Деловодна информация
02270ОУ „Професор Марин Дринов“ - гр. Кюстендил
58 29/10/2019 (дд/мм/гггг)
не
02270-2019-0003 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

ОУ Професор Марин Дринов - гр. Кюстендил 000251771
бул. България №35
Кюстендил BG415 2500 България
Стефан Стефанов +359 885196177
oumdkn@abv.bg +359 78550656

Интернет адрес/и

https://marindrinov.wordpress.com.

https://sop.bg/ou-marindrinov-1110/.


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://sop.bg/ou-marindrinov-1110/
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Образование

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Извършване на специализиран превоз на деца и ученици до 16 годишна възраст подлежащи на задължителна подготовка за учебната 2019/2020 година на ОУ „Професор Марин Дринов“ – гр. Кюстендил“
60130000      
Услуги

Общ. поръчка вкл. осъществяване на транспортна дейност в учебните дни през учебната година 2019-2020г. по определени от Възложителя маршрути, описани в Техническата спецификация. Спец. автобусен превоз на учениците и на деца подлежащи на задължителна подготовка за учебната 2019/2020 г. се извършва всеки работен ден по посочените маршрути и по съгл. часово разписание, както следва: Маршрут №1: гр. Кюстендил – с. Соволяно – с. Драговищица – с. Раждавица – с. Шишковци – с. Копиловци – с. Николичевци – с. Скриняно – гр. Кюстендил. Общата дължина на курсовете е 135 км.;Маршрут №2: гр. Кюстендил – с. Неделкова Гращица – с. Рашка Гращица – с. Згурово - с. Лелинци – с. Багренци – с. Берсин – с. Граница – с. Пиперков чифлик – с. Слокощица–гр.Кюстендил.Общата дължина на курсовете е 154 км.; Маршрут №3: гр. Кюстендил – с. Гирчевци – с.Жабокрът – с.Ябълково –с.Дворище–с.Коняво–с.Долна Гращица – с.Горна Гращица – с.Таваличево – с.Катрище – гр.Кюстендил -Общата дължина на курсовете е 116 км.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
76291.87      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
60130000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG415

По посочени маршрути, съгласно маршрутно разписание на територията на община Кюстендил.

Специализираният автобусен превоз на учениците и на деца подлежащи на задължителна подготовка за учебната 2019/2020 година се извършва всеки работен ден по посочените маршрути и по съгласувано часово разписание, както следва:
МАРШРУТ №1: гр. Кюстендил – с. Соволяно – с. Драговищица – с. Раждавица – с. Шишковци – с. Копиловци – с. Николичевци – с. Скриняно – гр. Кюстендил - дължина на един курс - 45 км, изпълняващ се три пъти дневно.
Обща дължина на курсовете по маршрут №1 - 135 км.; Прогнозен брой ученици - 46 лица; Вместимост на МПС – над 22 места, но не по-малко от 50 места за сядане без мястото на шофьора;
МАРШРУТ №2: гр. Кюстендил – с. Неделкова Гращица – с. Рашка Гращица – с. Згурово - с. Лелинци – с. Багренци – с. Берсин – с. Граница – с. Пиперков чифлик – с. Слокощица –гр. Кюстендил - дължина на един курс - 77 км , изпълняващ се два пъти дневно;
Обща дължина на курсовете по маршрут №2 - 154 км.; Прогнозен брой ученици - 44 лица. Вместимост на МПС – над 22 места, но не по-малко от 50 места за сядане без мястото на шофьора;
МАРШРУТ №3: гр. Кюстендил – с. Гирчевци – с. Жабокрът – с. Ябълково – с. Дворище – с. Коняво – с. Долна Гращица – с. Горна Гращица – с. Таваличево – с. Катрище – гр. Кюстендил - дължина на един курс 58 км, изпълняващ се два пъти дневно.
Обща дължина на курсовете по маршрут №3 - 116 км. Прогнозен брой ученици - 45 лица. Вместимост на МПС – над 22 места, но не по-малко от 50 места за сядане без мястото на шофьора.
Ползватели на услугата са учениците подлежащи на задължителна подготовка през учебната 2019/2020 година, включени в списък, одобрен от директора на ОУ „Професор Марин Дринов“ - гр. Кюстендил.
При промяна организацията и при необходимост Възложителят запазва правото си да променя маршрутното разписание.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
76291.87      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
 / 30/06/2020 (дд/мм/гггг)

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Автобусният превоз следва да се осъществява в съответствие с разпоредбите на Наредба № 33/03.11.1999г. за обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България, издадена от МТ.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да притежава валиден лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България или лиценз за извършване на международен превоз на пътници - лиценз на Общността, съгласно чл. 6 от Закона за автомобилните превози, или еквивалент.
Участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор като попълва Раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“, т.2 от Единен европейски документи за обществени поръчки (еЕЕДОП).
*** Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи следните документи: Заверено копие на валиден лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България, придружен от заверено копие на удостоверения на ППС (пътно превозно средство) за обществен превоз на пътници на територията на Република България или заверено копие на лиценз за извършване на международен превоз на пътници – лиценз на Общността (за лица, регистрирани на територията на Република България), придружен от заверени копия на лиценза за извършване на международни превози на пътници (съобразно броя на превозните средства, с които участва), в случай, че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни.
В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

няма

няма
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът следва да разполага със съответен брой автобуси с над 22 места, но с не по-малко от 50 места за сядане без мястото на водача–3 основни(собствени, на лизинг или наети) и 1 резервен(собствен, на лизинг или нает),за извършване на превози по съответните маршрути, съгл. техн. спецификация, които трябва:а)да са вкл. и към лиценза на участника, когато същият притежава лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на РБългария;б)да отговарят на изискв-ята за техническа изправност, посочени в наредбата по чл.147, ал.1 от Закона за движ-ето по пътищата;в) да имат сключена застраховка “ГО“ и „Злополука на пътниците“, валидни към датата на подаване на офертата;
Участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор като попълва поле „Инструменти, съоръжения или техническо оборудване“ от Раздел В: „Техн. и професионални способности“ в Част IV: „Критерии за подбор“, т.9 от Единен европейски документи за обществени поръчки (еЕЕДОП) като посочва следната информация относно транспортните средства, с които разполага и ще изпълнява общ. поръчка – марка, модел, регистрационен номер, основание за ползване, номер на лиценза, в който е вписано съответното МПС; основен или резервен е съответният автобус; номер, дата и срок на валидност на документа, удостоверяващ техн. изправност на автобусите, номер и дата на валидност на застраховките.
*** Преди сключване на д-р за общ. поръчка, възл. изисква от участника, определен за изпълнител, да представи следните док-ти: Декл-я за инструментите, съоръженията и техн. оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката заедно със заверени копия на следните док-ти: доказ-ва за техн. изправност; документ за собственост или договор за наем или договор за лизинг; прил-я към лиценза, от които е видно, че автобусите са включени в него, валидни застрахователни полици „ГО“ на автобусите и „Злополука на пътниците“;
2. Участникът следва да разполага с необходимия мин. брой правоспособни водачи за изпъл-е на общ. поръчка за всеки от маршрутите, посочени в Техн. спец-я, които:а) притежават свидетелство за управление, валидно за съотв. категория МПС;б)не са осъждани за умишлени престъпления от общ характер или не са лишени по съдебен или административен ред от правото да управляват моторно превозно средство;в) притежават валидно удостов-е за психологическа годност по смисъла на наредбата по чл. 152, ал. 1, т. 2 от Закона за движението по пътищата;г)притежават валидна карта за квалификация на водача по смисъла на наредбата по чл. 7б от Закона за автомобилните превози;д)отговарят на изискването за минимална възраст, съгласно чл. 62а, ал. 1 от Наредба No 33 от 3 ноември 1999 г. за общ-н превоз на пътници и товари на тер-ята на Република Б-я;е)отговарят на изискв-ята за професионална квали-я и на чл.7б, ал.5 от Закона за автомобилните превози;ж) имат най-малко 2 години проф. опит като водач на автобус и са на възраст не по-малка от 25 г., съгл. чл.87. ал.1 от Закона за автомобилните превози;
Участникът декларира съотв-ето с посочения критерий за подбор като попълва поле „Образование и професионална квалиф-я“ от раздел В: „Техн. и професионални способности“ в Част IV: „Критерии за подбор“ раздел В : Техн. и професионални способности, т. 6 от Единен европейски документи за обществени поръчки (еЕЕДОП), като посочва следната информация: имена на водачите, данни за притежаваните от тях свидетелства за управление на МПС, минимална възраст, професионален опит като водач на автобус, удостоверения за психологическа годност, карти за квалификация /номера, дати, срокове на валидност, органи или служби,издаващи съответния документ/.
*** Преди скл. на д-р за общ. поръчка, възл-ля изисква от участника, определен за изпълнител, да представи следните документи: Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, в който е посочена професионалната компетентност на лицата, заедно с док-ва съобразно декларираното в еЕЕДОП.


1. Участникът следва да разполага със съответен брой автобуси с над 22 места, но с не по-малко от 50 места за сядане без мястото на водача – 3 основни (собствени, на лизинг или наети) и 1 резервен (собствен, на лизинг или нает), за извършване на превози по съответните маршрути, съгласно техническата спецификация, които трябва:
а) да са включени към лиценза на участника, когато същият притежава лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България; б) да отговарят на изискванията за техническа изправност, посочени в наредбата по чл. 147, ал. 1 от Закона за движението по пътищата; в) да имат сключена застраховка “Гражданска отговорност“ и „Злополука на пътниците“, валидни към датата на подаване на офертата;
2.Участникът следва да разполага с необходимия минимален брой правоспособни водачи за изпълнение на обществената поръчка за всеки от маршрутите, посочени в Техническата спецификация; които:а) да притежават свидетелство за управление, валидно за съответната категория МПС;б) да не са осъждани за умишлени престъпления от общ характер или не са лишени по съдебен или административен ред от правото да управляват моторно превозно средство;в) притежават валидно удостоверение за психологическа годност по смисъла на наредбата по чл. 152, ал. 1, т. 2 от Закона за движението по пътищата;г) притежават валидна карта за квалификация на водача по смисъла на наредбата по чл. 7б от Закона за автомобилните превози;д) да отговарят на изискването за минимална възраст, съгласно чл. 62а, ал. 1 от Наредба No 33 от 3 ноември 1999 г. за обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България;е) да отговарят на изискванията за професионална квалификация и на чл.7б, ал.5 от Закона за автомобилните превози;ж) имат най-малко 2 години професионален опит като водач на автобус и са на възраст не по-малка от 25 години, т.е. отговарят на изискването за минимална възраст, съгласно чл.87. ал.1 от Закона за автомобилните превози;
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

11/11/2019 (дд/мм/гггг)   16:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

07/03/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

12/11/2019 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

ОУ „Професор Марин Дринов“ - гр. Кюстендил

Заседанието по отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване, съгл. чл. 54, ал. 1 от ППЗОП.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

В процедурата може да участва участник, който отговаря на условията на чл.10, ал. 1 от ЗОП и изискванията на Възложителя. Възложителят отстранява от участие участник, за когото са на лице основанията по чл.54, ал.1 от ЗОП, условията по чл. 107 от ЗОП, както и обстоятелствата по чл.3, т.8 от Закона за икономическите и финансови отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици, обстоятелствата по чл. 69 от закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. Възложителят сключва с определеният изпълнител писмен договор за обществена поръчка, по реда и при условията на чл. 112 от ЗОП. При подписване на договора определеният за изпълнител е длъжен да представи документи в съответствие с чл. 112, ал.1 , от ЗОП, , както и декларация по чл.42, ал.2, т.2 от Закона за мерките срещу изпирането на пари (ЗМИП) и декларация по чл. 59, ал. 1, т. 3 и по чл. 66, ал. 2 от ЗМИП.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал.1, т.4 от ЗОП - в 10 дневен срок от изтичане на срока по чл.179 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 29/10/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва