Деловодна информация
00009
ОП-1 16/01/2020 (дд/мм/гггг)
не
00009-2020-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Девин 000614895
ул.Дружба № 1
гр. Девин BG424 4800 България
инж. Димитър Кисьов +359 30412174
obshtina@devin.bg +359 30412661

Интернет адрес/и

www.devin.bg

https://www.devin.bg/index.php?option=com_content&view=category&id=339:ps2020-01-izpalnenie-na-inzhenering-na-obekt-izgrazhdane-na-podporna-stena-za-ukrepvane-na-ulmursalitza-kv-nastan&Itemid=113


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.devin.bg/index.php?option=com_content&view=category&id=339:ps2020-01-izpalnenie-na-inzhenering-na-obekt-izgrazhdane-na-podporna-stena-za-ukrepvane-na-ulmursalitza-kv-nastan&Itemid=113
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„ИНЖЕНЕРИНГ – ПРОЕКТИРАНЕ, АВТОРСКИ НАДЗОР И ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СМР НА ОБЕКТ: „ИЗГРАЖДАНЕ НА ПОДПОРНА СТЕНА ЗА УКРЕПВАНЕ НА УЛ.”МУРСАЛИЦА“ МЕЖДУ О.Т. 1142 И О.Т.1164, ПО ЗРП НА КВ. НАСТАН, ГР. ДЕВИН”
45000000      
Строителство

Поръчката включва в обхвата си следните три основни дейности:
1. Проектиране;
2. Извършване на СМР;
3. Упражняване на авторски надзор по време на строителството.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
288125.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG424

кв. Настан, гр. Девин

Поръчката включва в обхвата си следните три основни дейности:
1. Проектиране;
2. Извършване на СМР;
3. Упражняване на авторски надзор по време на строителството.
Критериите по-долу
 
ДА Срок за изготвяне на проекта    10
Срок за изпълнение на строителството    15
Организацията на работа при изпълнението на СМР    15
Организация на изпълнение на поректи, авторски надзор    10
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
288125.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
210

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

В съответствие с чл. 60 ал. 1 от ЗОП Възложителят изисква участникът да бъде вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в България (КСБ), съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС) и Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС, за изпълнение на строежи от „Втора група: Строежи от транспортната инфраструктура - строежи от „Четвърта категория”, а за чуждестранни лица - в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата, в която са установени.
Забележка: Участниците следва да имат предвид, че съгласно чл.25а, ал.1 от Закона за камарата на строителите в случаите на временно или еднократно предоставяне на строителни услуги лицата, които имат право да извършват такава дейност по законодателството на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, уведомяват комисията по чл. 26 от закона за пълното и точно наименование на строежа съгласно издаденото разрешение за строеж на основание чл. 148 от Закона за устройство на територията или пълното и точно наименование на строителните и монтажните работи по сключения с главния изпълнител договор и следва да се снабдят с удостоверение за извършване на еднократна или временна строителна услуга за конкретен строеж на територията на Република България, което покрива необходимия обхват на вписване в Централния професионален регистър на строителите за изпълнение на този строеж.
При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 ЗОП Участникът попълва раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документи за обществени поръчки (ЕЕДОП).
За доказване на това изискване преди сключването на договора участникът, определен за изпълнител, представя заверено копие на валидно удостоверение за вписване в ЦПРС за изпълнение на строежи от първа група, трета категория или удостоверение, издадено по реда на чл.25а от Закона за камарата на строителите.
В случай, че участникът в процедурата е обединение, което не е юридическо лице, удостоверението за регистрация в ЦПРС/еквивалентният документ, се изисква от членове на обединението, който ще изпълняват строителни дейности.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор чрез представяне на ЕЕДОП, попълнен в съответната част, а именно: част IV Критерии за подбор, раздел Б: Икономическо и финансово състояние, т. „Застрахователна полица за риск „професионална отговорност“ (т. 5 от ЕЕДОП във формат .doc).
За доказване на поставеното изискване участникът, избран за изпълнител, следва да представи доказателства за наличие на застраховки „Професионална отговорност“ по чл.171, ал. 1 от ЗУТ, или еквивалентни документи за чуждестранните участници, в случай, че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни.


Участникът следва да притежава Застраховка „Професионална отговорност” за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията му, съгласно чл. 171 от ЗУТ, за изработване на инвестиционни проекти и за цялостно изпълнение на строителството с общ лимит на отговорността, покриваща минималните застрахователни суми за съответните дейности съгласно чл. 5, ал. 1, т. 4 и чл. 5, ал. 2, т. 4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството за строежи четвърта категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 4 от ЗУТ, или еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство (за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България).
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор чрез представяне на ЕЕДОП, попълнен в част IV Критерии за подбор, раздел В – Технически и професионални способности, т. „За поръчки за услуги: извършени услуги от конкретния вид“ (т. 1б) от ЕЕДОП във формат .doc).
За доказване на поставеното изискване съгласно чл. 62, ал. 1, т. 2 ЗОП участникът, избран за изпълнител, преди сключването на договора следва да представи Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.
2.При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор чрез представяне на ЕЕДОП, попълнен в част IV Критерии за подбор, раздел В – Технически и професионални способности, т. „За поръчки за строителство: извършени строителни дейности от конкретния вид“ (т.1а) от ЕЕДОП във формат .doc).
За доказване на поставеното изискване съгласно чл. 62, ал. 1, т. 2 ЗОП участникът, избран за изпълнител, преди сключването на договора следва да представи Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с Удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
Забележка: Изпълнената услуга и изпълненото строителство могат да бъдат изпълнени съвместно по отношение на един строеж или отделно по отношение на различни строежи.
3.При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор чрез представяне на ЕЕДОП, попълнен в съответната част, а именно: част IV Критерии за подбор, раздел В – Технически и професионални способности, т. Образователна и професионална квалификация (т. 6 от ЕЕДОП във формат .doc), като задължително посочва:
а) лице (трите имена и позиция (длъжност), която ще заема лицето при изпълнение на обществената поръчка);
б) Образование (специалност/професионална квалификация, № на диплома/ № на издадения документ, учебно заведение);
в) пълна проектантска правоспособност (част на инвестиционния проект, удостоверение/ еквивалентен документ за наличието на пълна проектантска правоспособност).
За доказване на поставеното изискване участникът, избран за изпълнител, следва да представи: Списък на персонала, който ще изпълнява проектирането и упражняването на авторски надзор, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.
4.При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор чрез представяне на ЕЕДОП, попълнен в част IV Критерии за подбор, раздел В – Технически и професионални способности, т. „Технически лица или органи за контрол на качеството“ и „За поръчки за строителство: Технически лица или органи, които ще извършат строителството“ (т. 2 от ЕЕДОП във формат .doc), като задължително посочва:
а) лице (трите имена и позиция (длъжност), която ще заема лицето при изпълнение на обществената поръчка);
б) Образование, когато такова се изисква (степен, специалност, № на диплома / № на издадения документ, учебно заведение);
в) Професионална квалификация, когато такава се изисква (направление, година на придобиване, № на издадения документ, издател);
г) Опит (месторабота, период, длъжност / основни функции).
За доказване на поставеното изискване съгласно чл. 64, ал. 1, т. 6 участникът, избран за изпълнител, преди сключването на договора следва да представи: Списък на персонала, който ще отговаря за изпълнението на строителството, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.


1. Участникът трябва да е изпълнил (т. 1.1 ИЛИ т. 1.2):
1.1. през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата дейности с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката.
Под дейности с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката се разбира:
Инженеринг (проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР) за изграждане и/или основен ремонт и/или реконструкция на съоръжения към улици и/или към пътища минимум четвърта категория съгласно чл. 5, ал. 6, т. 2.4.1 от Правилника за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС), във връзка с чл. 137, ал. 1, т. 4, б. а) от ЗУТ, или на строежи с еквивалентни характеристики извън страната.
При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор чрез представяне на ЕЕДОП, попълнен в част IV Критерии за подбор, раздел В – Технически и професионални способности, т. „За поръчки за строителство: извършени строителни дейности от конкретния вид“ (т.1а) от ЕЕДОП във формат .doc).
За доказване на поставеното изискване съгласно чл. 62, ал. 1, т. 2 ЗОП участникът, избран за изпълнител, преди сключването на договора следва да представи Списък на инженеринга, идентичен или сходен с предмета на поръчката, придружен с Удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
ИЛИ
1.2. през последните 3 години от датата на подаване на офертата, минимум една услуга с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата обществена поръчка.
Под услуга с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката се разбира:
Изработване на инвестиционен проект за изграждане и/или основен ремонт и/или реконструкция на съоръжения към улици и/или към пътища минимум четвърта категория съгласно чл. 5, ал. 6, т. 2.4.1 от Правилника за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС), във връзка с чл. 137, ал. 1, т. 4, б. а) от ЗУТ, или на строежи с еквивалентни характеристики извън страната.
2.През последните 5 години от датата на подаване на офертата, минимум едно строителство, с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата обществена поръчка.
Под строителство с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката се разбира:
Изграждане и/или основен ремонт и/или реконструкция на съоръжения към улици и/или към пътища минимум четвърта категория съгласно чл. 5, ал. 6, т. 2.4.1 от Правилника за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС), във връзка с чл. 137, ал. 1, т. 4, б. а) от ЗУТ, или на строежи с еквивалентни характеристики извън страната.
3.Участникът следва да разполага с персонал с необходимата професионална компетентност за изпълнението на проектирането и упражняването на авторски надзор като част от инженеринга, отговарящ на съответните минимални изисквания, както следва:
3.1. Проектант по част „Конструктивна“ - висше образование, образователна степен „магистър” в област на висше образование „Технически науки“, професионално направление „Архитектура, строителство и геодезия“ (шифър 5.7) или еквивалентно, когато образованието е придобито в чужбина; професионална квалификация „Строителен инженер“, специалност „Промишлено и гражданско строителство“ или „Строителство на сгради и съоръжения“ или еквивалентна, или призната професионална квалификация по реда на Закона за признаване на професионалните квалификации; пълна проектантска правоспособност съгласно Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране или еквивалент; валидно удостоверение за проектантска правоспособност за 2020 г. или еквивалент;
3.2. Проектант по част „Геодезическа“ - висше образование, образователна степен „магистър” в област на висше образование „Технически науки“, професионално направление „Архитектура, строителство и геодезия“(шифър 5.7
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Избраният изпълнител преди сключване на договора за опръчка следва да представи гаранция за изпълнение в размер на 3% от стойността на договора. Гаранцията може да се представи като парична сума, банкова гаранция или застраховка, обезпечаваща изпълнението чрез покритие на отговорността на Изпълнителя. Участникът сам избира формата на гаранцията. Като условие за извършване на авансово плащане по договора изпълнителят трябва да престави гаранция, която обезпечава авансово представените средства.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

05/02/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

02/08/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

06/02/2020 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

Заседателна зала на Общинска администрация -Девин, гр. Девин, ул.Дружба № 1, ет. 3

Участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средства на масовото осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Продължава от минимално ниво на технически и професионални изисквания:(шифър 5.7) или еквивалентно, когато образованието е придобито в чужбина; проф. квалификация „Инженер Геодезист“ или призната проф. квалификация по реда на Закона за признаване на проф. квалификации; пълна проектантска правоспособност съгласно Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране или еквивалент; валидно удостоверение за проектантска правоспособност за 2020 г. или еквивалент;3.3. Проектант по част „Геология“ - висше образование, образователна степен „магистър” в област на висше образование „Технически науки“, професионално направление „Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми“ (шифър 5.8) или еквивалентно, когато образованието е придобито в чужбина; професионална квалификация „Инженер Геолог“ или призната професионална квалификация по реда на Закона за признаване на професионалните квалификации; пълна проектантска правоспособност съгласно Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране или еквивалент; валидно удостоверение за проектантска правоспособност за 2020г. или еквивалент;4.Участникът следва да разполага с персонал с необходимата професионална компетентност, който ще отговаря за изпълнението на строителството като част от инженеринга, отговарящ на съответните минимални изисквания, както следва:4.1. Технически ръководител, който има квалификация „строителен инженер”, „архитект“ или „строителен техник” и отговаря на изискванията за образователен ценз, съгласно чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ или еквивалентна, с професионален опит като технически ръководител минимум 3 години;4.2. Отговорник Контрол по качеството, който притежава Удостоверение за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентен документ, с професионален опит като Отговорник Контрол по качеството или еквивалент минимум 2 г.4.3. Отговорник по безопасност и здраве в строителството, който притежава удостоверение за Експерт за безопасност и здраве съгласно Наредба № РД-07- 2 от 16.12.2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд или еквивалентен документ, с проф. опит като Отговорник по безопасност и здраве в строителството или еквивалент минимум 2 години.5.Участникът следва да прилага система за управление на качеството, съответстваща на стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен, с предметен обхват в областта на строителството.При подаване на офертата, на осн. чл. 67, ал. 1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор чрез представяне на ЕЕДОП, попълнен в част IV Критерии за подбор, раздел Г – Стандарти за осигуряване на качеството.За доказване на поставеното изискване участникът, избран за изпълнител, преди сключ. на договора следва да представи сертификат за управление на качеството БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент.I.Възложителят ще отстрани от участие в процедурата участник, за когото е налице и някое от обстоятелствата, възникнали преди или по време на процедурата и посочени в чл. 55, ал. 1, т. 1, 2, 3, 4 и 5 ЗОП.Информация относно липсата или наличието на об-вата по т. 1 се оппълва в раздел III В на ЕЕДОП.II.Основанията по чл. 55, ал. 1, т. 5 от ЗОП се отнасят за лицата, посочени в чл. 54, ал. 2 и 3 ЗОП;III. Отстранява се и участник в процедурата -обединение , когато за член на обединението е налице някое от посочените в т.1 основ.за отстраняване;IV. Възложителят ще отстрани от участие в процедурата:1.Участници, които са свързани.2.Участник, който няма право да участва в общ. поръчки на основ. чл. 3, т. 8 вр. чл.5, ал.1, т.3 отЗИФОДРЮПДРКЛТДС, освен когато не са налице условията по чл. 4 от закона.3. Участник , който няма право да участ на осн. чл.69, ал.1 и ал. 2 ЗПКОНПИ, 4.Налице е чл. 107 ЗОП.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

чл. 197, ал. 1, т. 4 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 16/01/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва