Деловодна информация
00754Община Борино
956 20/03/2020 (дд/мм/гггг)
не
00754-2020-0002 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Борино 000614856
ул.Христо Ботев 1
с.Борино BG424 4824 България
Джамал Коджебашев +359 886152742
obshtina_borino@abv.bg +359 30422144

Интернет адрес/и

www.borino.bg

https://sop.bg/borino-201/proceduri-20-2-zop/a2-0006144.html


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://sop.bg/borino-201/proceduri-20-2-zop/a2-0006144.html
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Инженеринг – проектиране, упражняване на авторски надзор и укрепване на бреговете на общинско дере в кв.45, чрез изграждане на подпорни стени и водостоци - с. Борино, обл. Смолян“.
45262620      
Строителство

„Инженеринг – проектиране, упражняване на авторски надзор и укрепване на бреговете на общинско дере в кв.45, чрез изграждане на подпорни стени и водостоци - с. Борино, обл. Смолян“.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
224128.51      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45262620      
II.2.3) Място на изпълнение
BG424

Общинско дере в кв.45, село Борино Община Борино

Дейностите, предмет на настоящата поръчка са:
1.Изготвяне на инвестиционен проект във фаза „Работни“ за обект укрепване на бреговете на общинско дере в кв.45, чрез изграждане на подпорни стени и водостоци“ - с. Борино, обл. Смолян.
Инвестиционният проект трябва да съдържа следните проектни части:
Инженерно-геоложки проучвания - доклад;
Конструкции, вкл. статически изчисления – обяснителна записка и графична част;
Геодезия (геодезическо заснемане и трасировъчен план) – обяснителна записка и графична част;
План за безопасност и здраве;
Пожарна безопасност;
Временна организация и безопасност на движението – обяснителна записка и графична част;
Сметна документация – Количествено-стойностна сметка.
2. Упражняване на авторски надзор
3. Изпълнение на СМР - Обектът е третата категория строеж, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 4, б. „а“ от Закона за устройство на територията и чл. 7, ал. 2 от Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи.
Критериите по-долу
 
ДА Срок за изготвяне на инвестиционен проект - К 1    5 т.
Срок за изпълнение на СМР - К 2    5 т.
Концепция за изпълнение - К 3    25 т.
Цена
15 т.
II.2.6) Прогнозна стойност
224128.51      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
150

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците в обществената поръчка трябва да са вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камара на строителите в България (КСБ), а за чуждестранните лица - в аналогичен регистър съгласно законодателството на държава – членка на Европейския съюз, в която са установени или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
Забележка: Удостоверяване: Участникът попълва поле 1) на раздел А: „Годност“, Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документи за обществени поръчки (ЕЕДОП). Доказване: Доказателствата за съответствие се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.Изискването се доказва с представянето на:Копие от документа за регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република България, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС), за изпълнение на строежи от Първа група Трета категория. За чуждестранни лица – аналогичен документ доказващ такава регистрация в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата, в която са установени.В случай, че избраният за изпълнител е чуждестранно лице, преди сключване на договор, той трябва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, за изпълнение на строежи от категорията строежи, в който попада обекта на поръчката, включително че е извършил съответната регистрация, когато е необходимо съгласно чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът трябва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството”, която да обхваща категория строеж съобразно предмета на поръчката - III – та категория строежи. За участник, установен/регистриран в Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде съгласно чл. 171, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ). За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът. Деклариране: При подаване на офертата участникът декларира тези обстоятелства като попълва Част IV: Критерии за подбор, раздел Б: Икономическо и финансово състояние, т.5) от ЕЕДОП.
Доказване: При условията на чл. 67 ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, Възложителят изисква представянето на
документи по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП, а именно: доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност";


Минимална застрахователна сума на застрахователната полица, съответстваща на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт (съгл. чл. 171, ал. 1 от ЗУТ във вр. с чл. 5, ал. 2, т. 4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството) е 100 000 лв. Обектът, предмет на поръчката е строеж от Първа група Трета категория. За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171. ал. 1 от ЗУТ, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участинкът през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил най-малко една дейност идентична или сходна с предмета на поръчката. Забележка:Деклариране: При подаване на офертата участникът декларира тези обстоятелства като попълва част IV, раздел ,,В“, т.1а) от ЕЕДОП.Доказване: При условията на чл. 67 ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, Възложителят изисква представянето на документи по чл. 64 ал. 1 т. 1 от ЗОП, а именно: Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания;
2.Изискване за персонал - проектантски екип:
2.1.Участникът следва да разполага със следния персонал - минимален проектантски екип за изпълнение на поръчката:Инженерно-геоложки проучвания, Част Конструкции, Част Геодезия, Част Организация на движението, Част План за безопасност и здраве, Част Пожарна безопасност, Част Временна организация и безопасност на движението, Част Сметна документация.Забележка:Деклариране: При подаване на офертата участникът декларира тези обстоятелства като попълва част IV, раздел ,,В“, т.2) от ЕЕДОП.Доказване: При условията на чл. 67 ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, Възложителят изисква представянето на документи по чл. 64 ал. 1 т. 6 от ЗОП, а именно: Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.2.2.Изискване за персонал за строителство:
За изпълнението на поръчката участникът следва да разполага с екип, включващ: ръководен състав, който ще изпълнява строителството, включващ минимум трима специалисти, както следва:1.Технически ръководител на обекта;2.Координатор по здравословни и безопасни условия на труд;3.Специалист по контрола на качеството;Забележка:Деклариране: При подаване на офертата обстоятелството се удостоверява в Част ІV, раздел В, т.2 от единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), като се попълва информация за технически лица или органи при извършване на строителството, включително тези, отговарящи за контрола на качеството.Доказване: В случаите на чл.67, ал.5 и чл.112, ал.1, т.2 от ЗОП във връзка с чл.177 и чл.183 от ЗОП изискването се доказва с представяне на списък на технически лица и/или организации, включени или не в структурата на участника, включително тези, които отговарят за контрола на качеството, а при обществени поръчки за строителство – лицата, които ще изпълняват строителството3.Участникът следва да прилага в строителната си дейност системи за управление на качеството EN ISO 9001, , за което да има издаден валиден сертификат с предмет, съдържащ Проектиране и строителство, или еквивалентни.Деклариране: При подаване на офертата обстоятелството се удостоверява в Част ІV, раздел Г от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), като се попълва информация относно наличието на сертификат, изготвен от независими органи и доказващ, че икономическият оператор отговаря на стандартите за осигуряване на качеството, и се посочва дали съответният/те документ/и е/са на разположение в електронен формат, както и уеб адрес, орган или служба, издаващ/и документа/ите и точно позоваване на документа/ите. Ако за участника не е налице горепосоченият сертификат, следва да обясни причината за това и посочва: какви други доказателства могат да бъдат представени относно схемата за гарантиране на качеството.Доказване: В случаите на чл.67, ал.5 и чл.112, ал.1, т.2 от ЗОП във връзка с чл.177 и чл.183 от ЗОП изискването се доказва със сертификат, издаден от акредитирани лица, удостоверяващи съответствие със съответните спецификации или стандарти – сертификати, които удостоверяват съответствието на участника със стандарти за управление на качеството.


1.Участникът трябва през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил най-малко една дейност идентична или сходна с предмета на поръчката.Под „сходни“ дейности се разбира изпълнение на строителство, вкл. изграждане/рехабилитация/ реконструкция/основен ремонт на улични и пътни съоръжения - мостове, водостоци, подпорни стени, кръстовища и др. на поне 1 обект.Под „строителство“ се разбира ново строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт на основна инфраструктура. Под „обект“ се има предвид законовата дефиниция на § 5, т.39 от ДР на ЗУТ, а именно: "Обект" е самостоятелен строеж или реална част от строеж с определено наименование, местоположение, самостоятелно функционално предназначение и идентификатор по Закона за кадастъра и имотния регистър.“
2.Проектантите трябва да притежават - Пълна проектантска правоспособност по съответната част.
- специфичен опит: изготвяне на инвестиционен проект във фаза „работен“ или „технически“ по съответната част за поне един обект: изграждане/рехабилитация/ реконструкция/основен ремонт на улични и пътни съоръжения - мостове, водостоци, подпорни стени, кръстовища и др.), с издадено разрешително за строеж.
ВАЖНО! Един експерт може да съвместява повече от една позиция от изискуемия проектантски екип за изпълнение на поръчката, ако притежава съответната квалификация за това.3.Персонала за строителството :1.Технически ръководител на обекта, който да отговаря на изискванията по чл.163а, ал.4, изр.1 от Закона за устройство на територията, а именно да е строителен инженер, архитект или строителен техник;2.Координатор по здравословни и безопасни условия на труд съгласно изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд /ЗЗБУТ/ и Наредба № 2 от 22.03.2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи, който да притежава необходимия валиден сертификат или друг еквивалентен документ за упражняване на позицията „координатор по здравословни и безопасни условия на труд /ЗБУТ/“ (или еквивалентен документ за чуждестранните участници съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени);3.Специалист по контрола на качеството, който да притежава удостоверение за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството и за контрол на съответствието на строителните продукти със съществените изисквания за безопасност (или еквивалентен документ за чуждестранните участници съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени).4.Участникът следва да прилага в строителната си дейност системи за управление на качеството EN ISO 9001, за което да има издаден валиден сертификат с предмет, съдържащ Проектиране и строителство, или еквивалентни.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

14/04/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

14/10/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

15/04/2020 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

заседателната зала в сградата на общинска администрация Борино-трети етаж ,адрес: ул. Христо Ботев 1

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците или техните упълномощени предстатители,както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Съгласно чл.54, ал.1 от ЗОП възложителят отстранява от участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка участник, когато:
1.1. Е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл.108а, чл.159а-159г, чл.172, чл.192а, чл.194-217, чл.219-252, чл.253-260, чл.301-307, чл.321, 321а и чл.352-353е от Наказателния кодекс.
1.2. Е осъден с влязла в сила присъда за престъпление, аналогично на тези по т.1.1, в друга държава членка или трета страна. 1.3. Има задължения за данъци и задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл.162, ал.2, т.1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган.
Забележка: Съгласно разпоредбата на чл.54, ал.5 от ЗОП основанието за отстраняване по настоящия пункт не се прилага, когато размерът на неплатените дължими данъци или социалноосигурителни вноски е до 1 /словом: едно/ на сто от сумата на годишния общ оборот за последната приключена финансова година, но не повече от 50 000 лева /словом: петдесет хиляди лева/.
1.4. Е налице неравнопоставеност в случаите по чл.44, ал.5 от ЗОП. ;
1.5. Е установено, че: а) е представил документ с невярно съдържание, свързан с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор; б) не е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор.
1.6. Е установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение, нарушение на чл.61, ал.1, чл.62, ал.1 или 3, чл.63, ал.1 или 2, чл.118, чл.128, чл.228, ал.3, чл.245 и чл.301-305 от Кодекса на труда или чл.13, ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен.
1.7. Е налице конфликт на интереси, който не може да бъде отстранен.
Забележка: Информация относно липсата или наличието на обстоятелства по т.1. се попълва се попълва в Част III, Раздели А-Г от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).
Гаранция за изпълнение на договора. Участникът, определен за изпълнител предоставя гаранция, която обезпечава изпълнението на договора в размер на 0.5% от стойността на договора без ДДС.Гаранцията се предоставят в една от следните форми:
• парична сума – чрез превод по следната банкова сметка на възложителя:
ЦКБ АД , клон Смолян
БАНКОВ КОД (BIC): CECBBGSF;
БАНКОВА СМЕТКА (IBAN): IBAN: BG88CECB9790 33F6 6382 00
Титуляр на сметката: ОБЩИНА БОРИНО
• банкова гаранция;
• застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Глава 27 от Закона за обществените поръчки в сроковете по чл.197 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 20/03/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва