели за проектиране и строителство    50
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
417300      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
290

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

за настоящата поръчка не е осигурено финансиране, поради което същата е обявена под условие съгласно чл.114 от ЗОП
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да притежава регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република България, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС), за изпълнение на строежи - IV-ра група, I-ва категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3, буква "а" от ЗУТ, а за чуждестранните лица в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка в която са установени или на друга държава: страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
В случай на обединение изискването се отнася до участника/участниците, които ще извършват дейностите по строителство.
В случай, че участникът предвижда участие на подизпълнители, същите трябва да са вписани в Централния професионален регистър на строителя в съответствие с видовете строително-ремонтни работи, които ще извършват като подизпълнители.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Застраховка професионална отговорност в областта на проектирането и строителството;

Валидна застраховка „Професионална отговорност в проектирането” за проектант с минимална застрахователна сума, съгласно чл. 5, ал. 1, т. 1 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителство за първа категория строителство съгласно чл. 137, ал. 1 от ЗУТ, съобразно строежа - предмет на обществената поръчка или еквивалентна за чуждестранни лица, в съответствие със законодателството на държавата в която са установени.
Валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството” за строител съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ с минимална застрахователна сума, съгласно чл. 5, ал. 2, т. 1 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителство за първа категория строителство съгласно чл. 137, ал. 1 от ЗУТ, съобразно строежа - предмет на обществената поръчка или еквивалентна за чуждестранни лица, в съответствие със законодателството на държавата в която са установени.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Участникът трябва да е изпълнил минимум една услуга с предмет и обем идентична или сходна с това на поръчката, изпълнено през последните 3 /три/ години, считано от датата на подаване на офертата. Под „услуга с предмет идентичен или сходен с предмета на поръчката”,следва да се разбира изпълнение на услуга по изработване на инвестиционен проект, на геозащитни строежи и мероприятия с размери на геозащитното съоръжение ;
Участникът трябва да е изпълнил минимум едно строителство с предмет и обем идентично или сходно с това на поръчката, изпълнено през последните 5 /пет/ години, считано от датата на подаване на офертата. Под „строителство с предмет идентичен или сходен с предмета на поръчката”,следва да се разбира Да е изпълнено СМР за ново строителство и/или реконструкция на геозащитни строежи и мероприятия в райони с подземни разработки, активни разломи, карстови райони
Участниците трябва да разполагат с екип при изготвяне на инвестиционния проект, с определена професионална компетентност, съобразно чл. 63, ал. 1, т. 5 от ЗОП, както следва:Проектант по част „Конструктивна“ - 1 (един) брой:Професионална област квалификация): висше образование по специалност „Транспортно строителство” или „Пътно строителство”, или „Строителство на сгради и съоръжения”, или „Промишлено и гражданско строителство”, или еквивалентна, с пълна проектантска правоспособност по специалността или еквивалент.Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на проектантски дейности по част „Конструктивна“ в най - малко 1 (един) изпълнен Технически проект за изпълнение на ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от РПМ, и/или на улици, и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътни съоръжения към тях, и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната. Проектант по част „Геодезия“ - 1 (един) брой:Професионална област (квалификация): висше образование по специалност „Геодезия” или „Маркшайдерство и геодезия”, или еквивалентна, с пълна проектантска правоспособност по специалността или еквивалент.
Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на полско – измервателни работи в най - малко 1 (един) изпълнен Технически проект за изпълнение на ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от РПМ, и/или на улици, и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътни съоръжения към тях, и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.Проектант по част „Геология“ - 1 (един) брой:Професионална област (квалификация): висше образование по специалност „Инженерна геология и хидрогеология” или „Хидрогеология и инженерна геология”, или еквивалентна, с пълна проектантска правоспособност по специалността или еквивалент.Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на инженерно – геоложки проучвания на най - малко 1 (един) изпълнен Технически проект за укрепване на свлачище, вписано в Регистъра на свлачищата, засегнало автомагистрали и/или пътища от РПМ, и/или улици, и/или пътища от ОПМ, и/или пътища с еквивалентни характеристики извън страната.Проектант по част „Организация и безопасност на движение“ – , притежаващ валидна пълна проектантска правоспособност или еквивалентна съгласно чл. 229, ал. 1 и чл. 230, ал. 1, ал. 5 от ЗУТ при условията и реда на ЗКАИИП, Проектант по част „Пожарна безопасност“ – притежаващ валидна пълна проектантска правоспособност или еквивалентна съгласно чл. 229, ал. 1 и чл. 230, ал. 1, ал. 5 от ЗУТ при условията и реда на ЗКАИИП, Проектант по част „План за безопасност и здраве“ – притежаващ валидна пълна проектантска правоспособност или еквивалентна съгласно чл. 229, ал. 1 и чл. 230, ал. 1, ал. 5 от ЗУТ при условията и реда на ЗКАИИП,Проектант по част „ПУСО"
Проектант по част „План за управление на строителни отпадъци“ – притежаващ валидна пълна проектантска правоспособност или еквивалентна съгласно чл. 229, ал. 1 и чл. 230, ал. 1, ал. 5 от ЗУТ при условията и реда на ЗКАИИП


Участникът трябва да е изпълнил минимум една услуга с предмет и обем идентична или сходна с това на поръчката, изпълнено през последните 3 /три/ години, считано от датата на подаване на офертата. Под „услуга с предмет идентичен или сходен с предмета на поръчката”,следва да се разбира изпълнение на услуга по изработване на инвестиционен проект, на геозащитни строежи и мероприятия с размери на геозащитното съоръжение ;
Участникът трябва да е изпълнил минимум едно строителство с предмет и обем идентично или сходно с това на поръчката, изпълнено през последните 5 /пет/ години, считано от датата на подаване на офертата.
Под „строителство с предмет идентичен или сходен с предмета на поръчката”,следва да се разбира Да е изпълнено СМР за ново строителство и/или реконструкция на геозащитни строежи и мероприятия в райони с подземни разработки, активни разломи, карстови райони
Участниците трябва да разполагат с екип при изготвяне на инвестиционния проект, с определена професионална компетентност, съобразно чл. 63, ал. 1, т. 5 от ЗОП, както следва:Проектант по част „Конструктивна“ - 1 (един) брой:Професионална област квалификация): висше образование по специалност „Транспортно строителство” или „Пътно строителство”, или „Строителство на сгради и съоръжения”, или „Промишлено и гражданско строителство”, или еквивалентна, с пълна проектантска правоспособност по специалността или еквивалент.Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на проектантски дейности по част „Конструктивна“ в най - малко 1 (един) изпълнен Технически проект за изпълнение на ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от РПМ, и/или на улици, и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътни съоръжения към тях, и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната. Проектант по част „Геодезия“ - 1 (един) брой:Професионална област (квалификация): висше образование по специалност „Геодезия” или „Маркшайдерство и геодезия”, или еквивалентна, с пълна проектантска правоспособност по специалността или еквивалент.
Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на полско – измервателни работи в най - малко 1 (един) изпълнен Технически проект за изпълнение на ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от РПМ, и/или на улици, и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътни съоръжения към тях, и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.Проектант по част „Геология“ - 1 (един) брой:Професионална област (квалификация): висше образование по специалност „Инженерна геология и хидрогеология” или „Хидрогеология и инженерна геология”, или еквивалентна, с пълна проектантска правоспособност по специалността или еквивалент.Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на инженерно – геоложки проучвания на най - малко 1 (един) изпълнен Технически проект за укрепване на свлачище, вписано в Регистъра на свлачищата, засегнало автомагистрали и/или пътища от РПМ, и/или улици, и/или пътища от ОПМ, и/или пътища с еквивалентни характеристики извън страната.Проектант по част „Организация и безопасност на движение“ – , притежаващ валидна пълна проектантска правоспособност или еквивалентна съгласно чл. 229, ал. 1 и чл. 230, ал. 1, ал. 5 от ЗУТ при условията и реда на ЗКАИИП, Проектант по част „Пожарна безопасност“ – притежаващ валидна пълна проектантска правоспособност или еквивалентна съгласно чл. 229, ал. 1 и чл. 230, ал. 1, ал. 5 от ЗУТ при условията и реда на ЗКАИИП, Проектант по част „План за безопасност и здраве“ – притежаващ валидна пълна проектантска правоспособност или еквивалентна съгласно чл. 229, ал. 1 и чл. 230, ал. 1, ал. 5 от ЗУТ при условията и реда на ЗКАИИП,Проектант по част „ПУСО"
Проектант по част „План за управление на строителни отпадъци“ – притежаващ валидна пълна проектантска правоспособност или еквивалентна съгласно чл. 229, ал. 1 и чл. 230, ал. 1, ал. 5 от ЗУТ при условията и реда на ЗКАИИП
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Към момента на откриване на настоящата обществена поръчка финансиране не е осигурено. Съгласно чл.114 от ЗОП Възложителят е посочил това обстоятелство в обявлението и е предвидил в проекта на договор клауза за отложено изпълнение. В този случай всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

06/07/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

06/10/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

07/07/2020 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

сградата на община Сандански, на адрес: гр.Сандански, бул.Свобода №14

Отварянето на офертите ще се извърши на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

продължение по ч.III.1.3 Проектант по част „Проектно-сметна документация“
5.2.2. Участниците трябва да разполагат с технически лица при изпълнение на строителството с определена професионална компетентност, съобразно чл. 63, ал. 1, т. 5 от ЗОП, както следва:
Ръководител на обекта - 1 (един) брой:Професионална област (квалификация): висше образование по специалност „Транспортно строителство” или „Пътно строителство”, или „Строителство на сгради и съоръжения”, или „Промишлено и гражданско строителство”, или еквивалентна.Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на цялостно ръководство на обект в най - малко 1 (един) изпълнен обект за ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от РПМ, и/или на улици, и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътни съоръжения към тях, и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.3.2.2. Инженер по част „Конструктивна“ - 1 (един) брой:
Професионална област (квалификация): висше образование по специалност „Строителство на сгради и съоръжения” или „Промишлено и гражданско строителство”, или „Транспортно строителство”, или „Пътно строителство”, или „Железопътно строителство“, или еквивалентна.Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на дейности по част „Конструктивна“ в най - малко 1 (един) изпълнен обект за ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от РПМ, и/или на улици, и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътни съоръжения към тях, и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.3.2.3.Инженер по част „Геодезия“ - 1 (един) брой:Професионална област (квалификация): висше образование по специалност „Геодезия” или „Маркшайдерство и геодезия”, или еквивалентна.
Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на полско – измервателни работи в най - малко 1 (един) изпълнен обект за ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от РПМ, и/или на улици, и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътни съоръжения към тях, и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.Координатор по безопасност и здраве (КБЗ) - 1 (един) брой:Професионална област (квалификация): с професионална квалификация, свързана със строителството и със завършен курс за КБЗ или еквивалент. 4. Участниците трябва да са сертифицирани по следните стандарти: Стандарт БДС EN ISO 14001:2015 Система за управление на околната среда за дейности (или еквивалент). Стандарт EN ISO 14001:2015Система за управление на качеството (или еквивалент
Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на дейности по безопасност и здраве в най - малко 1 (един) изпълнен обект за ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от РПМ, и/или на улици, и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътни съоръжения към тях, и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.В процедурата може да участва участник, който отговаря на условията на чл. 10, ал. 1 от ЗОП и изискванията на Възложителя. Възложителят отстранява от участие участник, за когото са налице основания по чл. 54, ал. 1 от ЗОП и чл. 55, ал. 1, т. 1,3,4 и 5 от ЗОП, условията по чл. 107 от ЗОП, както и обстоятелствата по чл. 3, т.8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици, освен ако не е на лице изключенията по чл. 4 от същия закон, както и обстоятелствата по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, както и лице, което е нарушило забрана по чл. 101, ал.9 и чл. 10 от ЗОП.Гаранция в размер на 1% от стойността на предложението без ДДС.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал.1, т.1 от ЗОП, жалбата срещу решението за откриване на процедура и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнение на информация, може да се подава в 10-дневен срок от изтичане срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 12/06/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва