Деловодна информация
00340
 
не
00340-2020-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Угърчин 000291716
пл. Свобода № 1
Угърчин BG315 5580 България
Мария Динова -Заместник- кмет на Община Угърчин +359 69312121
obshtina@ugarchin.com +359 00000000

Интернет адрес/и

http://ugarchin.bg/

http://e-obp.eu/


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://e-obp.eu/bp/Document/%7B87384D65-3022-4B56-B47D-3D0C2D233078%7D
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Ново строителство, ремонт, реконструкция, рехабилитация и възстановяване на сгради и съоръжения, собственост на Община Угърчин, включително прилежащата към тях техническа инфраструктура“
45000000      
Строителство

Основната цел, поставена от Възложителя за реализиране с възлагането на настоящата процедура, е сключване на Рамково споразумение, в което не са определени всички условия, за възлагане на обществени поръчки и сключване на конкретни договори за извършване на строително-монтажни или строително-ремонтни работи, обхващащи: изграждане (ново строителство), ремонт, реконструкция, рехабилитация и възстановяване на сгради и съоръжения, собственост на Община Угърчин, включително прилежащата към тях техническа инфраструктура, като е отчетено обстоятелството, че на практика видът и броят на всички обекти на строителство не биха могли да бъдат определени предварително.
Строително-монтажните и строително-ремонтните работи, възлагани с конкретните договори ще се изразяват основно, но не само, в следните дейности: ново строителство, основен или текущ ремонт, реконструкция, рехабилитация, възстанов. на сгради и съоръжения, собственост на Община Угърчин, вкл. прилежащата към тях техническа инфраструкт
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
4000000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
45100000      
45200000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG315

територията на Община Угърчин, Област Ловеч

Основната цел, поставена от Възложителя за реализиране с възлагането на настоящата процедура, е сключване на Рамково споразумение, в което не са определени всички условия, за възлагане на обществени поръчки и сключване на конкретни договори за извършване на строително-монтажни или строително-ремонтни работи, обхващащи: изграждане (ново строителство), ремонт, реконструкция, рехабилитация и възстановяване на сгради и съоръжения, собственост на Община Угърчин, включително прилежащата към тях техническа инфраструктура, като е отчетено обстоятелството, че на практика видът и броят на всички обекти на строителство не биха могли да бъдат определени предварително.
Строително-монтажните и строително-ремонтните работи, възлагани с конкретните договори ще се изразяват основно, но не само, в следните дейности: ново строителство, основен или текущ ремонт, реконструкция, рехабилитация, възстановяване на сгради и съоръжения, собственост на Община Угърчин, включително прилежащата към тях техническа инфраструктура създаване на достъпна архитектурна среда; зидарски работи и преградни вътрешни стени; мазачески работи; бояджийски работи; облицовъчни работи; дърводелски работи; изолационни работи – хидроизолационни, топлоизолационни и пароизолационни; облицовъчни работи и дограми – фасадни и интериорни, инсталационни работи – ВиК, Ел и ОВК и др., непосочени изрично.
Критериите по-долу
 
ДА Техническо предложение на участника /ТП/    60%
Цена
40%
II.2.6) Прогнозна стойност
4000000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
48

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да има регистрация (вписване) в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република България, за изпълнение на строежи от: I - ва (първа) група – строежи от трета до пета категория по смисъла на чл. 5, ал. 1, т. 1 и ал. 4, т. 3, във връзка с ал. 6, т. 1.3 - 1.5 от Правилника за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС), във връзка с чл. 137, ал. 1, т. 3 – т. 5 от ЗУТ, а за чуждестранни лица - в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. Вписването в съответен аналогичен регистър на държава-членка на ЕС, или на друга държава-страна по споразумението за Европейското икономическо пространство има силата на вписване в ЦПРС за обхвата на дейностите, за които е издадено.
При подаване на офертата участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор чрез попълване на ЕЕДОП (Част IV: „Критерии за подбор“, раздел А: „Годност“, т. 1 от формулярa, подготвен в MS WORD файлово разширение .doc или Част IV: „Критерии за подбор“, раздел А: „Годност“ в образеца на ЕЕДОП (espd-request), като посочи информация относно регистрацията (вписването) на участника в съответния регистър, както и информация относно националните бази данни, в които се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, са длъжни да предоставят информация, уеб адрес, точно позоваване на документа и издателя му.
При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112а, ал. 1 от ЗОП участникът, а преди сключване на рамковото споразумение – избраният за потенциален изпълнител, представя Заверено копие на Удостоверение, съгласно чл. 33 от ПРВВЦПРС и валиден контролен талон по чл. 34 от същия за наличие на регистрация в ЦПРС. Когато участникът, съответно избраният за изпълнител, е чуждестранно лице, следва да представи копие от валиден документ, удостоверяващ вписването му в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която e установенo.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът следва да има сключена валидна застраховка „Професионална отговорност“ по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ за лица, регистрирани на територията на РБългария или еквивалентна за чуждестранни лица, в съответствие със законодателството на държавата, в която са установени.
За участник, установен/регистриран в РБългария, застраховката „Професионална отговорност”, следва да бъде съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ – за строителство, с минимално покритие в размер на 200 000 (двеста хиляди) лв., съгласно чл. 5, ал. 2, т. 3 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството. Изискването за застраховка за професионална отговорност на лицата по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ не се прилага за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България и е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.


При подаване на офертата участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор чрез попълване на ЕЕДОП (Част IV: „Критерии за подбор“, раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“ т. 5 от формулярa, подготвен в MS WORD файлово разширение .doc или Част IV: „Критерии за подбор“, раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“ поле „Застрахователна полица за риск „професионална отговорност“ в образеца на ЕЕДОП (espd-request), като посочи информация относно застрахователната сума на сключената застраховка „Професионална отговорност“, както и информация относно националните бази данни, в които се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, са длъжни да предоставят информация, уеб адрес, точно позоваване на документа и издателя му.
При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112а, ал. 1 от ЗОП участникът, а преди сключване на рамковото споразумение – избраният за потенциален изпълнител, представя заверено копие на валидна застраховка „Професионална отговорност“ или еквивалентна застраховка за професионална отговорност, или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
За участник, установен/регистриран в Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ. За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалента на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но направена съгласно законодателството на държавата, където е установен/ регистриран участника.
Забележка: Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. През последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, участникът да е изпълнил поне 2 (две) дейности с предмет в областта на строителството, идентичен или сходен с предмета на обществената поръчка.!!! Под дейности, сх. с предмета на поръчката следва да се разбират дейности по СМР/СРР в областта на изграждане/ново строителство и/или рехабилитация, и/или реконструкция, и/или ремонт, и/или преустройство, и/или основно обновяване на обществени сгради и/или съоръжения с обществено предназначение.!!! Възлож. не поставя изискване за изпълнени от Участн. дейности с конкретен обем на дейността, който да се приема като идентичен или сходен с обема на поръчката.!!! Дейностите се считат за „изпълнени”, когато за завършения строеж, по реда на чл. 176, ал. 1 от ЗУТ е съставен Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа - обр. 15 към Наредба № 3/2003 г, или друг документ за предаване и приемане на строежа от Възложителя.!!! В случаите, в които Участникът декларира строителни дейности при изпълнението на които е участвал като Партньор в Обединение или като Подизпълнител, се описва само тази част от дейностите, които Участникът сам е изпълнил и за които може да представи съответните доказателства. 2.Участникът трябва да разполага за целия срок на изпълнение на Рамк. спораз. с ръководен екип - инженерно-технически състав, притежаващ необходимата професионална компетентност, съответстваща на спецификата на възлагане, който да бъде пряко ангажиран с изпълнението на строителството, предмет на поръчката, състоящ се като минимум от сл. експ., посочени по – долу:Ръководител обект, който да отговаря на сл. минимални изисквания: аа) има призната образов.-квалиф. степен „бакалавър” или „магистър”, с придобита специалност „Промишлено и гражданско строителство“, или „Строителство на сгради и съоръжения“, или еквивалентна (важ за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност); бб) придобил е минимум 5 г. професион.опит по признатата му специалност; вв) има опит като ръководител на екип, или ръководител на обект на минимум 2 (два) изпълнени строителни обекта за изграждане/ново строителство и/или ремонт и/или преустройство и/или реконструкция и/или основно обновяване на строежи в областта на сградното строителство.Технически ръководител, който да отговаря на сл. миним. изискваа) има придобита профес. квалификация, отговаряща на изискв. на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ, или еквив. (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност);бб) придобил е минимум 3 (три) години професионален опит по признатата му специалност;вв) има опит като технически ръководител на минимум 2 (два) изпълнени строителни обекта за изграждане/ново строителство и/или ремонт и/или преустройство и/или реконструкция и/или основно обновяване на строежи в областта на сградното строителство.Експерт по част „Електро”, който да отговаря на сл.е миним.изисквания: аа) има призната образ.-квалиф. степен „бакалавър” или „магистър”, с придобита професионална квалификация „Електроинженер“, или екв. (важимо и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност); бб) притежава минимум 3 (три) години профес. опит по признатата му специалност;вв) има опит в извършване на дейности по част „Електро“ на минимум 2 (два) изпълнени строителни обекта за изграждане/ново строителство и/или ремонт и/или преустройство и/или реконструкция и/или основно обновяване на строежи в областта на сградното строителство. (Продължава в раздел VI.3) Допълнителна информация)

1. При подаване на офертата участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор във връзка с наличие на изпълнено строителство чрез попълване на ЕЕДОП (Част IV: „Критерии за подбор“, раздел В: „Технически и професионални способности“, т. 1а) от формулярa, подготвен в MS WORD файлово разширение .doc или Част IV: „Критерии за подбор“, раздел В: „Технически и професионални способности“ поле „За поръчки за строителство: извършени строителни дейности от конкретния вид“ в образеца на ЕЕДОП (espd-request), като посочи информация относно горепосоченото изискване за технически и професионални способности – в списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, като предостави и информация за стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112а, ал. 1 от ЗОП участникът, а преди сключване на рамковото споразумение – избраният за потенциален изпълнител, представя: Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, изпълнено през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, придружен от:оригинал или заверено копие на удостоверение/я за добро изпълнение, което/които съдържа/т стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
2. При подаване на офертата участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор относно разполагаем инженерно-технически състав чрез попълване на ЕЕДОП (Част IV: „Критерии за подбор“, раздел В: „Технически и професионални способности“, т. 6) от формулярa, подготвен в MS WORD файлово разширение .doc или Част IV: „Критерии за подбор“, раздел В: „Технически и професионални способности“ поле „Образователна и професионална квалификация“ в образеца на ЕЕДОП (espd-request), като посочи информация относно горепосоченото изискване за технически и професионални способности – в списък на персонала, който ще изпълнява поръчката с посочени: Специалист/експерт (трите имена и позиция (длъжност), която ще заема лицето при изпълнение на обществената поръчка);Образование (степен, специалност, година на дипломиране, № на диплома, учебно заведение);Професионална квалификация (направление, година на придобиване, № на издадения документ, издател, валидност);Професионален опит (месторабота, период, длъжност, основни функции, участие в проекти сходни с предмета на поръчката);При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112а, ал. 1 от ЗОП участникът, а преди сключване на рамковото споразумение – избраният за потенциален изпълнител, представя: Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата. 3. При подаване на офертата участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор за наличие на сертификати чрез попълване на ЕЕДОП (Част IV: „Критерии за подбор“, раздел Г: „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от формулярa, подготвен в MS WORD файлово разширение .doc или Част IV: „Критерии за подбор“, раздел Г: „Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ в образеца на ЕЕДОП (espd-request), като посочи информация относно горепосоченото изискване за технически и професионални способности, като посочи и вида, номера и дата на валидност на съответните сертификати или техни еквиваленти.При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112а, ал. 1 от ЗОП участникът, а при сключване на рамковото споразумение – избраният за потенциален изпълнител представяоригинал или заверено копие на валидни сертификати за система за управление на качеството съгласно стандарта БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен и система за управление на околната среда съгласно стандарта БДС EN ISO 14001:2015 или еквивалентен с обхват на сертификация, съобразен с предмета на поръчката.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Участн в проц могат да получат необходимата информация за задълж.а,свързани с данъци и осигоровки,закрила на заетостта и условията на труд, опазване на околната среда, които са в сила в РБългария и относими към предмета на поръчката, както следва: отн. задълж., свързани с данъци и осигоровки: НАП: тел. 0700 18 700; www.nap.bg; отн. обстоят., свързани със закрила на заетостта и условията на труд:МТСП:гр. София - 1051,ул. „Триадица“ № 2, тел. 02/811 94 43;https://www.mlsp.government.bg отн. обстоят., свързани с опазв.на околната среда: МОСВ: гр. София - 1000, ул. „У. Гладстон“ № 67, тел. 02/940 63 31; http://www.moew.government.bg/. Възлож.т не поставя и няма изискване за създаване на юрид. лице в случай, че изп. е обединение След предст. на допълн. на офертата от пот. изпълн. по вс. конкретна поръчка, Възлож. изисква от определения за изпълнител участник да предостави гаранция за изпълнение в размер от 3 % /три/ от стойността на конкретния договор,която се предоставя съгласночл.111ЗОП.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

ДА
  
Рамково споразумение с един оператор
  
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

14/05/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

15/05/2020 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

гр. Угърчин 5580, пл. Свобода № 1, заседателната зала на Общински съвет

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

(Продължава от раздел III1.3.) Експерт по част „ВиК“, който да отговаря на сл. минимални изисквания: аа) има призната образ.-квалиф. степен „бакалавър” или „магистър”, с придобита специалност „Водоснабдяване и канализация”, или екв. (важимо и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност);бб) притежава мин. 3 (три) години професионален опит по признатата му спец.;вв) има опит в извършване на дейности по част „ВиК“ на минимум 2 (два) изпълнени строителни обекта за изграждане/ново строителство и/или ремонт и/или преустройство и/или реконструкция и/или основно обновяване на строежи в областта на сградното строителство. Експерт по част „ОВК“, който да отговаря на следните минимални изисквания: аа) има призната образ.-квалифик. степен „бакалавър” или „магистър”, с придобита спец. „ОВК”/„ОВИ“, „Топлотехника“ или еквив (важ. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност);бб) придобил е минимум 3 (три) годпроф. опит по признатата специалоствв) има опит в извършване на дейности по част „ОВК“ на минимум 2 (два) изпълнени строителни обекта за изграждане/ново строителство и/или ремонт и/или преустройство и/или реконструкция и/или основно обновяване на строежи в областта на сградното строителство.Отговорник/специалист по контрола на качеството, който да отговаря на следните минимални изисквания:аа) има минимум 1 (една) година опит в осъществяването на контрол на качеството при изпълнение на строително-монтажни работи;бб) притежава валиден към датата на подаване на офертата документ (Удостоверение/Сертификат) за преминат курс за осъществяване контрол върху качеството на изпълнение на строителството и за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания по ЗУТ или еквивалентен документ.Координатор/длъжностно лице по безопасност и здраве, който да отговаря на следните минимални изисквания:аа) има минимум 1 (една) година опит в областта на безопасността и здравето при работа в строителството.бб) притежава валиден към датата на подаване на офертата документ (Удостоверение/Сертификат) за преминат курс на обучение за Координатор по безопасност и здраве в строителството (по реда на Наредба №2/22.03.2004 г.) и/или за длъжностно лице по безопасност и здраве при работа (по реда на Наредба № РД-07-2/16.12.2009 г.) или еквивалент.Под „еквивалентно образование“ или „еквивалентно специалност“ следва да се разбира придобито образование или специалност приравнени към посочените. Приравнени са специалностите, при които учебната програма на специалността покрива най-малко 80 на сто от учебната програма на някоя от специалностите, посочени по-горе!!! Едно физическо лице може да изпълнява функциите само на един експерт!Уточнение: При използването на експерти - чуждестранни лица, доказването на съответствие с поставените изисквания за образователно – квалификационна степен се удостоверява и с посочване на еквивалентни на изброените по-горе специалности. Прилагат се разпоредбите на Директива 2005/26/ЕО, както и условията и реда за признаване на професионални квалификации, придобити в други държави членки и в трети държави, с цел достъп и упражняване на регулирани професии в Република България, приети с Решение на Министерски съвет № 352 от 21.05.2015 г. Прилага се също ио чл. 59 „Прозрачност“ от изменената Директива 2005/36/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 7 септември 2005 година относно признаването на професионалните квалификации. 3.Участникът да прилага системи за управление на качеството и системи или стандарти за опазване на околната среда, както следва: аа)Система за управление на качеството съгласно стандарта БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен с обхват на сертификация, съобразен с предмета на поръчката; бб)Система за управление на околната среда съгласно стандарта БДС EN ISO 14001:2015 или екв. с обхват на сертификация, съобразен с предмета на поръчката.(Допълнителни данни в документацията за участие, раздел В) Мин. изисквания за техн. и проф. сп

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

В 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 179 - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или за допълнителна информация, съгласно чл. 197, ал. 1, т. 4 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 24/04/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва