Деловодна информация
00282
4726 16/12/2019 (дд/мм/гггг)
не
00282-2019-0016 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Медицински Университет -Плевен 000405689
ул.Климент Охридски №1
Плевен BG314 5800 България
Валерия Тачева +359 64884264
Valeria.Tacheva@mu-pleven.bg +359 64801603

Интернет адрес/и

http://www.mu-pleven.bg

http://mu-pleven.bg/index.php/bg/tenders-and-contracts/2015-05-09-21-32-52/441-procedures-zop-2019/5435-2019-16-12-ps


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://mu-pleven.bg/index.php/bg/tenders-and-contracts/2015-05-09-21-32-52/441-procedures-zop-2019/5435-2019-16-12-ps
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Образование

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Изграждане на окачени тавани и структурна кабелна система в сградите на Ректорат 1, Ректорат 2 и ТЕЛЕЦ, текущ ремонт на вентилационна и климатична инсталация в сградата на Ректорат 1, при МУ – Плевен
45300000      
Строителство

Изграждане на окачени тавани и структурна кабелна система в сградите на Ректорат 1, Ректорат 2 и ТЕЛЕЦ, текущ ремонт на вентилационна и климатична инсталация в сградата на Ректорат 1, при МУ – Плевен.
Демонтира се съществуваща вентилационна и климатична инсталация в сутерена на Ректорат 1.Премахва се старата структурна кабелна система. По време извършването на СМР по изграждането на структурната кабелна система, се извършва и монтаж на нови вентилационна и климатична инсталации. Същите покриват параметрите на вече демонтираните и се изпълняват в съществуващите трасета и отвори в конструктивните елементи.След завършване на СМР по изграждането на структурната кабелна система и вентилационна и климатична инсталация се изграждат окачени тавани в коридорите /в сградите на Ректорат 1 и Ректорат 2.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
600000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45300000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG314

Медицински Университет- Плевен

Демонтира се съществуваща вентилационна и климатична инсталация в сутерена на Ректорат 1.Монтаж на нови вентилационна и климатична инсталации. Инсталират се комуникационните шкафове. Полагат се оптичните и медните кабели за новата структурна кабелна система. Поставят се необходимия брой кабелни канали и мрежови розетки.
След завършване на СМР по изграждането на структурната кабелна система и вентилационна и климатична инсталация се изграждат растерни окачени тавани в коридорите /в сградите на Ректорат 1 и Ректорат 2, както и под новите въздуховоди/.
Критериите по-долу
 
ДА Срок за доставка    8
Гаранционен срок    8
Цена
84
II.2.6) Прогнозна стойност
600000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
12

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

1.1. Участника трябва да e регистриран в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи с обхват, отговарящ на категорията на обекта: минимум III категория с обхват - първа група. При участие на чуждестранни лица ще се приеме и еквивалентен документ, издаден от признат орган в страната, в която участникът е установен.
1.2. Участника следва да притежава валиден документ за правоспособност, издаден на основание чл. 17б, ал. 2 от Закона за чистотата на атмосферния въздух. При участие на чуждестранни лица ще се приеме и еквивалентен документ, издаден от признат орган в страната, в която участникът е установен.
- Заверено копие от участника на удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя, съобразно чл. 3, ал. 2 от Закона за камарата на строителите, както следва: минимум III категория с обхват - първа група, в едно с валидни талони към него; или еквивалентен документ за чуждестранни участници.
- Заверено копие от участника на валиден документ за правоспособност, издаден на основание чл. 17б, ал. 2 от Закона за чистотата на атмосферния въздух или еквивалентен документ за чуждестранни участници.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участника следва да разполага с валидна застраховка „Професионална отговорност“, съгл. чл. 171 от ЗУТ.

-Заверено копие от участника на валидна застраховка „Професионална отговорност“, съгласно чл. 171 от ЗУТ.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участникът да разполага с квалифициран персонал - квалифицирани специалисти, които ще вземат участие в изпълнението на поръчката, минимум както следва:
1.1.1 Технически ръководител - „ОВК“ (Отопление, вентилация и климатизация), с необходимата образователна и професионална квалификация, както следва:
## Висше образование - минимум бакалавър или еквивалентна образователна степен, придобита в чужбина по специалност, в областта на ОВК (Отопление, вентилация и климатизация) или еквивалентно направление (за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност);
## Минимум 3 години професионален опит в областта на ОВК (Отопление, вентилация и климатизация);
1.1.2 Технически ръководител - „АС“ (архитектурно строителство), строителен инженер или строителен техник с необходимата образователна и професионална квалификация, както следва:
## Минимум средно образование или еквивалентна образователна степен, придобита в чужбина по специалност, в областта на „АС“ (архитектурно строителство) или еквивалентно направление (за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност);
## Минимум 3 години професионален опит в областта на АС.
1.1.3. Технически ръководител - „СКС“ (структурни кабелни системи), специалист с необходимата образователна и професионална квалификация, както следва:
## минимум бакалавър или еквивалентна образователна степен, в областта на Техническите науки, професионално направление „Електротехника, електроника и автоматика" или „Комуникационна и компютърна техника" или еквивалент;
## Минимум 3 години професионален опит в областта на СКС
1.2. Списък на работници, назначени на трудов договор, които ще отговарят за изпълнението на дейността.
## определен брой работници, с регистрирани към НАП трудови договори.
1.3. Участниците следва да имат опит в съответствие с предмета на поръчката, като през последните пет години, считано от крайния срок за подаване на оферти, са изпълнили дейност с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на настоящата поръчка.
1.4.Участника в процедурата трябва да прилага валидна система за управление на качеството ISO 9001:2015 или еквивалентен, с обхват, покриващ предмета на настоящата обществена поръчка.
1.5. Участника в процедурата трябва да прилага валидна система за управление на здравословни и безопасни условия на труд BS ONSAS 18001:2007 или еквивалентен, с обхват покриващ към предмета на обществената поръчка.
1.6. Участника в процедурата трябва да прилага валидна система за управление на околната среда ISO 14001:2015 или еквивалентен, с обхват покриващ към предмета на настоящата обществена поръчка.
Сертификатите задължително следва да се представят на български език;
** Забележка: Съгл. чл. 64, ал. 6 и 7 от ЗОП – се приемат еквивалентни сертификати, издадени от органи на установени в други държави членки, както и други, еквивалентни мерки за осигуряване на качеството.


- Списък на персонала отговорен за изпълнението на поръчката, съобразен с минималните изисквания и посочване на правното основание за ползване на същите, както и документи, които доказват професионалната компетентност на лицата \копие на дипломи за завършено образование и копие на трудова книжка\.
- Списък на работниците, с регистрирани към НАП трудови договори, които ще отговарят за изпълнението на процедурата.
-Списък на изпълнена дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на настоящата поръчка. Участниците следва да имат изпълнена през последните пет години поне 1 (една) процедура за строителство (СМР) .
Изпълнението на това се доказва от участниците с представяне на удостоверение за добро изпълнение/референция, което следва да съдържа данни за възложителя, списък на изпълнената стойност по тях и срока, за който са сключени, съгласно чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП;
- Заверено копие от участника на Валидни сертификати покриващи предмета на настоящата обществена поръчка на името на участника: ISO 9001:2015 или еквивалентен за внедрена система за управление на качеството; BS OHSAS 18001:2007 или еквивалентен за внедрена система за управление на здравословни и безопасни условия на труд, ISO 14001-2015 или еквивалентен за внедрена система за управление на околната среда/.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

20/01/2020 (дд/мм/гггг)   16:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

19/05/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

21/01/2020 (дд/мм/гггг)   09:30 (чч:мм)

В зала №106 на Ректорат 1, ул.Климент Охридски №1, гр.Плевен

Участниците, техни представители, както и средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Чл.197, ал.1 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 16/12/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва