Деловодна информация
00753Община Свищов
12-00-45 24/01/2020 (дд/мм/гггг)
да
да
24/01/2020 (дд/мм/гггг)
00753-2020-0004 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Свищов 000133965
ул. Цанко Церковски №2
Свищов BG321 5250 България
Даниела Станкова - Н-к отдел ОП +359 63168111
op@svishtov.bg +359 63160504

Интернет адрес/и

www.svishtov.bg

http://op.svishtov.bg/index.php/site/index?order=269


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://op.svishtov.bg/index.php/site/index?order=269
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Изпълнение на инженеринг - проектиране, изпълнение на СМР и осъществяване на авторски надзор по време на строителството на 27 броя социални жилища в град Свищов“.
45200000      
Строителство

Предмета на обществената поръчка включва проектиране, осъществяване на авторски надзор и строително-монтажни работи при преустройството на съществуваща сграда в социално жилище с 27 броя жилища, с адрес: гр. Свищов, ул. Черни връх“, №27А. Дейностите включват:
1. Изработване на технически инвестиционен проект, който трябва да даде решение за преустройството и промяна на предназначението на съществуваща сграда в социално жилище с 27 броя жилища.
2. Изпълнение на строително-монтажните работи.
3. Осъществяване на авторски надзор при изпълнение на СМР и изготвяне на окончателен доклад от проектанта в съответствие с чл.162, ал.2 и ал.3 от ЗУТ.
Подробните изисквания за изпълнение са съгласно Техническата спецификация, неразделна част от документацията за участие.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
935687.56      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45200000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG321

гр. Свищов, ул. Черни връх“ №27А

Предмета на обществената поръчка включва проектиране, осъществяване на авторски надзор и строително-монтажни работи при преустройството на съществуваща сграда в социално жилище с 27 броя жилища, с адрес: гр. Свищов, ул. Черни връх“, №27А.
Дейностите включват:
1. Изработване на технически инвестиционен проект, който трябва да даде решение за преустройството и промяна на предназначението на съществуваща сграда в социално жилище с 27 броя жилища, с адрес: гр. Свищов, ул. Черни връх“, №27А.
2. Изпълнение на строително-монтажните работи. Строително-монтажните работи ще се извършват съгласно изработения и одобрен технически инвестиционен проект, след издаване на разрешение за строеж от гл. архитект на Община Свищов и подписването на Протокол обр. 2 за откриване на строителната площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа към Наредба №3 за съставяне на актове и протоколи по време на строителството (ДВ бр. 72 от 2003 г.). Строително-монтажните работи ще имат следния обхват:
а. Преустройство, промяна на предназначението и ремонт на съществуваща 3-етажна сграда и обособяване в нея на 27 броя социални жилища, включително:
- едностайни жилища - 6 броя (по 2 на всеки етаж);
- двустайни жилища - 12 броя (по 4 на всеки етаж);
- тристайни жилища - 9 броя (по 3 на всеки етаж);
- пристрояване на две допълнителни стълбища за достъп на северната фасада.
б. Обособяване на помощни помещения/килери извън жилищните помещения;
в. Обособяване на стая за домакин/иконом;
г. Изпълнение на мерки за енергийна ефективност предписани като задължителни в Техническия паспорт и в Обследването на сградата за енергийна ефективност, в т.ч.:
- топлинно изолиране на стени;
- подмяна дограма;
- топлинно изолиране на покрив;
- топлинно изолиране на под;
- ЕСМ за осветление;
- ЕСМ за отопление.
След реализацията на пакета от енергоспестяващи мерки, сградата ще попадне в клас „В” на енергопотребление.
д. Достъпна среда
На първия етаж в сградата ще се обособят две жилища за хора с физически увреждания. Достъпът до жилищата ще е директен по външна рампа.
Ще се предвидят 3 паркоместа съгласно изискванията на чл. 19 от Наредба 4 за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания.
е. СМР за ремонт и облагородяване на прилежащите към сградата пространства;
ж. Паркоместа
Съгласно чл.24, ал.1 към Наредба 2 за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии ще бъдат осигурени 32 броя паркоместа, от които 3 за хора с увреждания.
Паркирането ще е осигурено с два открити паркинга от изток и запад на сградата. Паркингите са с настилка от тревно-бетонови блокчета. На западния паркинг, близо до рампата са осигурени 3 паркоместа за хора с физически увреждания.
Маршрутите и паркоместата ще се обозначат с международния символ за достъпност и ще се осигури осветление с минимална осветеност 20 lx.
з. СМР за осигуряване на достъпна архитектурна среда в съответствие с Наредба № 4 от 2009 г. за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания;
и. Други мерки включени в техническия инвестиционен проект.
3. Осъществяване на авторски надзор при изпълнение на СМР и изготвяне на окончателен доклад от проектанта в съответствие с чл.162, ал.2 и ал.3 от Закон за устройство на територията.
Подробните изисквания за изпълнение са съгласно Техническата спецификация, неразделна част от документацията за участие.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
935687.56      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
15

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
„Изграждане на социално жилище в град Свищов“ финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014–2020 г.

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да е регистриран в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) за изпълнението на строежи и да притежава удостоверение за тях, съгласно Закона за камарата на строителите, обн. ДВ, бр. 108/29.12.2008 г и чл.5 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, както следва:
За извършване на строително - монтажни работи на строеж: четвърта категория или по-висока съгласно ЗУТ.
Участникът попълва т.1 на раздел А: Годност в Част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.
Документ, с който се доказва:
Заверено копие на удостоверение за вписване в ЦПРС за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът на обществената поръчка, включително на талона към удостоверението, неразделна част от него.
В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ от аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът да е реализирал минимален общ оборот в размер не по - малък от 1 500 000,00 (един милион и петстотин хиляди) лв. без ДДС, изчислен на база годишните обороти на участника, включително минимален оборот в размер на 900 000,00 (деветстотин хиляди) лв. без ДДС в сферата на строителството на сгради - ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт, и/или преустройство на сгради.
Изискуемите обороти следва да са реализирани през последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.
Участникът попълва т.1 и т.2 на раздел Б: Икономическо и финансово състояние в Част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.
Документ, с който се доказва: Справка по чл.62, ал.1, т.4 от ЗОП за общ оборот и оборота в сферата на строителството на сгради - ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт, и/или преустройство на сгради.


Участникът да е реализирал минимален общ оборот в размер не по - малък от 1 500 000,00 (един милион и петстотин хиляди) лв. без ДДС, изчислен на база годишните обороти на участника, включително минимален оборот в размер на 900 000,00 (деветстотин хиляди) лв. без ДДС в сферата на строителството на сгради - ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт, и/или преустройство на сгради.
Изискуемите обороти следва да са реализирани през последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.
Участникът попълва т.1 и т.2 на раздел Б: Икономическо и финансово състояние в Част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.
Документ, с който се доказва: Справка по чл.62, ал.1, т.4 от ЗОП за общ оборот и оборота в сферата на строителството на сгради - ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт, и/или преустройство на сгради.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Минимално изискване:
1.Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката пет години от датата на подаване на офертата.
Под „дейности с предмет и обем, идентични или сходни“ следва да се разбира ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт, и/или преустройство, с включено СМР за осигуряване на достъп на хора с увреждане на сгради и/или съоръжения с разгъната застроена площ минимум 1000 кв. метра
Участникът попълва поле 1а) от раздел В: Технически и професионални способности в Част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.
2. Участникът следва да има внедрени следните системи:
•БДС EN ISO 9001:2008 (БДС EN ISO 9001:2015) или еквивалент за внедрена система за управление на качеството, или еквивалентни мерки, съгласно чл. 64, ал. 7 от ЗОП с обхват строителство и/или реконструкции, и/или ремонтни работи.
•БДС EN ISO 14001:2004 (БДС EN ISO 14001:2015) или еквивалент за внедрена система за управление на околната среда, или еквивалентни мерки, съгласно чл. 64, ал. 7 от ЗОП с обхват строителство и/или реконструкции, и/или ремонтни работи.
Участникът попълва поле раздел Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление в Част IV: Критерии за подбор от ЕЕДОП.
3. Участникът да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, включващ най-малко:
A)Ръководител екип, който:
- да притежава висше образование, със специалност „Строителство на сгради и съоръжения”, „Архитект“ или еквивалент съгласно изискванията на Наредбата за условията и реда за признаване на правоспособност в областта на устройственото планиране и инвестиционното проектиране на лица с професионална квалификация „инженер” или „Архитект“, придобита в държава - членка на Европейския съюз, на Европейското икономическо пространство, в Швейцария и в трети държави, приета с ПМС №219 от 17.10.2005 г.
Б) Технически ръководител, който да отговаря на изискванията чл.163а от ЗУТ.
В) Минимум по един проектант, който да притежава пълна проектантска правоспособност по Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) по съответната част или призната професионална квалификация съгласно Закона за признаване на професионални квалификации (ЗППК), а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, който ще изработва техническия проект за следните проектни части:
Част „Архитектурна“, вкл. интериор и обзавеждане;
Част „Конструктивна“;
Част „Електрическа“;
Част „Водоснабдяване и канализация“;
Част „Отопление, вентилация и климатизация“;
Част „Енергийна ефективност“;
Част „Геодезия и вертикална планировка“;
Част „Паркоустройствои благоустройство“;
Част „Пожарна безопасност“;
Част „План за безопасност и здраве“;
Част „План за управление на строителните отпадъци.
Един проектант може да изработва, две и повече части от техническия проект.
Участникът попълва поле 2) от раздел В: Технически и професионални способности в Част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.


Документи, с които се доказват:
1. Списък по чл.64, ал.1, т.1 от ЗОП – по образец №5, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
2. Копие на сертификат, издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.
Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.
Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството или за опазване на околната среда, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини.
3. Списък по чл.64, ал.1, т.6 от ЗОП - по образец №6, придружен с документи, които доказват професионалната компетентност на лицата.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Възложителят отстранява от участие участник, за когото са налице:
- основанията по чл. 54, ал. 1, чл. 55, ал. 1, т.1, т.4 и т.5 от ЗОП.
Гаранция, обезпечаваща изпълнението на договора в размер на 5 % от стойността на договора, която се представя в една от следните форми:•Банкова гаранция;•Парична сума;•Застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

28/02/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

30/09/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

02/03/2020 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

Зала № 1 на административната сграда на Община Свищов, ул. "Цанко Церковски" № 2

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1. Възложителят отстранява от участие участник, за когото са налице:
- основанията по чл.54, ал.1, чл. 55, ал.1, т.1, т.4 и т.5 от ЗОП и условията по чл.107 ЗОП;
- обстоятелствата по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици;
- за когото не може да бъде извършена идентификация и проверка на идентификацията, чрез регламентираните в ЗМИП и ППЗМИП способи, включително когато участникът е юридическо лице - на физическите лица, които са негови действителни собственици, по смисъла на чл. 3, ал. 5 от ППЗМИП;
- за когото са налице обстоятелствата по чл. 69 от ЗПКОНПИ;
- който, след покана от страна на Възложителя и в определения в нея срок, откаже да удължи срока на валидност на офертата си или ако представи оферта с по-кратък срок на валидност;
- чието Ценово предложение надвишава прогнозната стойност на обществената поръчка, определена от Възложителя за настоящата обществена поръчка, и/или по какъвто и да е начин е включил някъде в офертата си извън плика „Предлагани ценови параметри“ за настоящата поръчка елементи, свързани с предлаганата цена (или части от нея);
- в случаите, предвидени в методиката за оценка на офертите - Критерий за възлагане на поръчката по чл. 70 от ЗОП.
- са свързани лица по смисъла на &1, т.13 и т.14 от допълн. разпоредби на Закона за публично предлагане на ценни книжа.
Отсъствието на посочените обстоятелства при подаване на офертата, участникът декларира в ЕЕДОП, а участникът, избран за изпълнител преди сключване на договора представя доказателства по чл. 58 ЗОП, когато обстоятелствата в тях са достъпни чрез публичен безплатен регистър или информацията или достъпът до нея се предоставя от компетентния орган на възложителя по служебен път.
2. Към датата на решението за откриване на поръчката не е осигурено финансиране за дейностите, предмет на същата. При условие, че не бъде осигурено финансиране по проект „Изграждане на социално жилище в град Свищов“ по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“, на основание чл.114 от ЗОП, всяка от страните ще може да прекрати едностранно договора без предизвестие и без да дължи за това финансови или други компенсации на другата страна, в случай, че в срок от 3 (три) месеца от подписването на договора това условие не бъде изпълнено.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно разпоредбата на чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП, жалба срещу решението за откриване на процедурата се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП. Жалбата се подава до Комисията за защита на конкуренцията с копие и до възложителя, чието решение действие или бездействие се обжалва.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 24/01/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва