III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри
Участникът да разполага с : обект /собствен или нает/ за приготвяне на храна /обект тип –кухня-майка-кетъринг/, регистриран съгласно чл.12 от Закона за храните.Обстоятелството се описва в еЕЕДОП – част ІV Критерии за подбор, Буква А „Годност ” – за регистрация съгласно чл.12 от Закона за храните, където участникът посочва вида на обекта, вида на разрешението /№, дата на издаване, орган по издаването, валидност, категории храни и др.Участникът да разполага най-малко с 1/един/ обект /собствен или нает/ за приготвяне на храна /обект тип –кухня-майка-кетъринг/. Обстоятелството се описва в ЕЕДОП – част ІV Критерии за подбор, Буква В „Технически и професионални способности”, като участникът сочи основанието за ползване на обекта – акт за собстевност или договор за наем, респ. в последния случай сочи и срок на наемане.Участникът трябва да притежава опит в предоставянето на услуги, сходни или еднакви с предмета на обществената поръчка, поради което следва през последните три години, считано от датата на подаване на офертата си за участие, да е извършвал ежедневно приготвяне и доставка на храна за институции, предостяващи болнични или социални услуги. Всеки един от участниците следва да е изпълнил успешно минимум 1 /един/ договор за ежедневно приготвяне и доставка на храна за институции, предостяващи болнични или социални услуги през последните три години. Участницкът в настоящата процедура следва да е изпълнил успешно доставки, идентични или сходни с предмета на поръчката. под идентични или сходни с предмета на поръчката следва да се разбира доставки за ежедневно приготвяне и доставка на храна . Обстоятелството се описва в еЕЕДОП – част ІV Критерии за подбор, Буква В „Технически и професионални способности”, като се посочват договори с №, дата, получател на услугата и предмета на услугата. Прилагат се заверени копия от референции/препоръки/удостоверение за добро изпълнение към офертата или еквиваленти документи.Участникът следва да разполага : с транспортни средства за превоз на ежедневно приготвяна храна (собствени или наети) за изпълнение на поръчката. Участникът да разполага най-малко с 2 специализирани автомобила за превоз на храна. ?Обстоятелството се описва в еЕЕДОП – част ІV Критерии за подбор, Буква В „Технически и професионални способности”, като се посочват рег.№ на автомобилите, с които ще бъде извършвана доставката, сочи се собствен на участника ли е автомобила или е нает, като в последния случай се посочват номера на договори за наем на МПС и срок на договора, както и вида на документа, даващ право на участника да извършва превоза на храна с тях – вид, номер, дата на издаване, орган който го е издал и др.Участникът следва да разполага със сертификати по стандарт ISO 22000:2005 и ISO 9001:2008 или еквивалент, удостоверяващи, че са внедрени системи за управление на качеството с област на приложение, приготвяне на храни, издадени на името на участника от акредитирана институция или агенция за управление на качеството. Участникът да има въведени системи за управление на качеството с област на приложение, приготвяне на храни в съответствие със стандарт ISO 22000:2005 и ISO 9001:2008 или еквивалент.Участникът следва да разполага за срока на договора с експерт диетолог, работещ при участника. ~ Обстоятелството се описва в еЕЕДОП – част ІV Критерии за подбор, Буква Г: „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ като се посочва вида на сертификата, номер, дата на издаване, името и професионалната квалификация на диетолога, № на диплома, друг документ удостоверяващ професионалната квалификация на лицето, както и № на договор, срок и др. |
III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
Участникът трябва да притежава опит в предоставянето на услуги, сходни или еднакви с предмета на обществената поръчка, поради което следва през последните три години, считано от датата на подаване на офертата си за участие, да е извършвал ежедневно приготвяне и доставка на храна за институции, предостяващи болнични или социални услуги. ? Всеки един от участниците следва да е изпълнил успешно минимум 1 /един/ договор за ежедневно приготвяне и доставка на храна за институции, предостяващи болнични или социални услуги през последните три години. Участницкът в настоящата процедура следва да е изпълнил успешно доставки, идентични или сходни с предмета на поръчката. * под идентични или сходни с предмета на поръчката следва да се разбира доставки за ежедневно приготвяне и доставка на храна .Обстоятелството се описва в ЕЕДОП – част ІV Критерии за подбор, Буква В „Технически и професионални способности”, и се доказва с: референция/препоръка за добро изпълнение на посочените в списъка договори. А/.Прилагат се заверени копия от референции/препоръки към офертата. Участникът следва да разполага : с транспортни средства за превоз на ежедневно приготвяна храна (собствени или наети) за изпълнение на поръчката. ? Участникът да разполага най-малко с 2 специализирани автомобила за превоз на храна. Обстоятелството се описва в ЕЕДОП – част ІV Критерии за подбор, Буква В „Технически и професионални способности”, съгласно подробните указания в документацията.
? Всеки един от участниците следва да е изпълнил успешно минимум 1 /един/ договор за ежедневно приготвяне и доставка на храна за институции, предостяващи болнични или социални услуги през последните три години. Участникът да разполага най-малко с 2 специализирани автомобила за превоз на храна
|