Деловодна информация
01071
9900-1616 25/10/2019 (дд/мм/гггг)
не
01071-2019-0002 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Долни Дъбник 000413732
ул. Христо Янчев 59
Долни Дъбник BG314 5870 България
Силвия Вълова - Ст. експ. ОП +359 65142445
mun_dabnik@mail.bg +359 65142070

Интернет адрес/и

https://www.dolni-dabnik.com/

https://www.dolni-dabnik.com/обществени-поръчки/714-оп-0056


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.dolni-dabnik.com/обществени-поръчки/714-оп-0056
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Избор на изпълнител за извършване на строително-монтажни работи по проект: „Изграждане, благоустрояване и обновяване на площ за широко обществено ползване – парк, в гр. Долни Дъбник“, финансиран по п ОП-0056
45000000      
Строителство

Настоящата процедура – публично състезание е за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за извършване на строително-монтажни работи по проект: „Изграждане, благоустрояване и обновяване на площ за широко обществено ползване – парк, в гр. Долни Дъбник“, финансиран по подмярка 7.2 от ПРСР 2014-2020 г.” във връзка със сключен договор №BG06RDNP001-7.006-0073-C01 от 30.05.2019 г.“ се провежда като се отчита и необходимостта от изграждане и благоустрояване на централна градска част в гр. Долни Дъбник.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
715096.48      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG314

гр. Долни Дъбник

Настоящата процедура – публично състезание е за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за извършване на строително-монтажни работи по проект: „Изграждане, благоустрояване и обновяване на площ за широко обществено ползване – парк, в гр. Долни Дъбник“, финансиран по подмярка 7.2 от ПРСР 2014-2020 г.” във връзка със сключен договор №BG06RDNP001-7.006-0073-C01 от 30.05.2019 г.“.
Критериите по-долу
 
ДА Ниво на изпълнение, като измерител на качеството – П1    50
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
715096.48      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
240

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
„Изграждане, благоустрояване и обновяване на площ за широко обществено ползване – парк, в гр. Долни Дъбник“, финансиран по подмярка 7.2 от ПРСР 2014-2020 г.” във връзка със сключен договор №BG06RDNP0

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците да са вписани в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строителство от IV (четвърта) група, IV (четвърта) категория (или по-висока) към момента на подаване на офертата, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.
Обстоятелството се удостоверява в Част ІV, раздел А, т. 1 на еЕЕДОП, като се посочва, информация относно вписването на участника в съответния професионален или търговски регистър в държавата членка, в която е установен, като се посочва: номер, дата на издаване и издател на документа, дали съответните документи са на разположение в електронен формат, както и уеб адрес, орган или служба, издаващи документа за регистрация и точно позоваване на документа.
При участие на обединение, което не е юридическо лице, се прилага чл. 59, ал. 6 от ЗОП.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал.1, т.2 от ЗОП, изискването се доказва със заверено копие от удостоверение за регистрация в ЦПРС или еквивалентен документ.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. За изпълнението на поръчката е необходимо участниците да притежават застраховка „Професионална отговорност на строителя“ по чл. 171 от ЗУТ за лица регистрирани на територията на Република България или еквивалентна за чуждестранни лица, в съответствие със законодателството на държавата в която са установени.
2. Участникът следва да е реализирал минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, през последните 3 (три) приключили финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си.


1. За изпълнението на поръчката е необходимо участниците да притежават застраховка „Професионална отговорност на строителя“ по чл. 171 от ЗУТ за лица регистрирани на територията на Република България или еквивалентна за чуждестранни лица, в съответствие със законодателството на държавата в която са установени. Минималната застрахователна сума на застраховката, следва да бъде съобразена с категорията на обекта по чл. 137, ал. 1 от ЗУТ, който е предмет на настоящата поръчка, съгласно Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (приета с ПМС № 38 от 24.02.2004г. Обн. ДВ. бр.17 от 2 Март 2004г.) и в съответствие. За участник, установен/ регистриран извън Република България, застрахователна сума следва да съответства на тази посочена за категория на обекта предмет на настоящата поръчка, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (приета с ПМС № 38 от 24.02.2004 г., Обн. ДВ. бр.17 от 2 Март 2004г.).
2. Участникът следва да е реализирал минимален общ оборот в размер не по-малък от 1 400 000,00 лв., изчислен на база годишните обороти на участника, включително минимален оборот в размер на 700 000,00 лв. в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, през последните 3 (три) приключили финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си.
Под минимален оборот, в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, се разбира оборот, реализиран при изпълнение на дейности, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка.
Под дейности, идентични или сходни с предмета на настоящата обществена поръчка, следва да се разбират: дейности по изграждане и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или ремонт, и/или преустройство на площи за обществено ползване (паркове и/или градини, и/или кътове за отдих, и/или др., попадащи в обхвата на минимум четвърта група, четвърта категория, съгласно ЗУТ и/или на площи за обществено ползване с еквивалентни характеристики извън страната.
*За участник – чуждестранно лице, оборотът се изчислява по официалния курс на БНБ за съответната валута в лева, към датата на подаване на офертата.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. 1. Участникът следва да има изпълнено поне едно строителство през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, което е идентично или сходно с предмета на обществената поръчка.
2. Участникът трябва да разполага с инженерно-технически персонал за изпълнение на поръчката, включващ най-малко:
- Ръководител екип - 1 (един) брой;
- Инженер по част „Конструктивна“ - 1 (един) брой;
- Инженер по част „Геодезия“ - 1 (един) брой;
- Инженер по част „Електро“- 1 (един) брой;
- Отговорник по контрола на качеството- 1 (един) брой;
- Координатор по безопасност и здраве (КБЗ) - 1 (един) брой;
- Ландшафтен архитект - 1 (един) брой;
- Инженер по част „ВиК“- 1 (един) брой.
3. Участникът следва да притежава следните валидни сертификати:
а) ISO 9001:2015 - система за управление на качеството или еквивалент
б) ISO 14001:2015 или еквивалент, или други доказателства за еквивалентни мерки за опазване на околната среда


1. Участникът следва да има изпълнено поне едно строителство през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, което е идентично или сходно с предмета на обществената поръчка. Под „строителство, идентично или сходно” с предмета на поръчката следва да се разбира: изграждане и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или ремонт, и/или преустройство на площи за обществено ползване (паркове и/или градини, и/или кътове за отдих, и/или др., попадащи в обхвата на минимум четвърта група, четвърта категория, съгласно ЗУТ и/или на площи за обществено ползване с еквивалентни характеристики извън страната.
2. Участникът трябва да разполага с инженерно-технически персонал за изпълнение на поръчката, включващ най-малко:
- Ръководител екип - 1 бр.:Профес. област (кв-ия): висше образование по спец. „Aрхитектура“ и/или стр. инженер по спец. „Промишлено и гражданско строителство” или еквив. (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност). Специфичен опит: участие в екип на подобна ръководна позиция в минимум 1 изпълнен обект за изграждане и/или реконструкция, и/или рехабилитация,и/или ремонт, и/или преустройство на площи за обществено ползване (паркове и/или градини, и/или кътове за отдих, и/или др., попадащи в обхвата на минимум четвърта група, четвърта категория, съгласно ЗУТ и/или на площи за обществено ползване с еквив. характеристики извън страната.
- Инженер по част „Конструктивна“ - 1 бр. Профес. област (кв-ия): висше образование по специалност „Промишлено и гражданско строителство” или еквивалентна (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина спец.). Специфичен опит: участие в екип на подобна позиция в минимум 1 . изпълнен обект за изграждане и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или ремонт, и/или преустройство на площи за обществено ползване (паркове и/или градини, и/или кътове за отдих, и/или др., попадащи в обхвата на минимум четвърта група, четвърта категория, съгласно ЗУТ и/или на площи за обществено ползване с еквив. характеристики извън страната.
- Инженер по част „Геодезия“ - 1 бр. Профес. област (кв-ия): висше образование по специалност „Геодезия” или „Маркшайдерство и геодезия”, или еквивалентна (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина спец.). Специфичен опит: участие в екип на подобна позиция, при извършване на полско - измервателни работи в минимум 1 . изпълнен обект за изграждане и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или ремонт, и/или преустройство на площи за обществено ползване (паркове и/или градини, и/или кътове за отдих, и/или др., попадащи в обхвата на минимум четвърта група, четвърта категория, съгласно ЗУТ и/или на площи за обществено ползване с еквив. характеристики извън страната.
- Инженер по част „Електро“- 1 бр. Профес. област (кв-ия): да има висше образование по специалност „Електротехника” или еквивалентна (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност) с минимум 3 години професионален опит.
- Отговорник по контрола на качеството- 1 бр., който да отговаря на следните минимални изисквания: има придобита проф. Кв-я, по чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ, или еквивал. (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина спец.); има мин. 1 (една) година опит в осъществяването на контрол на качеството на влаганите строителни материали и продукти и съответствието им с нормите за безопасност при изпълнение на строително-монтажни работи; притежава валиден към датата на подаване на офертата документ (Удостоверение/Сертификат) за преминат курс за осъществяване контрол върху качеството на изпълнение на строителството и за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания по ЗУТ.
Полето продължава в поле VI.3) Допълнителна информация:
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

18/11/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

20/11/2019 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

В предверието на ритуална зала "Илия Бешков" в сградата на Община Долни Дъбник, на адрес: гр. Долни Дъбник, ул. Христо Янчев №59.

При отварянето на офертите, на публичното заседание могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Продължава от поле III.1.3) Технически и професионални възможности:
-Координатор по безопасност и здраве (КБЗ) - 1 бр., който да отговаря на следните минимални изисквания: има придобита проф. Кв-я, по чл. 163а, ал.2 от ЗУТ, или еквивалентна (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност); б) има минимум 1 (една) година опит в областта на безопасността и здравето при работа в строителството; притежава валиден към датата на подаване на офертата документ (Удостоверение/Сертификат) за преминат курс на обучение за Координатор по безопасност и здраве в строителството (по реда на Наредба №2/22.03.2004 г.).
- Ландшафтен архитект - 1 бр: Проф. област (кв-ия): да има висше образование по специалност „Ландшафтна архитектура” или еквивалентна (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност) с минимум 3 години професионален опит.
- Инженер по част „ВиК“- 1 бр: Проф. област (кв-ия): да има висше образование по специалност „Водоснабдяване и канализация” или еквивалентна (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност). с минимум 3 години професионален опит.
3. Участникът следва да притежава следните валидни сертификати:
а) сертификация по ISO 9001:2015 - система за управление на качеството или еквивалент или други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, с предметен обхват в областта на строителството и/или изграждане, и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или ремонт, и/или преустройство на площи за обществено ползване (паркове и/или градини, и/или кътове за отдих, и/или др.);
б) разработена и внедрена интегрирана система за управление на околна среда ISO 14001:2015 или еквивалент, или други доказателства за еквивалентни мерки за опазване на околната среда, с предметен обхват в областта на строителството и/или изграждане, и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или ремонт, и/или преустройство на площи за обществено ползване (паркове и/или градини, и/или кътове за отдих, и/или др.);

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 25/10/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва