Деловодна информация
01274
РТР20-РД93-1-/1/ 23/03/2020 (дд/мм/гггг)
да
да
23/03/2020 (дд/мм/гггг)
01274-2020-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Район Триадица - СО 0006963270507
ул. „Алабин“ №54
София BG411 1080 България
Бистра Тънкашка, Христо Вълчанов +359 028054101
triaditza@triaditza.org +359 028054115

Интернет адрес/и

www.triaiditza.org

http://triaiditza.org/профил-на-купувача


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://triaiditza.org/профил-на-купувача
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Ново строителство, ремонт, реконструкция, рехабилитация и възстановяване на обекти от социалната инфраструктура, сградния фонд, техническата и пътна инфраструктура на Район Триадица, Столична община
45000000      
Строителство

В предметния обхват на възлагане с настоящата обществена поръчка, с цел ефективна организация на изпълнението и постигане на качествени резултати, са включени следните две обособени позиции:
Обособена позиция №1: „Ново строителство, ремонт, реконструкция, рехабилитация и възстановяване на обекти от социалната инфраструктура и сградния фонд на Район Триадица - СО“;
Обособена позиция №2: „Ново строителство, ремонт, реконструкция и рехабилитация на обекти на техническата и пътна инфраструктура на територията на Район Триадица - СО“
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
12000000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
да
само една обособена позиция

II.2) Описание 1

Ново строителство, ремонт, реконструкция, рехабилитация и възстановяване на обекти от социалната инфраструктура и сградния фонд на Район Триадица - СО 1
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
45214200      
45214100      
45262800      
45300000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

Територията на Район Триадица, Столична община

Въз основа на резултатите от провеждането на настоящата процедура, с лицата, определени за Потенциални Изпълнители, ще бъде сключено Рамково споразумение, в което не са определени всички условия за възлагане на конкретните договори от обхвата му. В подлежащото на сключване Рамково споразумение, предмет на уреждане са: (1) срока на действието му, (2) максималната рамкова цена за изпълнение на дейностите, предмет на възлагане, (3) обхвата на основните групи дейности от предмета на поръчката, (4) основните общи права и задължения на страните.
Строително-монтажните и строително-ремонтните дейности, възлагани с конкретните договори ще се изразяват основно, но не само, в следните работи: (1) изграждане/ново строителство на обекти на социалната инфраструктура с образователно предназначение, включващо: строителство на нови сгради, предназначени за детски градини и училища, пристройки към съществуващи сгради на детски заведения и училища и/или разширения на такива сгради и строителство на градински и яслени групи, учебни кабинети и физкултурни салони, прилежаща инфраструктура; евентуална доставка на оборудване и обзавеждане за съответните обекти и помещения; (2) реконструкция, основен ремонт на сгради, строително-монтажни работи на нови и строително-ремонтни работи по съществуващи сградни инсталации (електрическа, отоплителна, водопроводна, канализационна, оповестителна, видеонаблюдение и др.), зидарски, мазачески, бояджийски, облицовъчни, дърводелски и изолационни работи – хидроизолационни, топлоизолационни и пароизолационни; облицовъчни работи и дограми, осигуряване на достъпна архитектурна среда; (3) ремонтно-възстановителни работи за конструктивно укрепване и повишаване сигурността на конструкцията на сгради с образователно предназначение – училища и детски градини; (4) строително – ремонтни дейности по реализиране на мероприятия за внедряване на мерки за енергийна ефективност, с цел достигане нормите за микроклимат и топлосъхранение на енергия и подобряване качеството на жизнената и работна среда, включващи минимум: подмяна на дограми; топлинна изолация на външни конструкции и елементи, в т.ч. външни стени, покриви; топлинна изолация на подове, основен ремонт и подмяна на отоплителни инсталации и прилежащите им съоръжения при доказан енергоспестяващ и екологичен ефект; ремонт и подмяна на вътрешни отоплителни инсталации; въвеждане на енергоспестяващо осветление, внедряване на ВЕИ технологии за отопление и охлаждане на сградата; подмяна на мълниезащитна и заземителна инсталации и др., всяка от които мерки, свързана с внедряването на мерките за енергийна ефективност, в съответствие с конкретно предоставени от Възложителя резултати от обследвания и Сертификати за енергийна ефективност, инвестиционни проекти и др.
Критериите по-долу
 
ДА Технологична последователност и организация за изпълнение    60
Цена
40
II.2.6) Прогнозна стойност
8000000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
48

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

II.2) Описание 1

Ново строителство, ремонт, реконструкция и рехабилитация на обекти на техническата и пътна инфраструктура на територията на Район Триадица - СО 2
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
45233252      
45221100      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

Територията на Район Триадица-СО

Въз основа на резултатите от провеждането на настоящата процедура, с лицата, определени за Потенциални Изпълнители ще бъде сключено Рамково споразумение, в което не са определени всички условия за възлагане на конкретните договори. В подлежащото на сключване Рамково споразумение предмет на уреждане са: (1) срока на действието му, (2) максималната рамкова цена за изпълнение на дейностите, предмет на възлагане, (3) обхвата на основните групи дейности от предмета на поръчката, (4) основните общи права и задължения на страните. Строително-монтажните и строително-ремонтните дейности, възлагани с конкретните договори ще се изразяват основно, но не само, в следните работи: (1) строително-ремонтни работи на елементи от прилежащата инфраструктура (дворни пространства) на обекти с образователно предназначение; (2) основен ремонт, реконструкция, рехабилитация на обекти от пътната и улична мрежа, пътни съоръжения и елементи на техническата инфраструктура; (3) текущ ремонт на обекти от пътната и улична мрежа, осъществяван чрез отстраняване на отделни повреди по пътното платно, възстановяване на разрушени тротоари, бордюри, отводнителни съоръжения в отделни участъци, ремонт на отделни разрушения – дупки, пукнатини, обрушени ръбове и др., отстраняване на отделни деформации – вълни, коловози и други неравности, ремонт и запълване на фуги и други на пътни съоръжения, а при необходимост, извършване на ремонт на елементи от техническата инфраструктура; (4) ремонт на детски площадки и архитектурни елементи, монтаж на паркови елементи; (5) текущ ремонт и поддръжка на пешеходни подлези.
Критериите по-долу
 
ДА Технологична последователност и организация за изпълнение    60
Цена
40
II.2.6) Прогнозна стойност
4000000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
48

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да има валидна регистрация (вписване) в ЦПРС, а за чуждестранни лица - в аналогичен регистър съгл. нац. им законод. и при усл. на взаимно признаване), за изпълн. на: 1. Строежи от I-ва гр., III-та и IV-та кат., по смисъла на чл. 5, ал. 6, т. 1.3.2., предл. второ, т. 1.3.4., т. 1.4.1., предл. второ и т. 1.4.3. от ПРВВЦПРС, във връзка с чл. 137, ал. 1, т. 3, буква „в“, т. 4, б. „б“ и б. „д“ от ЗУТ- при уч. по ОП1; За съотв. с постав. изискване и на осн. чл. 9, ал. 7 от ПРВВЦПРС, Възложителят ще приеме и Участник, който е вписан за изпълн. на строежи от I-ва гр. и кат., по-висока от III-та.; 2. При участие по ОП2 - строежи от: 2.1. II-ра гр., III-та и IV-та кат., по смисъла на чл. 5, ал. 6, т. 2.3.1., предл. второ, т. 2.3.2., т. 2.4.1., предл. второ и т. 2.4.2. от ПРВВЦПРС, във връзка с чл. 137, ал. 1, т. 3, б. „а“ и б. „б“, т. 4, буква „а“ и буква „д“ от ЗУТ и 2.2. ІV-та гр., I-ва, II-ра и ІV-та кат., по смис. на чл. 5, ал. 6, т. 4.1.1., т. 4.2.1., т. 4.4.1. от ПРВВЦПРС, във вр. с чл. 137, ал. 1, т. 1, б. „б“ , т. 2, б. „б“ и т. 4, б. „г“ от ЗУТ. За съотв. с поставените изисквания и на осн. чл. 9, ал. 7 от ПРВВЦПРС, Възл. ще приеме и Участник, който е вписан за изпълн. на строежи от II-ра гр. и кат., по-висока от III-та.
При подаването на офертата си, независимо за коя от обособените позиции участва, Иконом. оператор декларира съотв. с този от крит. за подбор, само като попълва изискуемата инф. в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“.
Предвид обстоятелството, че данните и информацията, отразени в ЦПРС са публично оповестени и достъпни за Възложителя, на основание и при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, в хода на провеждане на процедурата или при сключване на Рамковото споразумение за конкретна от обособените позиции, по отношение на Участници - чуждестранни лица, за доказване съответствие с поставения критерий за подбор, се представя следния документ, чрез който се доказва достоверността на декларираната в ЕЕДОП информация, а именно: Заверено копие на валиден еквивалентен на Удостоверението за вписване в ЦПРС документ, удостоверяващ правото на съответното лице, съгласно националното му законодателство, да изпълни предмета на поръчката по съответната обособена позиция на територията на Р. България, освен ако не е налице хипотезата на чл. 112, ал. 9, т. 3 от ЗОП.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. При под. на офертата си, Участникът декл. съответствие с пост. в т. 1 по-долу мин. изискване, само като попълва изискуемата информация в Част IV, Раздел Б, поле първо - когато подава еЕЕДОП, респ. т. 2а-когато подава ЕЕДОП в Word формат. На осн. и при усл. на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, в хода на пров. на проц., или при скл. на Рамковото спор. за конкр. обос. позиция се представят док. по чл. 62, ал. 1, т. 3 и т. 4 от ЗОП: (1) Копия на ГФО за последните 3 прикл. фин. г., или техни съставни части, когато публ. им се изисква от законод. на държавата, в която Участникът е установен – в хипотеза, че същите не са публ. в ТРРЮЛНЦ и не са публ. достъпни; (2) Справка за оборота от изпълнени СМР/СРР в сферата, попадаща в обхвата на съотв. ОП (с предметен обхват, дефиниран по-долу).
2. При под. на офертата си, Участникът декл. съотв. с второто мин. изискване за иконом. и фин. състояние, само посредством попълване на изискуемата информация в Част IV, Раздел Б, поле второ - когато подава еЕЕДОП, респ. т. 5 - когато подава ЕЕДОП в Word формат. На осн. и при усл. на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, в хода на пров. на проц., или при сключване на Рамк. спор. за възл. изпълн. на конкр. обос. позиция, за доказване съотв. с пост. мин. изискване, се представя документа по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП.


1. През последните 3 прикл. фин. г., в зависимост от датата, на която е създ. или е започнал дейността си, Участникът трябва да е реал. минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на съотв обос. позиция, изчислен на база год. му обороти, в размер на:
1.1. не по-малко от 8 000 000 лв. - при участие по ОП1; 1.2. не по-малко от 4 000 000 лв. - при участие по ОП2. Под „оборот в сферата, попадаща в обхв. на съотв. обос. позиция“ ще се приема: - реал. от Участника оборот от изпълнение на СМР/СРР за изгр./ново стр. и/или ремонт и/или преустр. и/или рек. и/или основно обн. на сгради за общ. обсл. в областта на образованието и/или здравеоп. и/или соц. услуги и/или сгради за админ. обслужване, попадащи в обхвата на т. 1, т. 2, б. „а“ и б. „б“, т. 3 и т. 6 от Прил. № 2 на Наредба № 1/2003 г. за номенклатурата на видовете строежи – при участие по ОП1; - реал. от Участника оборот от изпълн. на СМР/СРР за изгр./ново строит. и/или рехабил. и/или реконстр. и/или рем.-възст. дейности на линейни инж. мрежи на транспорта, водосн. и канал. в населени места и съоръж. към тях – при участие по ОП2.
2. Всеки Участник, подаващ оферта в настоящата процедурата, незав. за коя от обособените позиции участва, трябва да е застрахован с валидна/и застраховка/и „Проф. отговорност“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, клауза „строител“. За Участник или Партньор в Обед. – Участник, който е установен/регистр. извън Р. България, застрах. за проф. отговорност следва да бъде еквив. на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но изд. съгл. законод. на държавата, в която е установен/регистр. Стоп. субект.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. При подаването на офертата си, Участникът декл. съотв. с миним. изискв. в т. 1 по-долу, само посредством попълване на изиск. инф. в Част IV, Раздел В, поле първо - когато подава еЕЕДОП, респ. т.1а) - когато подава ЕЕДОП в Word формат. На осн. и при усл. на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, в хода на пров. на проц. или при скл. на Рамковото спораз. за съотв. обос. позиция, за доказване съотв. с поставеното мин. изискване се представят документите по чл. 64, ал. 1, т. 1 от ЗОП.
2. При подаването на офертата, Участникът декл. съотв. си с пост. в т. 2 по-долу мин. изискване за техн. и проф. способности, само посредством попълване на изиск. инф. в Част IV, Раздел В, поле второ - когато подава еЕЕДОП, респ. т.6 - когато подава ЕЕДОП в Word формат. На осн. и при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, в хода на пров. на проц. или при скл. на съотв. Рамково спор. по конкр. от обос. поз., за док. съотв. с поставеното мин. изискване се представят документите по чл. 64, ал. 1, т. 6 от ЗОП.
3. Участниците доказват съотв. си с поставените в т. 3. и т. 4. минимални изискв., единствено попълвайки съотв. полета в Част IV, Раздел Г „Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ - когато подават еЕЕДОП, респ. „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ - когато подават ЕЕДОП в Word формат. На осн. и при усл. на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, в хода на пров. на процедурата или при сключване на съотв. Рамково спораз. за конкретна от обос. позиции, за доказване съотв. с поставеното минимално изискване се представят документите по чл. 64, ал. 1, т. 10 от ЗОП.


1. През предх. 5 г, считано от датата на под. на офертата, Участникът трябва да е изпълнил мин. 2 строит. дейности, с предмет, идентичен или сходен с предмета на съотв. обос. поз., за изпълнението на договорите в обхвата на която участва. Под „строит. дейност с предмет, идент. или сходен“ с предмета на: (1) ОП1, следва да се разбира: изпълнение на СМР/СРР за изгр./ново строит. и/или ремонт и/или преустр. и/или рек. и/или осн. обнов. на сгради за общ. обсл. в областта на образов. и/или здравеоп. и/или соц. услуги и/или сгради за администр. обсл., попадащи в обхвата на т. 1, т. 2, б. „а“ и б. „б“, т. 3 и т. 6 от Прил. № 2 на Наредба № 1/2003 г. за номенклатурата на видовете строежи; (2) ОП2, следва да се разбира: изпълнение на СМР/СРР за изгр./ново строит. и/или рехабил. и/или реконстр. и/или ремонтно-възст. дейности на линейни инж. мрежи на транспорта, водосн. и канализ. в населени места и съоръж. към тях.
2.Участникът трябва да разпол. за целия срок на изпълн. на Рамковото спор. с ръков. екип - инж.-техн. състав, притежаващ необх. проф. компетентност, състоящ се като минимум от следните експерти: 2.1. При участие по ОП1: 2.1.1. Ръководител обект, 2.1.2. Технически ръководители (минимум двама), 2.1.3. Експерт по част „Електро”, 2.1.4. Експерт по част „ВиК“, 2.1.5. Експерт по част „ОВК“, 2.1.6. Отговорник/специалист по контрола на качеството, 2.1.7. Координатор/длъжностно лице по безопасност и здраве; 2.2. При участие по ОП2: 2.2.1. Технически ръководители (минимум двама), 2.2.2. Експерт по част „Пътна“, 2.2.3. Експерт по част „ВиК“, 2.2.4. Експерт по част „Конструкции“, 2.2.5. Отговорник/специалист по контрола на качеството, 2.2.6. Координатор/длъжностно лице по безопасност и здраве. Поставените от Възложителя минимални изисквания към професионалната компетентност (професионална квалификация и опит) на експертите по двете обособени позиции, са подробно разписани в Указанията за участие в процедурата, публикувани на Профила на купувача като част от Документацията по процедурата.
3.Участниците, в зависимост от обособената позиция, за която подават оферта, следва да имат разработена, внедрена и сертиф. система за управл. на кач. по Стандарт EN ISO 9001:2015, или еквивалентен, с предметен обхват в:
а) областта на сградното строителство – при участие по ОП1;
б) областта на строителството на обекти от техническата и/или пътната инфраструктура - при участие по ОП2.
4. Участниците, в зав. от обос. позиция, за която подават оферта, следва да имат разраб., внедрена и сертиф. система за управл. на околната среда по Стандарт EN ISO 14001:2015, или еквив., с предметен обхват в:
а) областта на сградното строителство – при участие по ОП1;
б) областта на строителството на обекти от техническата и/или пътната инфраструктура - при участие по ОП2.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


При сключване на Рамковото споразумение, Потенциалните Изпълнители по него не представят гаранция за изпълнение. При сключване на конкретен договор за възлагане на обществена поръчка в обхвата на Рамковото споразумение по съответна от обособените позиции и с цел обезпечаване изпълнението на дейностите, включени в обхвата му, определеният Изпълнител представя гаранция в размер на 5% от стойността му. Гаранцията, обезпечаваща изпълнението на всеки конкретен договор, се оформя в два отделни документа, както следва: (1) гаранция за срока на изпълнение и (2) гаранция за срока на гаранционно поддържане. Гаранцията за срочно изпълнение на конкретния договор е в размер на 4 % от стойността му, а гаранцията за гаранционно поддържане е в размер на 1 % от стойността на всеки съответен от тях.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

ДА
  
Рамково споразумение с няколко оператора
  13
  Рамковото споразумение по обособена позиция №1 ще бъде сключено с не повече от 8 (осем) Потенциални Изпълнители и с 5 (петима) Потенциални Изпълнители - по обособена позиция №2.

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

04/05/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

04/11/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

05/05/2020 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

Заседателната зала на Район Триадица, находяща се в административната сграда на района на адрес: гр. София, ул. „Алабин“ №54

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват Участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

I. Възл. ще отстрани от участие: (1) Участн., за които са нал. обст. по чл. 54, ал. 1, т. 1- т.7 и по чл. 55, ал.1, т.1- т.5 от ЗОП, възн. преди или по време на проц. Възл. има правото да не отстр. Уч., при наличие спрямо него на осн. по чл. 55, ал.1, т.1 от ЗОП, ако се док., че същият не е преуст. дейността си и е в съст. да изпълни поръчката, съгл. прилож. нац. правила за прод. на стоп. дейност в държ., в която е устан. По отн. усл. на чл. 55, ал. 1, т. 2 от ЗОП, Участникът не трябва да е лишен от правото да упражнява определена професия или дейност в областта на строителството, съгл. законод. на държавата, в която е изв. деянието (2) Уч. – Обед. от физ. и/или юрид. лица, когато за член на обед. е налице някое от обст. за отстр. по чл.54, ал.1,т.1-7 и/или по чл. 55, ал.1, т. 1-5 от ЗОП. (3) Участн., който е посочил, че ще използва подизп. и/или капацитета на трети лица за док. на съотв. с крит. за подбор при изпълн. на пор. и за тях е налице някое от обст. за отстр. по чл. 54, ал.1, т.1-7 и/или по чл.55, ал.1, т.1-5 от ЗОП. При под. на оф. за участие, Участн. деклар. липсата на осн. за отстраняване по чл. 54, ал. 1, т.1-7 и/или по чл. 55, ал.1, т.1-5 от ЗОП, чрез предст. на ЕЕДОП. Когато Участн. е обед. от физ. и/или юрид. лица, при под. на оф. за участие, за всеки член на обед. се представя отделен ЕЕДОП. Когато Участн. е посочил, че ще изп. капац. на трети лица за док. на съотв. с крит. за подбор и/или че ще изп. подизп., при под. на офертата, за всяко от тези лица се предст. отд. ЕЕДОП. Участ., за когото са нал. обст. по чл.54, ал.1, т.1-7 и/или по чл. 55, ал.1, т.1-5 от ЗОП, има право да предст. док., че е предприел мерки, които гар. неговата надеждност.
II. Участникът попълва Част ІІІ, Раздел Г на ЕЕДОП, предвид обст., че в Документ. по проц. Възл. е посочил специфични нац. осн. за изключване от участие, с оглед което, в този Раздел на ЕЕДОП, Участн. трябва да декларира: (1) липса спрямо представлявящата/щите го лице/а на основ. по чл. 194-208, чл. 213а-217, чл. 219-252, чл. 254а-255а и чл. 256 - 260 от НК; (2) налице ли е или не спрямо него обст. на свърз. по см. на §2, т. 45 от ДР на ЗОП с друг/и Участник/ци в проц.; (3) дали е регистр. в юрисд. с преф. дан. режим и/или дали е контр. от лице, регистр. в юрисд. с преф. данъчен режим или не е. В случай че, Участн. е рег. в юрисд. с преф. данъчен режим, но са прил. изкл. по чл. 4 от ЗИФОДРЮПДРКЛТДС, се посочва конкр. изкл.; (4) налице ли са или не спрямо него наруш. по чл. 61, ал. 1, чл. 62, ал. 1 или 3, чл. 63, ал. 1 или 2, чл. 228, ал. 3 от КТ; (5) налице ли са или не спрямо него наруш. по чл. 13, ал. 1 от Закона за труд. мигр. и труд. мобилност; (6) налице ли са спрямо него обст. по чл. 69 от ЗПКОНПИ; (7) извършил ли е нарушение на забрана по чл. 101, ал. 9 или ал. 10 от ЗОП.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т.1 от ЗОП, жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 23/03/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва