Деловодна информация
00845
938 31/03/2020 (дд/мм/гггг)
не
00845-2020-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Бобошево 000261370
ул. Иван Кепов 3
Бобошево BG415 2660 България
Красимира Ненова - Директор дирекция +359 70462354
obst_boboshevo@mail.bg +359 70462344

Интернет адрес/и

www.obshtina-boboshevo.eu

www.obshtina-boboshevo.eu


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://obshtina-boboshevo.eu/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%87%D0%B0/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Извършване на строително-монтажни работи на обект: "Рекултивация на общинско депо за неопасни отпадъци в местност «Къро» на община Бобошево"
45112350      
Строителство

Предмет на настоящата обществена поръчка е рекултивация на депо за твърди битови отпадъци. Теренът на депото, предмет на рекултивация, не попада на територията на защитена зона.
Депото е разположено на площ от 5584 кв. м. в поземлен имот с идентификатор 67252.43.21, вид собственост – общинска частна, начин на трайно ползване: Депо за битови отпадъци, местност „Къро”, землище на с. Слатино, община Бобошево.
Техническото решение за рекултивация на депото предвижда рекултивация на терена в границите на имота, отреден за сметище.
В обхвата на възлаганите строителни работи следва да се изпълняват:
- Техническа рекултивация
- Биологична рекултивация
За всяка от дейностите са предвидени комплекс от действия и мероприятия за изпълнение, подробно описани като последователност и обхват в приложените техническа спецификация и работният проект.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
489442.07      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45112350      
II.2.3) Място на изпълнение
BG415

Общинското депо за неопасни битови отпадъци на община Бобошево. Намира се на около 1 км северозападно от с. Слатино.

Предвидено е финансирането на обществената поръчка за дейностите по техническа рекултивация да се осигури по процедура № BG16M1OP002-2.010 „Рекултивация на депа за закриване, предмет на процедура по нарушение на правото на ЕС по Дело С-145/14“ по приоритетна ос 2 „Отпадъци“ на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”.
След извършване на техническата рекултивация следва да се извърши биологична рекултивация на депото в срока на дълготрайност на проекта – 5 години от окончателното плащане по проекта. Разходите за биологична рекултивация са недопустими по процедура по процедура № BG16M1OP002-2.010 и ще бъдат осигурени за сметка на Община Бобошево.
Критериите по-долу
 
ДА Мерки за осигуряване на качество при изпълнение на строителството    40
Цена
60
II.2.6) Прогнозна стойност
489442.07      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
11

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Процедура № BG16M1OP002-2.010 „Рекултивация на депа за закриване, предмет на процедура по нарушение на правото на ЕС по Дело С-145/14“ по приоритетна ос 2 „Отпадъци“ на Оперативна програма „Околна сре

Към момента на откриване на процедурата, няма осигурено финансиране, поради което сключеният договор с определеният за изпълнител участник, ще бъде сключен под условие с клауза за отложено изпълнение, като всяка от Страните може да прекрати Договора след изтичане на тримесечен срок от сключването му, чрез писмено уведомление до другата Страна, без да дължи предизвестие или обезщетение.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя, за изпълнение на строежи четвърта група, втора категория, съгласно Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя, а ако е чуждестранно физическо или юридическо лице, същото да има право (съгласно националното му законодателство и при условията на взаимно признаване) да изпълни предмета на поръчката.
ДОКАЗВАНЕ: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването, като посочва в Част IV, раздел А „Годност”, т. 1) от ЕЕДОП групата и категорията на строителните обекти, за които е вписан в Централния професионален регистър на строителя, както и номера на Удостоверението за вписване и дата на валидност, а за чуждестранни лица аналогична информация за съответен еквивалентен документ удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.
Забележка: При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в обединението, които ще изпълняват строителни дейности, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение.
При условията начл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация - копие на валидно удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя или еквивалентен документ за чуждестранните участници, удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.
При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, преди сключване на договора, определения изпълнител представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП). Ако определеният изпълнител е чуждестранен участник, той трябва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, включително че е извършил съответната регистрация съгласно Закона за камарата на строителите, във връзка с разпоредбата на чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът трябва да има валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството” съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ с минимална застрахователна сума, съгласно чл. 5, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителство за категорията строителство, съобразно строежа – предмет на обществената поръчка или еквивалентна за участник – чуждестранно лице съгласно законодателство на държавата в която е установен.

При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване, като попълва в част IV, раздел Б, т.5) от ЕЕДОП, като посочи застрахователната сума на сключената застраховка „Професионална отговорност“, както и номер и валидност на същата.
При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация - копие на документи доказващ наличие на застраховка “Професионална отговорност”.
При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, преди сключване на договора, определения изпълнител представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП).
Забележка: Когато по основателна причина кандидат или участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът трябва да разполага с ръководен екип от следните лица за изпълнение на поръчката:
1.1. Технически ръководител на обект
1.2. Координатор/специалист по безопасност и здраве
1.3. Отговорник по контрола на качеството
Участникът трябва да предложи различни лица за всяка една длъжност от Екипа за изпълнение на СМР.
2. Участникът трябва да докаже, че за изпълнение на обществената поръчка разполага със следното техническо оборудване: Верижен булдозер; Верижен багер; Камосвал; Комбиниран багер товарач или челен товарач; Валяк.
3. Участникът да има внедрени следните системи:
- система за управление на качеството съгласно стандарта БДС EN ISO 9001:2008/2015 или еквивалентен с обхват включващ изпълнение на строително монтажни работи;
- система за управление на околната среда съгласно стандарта БДС EN ISO 14001:2004/215 или еквивалентен с обхват включващ изпълнение на строително монтажни работи.


Участникът трябва да разполага с ръководен екип от следните лица за изпълнение на поръчката:
1. Технически ръководител на обекта, който да отговаря на следните минимални изисквания:
а) има придобита професионална квалификация, отговаряща на изискванията на чл. 163а, ал.2, във връзка с чл.163а, ал.4, изр. първо от ЗУТ;
б) има минимум 5 години професионален стаж по придобитата специалност;
2. Координатор/специалист по безопасност и здраве, който:
а) има придобита професионална квалификация, отговаряща на изискванията на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ,
б) има най-малко 3 (три) години професионален опит в областта на безопасността и здравето при работа;
3. Отговорник по контрола на качеството, който да отговаря на следните минимални изисквания:
а) има придобита професионална квалификация, отговаряща на изискванията на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ,
б) има придобит минимум 3 години професионален опит по упражняване контрол на качеството при изпълнение на строителство;
Участникът трябва да предложи различни лица за всяка една длъжност от Екипа за изпълнение на СМР.
Уточнение: При използването на експерти - чуждестранни лица, доказването на съответствие с поставените изисквания за образователно – квалификационна степен се удостоверява и с посочване на еквивалентни на изброените по-горе специалности. Прилагат се разпоредбите на Директива 2005/26/ЕО, както и условията и реда за признаване на професионални квалификации, придобити в други държави членки и в трети държави, с цел достъп и упражняване на регулирани професии в Република България. С Решение на Министерски съвет № 352 от 21.05.2015 г. е приет Първи национален план за действие по взаимна оценка на регулираните професии в държавите членки съгласно чл. 59 „Прозрачност“ от изменената Директива 2005/36/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 7 септември 2005 година относно признаването на професионалните квалификации
Под „еквивалентно образование” или „еквивалентна специалност” следва да се разбира, придобито образование или специалност приравнени към посочените. Приравнени са специалностите, при които учебната програма на специалността покрива най-малко 80 на сто от учебната програма на някоя от специалностите посочените по-горе.
2. Участникът трябва да докаже, че за изпълнение на обществената поръчка разполага със следното техническо оборудване: Верижен булдозер – 2 бр.; Верижен багер - 2 бр; Самосвал – 2 бр; Комбиниран багер товарач или челен товарач - 1 бр.; Валяк – 1 бр.
При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване, като попълва Част IV, раздел В, т. 9) от ЕЕДОП.
3. Участникът да има внедрени следните системи:
- система за управление на качеството съгласно стандарта БДС EN ISO 9001:2008/2015 или еквивалентен с обхват включващ изпълнение на строително монтажни работи;
- система за управление на околната среда съгласно стандарта БДС EN ISO 14001:2004/215 или еквивалентен с обхват включващ изпълнение на строително монтажни работи.
При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация - копия на валидни сертификати за система за управление на качеството съгласно стандарта БДС EN ISO 9001:2008/2015 или еквивалентен и система за управление на околната среда съгласно стандарта БДС EN ISO 14001:2004/2015 или еквивалентен с изискания обхват.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


1. Възложителят ще изиска от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечи изпълнението на договора. Гаранцията, обезпечаваща изпълнението на договора е 3 на сто ( 3 %) от цената по договора и е със срок на валидност до 60 дни след датата на приключване на договора .
2. Гаранцията за изпълнение на договора може да се представят под формата на:
• банкова гаранция (изготвя се по образец на банката, която я издава, при условие че в гаранцията са вписани условията на Възложителя);
• парична сума, преведена по следната банкова сметка на Община Бобошево:
Банка: „ДСК“ ЕАД, клон Дупница,
Банков код (BIC): STSABGSF,
Банкова сметка (IBAN): BG50STSA93003344304662
• застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
Участникът определен за изпълнител, избира сам формата на гаранцията за изпълнение.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

21/04/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 180

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

22/04/2020 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

ул. „Иван Кепов” № 3, гр. Бобошево

На отварянето имат право да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

В настоящата процедура, спрямо участниците се прилагат основанията за отстраняване по чл.54, ал. 1, т. 1, т. 2, т. 3, т. 4, т. 5, т. 6 и т. 7 и по чл.107 от ЗОП. Допълнително към участниците се прилагат специфични национални основания за отстраняване, както следва: 1.Участник, за когото са налице обстоятелства съгласно чл. 3, т. 8 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС, освен ако не е налице изключението по чл. 4 от същия закон; 2. Участник, който е осъден с влязла в сила присъда, за престъпления по чл. 194-208, чл. 213а -217, чл. 219-252 и чл. 254а-260 от НК; 3. Наличие на свързаност по смисъла на пар. 2, т. 45 от ДР на ЗОП между участници в конкретна процедура; 4. Извършени нарушения по чл. 61, ал. 1, чл. 62, ал. 1 или 3, чл. 63, ал. 1 или 2, чл. 228, ал. 3 от Кодекса на труда; 5. Обстоятелства по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество; 6. Извършени нарушения по чл. 13, ал. 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност. При подаване на оферта участникът декларира липсата или наличието на специфичните/национални основания за изключване, чрез попълване на Част III, раздел Г „Други основания за изключване, които могат да бъдат предвидени в националното законодателство на възлагащия орган или възложителя на държава-членка“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).
Във връзка с подготовката на офертата и участието в настоящата процедура, Участниците могат да получат необходимата информация за задълженията, свързани с данъци и осигуровки, опазване на околната среда, закрила на заетостта и условията на труд, които са в сила в Р България:
> Относно задълженията, свързани с данъци и осигуровки: Национална агенция по приходите: Информационен телефон на НАП - 0700 18 700; интернет адрес: www.nap.bg.
> Относно задълженията, свързани с опазване на околната среда: Министерство на околната среда и водите: Информационен център на МОСВ: работи за посетители всеки работен ден от 14 до 17 ч., 1000 София, ул. "У. Гладстон" № 67 Телефон: 02/ 940 6331, Интернет адрес: http://www3.moew.government.be/ .
> Относно задълженията, свързани със закрила на заетостта и условията на труд: Министерство на труда и социалната политика: София 1051, ул. Триадица № 2, Телефон: 02/ 8119 443, Интернет адрес: http://www.mlsp.government.bg. Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда": София 1000, бул. Дондуков№3, тел.:02 8101759; 0700 1 7670; e-mail: secridirecfordsli. government.bg.
Общата прогнозната стойност на обществената поръчка е 489 442.07 лева без ДДС или 587 330.48 лева с ДДС в това число:
За техническа рекултивация – 478 896. 23 лева без ДДС или 574 675,48 лв. с ДДС;
За биологична рекултивация – 10 545.84 лева без ДДС или 12 655.01 с ДДС.
Стойността на поръчката се определя в лева и се предлага от участника в ценовата му оферта.
Така посочените стойности по отделни бюджетни пера представляват максималната стойност, която може да бъде заплатена от Възложителя. Участниците следва да съобразят посочените стойности за дейности в офертата си. Оферта, в която се съдържат стойности надвишаващи посочения бюджет на поръчката (общ и по отделни дейности) ще бъдат отстранени от участие в процедурата като несъответстващи на условията за изпълнение на поръчката, предварително обявени от Възложителя. Така посочената прогнозна стойност се явява максимална за Възложителя и представлява пределния финансов ресурс, който може да бъде изплатен по възложения договор.
Специални условия за изпълнение на поръчката:
Възложителят изисква от участниците да декларират, че офертите им са изготвени при спазване на задълженията, свързани с данъци и осигуровки, опазване на околна среда, закрила на заетостта и условията на труд, които са в сила в страната или в държавата, където трябва да се изв. строителството и са приложими.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 4 ЗОП - 10 - дневен срок от изтичането на срока по чл. 179 - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или за допълнителна информация.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 31/03/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва