Деловодна информация
00078
1525 25/02/2020 (дд/мм/гггг)
не
00078-2020-0003 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Стражица 000133972
ул. Дончо Узунов № 5
Стражица BG321 5150 България
Боряна Добрева +359 61614309
strazhitsa@mbox.is-bg.net +359 61612568

Интернет адрес/и

http://strazhitsa.com

http://77.85.197.110/procurement/list/c3104f20-121d-42d5-9d2a-e27dda6b3671


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://77.85.197.110/procurement/view/c3104f20-121d-42d5-9d2a-e27dda6b3671/76717531-0dcf-4dc5-8836-822e8e13798c
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Извършване на СМР във връзка с изграждане или реконструкция на водопроводна мрежа на територията на община Стражица
45240000      
Строителство

При осиг. на финансиране,Възл.ще определя количеството и вида на СМР за всеки конкретен обект и ще провежда вътрешен конкурентен избор между потенциални изпълнители по Рамк.споразумение.Възл.ще отправя писмена покана до всички лица по споразумението за подаване на оферта,в която ще определи условията,които не са определени в проц.за сключване на рамково спораз. Дейности, предмет на възлагане по рамк.споразумение: Подготвителни работи:•Изсичане и изкореняване на дървета и храсти;•Разполагане на временна строителна база с битови, адм. помещения, складове за м-ли и контейнери за отпадъци;•Трасиране на точките от водопроводите;•Въвеждане на ВОД.
Строителни работи:•Разваляне и възст.на асфалтобет.и бетонови настилки;•Разв. и възст.на трошенокаменни настилки;•Разв. и възст.на тротоарни наст.и бордюри;•Изкопни работи;•Монтажни работи;•Кофр., армировъчни и бетонови работи при изгр.на съоръж.;Изгр.СВО;Изгр.на съоръжения и др. Дейности,свързани с предаване на конкр.обект и въвежд.в експл.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
9999990.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45240000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG321

територията на община Стражица

С настоящата поръчка ще се изберат трима (или по-малко) потенциялни изпълнители и ще се сключи рамково споразумение за срок от 4 год. за изграждане или реконструкция на водопроводната мрежа на територията на община Стражица. В рамките на този срок, при осигуряване на финансиране, Възложителят ще определя количеството и вида на СМР за всеки конкретен обект и ще провежда вътрешен конкурентен избор между избраните потенциални изпълнители по Рамковото споразумение. Възложителят ще отправя писмена покана до всички лица по споразумението за подаване на оферта. Показателите за оценка на офертите при извършване на вътрешен конкурентен избор и относит. им тежест, са посочените документацията за ностоящата поръчка (П1-Срок за изпълнение и П2 Ценово предложение). В настоящата процедура, за сключване на рамково споразумение не са определени всички условия, въз основа на които ще бъде определен изпълнител на всеки конкретен договор.
Критериите по-долу
 
ДА П1 – Техническо предложение за изпълнение на поръчката (Тп)    60
Цена
40
II.2.6) Прогнозна стойност
9999990      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
48

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Към момента на откриване на настоящата процедура няма осигурено финансиране.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да е вписан в Централния регистър на Камарата на строителите за изпълнение на строежи четвърта група, втора категория, съгласно Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя, а ако е чуждестранно физическо или юридическо лице, същото да има право (съгласно националното му законодателство и при условията на взаимно признаване) да изпълни предмета на поръчката.
ДЕКЛАРИРАНЕ: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването, като посочва в Част IV, раздел А, от еЕЕДОП групата и категорията на строителните обекти, за които е вписан в Централния професионален регистър на строителя, както и номера на Удостоверението за вписване и дата на валидност, а за чуждестранни лица аналогична информация за съответен еквивалентен документ удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.
ДОКАЗВАНЕ:
При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в еЕЕДОП информация – заверено копие на валидно удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя или еквивалентен документ за чуждестранните участници, удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.
При условията на чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП, преди сключване на Рамковото споразумение, определеният изпълнител представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП).
Ако документите са представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, преди сключване на Рамковото споразумение, потенциалните изпълнители декларират писмено, че представените документи са актуални.
Ако определеният изпълнител е чуждестранен участник, той трябва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, включително че е извършил съответната регистрация съгласно Закона за камарата на строителите, във връзка с разпоредбата на чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в обединението, които ще изпълняват строителни дейности, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа за създаване на обединение.
При участие на подизпълнител, същият трябва да отговаря на поставеното изискване за годност, съобразно дела и вида на поръчката, който ще изпълнява.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване за наличие на валидна застраховка „Професионална отговорност”, като попълва в част IV, раздел Б от ЕЕДОП, като посочи застрахователната сума на сключената застраховка „Професионална отговорност“, както и номер и валидност на същата.
ДОКАЗВАНЕ:
При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната информация – заверено копие на документи доказващи наличие на застраховка “Професионална отговорност”.
При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, преди сключване на Рамковото споразумение, определените потенциални изпълнители представят документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП).
Ако документите са представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, преди сключване на Рамковото споразумение, потенциалните изпълнители декларират писмено, че представените документи са актуални.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в обединението, които ще изпълняват строителни дейности, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа за създаване на обединение.
При участие на подизпълнители, съответствието с критерия за подбор се доказва съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.


Участникът трябва да има валидна застраховка „Професионална отговорност” съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ с минимална застрахователна сума, съгласно чл. 5, ал. 2, т. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителство за категорията строителство, съобразно строежа – предмет на поръчката или еквивалентна за участник – чуждестранно лице съгласно законодателство на държавата, в която е установен.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.ДЕКЛАРИРАНЕ: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване за изпълнено мин. 1 строителство, с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката, чрез попълване на Част IV, раздел В от еЕЕДОП като предостави и информация за стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото и вида на строителството. ДОКАЗВАНЕ: При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация - Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертите с приложени към него удостоверения за добро изпълнение на посоченото строителство, които да съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото и вида, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания. При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, преди сключване на Рамковото споразумение, определеният изпълнител представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП). При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник като цяло. При участие на подизпълнители, съответствието с критерия за подбор се доказва съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
2. При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване за екип за изпълнение на поръчката чрез представяне на ЕЕДОП, като посочи информация за специалистите, които ще изпълняват поръчката, от която да е видно съответствието с поставеното изискване (позиция, имена, образование и допълнителна квалификация, професионален/специфичен опит, участие в сходни обекти). Информацията за лицата от екипа се попълва в Част IV, раздел В от ЕЕДОП. ДОКАЗВАНЕ: При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация - Списък на членовете на екипа от експерти, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност и опит на лицата, придружжен от документи, които доказват посочената професионална компетентност и опит. При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, преди сключване на Рамковото споразумение, потенциалните изпълнители представят документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП), както и документи, които доказват професионалната компетентност и опит на лицата. Ако документите са представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, преди сключване на Рамковото споразумение, потенциалните изпълнители декларират писмено, че представените документи са актуални. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник като цяло.


1.Участникът, през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата следва да е изпълнил най-малко 1 (едно) строителство, с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката.
Под дейност, сходна с предмета на обществената поръчка следва да се разбира изграждане и/или реконструкция и/или основен ремонт и/или други видове СМР на захранващи (довеждащи) и/или разпределителни проводи (мрежи) и/или съоръжения към тях в областта на водоснабдяването и канализацията. Възложителят не поставя изискване за изпълнен обем, т.к. към момента на откриване на процедурата обектите не са известни и не може да бъде определен обем. Изикване на изпълнен обект, с определен обем (дължина в линейни метри), би било в нарушение на чл. 2, ал. 1, т. 1 и 3 от ЗОП.
2.Участникът трябва да разполага с екип от следните технически лица за изпълнение на поръчката:
Ръководител екип- завършено висше образование с придобита образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър” в област „Технически науки” с проф. направление „Архитектура, строителство и геодезия”, съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления, утвърден с ПМС № 125 от 2002 г., проф. квалификация „инженер”, специалност „ВИК”, „ХТС“ или „ХМС“ или еквивалентни; участие като ръководител/зам.ръководител на екип на обекти/строежи със сходен или идентичен предмет с този на поръчката;
Технически ръководител- технически правоспособно лице по смисъла на чл.163а, ал. 2 от ЗУТ или за чуждестранните лица еквивалентно, съгласно законодателството на държавата, в която са установени; участие като „технически ръководител” на обекти/строежи със сходен или идентичен предмет с този на поръчката;
Експерт по контрол на качеството – лице, притежаващо Удостоверение/Сертификат за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение в строителството и за контрол на съответствието на строителните продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентно, с доказан опит като специалист контрол на качеството минимум 1 (една) година.
Експерт по безопасност и здраве – да притежава валидно удостоверение за Длъжностно лице по безопасност и здраве в строителството, съгласно Наредба № РД-07-2 от 16.12.2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд или еквивалент и специфичен професионален опит, като длъжностно лице по здраве и безопасност – минимум 1 (една) година.
Участникът трябва да предложи различни лица за всяка една длъжност от екипа за изпълнение.Обекти/строежи със сходен предмет с този на поръчката – разпределителни проводи, съоръжения и устройства към тях в областта на водоснабдяването и канализацията.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Не се допуска до участие в проц. и се отстранява участник,за който е налице някое от обстоят. по чл.54,ал.1,т. 1-7 ЗОП. При подаване на офертата уч. декларира липсата/наличията на основ.за отстраняване чрез представяне на цифрово подписан ЕЕДОП. Инф.се посочва в приложните полета на Част III: „Основания за изключване” от ЕЕДОП. СПЕЦИФИЧНИ НАЦИОНАЛНИ ОСНОВАНИЯ ЗА ИЗКЛЮЧВАНЕ: 1.Участници, които са свързани лица по смисъла на § 1, т. 13 и 14 от ДР на Закона за публичното предлагане на ценни книжа не могат да бъдат самост.участници в една и съща процедура. 2.Участниците и контролираните от тях лица следва да НЕ са регистр.в юрисдикции с преференц.данъчен режим, съгл.чл.3,т.8 от Закона за икономическите и фин. отношения с дружествата,регистр.в юрисдикции с преференц.данъчен режим,контролираните от тях лица и техните действит.собственици. 3. За участниците следва да не са налице сл. обстоят.: продължава в р-л Допълнителна информация
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

ДА
  
Рамково споразумение с няколко оператора
  3
  Рамковото споразумение се сключва за срок от 4 години. Са срокът на договорите, сключени въз основа на рамковото споразумение ще се прилага чл.113, ал.3,т.1 от ЗОП.

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

19/03/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

31/08/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

20/03/2020 (дд/мм/гггг)   10:30 (чч:мм)

гр.Стражица, ул."Дончо Узунов" №5, сграда на общинска администрация, зала етаж 3.

Получените оферти се отварят на публично заседание,на което могат да присъстват участниците в проц.или техни упълномощени представители,както и предст.на средствата за масово освед.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

осъждания за престъпления по чл. 194–208,чл.213а–217,чл.219–252 и чл. 254а–255а и чл.256-260 НК (чл.54,ал.1,т.1 ЗОП); нарушения по чл.61,ал.1,чл.62,ал.1 или 3,чл.63,ал.1 или 2,чл.228,ал. 3 от КТ (чл.54,ал.1,т.6 ЗОП); нарушения по чл.13,ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност в сила от 23.05.2018 г. (чл. 54,ал.1,т.6 ЗОП);обст.по чл. 69 от Закона за противод.на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.При подаване на офертата уч.декларира липсата/налич.на обст.в приложните полета на Част ІІІ, раздел Г от ЕЕДОП. Възложителят не изисква гаранция за изпълнение на рамковото споразумение. Участниците ще оферират единични цени за посоч.от Възл. строителни дейности и ценообразуващи показатели.
При промяна в действащото законодателство и/или икономическата обстановка в страната, налагащи изменение на единичните цени и/или ценообразуващите показатели, страните по рамковото споразумение сключват допълнително споразумение за изменението.
Единичните цени, оферирани в проц.за скл.на рамково спораз., не могат да бъдат надвишавани при изготвяне на ценово предл. при извършване на вътрешен конкурентен избор, освен в случаите на изменение на рамковото споразумение. За конкретни СМР, са които няма предложени ед. цени в проц.за скл. на рамково спораз., при извършване на вътрешен конкурентен избор, участникът ще изготви единичните си цени въз основа на ценообразуващите показатели, посочени в ценовото му предложение в проц. за сключване на рамково споразумение или приложени към допълнит. споразумение за изменение на рамковото спораз.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Срокът за подаване на жалби е съгласно част Шеста, глава двадесет и седма, чл. 197, ал. 1, т. 4 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 25/02/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва