Деловодна информация
00585
05000-60 12/06/2020 (дд/мм/гггг)
не
00585-2020-0002 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Русенски университет Ангел Кънчев 000522685
Студентска № 8
Русе BG323 7017 България
Зорница Георгиева Дочева +359 82888403
zdocheva@uni-ruse.bg +359 82888570

Интернет адрес/и

https://www.uni-ruse.bg/

https://www.uni-ruse.bg/procurement/open-procedures


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.uni-ruse.bg/procurement/open-procedures/00585-2020-0002
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Образование

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Инженеринг за изграждане на учебно – изследователски комплекс за нуждите на учебната и научна дейност на Русенски университет „Ангел Кънчев“ 00585-2020-0002
45000000      
Строителство

Предметът на обществената поръчка е изпълнение на един обект, което включва разчистване на необходимия терен за извършване на новото строителство, включително събаряне на съществуващи сгради, проектиране, извършване на строително – монтажни работи по одобрен проект и упражняване на авторски надзор в хода на строителството с цел изграждането на нов учебно – изследователски корпус към Русенски университет „Ангел Кънчев“.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
4500000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
71000000      
45100000      
45200000      
45400000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG323

Република България, град Русе, ул. "Студентска" № 8

С настоящата обществена поръчка се цели проектирането и изграждането (инженеринг) на нов комплекс , който да се състои от двуетажна сграда с три тела в Г-образна конфигурация с обединяващо звено Тяло А фоайе с частична галерия и габарити 18/18м. и две тела с габарити 27/18м - Тяло Б - учебен блок и 42/18м. - Тяло В - Лабораторен блок.Конструкцията да е скелетно-безгредова.
Отредената част от имота се намира в североизточния му ъгъл, където в момента се намират 3 групи метални гаражи, 2 броя халета тип Холандски и сграда (корпус 27 с идент. 63427.1.232.2), до която е долепена пристройка с идентификатор 63427.1.232.10 в едно с обслужващи постройки към нея. За нуждите на изпълнение на инженеринга всички упоменати по-горе постройки следва да бъдат премахнати.
Критериите по-долу
 
ДА оценка на идейното проектно предложение с 30% тежест в комплексната оценка    30% т
Цена
70%
II.2.6) Прогнозна стойност
4500000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
17

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Показателите за оценка, тяхната тежест и начини на определяне са подробно посочени в приложение № 2 към документацията за участие.
Начинът на плащане е посочен в проектодоговора.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя /ЦПРС/ към Камарата на строителите в Република България, за групата и категорията строежи, в която попада обекта на поръчката – първа група строежи, трета подгрупа, трета категория, а за чуждестранните лица - в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата, в която са установени или еквивалент. При подаване на офертите участниците декларират съответствието си с критерия за подбор, като попълват част IV „Критерии за подбор“, раздел „А“ „Годност“ от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) и посочват националните бази данни, в които се съдържа информация за декларираното обстоятелство.
В случай, че не е възможно изпълнението на условието по чл. 67, ал. 8 от ЗОП за достъп на възложителя до съответната база данни, ще бъдат изискани съответни документи по чл. 67, ал. 5 от ЗОП за доказване на информацията, посочена в ЕЕДОП, както следва: заверено от участника копие на удостоверение за вписване в ЦПРС към Камарата на строителите за изпълнение на строежи, а ако участникът е чуждестранно лице – валиден еквивалентен документ.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участниците следва да имат застраховка „Професионална отговорност в строителството и проектирането“ съгласно чл. 171 от ЗУТ за групата строежи по т. ІІІ.1.1) от настоящия документ или еквивалент. Застраховките се декларират съответно – за проектирането и за строителството.

При подаване на офертите участниците декларират съответствието си с критерия за подбор, като попълват част IV „Критерии за подбор“, раздел „Б“ „Икономическо и финансово състояние“, т. 5 от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП). Застраховките се декларират съответно – за проектирането и за строителството.
Изпълнението на изискването се доказва със заверено копие на застрахователна полица или еквивалентен документ.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът през последните три години от датата на подаване на офертата да е изпълнил една дейност по проектиране с предмет и обем, идентичен или сходен с този на поръчката. При подаване на офертите участниците декларират съответствието си с критерия за подбор, като попълват част IV „Критерии за подбор“, раздел „В“ „ Технически и професионални способности“от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).
Доказването на изискването на възложителя се установява чрез представяне на списък на извършеното проектиране, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка с посочване на стойностите, датите и получателите заедно с документи, които доказват извършената работа.
2. Участникът през последните пет години от датата на подаване на офертата да е изпълнил една дейност строителство с предмет и обем, идентичен или сходен с този на поръчката. При подаване на офертите участниците декларират съответствието си с критерия за подбор, като попълват част IV „Критерии за подбор“, раздел „В“ „ Технически и професионални способности“от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).
Доказването на изискването на възложителя се установява чрез представяне на списък на извършеното строителство, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.


1. Под „проектиране с предмет и обем, идентично или сходно с предмета на поръчката“ се разбира изготвяне на инвестиционен проект във фаза технически или работен проект за извършване на ново строителство и/или преустройство и /или реконструкция и/или основен ремонт на съществуваща сграда трета категория (смесена сграда и/или сграда за обществено обслужване с разгъната застроена площ над 4000 кв.м. или с капацитет над 200 посетители или по – висока).
2.Под „строителство с предмет и обем, идентично или сходно с предмета на поръчката“ се разбира извършване на ново строителство и/или преустройство и /или реконструкция и/или основен ремонт на съществуваща сграда трета категория (смесена сграда и/или сграда за обществено обслужване с разгъната застроена площ над 4000 кв.м. или с капацитет над 200 посетители или по – висока).
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Предвидена е гаранция за изпълнение на договора в размер на 3% от неговата стойност. Допълнителнит условия по учредяване, валидност, срок и освобождаване на гаранцията са предвидена в документацията за участие и в проектодоговора.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

27/07/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

28/07/2020 (дд/мм/гггг)   16:00 (чч:мм)

град Русе, ул. "Студентска" № 8, Централен корпус, стая № 1.330

На отварянето на офертите могат да присъстват лицата по чл. 54, ал. 1 от ППЗОП.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1. Максималният срок за изпълнение предмета на поръчката е:
- изготвяне на инвестиционния проект във фаза технически проект по всички части за обекта (включително остойностяване на количествени сметки) - максимум 2 (два) месеца;
- изпълнение на строителството (срок за изпълнение на договорените строително-монтажни работи и предаването на строежа от изпълнителя с Констативен акт Образец 15) - максимум 15 (петнадесет) месеца.
2. Участниците следва да отговарят на изискванията на чл. 54, ал. 1 от ЗОП.
За участниците да не са налице обстоятелствата по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици.
Свързаните лица по смисъла на пар. 2, т. 45 от ДР на ЗОП не могат да бъдат самостоятелни участници в процедурата.
За участниците да не са налице обстоятелствата по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
3. В документацията за участие са предвидени специални условия за валидност на офертата, с които участниците следва да се запознаят. Неизпълнението на изискванията на закона и на възложителя са основание за отстраняване на офертите.
4. На основание чл. 47, ал. 3 от ЗОП възложителят указва на участниците, че компетентните органи са: относно данъчно и осигурително право - Министерство на финансите и НАП; опазване на околната среда - Министерство на околната среда и водите; закрила на заетостта и условия на труд - Министерство на труда и социалната политика.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалби могат да бъдат подавани в сроковете по чл. 197 от ЗОП. Жалба против решение №3/12.06.2020 година може да се подаде в десетдневен срок от публикуване на решението съгласно чл. 197, ал. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 12/06/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва