Деловодна информация
00108
ЗОП-53-01-57 27/02/2020 (дд/мм/гггг)
не
00108-2020-0002 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Суворово 000093684
пл. Независимост №1
Суворово BG331 9170 България
Десислава Георгиева +359 51532550
eu_suvorovo@abv.bg +359 51532550

Интернет адрес/и

www.suvorovo.bg

http://profile.suvorovo.bg/orders/O-27022020-182


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://profile.suvorovo.bg/orders/O-27022020-182
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Община Суворово 000093684
пл.Независимост №1 ет.3, стая 304
Суворово BG331 9170 България
Невин Ахмедова +359 51533333
eu_suvorovo@abv.bg +359 51532160

Интернет адрес/и

www.suvorovo.bg

http://profile.suvorovo.bg/orders/O-27022020-182

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Изпълнение на строителни ремонти на обекти общинска собственост на територията на община Суворово“
45000000      
Строителство

Предметът на настоящата обществена поръчка обхваща:
?Строително-ремонтни дейности при основни ремонти;
?Строително-ремонтни дейности при текущи ремонти;
?Строително-ремонтни дейности при аварийни ремонти;
?Строително-монтажни дейности при изграждане.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
670000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG331

община Суворово

Предметът на настоящата обществена поръчка обхваща:
?Строително-ремонтни дейности при основни ремонти;
?Строително-ремонтни дейности при текущи ремонти;
?Строително-ремонтни дейности при аварийни ремонти;
?Строително-монтажни дейности при изграждане.
Критериите по-долу
 
ДА Показател „Измерител на качеството“    30
Показател за професионалната компетентност на предложения от участника „Технически ръководител“    10
Показател за професионалната компетентност на предложения от участника „Отговорник за контрол върху качеството на изпълнение на строителството“    10
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
670000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
44

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците следва да са вписани в Централния професионален регистър на строителя, а чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, което им позволява да изпълняват строителството на обекти Първа група, трета категория съгласно Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя.
Участникът декларира съответствие с минималното изискване за годност за упражняване на професионална дейност, само посредством попълване на изискуемата информацията в Част ІV, раздел „А” от еЕЕДОП.
В случаите по чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП, за доказване на изискването участникът представя заверено копие от Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката - за повече информация: http://register.ksb.bg/). В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.
Чуждестранно лице/лица от държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, следва да представят валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение за вписване в съответен регистър на държавата, в която са установени, и издаден от компетентен орган съгласно правото на съответната държавата, за право да изпълнява дейности по СМР от настоящата обществена поръчка.
Участник или съдружник/ци в обединение или подизпълнител/и, които ще участват пряко в изпълнение на строителните дейности, следва да са вписани в Централния професионален регистър на строителя (http://register.ksb.bg/) на Камарата на строителите в България (http://www.ksb.bg/), съгласно чл. 3 от Закона за камарата на строителите за изпълнение на строежи по чл. 137, ал. 1, т. 3, б.“а“ от Закон за устройство на територията (ЗУТ) – което им позволява да изпълняват строителството на обекти Първа група, трета категория съгласно Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя.
Подизпълнители, които ще изпълняват дейност по строителство, както съдружник в обединение което не е ЮЛ, но съгласно договора за обединение ще изпълняват дейност по строителство, също следва да са вписани в ЦПР на строителя, за изпълнение на съответната група и категория строеж, като представят декларация.
Към очакваната дата за сключване на договор вписването в ЦПРС на изпълнителя, членовете на обединението и подизпълнителите, от които се изисква такъв документ, задължително следва да е валидно. Изпълнителят, подизпълнителите и онези съдружници в обединението за които се изисква вписване в ЦПРС, се задължава(-т) през целия период на изпълнението на договора да поддържа(-т) валидно(-и) вписването си в ЦПРС – при подписване на договора се представя декларация свободен текст от изпълнител/подизпълнител(-и)/участниците в обединението, от които се изисква вписване в ЦПРС, че се задължават да го подновяват и поддържат валиден в съответствие със закона.
Опр. за изпълнител, съдружници в обединението-изпълнител, подизпълнители, както и чуждестранно лице/лица от държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, които ще извършват съответна дейност при изпълнението на договора, са длъжни в срок не по-късно от датата на сключване на договора да удостоверят вписването си в ЦПРС, което им позволява да изпълняват строителството на обекти Първа група, трета категория съгласно Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС и при спазване на чл. 17 от ЗКС.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Всеки Участник, трябва да е застрахован с валидна застраховка „Професионална отговорност на участниците в строителството“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, с покритие, съответстващо на категорията на строежа, а именно: 200 000.00 лв., каквато е минималната застрахователна сума за строителство трета категория по чл.137, ал. 1, т. 3, б.“а“ от ЗУТ, съобразно чл. 5, ал. 2, т. 3 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
За Участник или партньор в Обединение – Участник, който е установен/регистриран извън Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде съответен валиден аналогичен документ или еквивалент, съгласно законодателството на страната, в която е регистриран участника чуждестранно лице.
Участникът декларира съответствие с минималните изисквания за икономическо и финансово състояние, само посредством попълване на изискуемата информацията в Част IV, Раздел „Б“ от еЕЕДОП /освен в случаите по чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП/, предоставяйки данни и информация относно: (1) застрахователната полица/еквивалентен документ - вид, номер и дата на издаване; (2) застрахованото лице; (3) професионалната дейност, която е предмет на застраховката; (4) срок/валидност на застраховката; (5) общ лимит на отговорност и валута.
Определеният за изпълнител, съдружници в обединението-изпълнител, подизпълнители, както и чуждестранно лице/лица от държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, които ще изпълняват договора са длъжни в срок не по-късно от датата на сключване на договора да представят:
Заверено копие на валидна застраховка „Професионална отговорност на участниците в строителството“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, с покритие, съответстващо на категорията на строежа, а именно: 200 000.00 лв, каквато е минималната застрахователна сума за строителство трета категория по чл. 137, ал. 1, т. 3, б.“а“ от ЗУТ, съобразно чл. 5, ал. 2, т. 3 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.


Всеки Участник, трябва да е застрахован с валидна застраховка „Професионална отговорност на участниците в строителството“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, с покритие, съответстващо на категорията на строежа, а именно: 200 000.00 лв, каквато е минималната застрахователна сума за строителство трета категория по чл.137, ал. 1, т. 3, б.“а“ от ЗУТ, съобразно чл. 5, ал. 2, т. 3 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
За Участник или партньор в Обединение – Участник, който е установен/регистриран извън Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде съответен валиден аналогичен документ или еквивалент, съгласно законодателството на страната, в която е регистриран участника чуждестранно лице.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.През последните 5 (пет) г., считано от датата на подаване на офертата (в зав. от датата, на която уч-кът е учреден или е започнал дейността си), участникът да е изпълнил дейности по строителство с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката.Под строителство, което е идентично или сходно с предмета на поръчката, следва да се разбира: изп. на СМР по изграждане и/или основен ремонт и/или реконструкция на сгради. Участникът декларира съответствие с минималните изисквания, само посредством попълване на изискуемата инф. в Част IV, Раздел „В“ от еЕЕДОП /освен в случаите по чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП/, като за всяко, посочено като изпълнено от него строителство предостави данни и инф. относно: -строителните работи, които са изпълнени и са идентични или сходни с предмета на поръчката, чрез посочване на вида, обема и категорията на обекта на строителна интервенция;-лицето, получило строителните дейности (Възложител/Инвеститор); -стойност на изпълнените строителни работи; -датата, на която е приключило изпълнението на строителни дейности (датата, на която е съставен Констативния акт по чл. 176, ал. 1 от ЗУТ за уст. на годността за приемане на строежа – обр. 15 към Наредба № 3/2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството). Строителството, тр.да е приключено и прието от съответния Възложител преди датата на подаване на офертата от уч-ка. В случаите на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП, за доказване на изискването участникът представя Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, който съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото и вида придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и далии е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.В случаите, в които Уч-кът декларира строителни дейности при изпълнението на които е участвал като партньор в Обединение или като подизпълнител, се описва само тази част от дейностите, които Уч-кът сам е изпълнил и за които може да представи доказателства.Определеният за изпълнител уч-к, съдружници в обединението-изпълнител, подизпълнители, както и чуждестранно лице/лица от държава - членка на ЕС, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, които ще изпълняват договора за обществената поръчка, са длъжни в срок не по-късно от датата на сключване на договора да представят: Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, който съдържа стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото и вида, придружен с Удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
2.Уч-кът тр. да е сертифициран в областта на строителството по стандарт EN ISO 9001:2015 Система за управление на качеството или еквивалентен.В случай на обединение изискването се отнася за участника/участниците, които ще извършват дейностите по строителство.Участникът декларира съответствие с минималните изисквания, само посредством попълване на изискуемата информацията в поле раздел Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление в Част IV: Критерии за подбор от ЕЕДОП.Определеният за изп. уч-к, съдружници в обединението-изпълнител, подизпълнители, както и чуждестранно лице/лица от държава - членка на ЕС, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, които ще изпълняват договора за ОП, са длъжни в срок не по-късно от датата на скл. на д-ра да представят: копие на сертификат, издаден от независими лица, които са акредитирани по съответнатасерия европейски стандарти, съобразно чл.64, ал. 5 - 8 от ЗОП.


1.През последните 5 (пет) г., считано от датата на подаване на офертата (в зав. от датата, на която уч-кът е учреден или е започнал дейността си), участникът да е изпълнил дейности по строителство с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката.Под строителство, което е идентично или сходно с предмета на поръчката, следва да се разбира: изп. на СМР по изграждане и/или основен ремонт и/или реконструкция на сгради. Участникът декларира съответствие с минималните изисквания, само посредством попълване на изискуемата инф. в Част IV, Раздел „В“ от еЕЕДОП /освен в случаите по чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП/, като за всяко, посочено като изпълнено от него строителство предостави данни и инф. относно: -строителните работи, които са изпълнени и са идентични или сходни с предмета на поръчката, чрез посочване на вида, обема и категорията на обекта на строителна интервенция;-лицето, получило строителните дейности (Възложител/Инвеститор); -стойност на изпълнените строителни работи; -датата, на която е приключило изпълнението на строителни дейности (датата, на която е съставен Констативния акт по чл. 176, ал. 1 от ЗУТ за уст. на годността за приемане на строежа – обр. 15 към Наредба № 3/2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството). Строителството, тр.да е приключено и прието от съответния Възложител преди датата на подаване на офертата от уч-ка. В случаите на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП, за доказване на изискването участникът представя Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, който съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото и вида придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и далии е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.В случаите, в които Уч-кът декларира строителни дейности при изпълнението на които е участвал като партньор в Обединение или като подизпълнител, се описва само тази част от дейностите, които Уч-кът сам е изпълнил и за които може да представи доказателства.Определеният за изпълнител уч-к, съдружници в обединението-изпълнител, подизпълнители, както и чуждестранно лице/лица от държава - членка на ЕС, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, които ще изпълняват договора за обществената поръчка, са длъжни в срок не по-късно от датата на сключване на договора да представят: Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, който съдържа стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото и вида, придружен с Удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
2.Уч-кът тр. да е сертифициран в областта на строителството по стандарт EN ISO 9001:2015 Система за управление на качеството или еквивалентен.В случай на обединение изискването се отнася за участника/участниците, които ще извършват дейностите по строителство.Участникът декларира съответствие с минималните изисквания, само посредством попълване на изискуемата информацията в поле раздел Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление в Част IV: Критерии за подбор от ЕЕДОП.Определеният за изп. уч-к, съдружници в обединението-изпълнител, подизпълнители, както и чуждестранно лице/лица от държава - членка на ЕС, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, които ще изпълняват договора за ОП, са длъжни в срок не по-късно от датата на скл. на д-ра да представят: копие на сертификат, издаден от независими лица, които са акредитирани по съответнатасерия европейски стандарти, съобразно чл.64, ал. 5 - 8 от ЗОП.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


За участника не трябва да са налице обстоятелствата: по чл. 54, ал. 1 от ЗОП /основания за задължително отстраняване/; чл. 101, ал. 11 от ЗОП /свързани лица не могат да бъдат самостоятелни участници в една и съща процедура/; пречките за участие в обществени поръчки по ЗОП, предвидени в чл. 3, т. 8 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС, освен ако не е налице изключението по чл. 4 от закона; обстоятелствата по чл. 69 от ЗПКОНПИ; обстоятелствата по чл. 107 от ЗОП.
Възложителят скл. с определения изпълнител писмен договор за обществена поръчка по реда на чл. 112 от ЗОП /док.удостоверяващи липсата на осн. за отстраняване от процедурата, както и съответствието с пост.критерии за подбор, вкл.за третите лица и подизпълнителите се предст.задължително/. При подписване на договора участникът, определен за изпълнител, предоставя гаранцията за изпълнение на договора в размер на 1 % (един процент) от стойността на договора без ДДС, със срок на валидност минимум срока за изпълнение на договора, увеличен с 30 дни.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

23/03/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

24/03/2020 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

Сградата на Община Суворово, гр. Суворово, пл. "Независимост" № 1, първи етаж, зала № 101.

Съгласно чл. 54, ал.2 и чл. 57, ал.3, изречение второ от ППЗОП получените оферти и ценовите предложения към тях се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

На основание чл.197, ал.1, т. 4 от ЗОП жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичане на срока по чл. 179 от ЗОП - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 27/02/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва