Деловодна информация
01146
19 16/01/2020 (дд/мм/гггг)
да
да
16/01/2020 (дд/мм/гггг)
01146-2020-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Институт по обща и неорганична химия - БАН 000663725
ул. Акад. Георги Бончев, бл. 11
София BG411 1113 България
проф. д-р Пламен Кирилов Стефанов +359 29792560
pstefanov@cemct.eu +359 28705024

Интернет адрес/и

www.igic.bas.bg

https://sop.bg/igicbas-579/proceduri-20-1-zop/a1-0005888.html


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://sop.bg/igicbas-579/proceduri-20-1-zop/a1-0005888.html
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Научни изследвания

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Проектиране,извършване на СМР и авторски надзор на обект:„Реконструкция на Блок 29–самостоятелна сграда,собственост на БАН,кампус „Гео Милев“ по проект „Нац. център по мехатроника и чисти технологии"
45214600      
Строителство

В предмета на поръчката е включено проектиране и строителство на Център за върхови постижения (лабораторен комплекс). Обектът е Първа група, Четвърта категория, по смисъла на чл. 5, ал. 6 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя, издаден от Камарата на строителите в България.
Пълният обхват на дейностите, които трябва да се извършат са посочени в Техническата спецификация, неразделна част от настоящата документация.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
4310335.15      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45214600      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

гр. София

Предметът на обществената поръчка включва изпълнението на следните дейности по проектиране и строителство на обекта:
• Провеждане на всички административни и градоустройствени процедури преди започване на проектирането и осигуряване на всички необходими допълнителни (извън предоставените в рамките на процедурата за възлагане на обществена поръчка) изходни данни за проектирането, в т.ч. официални съгласувателни писма, разрешителни, предписания, становища, преценяване на необходимостта от ОВОС, указания от компетентните органи, експлоатационни предприятия и инстанции;
• Изготвяне на инвестиционен проект във фаза „Технически проект“ по всички необходими части, съгласно изходните данни за проектиране, предписанията получени от лицата по т. 1, техническите спецификации и заданието на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ и при спазване на изискванията на нормативната уредба в Република България, в т.ч. Наредба № 4 от 21.05.2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти, Закона за устройство на територията (ЗУТ) и подзаконовите нормативни актове по прилагането му;
• Провеждане на административна процедура по одобряване на инвестиционния проект от компетентния орган и съгласуване на проектната документация от всички необходими инстанции, отстраняване на констатирани грешки и пропуски по време на проектирането и получаване на разрешение за строеж;
• Изпълнение на строително-монтажни работи (СМР) и всякакви други съпътстващи и свързани дейности, необходими за изпълнение на строителството на обекта, в съответствие с нормативните изисквания, Разрешението за строеж и одобрения инвестиционен технически проект;
• Доставка и влагане в строителството на необходимите и съответстващи на инвестиционния проект строителни продукти;
• Извършване на необходимите проби;
• Съставяне на строителни книжа и изготвяне на екзекутивната документация на Строежа;
• Отстраняване на недостатъците, установени при предаването на Строежа и въвеждането му в експлоатация;
• Отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове, определени с договора за възлагане на обществената поръчка в съответствие с офертата;
• Извършване на авторски надзор по ЗУТ.
В предмета на поръчката е включено проектиране и строителство на Център за върхови постижения (лабораторен комплекс). Обектът е Първа група, Четвърта категория, по смисъла на чл. 5, ал. 6 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя, издаден от Камарата на строителите в България.
Пълният обхват на дейностите, които трябва да се извършат са посочени в Техническата спецификация, неразделна част от настоящата документация.
Критериите по-долу
 
ДА Технически показател (подп-ли "Организация на персонала по време на изпълнение на дейностите по проектиране, строителство и авторски надзор" и "Начин на изпълнение на проектирането и строителството")    60 %
Цена
40 %
II.2.6) Прогнозна стойност
4310335.15      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
 / 30/06/2021 (дд/мм/гггг)

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Проект BG05M2OP001-1.001-0008 „Национален център по мехатроника и чисти технологии“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020

Обществената поръчка се възлага въз основа на "икономически най-изгодната оферта", която се определя въз основа на критерий за възлагане "оптимално съотношение качество/цена" по чл. 70, ал. 2, т. 3 от ЗОП.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците трябва да притежават регистрация в Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в Република България, съгласно чл. 3, ал. 2 от ЗКС, за изпълнение на строежи от Първа група, Четвърта или по-висока категория съгл. чл. 137, ал. 1, т. 4, буква „б“ от ЗУТ (сгради и съоръжения за обществено обслужване с разгъната застроена площ от 1000 до 5000 кв. м или с капацитет от 100 до 200 места за посетители) или да притежават еквивалентна такава регистрация в професионален, или търговски регистър в държавата, в която са установени, за участниците – чуждестранни лица.
При участие на обединения, които не са юридически лица, изискването се прилага за всеки член на обединението, който ще изпълнява строителни дейности, съобразно вида и обема на изпълняваната от него работа.
При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV„Критерии за подбор”, Раздел А „Годност“, т. 1).
В случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съответствието с изискването се доказва с представяне на заверено копие на валидно Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката (за повече информация: http://register.ksb.bg/). В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация, или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Участниците трябва да имат сключена валидна/и застраховка/и „Професионална отговорност“ за дейностите по проектиране и строителство, покриваща/и минималната застрахователна сума на категорията строеж, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ във вр. с чл. 5, ал. 1, т. 4 (50 000 лв.) и ал. 2, т. 4 (100 000 лв.) от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентна застраховка – за чуждестранни участници с минимален праг на застрахователната сума, съответстващ на групата и категорията строеж, предмет на поръчката.
При участие на обединения, които не са юридически лица, изискването се прилага за всеки член на обединението, който ще изпълнява дейностите съответно по проектиране и строителство, съобразно вида и обема на изпълняваната от него работа.
2. Участниците следва да са реализирали през последните 3 (три) приключени финансови години (2017, 2018 и 2019 г.), в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността си, минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, както следва:
- минимален оборот в размер на 40 000 (четиридесет хиляди) лева без ДДС от дейности, включващи изпълнение на проектантски услуги;
- минимален оборот в размер на 2 000 000 (два милиона) лева без ДДС от дейности, включващи изпълнение на строителство.


1. При подаване на оферта, съответствието с изискването по т. 1 се декларира в еЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, раздел Б „Икономическо и финансово състояние“, т. 5).
В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съответствието с горното изискване се доказва с представянето на документи по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП – доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ или съответен валиден еквивалентен документ за чуждестранните лица, в случай, че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи горепосочените документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
2. При подаване на оферта, съответствието с изискването по т. 2 се декларира в еЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, раздел Б „Икономическо и финансово състояние“).
В случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, горното изискване се доказва с представянето на документ по чл. 62, ал. 1, т. 4 от ЗОП, а именно справка за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи горепосочените документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Алтер-но уч-те следва да са изпъл. едно от следните две условия:
А) През посл. 3 г. от датата на под. на оф-та, съотв. уч. тр. да е изпълнил проект. дейности с предмет и обем, идент. или сх. с тези на наст. поръчка. За проект дейности с предмет и обем „сх. с тези на наст. поръчка“ се приема проектиране (във фаза „Техн. проект“ и/или „Работен проект“) на стро-тво (изгражд. и/или рех-ция и/или рек-ция и/или осн. ремонт) на сгр. за общ. обслуж. с мин. РЗП от 1000 кв. м или с мин. капац. от 100 места за посетители (от мин. IV-та катег.).
И
През посл. 5 г. от датата на подав. на оф-та, съотв. уч-ик трябва да е изп. стр-ни дей-ти с предмет и обем, ид. или сх. с тези на наст. поръчка. За стр. дей-ти с предмет и обем „сх. с тези на наст. поръчка“ се приема изграж. (ново стр-во) и/или рек-ция и/или рех-ция и/или осн. ремонт на сгр. за общ. обсл. от мин. IV-та кат. (с мин. РЗП от 1000 кв. м или с мин. капац. от 100 места за посетители).
Б) През посл. 5 г. от датата на под. на оф., съотв. уч. тр. да е изп-ил инж-инг(проект. и изпълн. на строит./строеж) с предм. и обем, ид. или сх. с тези на наст. пор.. За инж-инг с предм. и обем „сх. с тези на наст. пор.“ се приема изпълн. на дей-сти по проект. и стр. (изгр./ново стр. и/или рек-ция и/или рех-ция и/или осн. рем.) на сгр. за общ. обсл. от мин. IV-та кат. (с мин. РЗП от 1000 кв. м. или с мин. капац. от 100 места за посет-ли).
2. Уч-те в проц. следва да разпол. с ръков. състав с опред. проф. комп. за изп-ето на предм. на пор-ата, вкл. най-малко:
А. Уч-кът да разпол. с екип от експ., к. отг.т за изпълн. на проект. и осъществ. на авт. надз. със следн. проф. комп.:
А.1. Ръковод. проект. екип и Проектант по Част „Конструкции”
- да притеж. висше образ., с проф. квал. „строит. инженер“ или еквив.;
- да притеж. вал. удост. за ППП по ч. „Конструкции“ съгл. ЗКАИИП, а за чужд. л. екв. док., съгл. закон. на държ., в к. са уст-ени;
- да притеж. опит в проект. по ч. „Конструкции“ (изг. на проект във ф. „Технически“ и/или „Работен“) на мин. 1 обект за изгр. и/или рехаб. и/или рек-ция и/или осн. рем. на сгр. за общ. обсл. в областта на образ-то и науката (научно-изследов-ски комплекс/лаборатория/технолог. парк/обект в обл. на научн и развойна д-ст или образ. инфр-ра или химията или физиката) и/или здрав-нето и/или енерг-та и/или пром-стта или др. анал. научни и практико-приложни обекти.
А.2. Проект. по ч. „Технологична“:
- да притеж. висше техническо образование или екв.,
- да притеж. вал. удост. за ППП по ч. „Технологична“ съгл. ЗКАИИП, а за чужд. лица екв. док., съгл. зак-вото на държ., в к. са уст-ени;
- да притеж. опит в проект. по ч. „Технологична“ (изг. на проект във фаза „Технически“ и/или „Работен“) на мин. един обект за изгр. и/или рех-ция и/или рек-ция и/или осн. рем. на сгр. за общ. обсл. в обл. на образ. и науката (научно-изслед. комплекс/лаборатория/технолог. парк/обект в обл. на научн. и разв. дейност или образов. инфр-ра или химията или физиката) и/или здрав-нето и/или енерг-ката и/или пром-стта или др. анал. научни и практико-приложни обекти.
А.3. Проект. по ч. „Архитектура”
- да притеж. висше образ., с проф. квал. „архитект“ или екв.;
- да притеж. вал. уд-е за ППП по част „Архитектура“ съгл. ЗКАИИП, а за чужд. л. екв. док., съгл. закон. на държ., в к. са устан.;
- да притеж. опит в проект. по ч. „Архитектура“ (изг. на проект във ф. „Технически“ и/или „Работен“) на мин. 1 обект за изгр. и/или рех-ция и/или рек-ция и/или осн. рем. на об. от I гр., IV-та или по-вис. кат.
А.4. Проект. по ч. „Водоснабдяване и канализация“
- да притеж. вис. образ. по спец. „Водоснабдяване и канализация“ или екв. (с квал. „строит. инж. по ВиК“ или екв.);
- нал. на вал. удост. за ППП по ч. „ВиК“ съгл. ЗКАИИП, а за чужд. л. екв. док., съгл. зак. на държ., в к. са уст-ни;
......Продължава в т. "Изискв. миним. ниво"


- да притеж. опит в проект. по ч. „ВиК“ (изг. на проект във ф. „Технически“ и/или „Работен“) на мин. 1 обект за изгр. и/или рех-ция и/или рек-ция и/или осн. рем. на об. от I гр., IV-та или по-вис. кат.
А.5. Проект. по ч. „Електрическа“
- да притеж. вис. образ. по спец. от проф. направл. „Електротех., електроника, и автоматика“, обл. „Техн. науки“, съобр. Пост. № 125 на МС от 24.06.2002 г. за утв. Класиф. на обл. на висше образ. и проф. направл. или екв.;
- нал. на вал. удост. за ППП по ч. „Електрическа“ съгл. ЗКАИИП, а за чужд. л. екв. док., съгл. закон. на държ., в к. са уст-ни.
- да притеж. опит в проект. по ч. „Електрическа“ (изготв. на проект във ф. „Технически“ и/или „Работен“) на мин. 1 об. за изгр. и/или рех-ция и/или рек-ция и/или осн. рем. на об. от I гр., IV или по-вис. кат.
А.6. Проектант по част „ТОВК”
- нал. на вал. удост. за ППП по ч. „ТОВК“ съгл. ЗКАИИП, а за чужд. л. екв. док., съгл. закон. на държ., в к. са уст-ни.
- да притеж. опит в проект. по ч. „ТОВК“ (изготв. на проект във ф. „Технически“ и/или „Работен“ незав. от ф. на проект.) на мин. 1 обект за изгр. и/или рех-ция и/или рек-ция и/или осн. рем. на обект от I гр., IV-та или по-вис. кат.
А.7. Проект. по ч. „Пожарна безопасност“ – притеж. вал. удост. за ППП по част „Пожарна безопасност“ съгл. ЗКАИИП, а за чужд. л. еквив. докум., съгл. закон. на държ., в к. са уст-ни.
А.8. Проект. по ч. „Енергийна ефективност” – притеж. вал. удост. за ППП съгл. ЗКАИИП, а за чужд. л. екв. док., съгл. зак. на държ., в к. са уст-ни.
А.9. Проект. по ч. „Геодезия”
- да притеж. вис. образ по спец. „Геодезия” или екв. (с квал. „строит. инж.“ или екв.);
- притеж. вал. удост. за ППП по ч. „Геодезия“ съгл. ЗКАИИП, а за чужд. л. екв. док., съгл. закон. на държ., в к. са уст-ни;
А.10. Проект. по ч. „ПБЗ“ – притеж. вал. удост. за ППП съгл. ЗКАИИП, а за чужд. л. екв. док., съгл. закон. на държ., в к. са уст-ни.
А.11. Проект. по ч. „ПУСО“ – притеж. вал. удост. за ППП съгл. ЗКАИИП, а за чужд. л. екв. док., съгл. закон. на държ., в к. са уст-ни.
А.12. Проект. по ч. „Паркоустройство и благоустройство“
- да притеж. вал. удост. за ППП по ЗКАИИП, а за чужд. л. екв. док., съгл. зак. на държ., в к. са уст-ени.
- да притеж. опит в проект. по ч. „Паркоустройство и благоустройство“ (изготв. на проект във ф. „Технически“ и/или „Работен“) на мин. 1 обект.
Важно!!! Допустимо е при нал. на изиск. проф. комп. и при притеж. на съотв. сертиф. и удост. за проект. правосп., един проект. да изработи и да осъществи авт. надз. на повече от една проектна част и да покрие във. изиск. за пов. от един експерт.
Б. Уч-кът трябва да разп. с рък. екип от експ., к. отг. за изв. на строит-то със следн. проф. комп.:
Б.1. Технически ръководител
- да отг. на изискв. по чл. 163а, ал. 4, изр. 1 от ЗУТ, а именно да е с проф. квал. „строителен инженер“, „архитект“ или „строителен техник“ или да притеж. екв. квалиф., к. са придоб. в чужбина;
- да притеж. опит като Техн. ръков при изпъл. на мин. 1 об. за изгр. и/или рек-ция и/или рех-ция и/или осн. рем. на об. от I гр., IV или по-вис. кат. съгл. чл. 137, ал. 1, т. 4, б. „б“ от ЗУТ.
Б.2. Специалист „Контрол на качеството“
- да притеж. удост. за прем. обучение за контр. върху качеств. на изпълн. на строит. и за контр. на съотв. на строит. продукти със съществ. изискв. за безоп. или екв. докум.;
Б.3. Специалист „Здравословни и безопасни условия на труд“ (ЗБУТ)
- да притеж. вал. удост./сертиф. за завърш. обуч-ие за длъжн. л. по безоп. и здраве или екв.;
Важно!!! Посочените експ. могат да изпълн. и повече от една длъжн.
3. Уч-те в процед. тр. да прилагат с-ма за упр. на кач., сертиф. съгл. станд. EN ISO 9001:2015 или екв., с обхв. в обл. на проект. и строит-то.
Заб.: Мин. изискв. може да бъде доказ. с 1 сертиф. с обхват, вкл-ащ проект. и строит. (като цяло) или с 2 сертиф. – 1 с обх. проект. и втори с обх. строит. (поотделно). .....
Продължава в разд. VI, т. VI.3 "Допълнителна информация"......
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


1. За уча-ка не следва да са налице обст. по чл. 54, ал. 1 и чл. 55, ал. 1, т. 1, 3, 4 и 5 от ЗОП, чл. 69 от ЗПКОНПИ, чл. 3,т. 8 от ЗИФОДРЮПДРСЛТДС, освен ако не са прилож. изключ. по чл. 4 от същия закон. Обстоят. се декл. в съотв-те раздели на еЕЕДОП.
2. За уч-те не следва да са налице осн-та по чл. 107 от ЗОП.
3. Уч-ът, опред. за изпъл., представя гаранция за обезпечаване изпълнението в размер на 5 % от стойността на договора без ДДС. Гар-та се представя в една от формите по чл. 111, ал. 5 от ЗОП. Възл. изисква предст. на гаранц. обезпеч. аванс. предост. ср-ва покриващи пълния разм. на предв. по дог. аванс за проект. и стр-во. Усл-та и срок. за задърж. или освобожд. на гаранциите са уредени в проекта на договор. Усл-та, размера и нач. на плащане са пос. в проекта на договор.
4. Срок за изготв. и предав. на техн. проект по вс. части до 90 кал. дни от възл. писмо.
5. Срок за изп. на СМР и осъщ. авт. надзор до 200 кал. дни от откр. на стр. площадка.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

28/02/2020 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

02/03/2020 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

София, ул. Акад. Георги Бончев, бл. 11 Институт по обща и неорганична химия-БАН, ст.303

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техните упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване, съобразно разпоредбата на чл. 54, ал. 2 от ППЗОП.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

...продълж. от разд III.1.3. "Техн. и проф. възм.":
В случ. на обед-е, изискв. се отнася за съотв. чл-ве, к. ще изв-ват дей-те по проект. и строит., съобр. разпр-то на отгов-тите.
Съгл. чл. 64, ал. 7 от ЗОП ще бъдат прием. и др. доказ. за екв. мерки за осиг. на кач., к. уч. не е имал достъп до такива сертиф. или е нямал възм. да ги получи в съотв. срокове по незав. от него прич. В тези случ. уч. тр. да е в съст. да док., че предл. м/ки са екв. на из-ите.
Серт. тр. да са изд. от нез. л., к. са акред. по съотв. серия евр. ст. от ИА „БСА“ или от др. нац. орг. по акр-я, к. е стр. по Многостр. спор. за вз-но призн. на Евр. орг. за акр-я, за съотв. обл. или да отг. на изискв. за призн. съгл. чл. 5а, ал. 2 от ЗНАООС.
За отгов-щи на изискв. се приемат и екв. сертиф., издад. от органи, уст-вени в др. държави членки.
Деклариране и доказване:
1. А) При подав. на оф., съотв. с изискв. за изп. идент. или сх. проект-ски дейн. се декл. в еЕЕДОП (Част IV, Раздел В, т. 1б). В случ. по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съотв. с изискв. се доказва със списък на усл., к. са идент. или сх. с предм. на общ. пор., с посочв. на стой-те, датите и получ., заедно с докум., к. доказ. изв. услуга.
При под. на оф., съотв. с изискв. за изп. идент. или сх. строит. д-сти се декл. в еЕЕДОП (Част IV, Раздел В, т. 1а). В случ. по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съотв. с изискв. се доказва със спис. на стр-то, к. е ид-но или сх. с предм. на пор-та, придр. с удост. за добро изп-ие, к. съдържат ст-стта, датата, на к. е прикл. изпълн., мяст., вида и обема, к. и дали е изп. в съотв. с норм. изискв.
Б) При под. на оф., съотв. с изискв. по т. 1, б. Б се декл. в еЕЕДОП (Част IV, Раздел В, т. 1а). В случ. по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съотв. с изискв. се доказва с предст. на Спис. на изпълн. инж-инг (проект. и строит.) ид. или сх. с предм. на пор-та, придр. с удост. за добро изп-ие, к. съд. ст-та, датата, на к. е прикл. изп-то, мястото, вида и обема, к. и дали е изпъл. в съотв. с норм. изискв.
2. При подав. на оф., съотв. с изискв. за налич. на ръков. екип с опред. проф. комп. за изпълн. на предм. на поръчк. (т. 2) се декл. в еЕЕДОП (Част IV, Раздел В, т. 6). В случ. по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съотв. с изискв. се доказва с предст. спис. на персонала, к. ще изпълн. пор-ата, и/или на чл. на ръков. екип, к. ще отг-ят за изпъл., к. и докум., к. доказват проф. комп. на лицата.
3. При под. на оф., съотв. с изискв. по т. 3 се декл. в еЕЕДОП (Част IV, Раздел Г,). В случ. по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съотв. с изискв. се доказ. с предст. зав. копие или ориг. на серт-ат/и за EN ISO 9001:2015 или екв., с обхв. в обл. на проект. и строи-то.
При участие на обед-я, които не са юрид. лица, съотв. с крит. за подбор се доказва съгласно чл. 59, ал. 6 от ЗОП.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП жалби могат да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 16/01/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва