Деловодна информация
00322
92-00-418 26/03/2020 (дд/мм/гггг)
не
00322-2020-0008 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Кърджали 000235920
бул. България № 41
Кърджали BG425 6600 България
Беркант Барзат +359 36167330
bbarzat@kardjali.bg +359 36162968

Интернет адрес/и

www.kardjali.bg

https://kardjali.bg/?pid=3,pk_3&id_op=330


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://kardjali.bg/?pid=3,pk_3&id_op=330
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

"Изпълнение на инженеринг (изготвяне на Работен проект, изпълнение на СМР, КРР и осъществяване на авторски надзор) за експониране и социализация, консервация, реставрация ... продължава в р. II.1.4)
45454100      
Строителство

...и архитектурно-строителни работи на археологически комплекс „Перперикон“, Община Кърджали“. Предметът на обществената поръчка включва експониране и социализация, консервация, реставрация и архитектурно-строителни работи на археологически комплекс „Перперикон“, Община Кърджали.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
6852000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45454100      
II.2.3) Място на изпълнение
BG425

Дейностите, предмет на настоящата обществена поръчка, ще се извършват на територията на Община Кърджали.

Предметът на обществената поръчка включва експониране и социализация, консервация, реставрация и архитектурно-строителни работи на археологически комплекс „Перперикон“, Община Кърджали.
Необходимо е да бъде изпълнен инженеринг, включващ 3 основни дейности:
- Изработване на Работен проект за обекта и дейности представляващи условие, следствие или допълнение към тях:
Изготвяне на Работен проект по всички части, съгласно техническото задание (Приложение № 1) на поръчката;
Отстраняване за сметка на изпълнителя на евентуални недостатъци в проекта, установени в хода на оценка на съответствието на проекта със съществените изисквания към строежите.
Поемане на отговорност за качеството на проекта по време на изпълнение на СМР.
- Дейности по изпълнението на Авторски надзор по време на СМР:
Извършване на контрол и консултации на строителната площадка относно съответствие на СМР и КРР с оригиналния инвестиционен проект; Провеждане на срещи и заседания, свързани с реализацията на обекта и комисии за съставяне на протоколи по време на изпълнение на обекта.
Извършване на допустими от закона промени в проекта, чрез отразяване в екзекутивните чертежи, при възникнала по време на строителството необходимост; Отстраняване за своя сметка на недостатъците на проекта, установени в хода на проверките на консултанта, извършващ оценка на съответствието на проекта със съществените изисквания към строежите или по време на извършване на строителството.
- Дейности, които са свързани с изпълнението на СМР и КРР на строежа:
Видовете консервационно-реставрационни (КРР) и строително-монтажни работи (СМР) се изпълняват съгласно изработения и одобрен инвестиционен проект, след съгласувателно разглеждане по реда на чл. 84, ал. 1 и 2, съгласно чл. 83 от Закона за културното наследство (ЗКН) и след издадено и влязло в сила разрешение за строеж за обекта.
Изпълнението на СМР и КРР се извършва в съответствие с изискванията на българското законодателство, техническите спецификации на вложените в строежа строителни продукти, материали и оборудване, както и добрите строителни практики в Република България и в Европейския съюз.
Изпълнението на СМР е съгласно изготвения от изпълнителя и утвърден от възложителя Работен проект за строежа, в съответствие с Обяснителната записка, Графика за изпълнение на строежа, предписанията и заповедите в Заповедната книга.
Доставяне и влагане в строителството на съответстващи на проекта и техните спецификации строителни продукти. Съставяне на строителни книжа и изготвяне на екзекутивна документация.
Отстраняване на недостатъци, установени при предаването на строежа и приемането му от възложителя (ако е приложимо). Участие в процедурата по въвеждане на строежа в експлоатация.
Гаранционно поддържане на строежа, включващо отстраняване на проявени дефекти през минималните гаранционни срокове за изпълнените СМР и съоръжения на обекта.
Пълният обхват на дейностите, които трябва да се извършат са посочени в Техническата спецификация, неразделна част от документацията.
Критериите по-долу
 
ДА ТЕХНИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛ (ТП)    60 %
Цена
40 %
II.2.6) Прогнозна стойност
6852000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
690

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Проект № BG16RFOP001-6.002-003-С01 „Перперикон – храм на боговете и дом на цивилизациите” с комбинирано финансиране от Оперативна програма „Регионално развитие 2014-2020“

Настоящата обществена поръчка ще бъде възложена въз основа на икономически най-изгодната оферта по критерий: „оптимално съотношение качество/цена“.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците трябва да притежават регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република България, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС), за изпълнение на строежи от Първа група, първа категория съгл. чл. 137, ал. 1, т. 1, буква „м“ от ЗУТ – недвижими културни ценности с категория „световно значение“ и „национално значение“, както и сгради в границите и охранителните зони на археологическите резервати извън урбанизирани територии или да притежават еквивалентна такава регистрация в професионален, или търговски регистър в държавата, в която са установени, за участниците – чуждестранни лица.
При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването се доказва от обединението участник, като съгласно чл. 3, ал. 3 от Закона за Камарата на строителите поне един от членовете в обединението трябва да е вписан в ЦПРС за изпълнение на строежи от Първа група, първа категория съгл. чл. 137, ал. 1, т. 1, буква „м“ от ЗУТ. В тези случаи участието в обединението не поражда права за членовете, които не са вписани в ЦПРС за изпълнение на строежи от Първа група, първа категория съгл. чл. 137, ал. 1, т. 1, буква „м“ от ЗУТ, самостоятелно да изпълняват строежа или отделни строителни и монтажни работи, включени в предмета на поръчката.
При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV„Критерии за подбор”, Раздел А „Годност“, т. 1).
В случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съответствието с изискването се доказва с представяне на заверено копие на валидно Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката (за повече информация: http://register.ksb.bg/). В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация, или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Участниците трябва да имат сключена валидна застраховка „Професионална отговорност в проектирането“ за лицата, които ще осъществяват проектирането, покриваща минималната застрахователна сума на категорията строеж, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ във вр. с чл. 5, ал. 1, т. 1 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквив. застраховка – за чуждестранни участници с мин. праг на застрах. сума, съотв. на групата и категорията строеж, предмет на поръчката. При участие на обединения, които не са юридически лица, изискването се прилага за всеки член на обединението, който ще изпълнява дейности по проектиране, съобразно вида и обема на изпълняваната от него работа. При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, раздел Б „Икономическо и финансово състояние“, т. 5). В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съответствието с горното изискване се доказва с представянето на документи по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП – доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ или съответен валиден еквивалентен документ за чуждестранните лица, в случай, че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи горепосочените документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
2. Участниците трябва да имат сключена валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството“, покриваща минималната застрахователна сума на категорията строеж, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ във вр. с чл. 5, ал. 2, т. 1 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентна застраховка – за чуждестранни участници с мин. праг на застрахователната сума, съотв. на групата и категорията строеж, предмет на поръчката. При участие на обединения, които не са юрид. лица, изискването се прилага за всеки член на обединението, който ще изпълнява строителни дейности, съобразно вида и обема на изпълняваната от него работа. При подаване на оферта, съотв. с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, раздел Б „Икономическо и финансово състояние“, т. 5). В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съответствието с горното изискване се доказва с представянето на документи по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП – доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ или съответен валиден еквивалентен документ за чуждестранните лица, в случай, че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи горепосочените документи, той може да докаже своето икономическо и фин. състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
3. Участниците следва да са реализирали през последните 3 (три) приключени финансови години (2017, 2018 и 2019 г.), в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността си, мин. оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката , изчислен на база годишните обороти.
- минимален оборот от дейности, включващи изпълнение на проектантски услуги;
- минимален оборот от дейности, включващи изпълнение на строителство.При подаване на оферта, съотв. с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, раздел Б „Икономическо и финансово състояние“). В случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, горното изискване се доказва с представянето на документ по чл. 62, ал. 1, т. 4 от ЗОП, а именно справка за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката. Когато по осн. причина участникът не е в състояние да представи горепосочените документи, той може да докаже своето иконом. и фин. състояние с помощта на всеки др. документ, който възл. приеме за подх


1. Участниците трябва да имат сключена валидна застраховка „Професионална отговорност в проектирането“ за лицата, които ще осъществяват проектирането, покриваща минималната застрахователна сума (300 000 лв.) на категорията строеж, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ във вр. с чл. 5, ал. 1, т. 1 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентна застраховка – за чуждестранни участници с минимален праг на застрахователната сума, съответстващ на групата и категорията строеж, предмет на поръчката.;
2. Участниците трябва да имат сключена валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството“, покриваща минималната застрахователна сума (600 000 лв.) на категорията строеж, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ във вр. с чл. 5, ал. 2, т. 1 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентна застраховка – за чуждестранни участници с минимален праг на застрахователната сума, съответстващ на групата и категорията строеж, предмет на поръчката.;
3. Участниците следва да са реализирали през последните 3 (три) приключени финансови години (2017, 2018 и 2019 г.), в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността си, минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката , изчислен на база годишните обороти, както следва:
- минимален оборот в размер на 300 000 (триста хиляди) лева без ДДС от дейности, включващи изпълнение на проектантски услуги;
- минимален оборот в размер на 13 000 000 (тринадесет милиона) лева без ДДС от дейности, включващи изпълнение на строителство.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. През последните 5 год. от датата на подаване на офертата, съотв. участник трябва да е изпълнил строителни дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на настоящата поръчка. При подаване на оферта, съотв. с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, Раздел В „Технически и професионални способности“, т. 1а).
В случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съотв. с горното изискване се доказва със списък на строителството, което е идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостов. за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съотв. с норм. изискв.
2. Участниците в процедурата следва да разполагат с ръководен екип с определена проф. компетентност за изпълнението на предмета на поръчката, включващ най-малко:
А. Екип от експерти, които отговарят за изпълнение на проектирането и осъществяването на авторския надзор:
А.1. Ръководител проектантски екип и Проектант по Част „Архитектура” по чл. 165 от ЗКН;
А.2. Проектант по Част „Конструкции”;
А.3. Проектант по Част „Паркоустройство и благоустройство“;
А.4. Проектант по Част „Технология КРР“;
А.5. Проектант по Част „Архитектура”;
А.6. Проектант по Част „Електрическа“;
А.7. Проектант по Част „Слаботокови инсталации“;
А.8. Проектант по Част „ВиК”;
А.9. Проектант по Част „Геодезия“;
А.10. Проектант по Част „Пожарна безопасност“;
А.11. Проектант по Част „ПБЗ“;
А.12. Проектант по Част „ПУСО“
Допустимо е при наличие на изискуемата проф. компетентност и при притежание на съотв. сертиф. и удостоверения за проектантска правоспособност, един проектант да изработи и да осъществи авторски надзор на повече от една проектна част и да покрие въведено изискване за повече от един експерт.
Б. Ръководен екип от експерти, които отговарят за изв. на строителството:
Б.1. Технически ръководител;
Б.2. Специалист „Контрол на качеството“;
Б.3. Специалист „Здравословни и безопасни условия на труд“ (ЗБУТ);
Б.4. Специалист „Технолог КРР“ ;
Посочените експерти могат да изпълняват и повече от една длъжност.
На етап подаване на офертата чужд. лица следва да притежават съответната проф. компетентност, съгласно националното им законодателство, която да обуславя признаването на съотв. проф. квалификация по реда на ЗППК.
При подаване на оферта, съотв. с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, Раздел В „Технически и проф. способности“, т. 6). В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съотв. с горните изисквания се доказва с представяне на Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния екип, които ще отг. за изпълнението, както и документи, които доказват проф. компетентност на лицата.
3. Участниците в процедурата трябва да прилагат система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват в областта на проектирането и строителството. При подаване на оферта, съотв. с изискването се декларира в ЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, Раздел Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“). В сл. по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съотв. изискването се доказва с предст. зав. копие или ориг. на серт.за EN ISO 9001:2015 или еквив. с обхват в обл. на проектирането и строителството.
4. Участниците в процедурата трябва да прилагат система за опазване на околната среда, сертиф. съгл. стандарт БДС EN ISO 14001:2015 или еквив., с обхват в областта на строителството.При подаване на оферта, съотв. с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, Раздел Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“). В случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съотв. с горното изискване се доказва с представяне заверено копие или оригинал на серт. за БДС EN ISO 14001:2015 или еквив., с обхват в обл. на строителството.


1. През последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата, съответният участник трябва да е изпълнил строителни дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на настоящата поръчка.
За строителни дейности с предмет и обем „сходни с тези на настоящата поръчка“ се приема изграждане (ново строителство) и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт и/или консервация и/или реставрация и/или експониране и адаптация на обект – недвижима културна ценност.
2. Участниците в процедурата следва да разполагат с ръководен екип с определена професионална компетентност за изпълнението на предмета на поръчката, включващ най-малко:
А. Участникът трябва да разполага с екип от експерти, които отговарят за изпълнение на проектирането и осъществяването на авторския надзор със следната професионална компетентност:
А.1. Ръководител проектантски екип и Проектант по Част „Архитектура” по чл. 165 от ЗКН
Образование и квалификация:
- да притежава висше образование, с професионална квалификация „архитект“ или еквивалентна;
- да притежава валидно удостоверение за пълна проектантска правоспособност (ППП) по част „Архитектура“ съгласно ЗКАИИП, а за чуждестранните лица еквивалентен документ, съгласно законодателството на държавата, в която са установени;
- да е вписан в публичния регистър на Министерство на културата по чл. 165 от ЗКН и Наредба № Н-3/2011 г. на МК;
Специфичен опит: да притежава опит в проектирането по част „Архитектура“ (изготвяне на проект във фаза „Технически“ и/или „Работен“) на минимум един обект за изграждане и/или рехабилитация и/или реконструкция и/или основен ремонт и/или консервация и/или реставрация на обект – недвижима културна ценност с категория „световно значение“ или „национално значение“.
А.2. Проектант по Част „Конструкции”
Образование и квалификация:
- да притежава висше образование, с професионална квалификация „строителен инженер“ или еквивалентна;
- да притежава валидно удостоверение за пълна проектантска правоспособност по ЗКАИИП, а за чуждестранните лица еквивалентен документ, съгласно законодателството на държавата, в която са установени;
Специфичен опит: да притежава опит в проектирането по част „Конструкции“ (изготвяне на проект във фаза „Технически“ и/или „Работен“) на минимум един обект за изграждане и/или рехабилитация и/или реконструкция и/или основен ремонт и/или консервация и/или реставрация на обект – недвижима културна ценност с категория „световно значение“ или „национално значение“.
А.3. Проектант по Част „Паркоустройство и благоустройство“
Образование и квалификация: да притежава валидно удостоверение за пълна проектантска правоспособност по ЗКАИИП, а за чуждестранните лица еквивалентен документ, съгласно законодателството на държавата, в която са установени;
Специфичен опит: да притежава опит в проектирането по част „Паркоустройство и благоустройство“ (изготвяне на проект във фаза „Технически“ и/или „Работен“) на минимум един обект за изграждане и/или рехабилитация и/или реконструкция и/или основен ремонт и/или консервация и/или реставрация на обект – недвижима културна ценност с категория „световно значение“ или „национално значение“.
А.4. Проектант по Част „Технология КРР“
Образование и квалификация: да е вписан в публичния регистър на Министерство на културата по чл. 165 от ЗКН и Наредба № Н-3/2011 г. на МК;
Специфичен опит: да притежава опит в проектирането (изготвяне на проект във фаза „Технически“ и/или „Работен“) на минимум един обект за изграждане и/или рехабилитация и/или реконструкция и/или основен ремонт и/или консервация и/или реставрация на обект – недвижима културна ценност с категория „световно значение“ или „национално значение“.
А.5. Проектант по Част „Архитектура” - да притежава висше образование, с професионална квалификация „архитект“ или еквивалентна; ... продължава в раздел VI.3)
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


За сключване на договор за обществената поръчка, избраният изпълнител предоставя гаранция за изпълнение в размер на 1 % (едно на сто) от общата цена на договора без ДДС. Гаранцията подлежи на частично поетапно освобождаване съгласно условията и по реда, предвидени в проекта на Договор.
Гаранцията за изпълнение на договора се предоставя в една от следните форми:
- парична сума;
- банкова гаранция;
- застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
Когато даденият вид гаранция е представена под формата на парична сума или банкова гаранция, то тогава тя може да се предостави от името на изпълнителя за сметка на трето лице – гарант.
Участникът, определен за изпълнител, избира сам формата на гаранцията за изпълнение.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

15/04/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

16/04/2020 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

гр.Кърджали, бул.България 41, етаж 2, стая 211

Получените оферти се отварят на публично заседание от комисията по чл. 103, ал. 1 от ЗОП, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

- да притежава валидно удостоверение за ППП по част „Архитектура“ съгласно ЗКАИИП, а за чужд. лица еквив. документ, съгласно законодателството на държавата, в която са установени;
А.6. Проектант по Част „Електрическа“ – да притежава валидно удостоверение за ППП по част „Електрическа“ съгласно ЗКАИИП, а за чуждестранните лица екв. документ, съгл. законодателството на държавата, в която са установени;
А.7. Проектант по Част „Слаботокови инсталации“ – да притежава валидно удостоверение за ППП по ЗКАИИП, а за чуждестранните лица еквивалентен документ, съгласно законодателството на държавата, в която са установени;
А.8. Проектант по Част „ВиК” – да притежава валидно удостоверение за ППП по част „ВиК“ съгласно ЗКАИИП, а за чужд. лица еквив. документ, съгласно законодат. на държавата, в която са установени;
А.9. Проектант по Част „Геодезия“ – да притежава валидно удостоверение за ППП по част „Геодезия“ съгласно ЗКАИИП, а за чужд. лица еквив. документ, съгл. законодат. на държавата, в която са установени;
А.10. Проектант по Част „Пожарна безопасност“ – да притежава валидно удостоверение за ППП по част „Пожарна безопасност“ съгласно ЗКАИИП, а за чуждестр. лица еквив. документ, съгласно законодат. на държавата, в която са установени;
А.11. Проектант по Част „ПБЗ“ – притежаващ валидно удостоверение за ППП съгласно ЗКАИИП, а за чуждестранните лица еквив. документ, съгласно законодат. на държавата, в която са установени.
А.12. Проектант по Част „ПУСО“ – притежаващ валидно удостоверение за ППП съгласно ЗКАИИП, а за чужд. лица еквивалентен документ, съгласно законодат. на държавата, в която са установени.
Б. Участникът трябва да разполага с ръководен екип от експерти, които отговарят за изв. на строителството със следната проф. компетентност:
Б.1. Технически ръководител
Образование и квалификация: - да отговаря на изискванията по чл. 163а, ал. 4, изр. 1 от ЗУТ, а именно да притежава висше образование с квалификация „строителен инженер“ или „архитект“ или средно образование с проф. квалиф. в областите „Архитектура и строителство“ или „Техника“ или еквив. квалификация;
Спец. проф. опит: опит като Технически ръководител при изграждане и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт и/или консервация и/или реставрация на минимум 1 (един) обект.
Б.2. Специалист „Контрол на качеството“ – да притежава удостоверение за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството и за контрол на съответствието на строителните продукти със съществените изисквания за безопасност или екв. документ;
Б.3. Специалист „Здравословни и безопасни условия на труд“ (ЗБУТ) – да притежава валидно удостоверение/сертификат за завършено обучение за длъжностно лице по безопасност и здраве или еквив.;
Б.4. Специалист „Технолог КРР“ – да е вписан в публичния регистър на Министерство на културата по чл. 165 от ЗКН и Наредба № Н-3/2011 г. на МК
3. Участниците в процедурата трябва да прилагат система за управление на качеството, сертиф. съгласно стандарт EN ISO 9001:2015 или екв., с обхват в областта на проектирането и строителството. Минималното изискване може да бъде доказано с един сертификат с обхват, включващ проектиране и строителство (като цяло) или с два сертификата – един с обхват проектиране и втори с обхват строителство (поотделно).
4. Участниците в процедурата трябва да прилагат система за опазване на околната среда, сертифицирана съгл. стандарт БДС EN ISO 14001:2015 или еквив., с обхват в обл. на строителството.
Възложителят отстранява участник, когато преди или по време на провеждането на процедурата за него са възникнали обстоятелства по чл. 54, ал. 1 и 55, ал. 1, 3, 4 и 5 от ЗОП; участник, за когото са приложими хипотезите на чл. 3, т. 8 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС, освен ако не е приложима разпоредбата на чл. 4 от същия закон; участник, за когото са налице обст. по чл. 69 от ЗПКОНПИ, както и на оснванията по чл. 107 от ЗОП.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал.1, т.4 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29356113
http://www.cpc.bg +359 29807315

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 26/03/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва