Деловодна информация
00078
2017 12/03/2020 (дд/мм/гггг)
не
00078-2020-0005 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Стражица 000133972
ул. Дончо Узунов № 5
Стражица BG321 5150 България
Боряна Добрева +359 61614309
strazhitsa@mbox.is-bg.net +359 61612568

Интернет адрес/и

http://strazhitsa.com

http://77.85.197.110/procurements.aspx?ProviderID=c3104f20-121d-42d5-9d2a-e27dda6b3671


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://77.85.197.110/procurement/view/c3104f20-121d-42d5-9d2a-e27dda6b3671/2a1a6292-271d-41c3-a828-26c2f1aebd7d
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Инженеринг – проектиране, авторски надзор и изграждане на обект „Обходен път с. Сушица“
45000000      
Строителство

В предмета на поръчката са включени следните дейности:
Изработване на 1 (един) брой инвестиционен проект във фаза „Технически проект", съгласно изискванията на Наредба № 4 от 21 май 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти, ЗУТ и подзаконовите нормативни актове по прилагането му и настоящата техническа спецификация;
Осъществяване на авторски надзор по всички части на инвестиционния проект във фаза „Технически проект" в процеса на строителство, в съответствие с изискванията на действащото българско законодателство;
Извършване на всички строителни и монтажни работи в съответствие с изработения и одобрен в процеса на изпълнение на договора инвестиционен проект във фаза „Технически проект", ведно с количествените и количествено – стойностните сметки към него, издаденото разрешение за строеж, предписанията и заповедите в Заповедната книга и Техническата спецификация.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
319600.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG321

с. Сушица, Община Стражица

В предмета на поръчката са включени следните дейности:
-Изработване на 1 (един) брой инвестиционен проект във фаза „Технически проект", съгласно изискванията на Наредба № 4 от 21 май 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти, ЗУТ и подзаконовите нормативни актове по прилагането му и настоящата техническа спецификация;
-Осъществяване на авторски надзор по всички части на инвестиционния проект във фаза „Технически проект" в процеса на строителство, в съответствие с изискванията на действащото българско законодателство;
-Извършване на всички строителни и монтажни работи в съответствие с изработения и одобрен в процеса на изпълнение на договора инвестиционен проект във фаза „Технически проект", ведно с количествените и количествено – стойностните сметки към него, издаденото разрешение за строеж, предписанията и заповедите в Заповедната книга и Техническата спецификация.
Изпълнението на СМР включва следното:
?Изпълнение на строежа в съответствие с издадените строителни книжа и с изискванията на чл. 169, ал. (1) и (3) от ЗУТ, както и с правилата за изпълнение на строителни и монтажни работи и на мерките за опазване на живота и здравето на хората на строителната площадка;
?Доставка и влагане в строителството на необходимите строителни продукти, материали, съоръжения и т.н., в съответствие с основните изисквания към строежите, както и спазване на технологичните изисквания за влагането им;
?Производство и/или доставка на строителни детайли/елементи и влагането им в строежа;
?При възникнала необходимост по време на строителството - извършване на работи по преместване/изместване на подземни и надземни мрежи и съоръжения;
?Извършване на необходимите изпитвания и лабораторни изследвания;
?Изготвяне на цялата необходима строителна документация, съгласно изискванията на ЗУТ и Наредба № 3 от 31.07.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството, както и друга документация изискваща се от закони и нормативни документи и необходима за изпълнението предмета на договора;
?Изготвяне на екзекутивна документация за строежа;
?Изготвяне на пълно геодезическо заснемане на изградения строеж, съгласно Закона за кадастъра и имотния регистър;
?Участие в процедурата по въвеждане в експлоатация на строежа;
?Отстраняване на недостатъци, в случай че са установени при предаването на строежа и въвеждането му в експлоатация.
Критериите по-долу
 
ДА П1 – Техническо предложение за изпълнение на поръчката    40
П2 - Срок за изпълнение на поръчката    20
Цена
40
II.2.6) Прогнозна стойност
319600      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
130

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Възложителят определя следните срокове:
Минималният срок за изпълнение на проектирането, определен от Възложителя, е 10 календарни дни.Максималният срок за изпълнение на проектирането, определен от Възложителя, е 30 календарни дни.
Минималният срок за изпълнение на СМР, определен от Възложителя, е 60 календарни дни. Максимален срок за изпълнение на СМР, определен от Възл., е 100 календарни дни.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да е вписан в Централния регистър на Камарата на строителите за изпълнение на следните строежи от II група, III категория или да е вписан в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен за посочения обхват на дейности.
ДЕКЛАРИРАНЕ: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването, като посочва в Част IV, раздел А, от еЕЕДОП групата и категорията на строителните обекти, за които е вписан в Централния професионален регистър на строителя, както и номера на Удостоверението за вписване и дата на валидност, а за чуждестранни лица аналогична информация за съответен еквивалентен документ удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.
ДОКАЗВАНЕ: При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в еЕЕДОП информация – заверено копие на валидно удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя или еквивалентен документ за чуждестранните участници, удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.
При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, преди сключване на договора, определеният изпълнител представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП).
Ако определеният изпълнител е чуждестранен участник, той трябва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, включително че е извършил съответната регистрация съгласно Закона за камарата на строителите, във връзка с разпоредбата на чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в обединението, които ще изпълняват строителни дейности, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа за създаване на обединение.
При участие на подизпълнител, същият трябва да отговаря на поставеното изискване за годност, съобразно дела и вида на поръчката, който ще изпълнява.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

ДЕКЛАРИРАНЕ: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване, като попълва в част IV, раздел Б от ЕЕДОП, като посочи застрахователната сума на сключената застраховка „Професионална отговорност“, както и номер и валидност на същата.
ДОКАЗВАНЕ: При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната информация – заверено копие на документи доказващи наличие на застраховка “Професионална отговорност”.
При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, преди сключване на договора, определеният изпълнител представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП).
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в обединението, които ще изпълняват строителни дейности, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа за създаване на обединение.
При участие на подизпълнители, съответствието с критерия за подбор се доказва съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.


1.Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност в проектирането“ за лицата, които ще осъществяват проектирането, съгласно чл. 171, ал. (1) от ЗУТ с минимално покритие в размер на минималните застрахователни суми за строежи четвърта категория, съгласно чл. 137, ал. (1), т. 3 от ЗУТ, определени с чл. 5, ал. (1), т. 3 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. (1) от ЗУТ, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.
2.Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството“, съгласно чл. 171, ал. (1) от ЗУТ с минимално покритие в размер на минималните застрахователни суми за строежи трета категория, съгласно чл. 137, ал. (1), т. 3 от ЗУТ, определени с чл. 5, ал. (2), т. 3 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството. За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. (1) от ЗУТ, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. ДЕКЛАРИРАНЕ: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване, чрез попълване на Част IV, раздел В от еЕЕДОП като предостави и информация за стойността, датата и получателите.
ДОКАЗВАНЕ:
При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация - Списък на услугите, идентични или сходни с предмета на поръчката, изпълнени през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.
При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, преди сключване на договора, определеният изпълнител представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП).
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник като цяло.
При участие на подизпълнители, съответствието с критерия за подбор се доказва съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
2.ДЕКЛАРИРАНЕ: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване, чрез попълване на Част IV, раздел В от еЕЕДОП като предостави и информация за стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото и вида на строителството.
ДОКАЗВАНЕ: При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация - Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертите с приложени към него удостоверения за добро изпълнение на посоченото строителство, които да съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, преди сключване на договора, определеният изпълнител представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП).
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник като цяло.
При участие на подизпълнители, съответствието с критерия за подбор се доказва съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.


1. Участникът следва да е изпълнил през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, поне една услуга с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката.
Под сходна с предмета на поръчката се разбира услуга по изготвяне на инвестиционен проект фаза „технически“ и/или „работен“ по смисъла на Закона за устройство на територията и Наредба № 4/2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти за обект ново строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или еквивалентна дейност на път/пътища и/или улица/улици.
Забележка: Възложителят не поставя изискване за обем. Забележка: За изготвения/те инвестиционен/ни проект/и, деклариран/и от участника, отговарящ/и на минималните изисквания, трябва да е/са издадено/и разрешение/я за строеж.
2.Участникът следва да е изпълнил за последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, в зависимост от датата на която участникът е създаден или е започнал дейността си, строителство с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката.
Под сходно с предмета на поръчката се разбира строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или еквивалентна дейност на път/пътища и/или улица/улици. Забележка: Възложителят не поставя изискване за обем.
Дейностите (строителството), се считат за „изпълнени”, когато за завършения/те строеж/и има съставен/и и подписан/и Констативен/и акт/ове за установяване годността за приемане на строежа/ите, съгласно чл. 176, ал. (1) от ЗУТ (Приложение №15 към чл. 7, ал. (3), т. 15 от Наредба № 3 от 31 юли 2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството) без забележки.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Не се допуска до участие в проц. и се отстранява участник,за който е налице някое от обстоят. по чл.54,ал.1,т. 1-7 ЗОП. При подаване на офертата уч. декларира липсата/наличията на основ.за отстраняване чрез представяне на цифрово подписан ЕЕДОП. Инф.се посочва в приложните полета на Част III: „Основания за изключване” от ЕЕДОП. СПЕЦИФИЧНИ НАЦИОНАЛНИ ОСНОВАНИЯ ЗА ИЗКЛЮЧВАНЕ: 1.Участници, които са свързани лица по смисъла на § 1, т. 13 и 14 от ДР на Закона за публичното предлагане на ценни книжа не могат да бъдат самост.участници в една и съща процедура. 2.Участниците и контролираните от тях лица следва да НЕ са регистр.в юрисдикции с преференц.данъчен режим, съгл.чл.3,т.8 от Закона за икономическите и фин. отношения с дружествата,регистр.в юрисдикции с преференц.данъчен режим,контролираните от тях лица и техните действит.собственици.
Продължава в раздел Допълнителна информация.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

07/04/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

31/08/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

08/04/2020 (дд/мм/гггг)   10:30 (чч:мм)

гр.Стражица, ул."Дончо Узунов" №5, сграда на общинска администрация, зала етаж 3.

Получените оферти се отварят на публично заседание,на което могат да присъстват участниците в проц.или техни упълномощени представители,както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

За участниците следва да не са налице сл. обстоят.: осъждания за престъпления по чл. 194–208,чл.213а–217,чл.219–252 и чл. 254а–255а и чл.256-260 НК (чл.54,ал.1,т.1 ЗОП); нарушения по чл.61,ал.1,чл.62,ал.1 или 3,чл.63,ал.1 или 2,чл.228,ал. 3 от КТ (чл.54,ал.1,т.6 ЗОП); нарушения по чл.13,ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност в сила от 23.05.2018 г. (чл. 54,ал.1,т.6 ЗОП);обст.по чл. 69 от Закона за противод.на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.При подаване на офертата уч.декларира липсата/налич.на обст.в приложните полета на Част ІІІ, раздел Г от ЕЕДОП. Финансирането се извършва със средства от бюджета на Община Стражица. Гаранция за изпълнение на договора в размер на 3 (три) % от стойността на договора без ДДС.Гаранцията за изпълнение може да се представи под формата на: •банкова гаранция (изготвя се по образец на банката, която я издава, при условие че в гаранцията са вписани условията на Възложителя); •парична сума, преведена по следната банкова сметка на Община Стражица:Община Стражица, BIC STSABGSF,IBAN BG59STSA93003301503056,„Банка ДСК” ЕАД, клон Стражица. •застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Срокът за подаване на жалби е съгласно част Шеста, глава двадесет и седма, чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 12/03/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва