Деловодна информация
00640
 
да
да
22/05/2020 (дд/мм/гггг)
00640-2020-0027 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Софийски университет Св. Климент Охридски 000670680
бул. Цар Освободител № 15
София BG411 1504 България
Петър Станулов, проф. Силвия Илиева +359 228464210
op@admin.uni-sofia.bg +359 229460255

Интернет адрес/и

http://www.uni-sofia.bg

https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/administraciya/otdel_obschestveni_por_chki/profil_na_kupuvacha


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/administraciya/otdel_obschestveni_por_chki/profil_na_kupuvacha
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Софийски университет Св. Климент Охридски 000670680
бул. Цар Освободител № 15, отдел Секретариат и деловодство, стая 114
София BG411 1504 България
Петър Станулов, проф. Силвия Илиева +359 229308541
op@admin.uni-sofia.bg +359 225308255

Интернет адрес/и

http://www.uni-sofia.bg

https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/administraciya/otdel_obschestveni_por_chki/profil_na_kupuvacha

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Образование

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Избор на изпълнл.за извършв.на инженеринг(проектиране,строит.и авторски надзор) на обект:сграда със специализиран високопроизводит.изчислит.център по проект„Големи данни за интелигентно общество"(GATE
45000000      
Строителство

Предметът на поръчката включва:Дейност 1:Изготвяне на инвестиционен проект във фази „Технически проект“/ТП/ и „Работен проект“/РП/ по всички части, която вкл.:
Дейност 1.1.Разработка на инвестиционен проект във фази:ТП и РП за сграда със специализиран високопроизв.изчислителен център, по проект „Големи данни за интелигентно общество“ (GATE)
Дейн.1.2. Изготвяне на ИП във фаза РП за „Външно електрозахранване“;
Дейн.1.3. Изготвяне на ИП във фаза РП за „Сградно водопроводно и канализационно отклонения“;
Дейност 1.4. Изготвяне ИП във фаза РП за „Топлопровод и абонатна станция“;
Дейност 2.Изпълнение на строителство;
Дейност № 3 - Упражняване на авторски надзор при изпълнение на строителството.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
5017036      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

ФМИ, бул. „Джеймс Баучер“ № 3 към СУ „Св. Климент Охридски“ – София, УПИ 1, кв. 170, р-н „Лозенец“ – част III, гр. София

Дейност № 1 – Изготвяне на инвестиционен проект във фази „Технически проект“ и „Работен проект“) по всички части, която включва:Дейност 1.1. Проект за сграда:Разработка на инвестиционен проект във фази: „Технически проект“ и „Работен проект“ за сграда със специализиран високопроизв.изчислителен център, по проект „Големи данни за интелигентно общество“ (GATE), съгл. заданието за изработване на инвестиционен проект и в съотв.с Наредба № 4/21.05.2001 год. за обхват и съдържание на инвестиционните проекти. Проектът да се разработи в 30-дневен срок след влизане в сила на разрешението за строеж за сградата.Дейност 1.2. Изготвяне на ИП във фаза Работен проект за „Външно електрозахранване“, съгласно указанията дадени в Становище № 1203467915-В/19.11.2019 г. на ЧЕЗ Електро ЕАД.Дейност 1.3. Изготвяне на ИП във фаза Работен проект за „Сградно водопроводно и канализационно отклонения“, съгл.указанията дадени в Становище № ТУ-5273/21.11.2019 г. на Софийска вода ЕАД.Дейност 1.4. Изготвяне ИП във фаза Работен проект за „Топлопровод и абонатна станция“, съгласно указанията дадени в Становище № ПП-200/18.12.2019 г. на Топлофикация ЕАД;Към всеки един ИП проект трябва да има приложени подробни количествено-стойностни сметки.Проектирането на отделните подобекти по Дейности 1.1., 1.2, 1.3 и 1.4. може да се извършва общо в един инвестиционен проект или разделно по преценка на Изпълнит. Изпълнит.е длъжен да съгласува изработените от него инвестиционни проекти с всички необходими държавни и общински органи в съотв.с действащото към момента на законодателство. След съгласуването им, проектите се предават на възлож.за изготвяне на оценка на съответствието на ИП от Консултанта по проекта.След одобряване на ИП и влизане на разрешението/разрешенията за строеж в сила, и преди започване на строителството Изпълнителят предоставя на Възложителя проекти по части „План за безопасност и здраве“ и „План за управление на строителните отпадъци“, съгласувани с органа, издал разрешението за строеж.Към всяко разрешение за строеж, Изпълнит.трябва да представи подробен линеен календарен план-график за извършване на СМР с посочване на времетраенето и последователн.на всяка от тях, като за начало се счита датата на предаването на обекта, в план-графика се посочва крайният срок за приемане на обекта; Дейност № 2: Изпълнение на СМР, съгласно одобрения инвестиционен проект; Доставка и влагане в строит.на необх.и съответстващи на инвестиционния проект строит.материали. Вложените материали трябва да са придружени от относимата документация (технически спецификации и сертификати), която се предоставя на представителите на Възложит.за съгласуване;Обезопасяване и почистване на пространството около и в обекта, както и извозването на строит.и др. отпадъци;Съставяне на строителни книжа и изготвяне на екзекутивната документация на Строежа;
Отстраняване на недостатъците, установени при предаването на Строежа и въвеждането му в експлоатация;Отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове, определени с договора за възлагане на ОП в съответствие с офертата.Дейност № 3: Упражняване на авторски надзор при изпълнение на строителството.Изпълнит.трябва да осигури упражняване на авторски надзор от всеки един проектант на обекта. При невъзможност на някой от проектантите да упражнява авторски надзор, той трябва да прехвърли правата си по тази дейност на друго правоспособно техническо лице, което трябва да бъде одобрено от Възложителя.АН се извършва текущо от всеки един проектант по съотв. специалност и удостоверява коректното техн.изпълнение на съответните СМР, одобрява вложените строителни материали и подписва съответните актове и протоколи по време на строит., вкл.Акт Обр.15 за всеки един от строежите в рамките на обекта.Възлож.има право да изисква извънредно посещение на обекта от всеки един от проектантите, при необх.от даване на техническо решение, при предписание на държавен или общински контролен орган,или лицето упражняващо СН на обекта.
Критериите по-долу
 
ДА „Техническа оценка”:Т=Т1+Т2 с макс.брой точки 100, с подпоказатели    60%
подпоказат.Т1 „Концепция за изпълн.на дейн.по проектир. и строит.” с макс. брой 60 т. с подпок. Т1.1. и Т1.2.    60 т.
подпоказ.Т 1.1. „Концепция за изпълнение на проектирането по Дейност № 1 – Изготвяне на инвестиционен проект във фази „Технически проект“ и „Работен проект“ по всички части“ с макс.оценка от 20 т.    20 т.
подпоказат.Т 1.2. „Концепция за изпълнение на строителството“ с максимална оценка от 40 точки;.    40 т.
Т2 - „Професионална компетентност на персонала за изпълнение на дейности по строителство и проектиране” - максимален брой от 40 точки, по формулата: Т2 = (Т 2.1+ Т 2.2)    40 т.
Т 2.1. -„Професионална компетентност на персонала за изпълнение на дейности по проектиране/авторски надзор”, с максимален брой от 25 точки;    25 т.
Т 2.2. - „Професионална компетентност на персонала за изпълнение на дейности по строителство” - с максимален брой от 15 точки    15 т.
Цена
40%
II.2.6) Прогнозна стойност
5017036      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
 / 30/06/2023 (дд/мм/гггг)

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
„Големи данни за интелигентно общество“(GATE),дог.BG05M2OP001-1.003-0002-С01 на ОП„Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014–2020 чрез процедура за предост.на БФП BG05M2OP001-1.003

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република България, за изпълнение на първа група, четвърта категория строеж, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или еквивалент. При подаване на офертата участниците декларират съответствието си с критерия за подбор като попълват раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП). Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. В тези случаи, изискването се доказва с представяне на копие от документа за регистрация в ЦПРС към Камарата на строителите в Република България, за изпълнение на първа група, четвърта категория строеж, За чуждестранни лица – аналогичен документ, доказващ такава регистрация в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или еквивалент. Преди сключването на договор за обществена поръчка, Възложителят ще изиска от участника, определен за Изпълнител, да предостави актуални документи, доказващи изпълнението на горното изискване, а именно: копие на документа за регистрация в ЦПРС към Камарата на строителите в Република България за изпълнение на строежи от - първа група, четвърта категория. При сключването на договор, избраният за изпълнител - чуждестранно лице представя документ, с който следва да се докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, включително че е извършил съответната регистрация, съгласно Закона за камарата на строителите, във връзка с чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП. Забележка: В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението са ангажирани с изпълнението на строителството. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват строителство.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

- валидна застраховка „Професионална отговорност в проектирането“ или еквивалент;
- валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството“ или еквивалент,
по смисъла на чл. 171 от ЗУТ, за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им, с праг не по-малък от минималните застрахователни суми за проектиране и строителство за съответната категория строеж (четвърта категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 4, б. „е“ ЗУТ), съгласно изискванията на Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството. За участник, установен/регистриран извън Р България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалент на тази по чл. 171 от ЗУТ, но направена съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът. Изискването за застраховка за професионална отговорност на лицата по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ не се прилага за лице от държава – членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България и е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.


Удостоверяване:
При подаване на офертата участниците декларират съответствието си с критерия за подбор в ЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, буква Б „Икономическо и финансово състояние“.
Доказване:
Преди сключването на договор за обществена поръчка, Възложителят ще изиска от участника, определен за Изпълнител, да предостави документи по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП – доказателства за наличие на застраховка „Професионална застраховка“ или еквивалент.
Ако е приложимо, когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже икономическото и финансовото си състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ. Документите за доказване на поставените изисквания се представят от участника и при поискване в хода на процедурата – в случаите на чл. 67, ал. 5 ЗОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участн., през посл.3г.,считано от датата на подав.на офертата,сл.да е изпълнил минимум 1 дейн.(проектиране), с предмет и обем, идент.или сходен с тези на поръч.Под „дейност(проектиране), с предмет и обем, сходен с този на поръчк.”, сл.да се разбира изготв.на инвест.проект във фаза техн.и/или раб.проект за извършв.на ново строит. и/или преустройство и/или реконстр.и/или осн.ремонт на сграда за обществ./администр.обслужв.с РЗП мин.3500 кв.м и/или преустр. и/или реконстр.и/или осн.ремонт и/или реставр.на сгради за администр.обслужв.с РЗП мин.3500 кв. м.2.Участн.сл.да е изпълнил, за посл.5 г.,считано от датата на подав.на офертата, мин.1 дейн.(строит.) с предмет и обем, идентичен или сходен с този на поръчк.
Под „дейност(строителство), с предмет и обем, сходен с тези на поръчк.“, сл.да се разбира извършв.на: изгражд.на изчислит. инфраструкт.в рамките на строит.на сграда за обществ./администр.обслужв.с разгъната застроена площ минимум 3500 и/или изграждане на изчислителна инфраструктура в рамките на преустройство и/или реконструкция и/или основен ремонт и/или реставрация на сграда за административно обслужване с РЗП мин.3500 кв. м.3.Участн.тр.да прилага с-ма за у-ние на околна среда,съответств.на стандарт БДС EN ISO 14001 или еквив.действащ стандарт,с обхват в обл.на строителст.4.Участн.тр.да прилага с-ма за у-ние на качеството,съответств.на стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквив.действащ стандарт,с обхват в обл.на строит.5.Участн.тр.да прилага с-ма за безоп.усл.на труд, съгл.EN ISO 45001:2018 и/или OHSAS 18001:2007 или еквив.действащ стандарт,с обхват в обл.на строит.6.Доказв.съотв.с критер.за подбор:6.1.В случай,че участн.участва като обедин.,което не е рег.като самост.ЮЛ съотв.с критер.за подбор се док.от обедин.участ.,а не от вс.от лицата,вкл.в него,с изк.на съотв.регистр.,предст.на сертиф./др.усл.,необх.за изпълн.на поръчк.,съгл.изискв.на норм./адм. акт и съобр.разпред.на участ.на лицата при изпълн.на дейн.,предв.в дог.за създ.на обедин.6.2.Ког.участ.е ЧЛ той предст. съотв.еквив.на изискв.се докум.за док.на критер.за подбор съгл.законод.на държ.,в която е установен.6.3. Съгл.чл. 65 от ЗОП, участн.може да док. съотв.си с изискв.,свърз.с иконом.и финанс. с-ние,техн. и проф.способн. с възм.на едно или повече трети лица,незав.от пр.в/ка между тях.По отн.на критер., свърз.с профес.компет.и опит за изпълн.на поръчк.,участн.могат да се позоват на капацитета на трети лица само,ако тези лица ще участват в изпълн.на частта от поръчк.,за която е необх.този капацитет.Ког.частн.се позовава на капацитета на трети лица,той тр.да може да док.,че ще разпол.с техн.ресурси,като представи докум.за поетите от третите лица задълж.Третите лица тр.да отг.на съотв.критерии за подбор,за доказв.на които участн.се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основ.за отстраняв. от проц.6.4. Съгл.чл. 66, ал. 2 от ЗОП,ког.участник предвижда използв.на подизпълн., незав.дали са и трети лица по т. 3,те тр.да отгов.на критер.за подбор съобр.вида и дела от поръчк.,който ще изпълн. за тях да не са налице основ.за отстр.от процед.6.5.При участие на обедин.,което не е ЮЛ,критер.за подбор се прил.съгл.чл. 59,ал. 6 от ЗОП. Участ.,който е обедин.от физ.и/или ЮЛ,също може да док.изпълн. на критер.за подбор с капац.на трети лица при спазв.на усл. по чл.65, ал. 2-4 от ЗОП.


1.При подав.на оферт.участн.декл.съотв.си с критерия за подбор в ЕЕДОП,чрез попълв.на раздел В:„Техн. и проф.способн.“ в част IV„Критерии за подбор“.Преди скл.на дог. за възл.на наст.ОП,възл.изиск.от участн.опред.за изпълн.,да предост.списък на услуг.,които са идент.или сходни с предм.на ОП,с посочв.на стойн.,датите и получат.,заедно с докум.,които док.извърш.услуга. Докум.за доказв.на изискв.се предст.от участн.и при поискв.в хода на процед.–в случ.на чл. 67,ал. 5 ЗОП,ког.това е необх.за законосъобр.провежд.на процед.2.Удостов.:При подав.на оферт.Участн.сл.да предост.изиск.информ.в Част ІV,Раздел В Техн.и проф.способн.от ЕЕДОП.Доказв.:Преди сключв.на до.за възл.на настоящата ОП,възлож.изисква от участн.,опред.за изпълн.,да предост.Списък на дейн.,идент.или сх.с предм.на ОП,придр.с удостов.за добро и-ние,които съдър.стойн.,датата,на която е прикл.изпълн.,мястото, вида и обема,както и дали то е изпълн.в съотв.с норм.изискв.Докум.за доказв.на постав.изискв.се предст.от участн.и при поискв.в хода на проц.– в случ.на чл. 67, ал. 5 ЗОП,ког.това е необх.за законосъобр.провежд.на процед.Гореп.2 мин.изискв.(по т. 3.1. и т. 3.2.) за проект.на ИП във фаза техн. и/или раб.проект) и за строит.изгражд.и/или преустр.и/или реконстр. и/или осн.ремонт) могат да бъдат изпълн.и с доказ.за единно проектир.и строит.(инженеринг) на сграда за обществ.обслужв.с РЗП мин.3500 кв. м и/или сграда за админ.обслужв.с РЗП мин.3500 кв. м.3.По отн.изкисв.,посочени в т. 3.3. участн.попълва съотв.поле от раздел Г:Стандарти за осигуряв.на качест.стандарти за екол. у-ние в Част IV: Крит.за подбор от ЕЕДОП.Доказв.:Преди скл.на договор за ОП, възлож.изисква от участн.,опред.за изпълн.,да предст. копие на сертификат,изд.от незав.лица, които са акредит.по съотв.серия европ.стандарти от ИА „Бълг.служба за акредит." /ИАБСА/или от др.нац.орган по акредит.,който е стр.по Многостр.споразум.за взаимно призн.на Европ.орган.за акред./ЕОА/,за съотв.обл. или да отг.на изискв.за признав.съгл.чл. 5а, ал. 2 от Зак.за нац.акред. на органи за оценяване на съотв.Докум.за доказв.на изискв.се представят от участн.и при поискв.в хода на процед.,в случаите на чл. 67,ал. 5 ЗОП, ког.това е необх.за законосъобр.провежд.на процед.Възлож.ще приеме и еквив.сертификати, изд.от органи, установени в др.държ.чл.за чужд.лица. Възлож.ще приеме и други доказ.за еквив.мерки за осигур.на качеств./опазв.на околн.среда,ког.участн.не е имал достъп до такива сертиф.или е нямал възм.да ги получи в съотв.срокове по незав.от него причини.В този случай или участн.тр.да е в с-ние да док.,че предл. мерки са еквив.на изискваните.4.Преди скл.на дог.за ОП, възлож.изисква от участн.,опред.за изпълн.,да представи копие на сертиф.,изд.от незав.лица,които са акред.по съотв.серия евр.стандарти от ИАБСА или от др.нац.орган по акредитация, който е стр.по Многостр.споразум.за взаимно признав.на ЕОА, за съотв.обл.или да отг.на изискв.за признав.съгл.чл. 5а,ал. 2 от Зак.за нац.акредитация /ЗНА/на органи за оценяване на съотв.Докум.за доказв.на изискв.се предст.от участн.и при поискв.в хода на процед.– в случаите на чл. 67, ал. 5 ЗОП,ког.това е необх.за законосъобр.провежд.на процед.Възл.ще приеме и еквив.сертиф., изд.от органи,установ.в др.държ.чл.за ЧЛ.Възл.ще приеме и др.доказ.за еквив.мерки за осигур.на качеств./опазв.на околн.среда,ког.участн.не е имал достъп до такива сертиф.или е нямал възможн.да ги получи в съотв.срокове по незав.от него причини.В този случай или участн.тр.да е в съст.да док.,че предл.мерки са еквив.на изискв.5.Удостов.:участн.попълва съотв.поле от р-л Г:Стандарти за осиг.на качеств. и стандарти за еколог.у-ние в Част IV:Критерии за подбор от ЕЕДОП.Доказв.:Преди скл.на дог. за ОП, възлож.изисква от участн., определен за изпълн., да представи копие на сертификат,изд.от незав.лица,които са акредит.от съотв.с-я евр.стандарти от ИА„Бълг.служба за акредит."/от др.нац.орган по акредит.,който е стр.по Многостр.споразум.за взаимно признав.на Евр.орган.за акредит...продълж. в раздел VI.3. Допълн.инф.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


1. Условия, р-р и начин на плащане на гаранцията за изпълнение на договора.
1.1.Гаранц. за изпълн.на договора е в р-р на 4 (четири на сто) % от стойн.на договора без включен ДДС. Гаранц. се предоставя под формата на депозирана парична сума по банк.с-ка на Възл. или като безусловна и неотменима банк.гаранция или застраховка, която обезпечава изпълн.чрез покритие на отговорността на Изпълн., с валидност за целия срок на действие на Договора, плюс 30 (тридесет) дни след прекратяването на Договора,като при необходимост срокът на валидн.на банк. гаранция се удължава или се издава нова.
1.2.Гаранц. за изпълн.на договора може да се представи под формата на: а) Банкова гаранция – (изготвя се по образец на банката,която я издава, при усл. че в гаранц. са вписани условията на Възложителя); б) Парична сума, преведена по с-ка на СУ; в) застраховка. Участникът сам избира формата на гаранция.
2. Условията и начина на плащане са подробно описани в Документацията за участие и проекта на договор.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

01/07/2020 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

28/12/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

02/07/2020 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

Софийски университет, Ректорат, зала 1, гр. София, бул. "Цар Освободител" № 15.

На публичното заседание за отваряне на офертите могат да присъстват участниците или техни упълномощени представители, както и пресдставители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

продълж. от III.1.3. ...за съотв.обл.или да отг.на изискв.за признав.съгл.чл. 5а,ал. 2 от Зак.за нац.акредит.на органи за оценяване на съотв.Докум.за док.на постав.изискв.се представят от участн.и при поискване в хода на процедурата – в случаите на чл.67, ал.5 ЗОП,ког.това е необх.за законосъобр.провежд.на проц.Възл.ще приеме и еквив.сертиф.,изд.от органи, установ.в др.държ.чл.за чужд.лица.Възлож.ще приеме и др.доказ.за еквив.мерки за осиг.на качест./опазв.на околн.среда,ког.участн.не е имал достъп до такива сертиф./е нямал възможн.да ги получи в съотв.срокове по незав.от него причини.В този сл.или участн.тр.да е в с-ние да док.,че предл.мерки са еквив.на изискв.
В обявената процедура за обществена поръчка може да участва всяко бълг. или чуждестранно ФЛ/ЮЛ , както и техни обединения, които отговарят на условията на чл. 10, ал. 1 ЗОП и на изискванията на Въз-я. За участника не тр. да са налице обстоятелствата по чл. 54 ал. 1, чл. 55, ал. 1, т. 1, 3, 4 и 5 ЗОП, чл. 3, т. 8 и чл. 4 ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС. и чл. 69 ЗПКОНПИ, и условията по чл. 107 ЗОП. Информацията относно липсата или наличието на обстоятелствата по л. 54 ал. 1, чл. 55, ал. 1, т. 1, 3, 4 и 5 ЗОП, чл. 3, т. 8 и чл. 4 ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС. и чл. 69 ЗПКОНПИ се попълват в ЕЕДОП в Част III, Раздел А, Б, В и Г. Изменение на сключен договор за ОП се допуска по изключение, съгл.приложимите хипотези по чл. 116 ЗОП. Избраният за изпълнител преди сключване да договора представя док. по чл. 58 ЗОП.
Съгласно изискванията на чл. 112, ал.1, т. 4 от ЗОП при подписване на договора са представят декларации дали са налице обстоятелствата по чл. 42, ал. 2 , т. 2, чл. 59, ал. 1, т. 3 и чл. 64, ал. 3 от Закона за мерките срещу изпирането на пари.
Начинът на плащане е уреден в раздел IА, т. 4 от докум. за участие и в чл. 3 от проекта на договор.
Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен достъп на: https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/administraciya/otdel_obschestveni_por_chki/profil_na_kupuvacha/proceduri_sled_15_04_2016g/otkriti_proceduri/izbor_na_izp_lnitel_za_izv_rshvane_na_inzhenering_proektirane_stroitelstvo_i_avtorski_nadzor_na_obekt_sgrada_s_s_specializiran_visokoproizvoditelen_izchislitelen_cent_r_po_proekt_golemi_danni_za_inteligentno_obschestvo_gate

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 Британски Вирджински о-ви
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалби се подават пред Комисията за защита на конкуренцията по реда на чл. 196 от ЗОП, при спазване на срока посочен в чл. 197, ал. 1 и ал. 2 от ЗОП. Жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация, съгласно разпоредбата на чл. 197, ал 1, т. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 22/05/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва