Деловодна информация
00637
12-00-105 10/06/2020 (дд/мм/гггг)
не
00637-2020-0002 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Сатовча 000024962
ул. Тодор Шопов 37
с. Сатова BG413 2950 България
Мария Самарджиева, Зоя Айвазова +359 075412116 / +359 0879121763
satovchabl@abv.bg +359 075412095

Интернет адрес/и

www.satovcha.bg

http://www.profilnakupuvacha.com/1496


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.profilnakupuvacha.com/1496
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Избор на изпълнител за извършване на строително - монтажни работи на обект: „Реконструкция, оборудване и обзавеждане на образователна инфраструктура“ - СОУ "Христо Смирненски" – с. Кочан“
45214220      
Строителство

Предметът на обществената поръчка е извършване на ремонтни дейности в помещения и коридори, по покрива и сутерена на сградата на СОУ „Христо Смирненски“.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
511555.70      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45214220      
II.2.3) Място на изпълнение
BG413

СОУ "Христо Смирненски" - с. Кочан

Предметът на обществената поръчка е извършване на ремонтни дейности в помещения и коридори, по покрива и сутерена на сградата на СОУ „Христо Смирненски“. Основните видове работи предмет на проекта включват:
1. Покривни работи - покрив сграда училище: топлоизолация на таванска плоча на нова част на сграда на училище, топлоизолация на гредоред на стара част на сграда на училище. Ремонт покрив на нова част на сградата на училището, който включва: Демонтаж на керемиди, хидроизолация, обшивка и носеща конструкция, Изграждане на нова стояща покривна конструкция, Дървени ребра по покрив, Обшивка по покрив с нерендосани дъски, Хидроизолация от 3 пласта битумна мушама върху покрив, Двойна скара от летви, Покриване с марсилски керемиди, Капаци по ръбове, Челна дъска по покриви, Негорим гипсокартон по стрехи, Лежащи олуци.
2. Ремонтни работи по етажи: Демонтаж, сортиране и изнасяне на дюшеме и стенни обшивки, Топлоизолационни работи по подови плочи сутерен, Настилка от гранитогрес по подове, вкл. Цокъл, Вароциментова мазилка по тавани, Гипсова шпакловка по тавани, Мазилка по стени, Боядисване с латекс по тавани, Гипсова шпакловка по стени, Боядисване с латекс по стени, Зидария от тухли итонг с дебелина 12 см, Шпакловка по стени от итонг, Ламинат по подове, вкл. ъглов перваз, Окачен таван от гипсокартон.
3. Отоплителна инсталация: демонтаж вертикални щрангове, доставка на циркулационна помпа wilo-top - s 65/13, доставка на кран сферичен ду 65, доставка на шунт помпа wilo-top - s 40/6, доставка на филтър воден ду 65, доставка на възвратна клапа. доставка и монтаж алуминиеви радиатори, възстановяване на вертикални щрангове.
4. Оборудване кабинети – не е включено в предмета на настоящата обществена поръчка.
5. Вертикална планировка: разваляне на стари асфалтови настилки, разваляне настилки от каменни плочи, изваждане на стари бордюри, извозване на строителни отпадъци, направа трошено каменна основа и полагане на неплътна и плътна асфалтова смес, изкопни работи, доставка и монтаж нови бордюри, настилка от тротоарни плочи с дебелина 5 см., ремонт на фонтан, доставка паркови пейки и ремонт районно осветление.
6. Ограда по имотни граници - демонтаж стари метални пана, разбиване стар бетон, извозване на строителни отпадъци, доставка и монтаж нови метални пана.
Критериите по-долу
 
ДА КТП - Качество на техническото предложение    50
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
511555.70      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
360

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на вс.видове малка по мащаби инфраструктура”от мярка 7„Осн.услуги и обновяване на селата в селските райони” пo ПРСР за......

Продължава от Раздел ІІ.2.13)... за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони по Административен договор № BG06RDNP001-7.002-0019-C01 от 12.03.2020г.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците трябва да притежават регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република България, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС), за изпълнение на строежи, попадащи в обхвата на първа група, минимум четвърта категория или да притежават еквивалентна такава регистрация в професионален, или търговски регистър в държавата, в която са установени, за участниците – чуждестранни лица.
При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV„Критерии за подбор”, Раздел А „Годност“). В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП изискването се доказва с представяне на заверено копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи на минимум първа група, четвърта категория, в която попада обекта на поръчката (за повече информация: http://register.ksb.bg/). В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация, или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор посочени по горе се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
Залагането на изискването произтича от разпоредбите на Закона за устройство на територията, чл. 4 от Правилник за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя и категорията на строителните обекти, включени в предмета на обществената поръчка. Възможността за включване на такъв критерий за подбор е изрично предвидена и в чл. 60, ал. 1 от ЗОП. Участникът, определен за изпълнител, представя заверено копие на валидно Удостоверение от Камара на строителите в България или декларация от участника, че същият е вписан в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи с обхват първа група, четвърта категория, съобразно Правилника за реда и вписване и водене на ЦПРС или да извърши съответна регистрация" или еквивалентен документ или декларация от компетентните органи съгласно националния му закон за вписването на лицето в съответен професионален регистър на държавата, в която е установен, допускащ съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен и осъществява дейност по извършване на строителните работи обект на настоящата обществена поръчка, придружен с превод на български език.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участниците трябва да имат сключена валидна застраховка „Професионална отговорност на участниците в строителството” по чл.171 от ЗУТ, покриваща поне минималната застрахователна сума строеж четвърта категория, съгласно нормативните изисквания или еквивалентна застраховка – за чуждестранни участници с минимален праг на застрахователната сума, съответстващ на категорията строежа - предмет на поръчката.
При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, раздел Б „Икономическо и финансово състояние“). В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП изискването се доказва с представянето на документи по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП – доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ или съответен валиден еквивалентен документ за чуждестранните лица, в случай, че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи горепосочените документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор посочени по горе се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.
Третите лица трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.
Изискването за наличие на застраховка „Професионална отговорност в строителството“ произтича от разпоредбата на чл. 171 от Закона за устройство на територията. Възможността за включване на такъв критерий за подбор е изрично предвидена и в чл. 61, ал. 1, т. 2 от ЗОП. Застраховката осигурява покритие за професионалната отговорност на участник в строителството, в настоящия случай – строителя, за цялостно изпълнение на строителството или на отделни видове строителни и монтажни работи; Посочените участници в строителството са задължени по силата на закона да застраховат професионалната си отговорност за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им.
Изискването не се прилага за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България и е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Когато предоставената застраховка или гаранция покрива само частично рисковете, възложителят може да изиска допълнителна застраховка или гаранция, която да обхване непокритите рискове, в съответствие с чл. 173, ал. 2 и чл. 174, ал. 1 от ЗУТ и при спазване изискванията на чл. 27, ал. 3 от Закона за дейностите по предоставяне на услуги.
Участникът, определен за изпълнител представя застраховка „Професионална отговорност“, покриваща минималната застрахователна сума за строежи поне четвърта категория или еквивалент.


Участниците трябва да имат сключена валидна застраховка „Професионална отговорност на участниците в строителството” по чл.171 от ЗУТ, покриваща поне минималната застрахователна сума строеж четвърта категория, съгласно нормативните изисквания или еквивалентна застраховка – за чуждестранни участници с минимален праг на застрахователната сума, съответстващ на категорията строежа - предмет на поръчката.
При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, раздел Б „Икономическо и финансово състояние“). В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП изискването се доказва с представянето на документи по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП – доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ или съответен валиден еквивалентен документ за чуждестранните лица, в случай, че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи горепосочените документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор посочени по горе се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.
Третите лица трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.
Изискването за наличие на застраховка „Професионална отговорност в строителството“ произтича от разпоредбата на чл. 171 от Закона за устройство на територията. Възможността за включване на такъв критерий за подбор е изрично предвидена и в чл. 61, ал. 1, т. 2 от ЗОП. Застраховката осигурява покритие за професионалната отговорност на участник в строителството, в настоящия случай – строителя, за цялостно изпълнение на строителството или на отделни видове строителни и монтажни работи; Посочените участници в строителството са задължени по силата на закона да застраховат професионалната си отговорност за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им.
Изискването не се прилага за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България и е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Когато предоставената застраховка или гаранция покрива само частично рисковете, възложителят може да изиска допълнителна застраховка или гаранция, която да обхване непокритите рискове, в съответствие с чл. 173, ал. 2 и чл. 174, ал. 1 от ЗУТ и при спазване изискванията на чл. 27, ал. 3 от Закона за дейностите по предоставяне на услуги.
Участникът, определен за изпълнител представя застраховка „Професионална отговорност“, покриваща минималната застрахователна сума за строежи поне четвърта категория или еквивалент.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.През последните 5г. от считано от датата на подаване на офертата, участникът трябва да е изпълнил поне еднин строителен обект, идент.или сходен с предмета на поръчката.За „строителство, идент.или сх. с предмета на поръчката“ се приемат стр.дейности, св.с изграждане и/или реконст.и/или осн.ремонт на сгради, попадащи в обх.на мин. IV кат-я строежи по см.на чл.137,ал.1,т.4 от ЗУТ и/или сграда с еквивалентни хар-ки – за строежи, изпълнени извън страната.Възложителят не поставя изискване за изпълнен обем на строителството.Участнкът го декларира в еЕЕДОП (Част IV„Критерии за подбор”, Раздел В „Техн.и проф.способности“). В случаите по чл.67, ал.5 и чл.112 от ЗОП, скването се доказва със списък на стр-то,идент.или сходно с предмета на поръчката, придружен с удо-я за добро изп-е, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с норм.изисквания.2. Участниците следва да разп.с ръков.състав с опред.проф.компет.за изпълн.на поръчката, вкл. най-малко:2.1"Ръководител екип" - притеж.образ.-квалиф.степен мин."Бакалавър" или еквив, с проф.квалиф.„стр.инж.“ и/или „архитект” и опит в областта на стр-то - минимум 1г. и участие като ръков. екип при изпълн. на поне едно стр-во за: изграждане и/или реконст.и/или осн.ремонт на сгради, попадащи в обхвата на мин.IV категория строежи по смисъла на чл.137,ал.1, т.4 от ЗУТ и/или сграда с квив.хар-ки извън страната.2.2.Техн.ръководител– правосп.лице, притежаващо степен на образование, отговарящо на изискв.на чл.163а,ал.2 от ЗУТ, а именно: да е стр.техник и/или инж-р и/или архитект, или с екв.образование или специалност, както и притежаващо проф.опит като техн.рък-л при изпълнение на поне едно стр-во за: изграждане и/или реконстр. и/или основен ремонт на сгради, попадащи в обхвата на мин.IV кат.строежи по см.на чл.137, ал.1,т.4 от ЗУТ и/или сграда с еквив.харак-ки извън страната.2.3. Експерт по здрав.и безоп.условия на труд–лице, притежаващо валиден сертиф.и/или удост-е или друг еквив.документ за праж. на позицията „длъжностно лице по ЗБУТ“ или еквив, съгл.Наредба № РД-07-2 от 16.12.2009 г. на МРРБ или еквив.както и притеж.проф.опит като длъж.лице по ЗБУТ при изпълн.на поне едно стр-во за: изграждане и/или реконст.и/или осн.ремонт на сгради, попадащи в обхвата на минимум IV кат-я строежи по см.на чл.137, ал.1, т.4 от ЗУТ и/или сграда с еквив.харак-ки извън страната.2.4. Експерт по контрол на качеството–лице, притежаващо удост-е за преминато обучение за контрол върху кач-то на изпъл.на стр-то и за контрол на съответствието на строит.продукти със съществените изисквания за безопасност или еквив.документ, а за чуждестранни лица еквив.съгл.законод-то на държавата, в която са установени, както и притежаващо проф.опит като експерт по контрол на кач-то при изпълнение на поне едно стр-во за: изграж.и/или реконстр. и/или осн.ремонт на сгради, попадащи в обхв.на мин IV кат-я строежи по см.на чл.137, ал.1, т.4 от ЗУТ и/или сграда с еквив.хар-ки извън страната. Едно физ.лице може да изпълнява функциите на повече от един експерт, стига да отговаря на мин.изисквания на ъзлож-я. Участникът декларира в еЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, Раздел В „Техн.и проф. способности“). В случаите по чл.67, ал.5 и чл.112 от ЗОП изискването се доказва с представяне на списък на ръков.състав, който ще отговаря за изпълн.в който е посочена проф.комп-т на лицата.3. Да има на разполож.техн. обор-не, необх.за изпълн. на поръчката, както следва:- машина за изрязване на асфалт–1 бр.- багер колесен комбиниран със задвижване 4х4–1 бр.- самосвал триосен-1 бр.- мини челен товарач–1бр.-валяк вибрационен до 2,5т-1 бр.-камион бордови 12т.-1бр.-електрогенератор 6kw.–1бр.-мини багер–1бр.-електрически къртач 3kw.–2 бр.-бояджийска машина–1бр.-хидрочук–1бр.-заваръчен апарат–1бр. Участникът декларира в еЕЕДОП (Част IV Критерии за подбор”, Раздел В „Технически и професионални способности“).,.... продължава в "Допълнителна информация" Раздел VI.3)

1.През последните 5г. от считано от датата на подаване на офертата, участникът трябва да е изпълнил поне еднин строителен обект, идент.или сходен с предмета на поръчката.За „строителство, идент.или сх. с предмета на поръчката“ се приемат стр.дейности, св.с изграждане и/или реконст.и/или осн.ремонт на сгради, попадащи в обх.на мин. IV кат-я строежи по см.на чл.137,ал.1,т.4 от ЗУТ и/или сграда с еквивалентни хар-ки – за строежи, изпълнени извън страната.Възложителят не поставя изискване за изпълнен обем на строителството.Участнкът го декларира в еЕЕДОП (Част IV„Критерии за подбор”, Раздел В „Техн.и проф.способности“). В случаите по чл.67, ал.5 и чл.112 от ЗОП, скването се доказва със списък на стр-то,идент.или сходно с предмета на поръчката, придружен с удо-я за добро изп-е, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с норм.изисквания.2. Участниците следва да разп.с ръков.състав с опред.проф.компет.за изпълн.на поръчката, вкл. най-малко:2.1"Ръководител екип" - притеж.образ.-квалиф.степен мин."Бакалавър" или еквив, с проф.квалиф.„стр.инж.“ и/или „архитект” и опит в областта на стр-то - минимум 1г. и участие като ръков. екип при изпълн. на поне едно стр-во за: изграждане и/или реконст.и/или осн.ремонт на сгради, попадащи в обхвата на мин.IV категория строежи по смисъла на чл.137,ал.1, т.4 от ЗУТ и/или сграда с квив.хар-ки извън страната.2.2.Техн.ръководител– правосп.лице, притежаващо степен на образование, отговарящо на изискв.на чл.163а,ал.2 от ЗУТ, а именно: да е стр.техник и/или инж-р и/или архитект, или с екв.образование или специалност, както и притежаващо проф.опит като техн.рък-л при изпълнение на поне едно стр-во за: изграждане и/или реконстр. и/или основен ремонт на сгради, попадащи в обхвата на мин.IV кат.строежи по см.на чл.137, ал.1,т.4 от ЗУТ и/или сграда с еквив.харак-ки извън страната.2.3. Експерт по здрав.и безоп.условия на труд–лице, притежаващо валиден сертиф.и/или удост-е или друг еквив.документ за праж. на позицията „длъжностно лице по ЗБУТ“ или еквив, съгл.Наредба № РД-07-2 от 16.12.2009 г. на МРРБ или еквив.както и притеж.проф.опит като длъж.лице по ЗБУТ при изпълн.на поне едно стр-во за: изграждане и/или реконст.и/или осн.ремонт на сгради, попадащи в обхвата на минимум IV кат-я строежи по см.на чл.137, ал.1, т.4 от ЗУТ и/или сграда с еквив.харак-ки извън страната.2.4. Експерт по контрол на качеството–лице, притежаващо удост-е за преминато обучение за контрол върху кач-то на изпъл.на стр-то и за контрол на съответствието на строит.продукти със съществените изисквания за безопасност или еквив.документ, а за чуждестранни лица еквив.съгл.законод-то на държавата, в която са установени, както и притежаващо проф.опит като експерт по контрол на кач-то при изпълнение на поне едно стр-во за: изграж.и/или реконстр. и/или осн.ремонт на сгради, попадащи в обхв.на мин IV кат-я строежи по см.на чл.137, ал.1, т.4 от ЗУТ и/или сграда с еквив.хар-ки извън страната. Едно физ.лице може да изпълнява функциите на повече от един експерт, стига да отговаря на мин.изисквания на ъзлож-я. Участникът декларира в еЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, Раздел В „Техн.и проф. способности“). В случаите по чл.67, ал.5 и чл.112 от ЗОП изискването се доказва с представяне на списък на ръков.състав, който ще отговаря за изпълн.в който е посочена проф.комп-т на лицата.3. Да има на разполож.техн. обор-не, необх.за изпълн. на поръчката, както следва:- машина за изрязване на асфалт–1 бр.- багер колесен комбиниран със задвижване 4х4–1 бр.- самосвал триосен-1 бр.- мини челен товарач–1бр.-валяк вибрационен до 2,5т-1 бр.-камион бордови 12т.-1бр.-електрогенератор 6kw.–1бр.-мини багер–1бр.-електрически къртач 3kw.–2 бр.-бояджийска машина–1бр.-хидрочук–1бр.-заваръчен апарат–1бр. Участникът декларира в еЕЕДОП (Част IV Критерии за подбор”, Раздел В „Технически и професионални способности“).,.... продължава в "Допълнителна информация" Раздел VI.3)
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

30/06/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

01/07/2020 (дд/мм/гггг)   13:00 (чч:мм)

Заседателната зала на общински съвет - Сатовча, находяща се в административната сграда на община Сатовча, ул. Тодор Шопов 37

На публичното заседание по отварянето на офертите могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1.Продължение от Раздел ІІІ Тех. и проф. възможности .....В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП, изискването се доказва с декларация за оборудването, което ще използва за изпълнение на поръчката в съответствие с изискванията на възложителя. 4. Участниците в процедурата трябва да прилагат система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, или да прилагат еквивалентни мерки за качество, с обхват, включващ изпълнение на строително-монтажни работи на сгради или еквивалентно.
В случай на обединение, изискването се отнася за члена/членовете, който/които ще извършва/т дейностите по строителство.
Участникът декларира в еЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, Раздел Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“). В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП изискването се доказва с представяне на копие на сертификат, издаден от независимо лице, което е акредитирано по съответната серия европейски стандарти.5. Участниците в процедурата трябва да прилагат система за опазване на околната среда, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 14001:2015 или еквивалент, или да прилагат еквивалентни мерки, с обхват, включващ изпълнение на строително-монтажни работи на сгради или еквивалентно.В случай на обединение, изискването се отнася за члена/членовете, който/които ще извършва/т дейностите по строителство.Участникът декларира в еЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, Раздел Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“). В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП изискването се доказва с представяне на копие на сертификат, издаден от независимо лице, което е акредитирано по съответната серия европейски стандарти.Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.Третите лица трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.
2. Възложителят ще отстрани от участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка всеки участник, за когото са налице обстоятелствата на чл.55, ал.1, т.1, 2, 3, 4 и 5 от ЗОП.
3. Гаранцията обезпечаваща изпълнението на договора е определена в размер на 3% (три процент) от общата стойност на договора без ДДС. Тя може да бъде представена при условията на чл.111, ал.5 от ЗОП.Гаранциите във формата на парична сума, могат да се внасят по банков път по сметка на Община Сатовча:
Сметка в лв. (BGN): Банка: Търговска банка „Д” АД – клон Сатовча IBAN: BG04DEMI92403300043015, BIC код: DEMIBGSF
5. Начин на плащане: Плащанията ще се извършват посредством етапи – авансово плащане, междинни плащания и окончателно плащане, в съответствие с ценовото предложение на участника, при спазване на условията, сроковете и начина на плащане, посочени в договора за възлагане на обществена поръчка.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

На основание чл.197, ал.1, т.4 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 10/06/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва