Деловодна информация
00797
93-ОП19-58 23/10/2019 (дд/мм/гггг)
да
да
23/10/2019 (дд/мм/гггг)
00797-2019-0052 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Бургас 000056814
ул. Александровска № 26
Бургас BG341 8000 България
Гергана Стоянова +359 56907288
ge.stoyanova@burgas.bg +359 56860912

Интернет адрес/и

www.burgas.bg

https://www.burgas.bg/bg/notice/details/62/39628


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.burgas.bg/bg/notice/details/62/39628
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Инженеринг (проектиране и изграждане) на Фаза 2 от експлоатацията на регионално предприятие за управление на отпадъците „Братово –запад“ – Клетка № 2, ретензионен басейн за инфилтратни води РБ2, дове
45000000      
Строителство

Основни дейности в предмета на обществената поръчка:
Проектиране и изграждане на фаза 2 от експлоатацията на Регионално предприятие за управление на отпадъците „Братово – Запад“, което включва:
1. Изготвяне на технически инвестиционен проект за Клетка №2 за отпадъци; Ретензионен басейн за инфилтратни води РБ2; довеждаща и обслужваща инфраструктура на Клетка 2; отводнителна инфраструктура и система за отвеждане на инфилтрат за планирана бъдеща Клетка 3 и реконструкция и разширение на ПСОВ – общо 10 подобекта, съгласно техническа спецификация.
2. Изпълнение на строително-монтажни работи, доставка и монтаж на необходимото оборудване съгласно изготвен Технически инвестиционен проект за фаза 2.
3. Изготвяне на Технически инвестиционен проект за техническа и биологична рекултивация на Клетка 1.
4. Упражняване на авторски надзор по време на строителството в обхвата на изготвения проект.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
6660000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG341

Регионално предприятие за управление на отпадъците „Братово– Запад“.

Основните дейности в предмета на обществената поръчка са следните:
Проектиране и изграждане на фаза 2 от експлоатацията на Регионално предприятие за управление на отпадъците „Братово – Запад“, което включва:
1. Изготвяне на технически инвестиционен проект за Клетка №2 за отпадъци; Ретензионен басейн за инфилтратни води РБ2; довеждаща и обслужваща инфраструктура на Клетка 2; отводнителна инфраструктура и система за отвеждане на инфилтрат за планирана бъдеща Клетка 3 и реконструкция и разширение на ПСОВ – общо 10 подобекта, съгласно техническа спецификация.
2. Изпълнение на строително-монтажни работи, доставка и монтаж на необходимото оборудване съгласно изготвен Технически инвестиционен проект за фаза 2.
3. Изготвяне на Технически инвестиционен проект за техническа и биологична рекултивация на Клетка 1.
4. Упражняване на авторски надзор по време на строителството в обхвата на изготвения проект.
Критериите по-долу
 
ДА 1.Показател Оценка на техническото предложение на участника (ОТ)    50
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
6660000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
450

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

1. Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката IV-та група, II-ра /втора/ категория.
Забележка: Съгласно чл. 60 от ЗОП, чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.
При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва строителство съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
Деклариране: Участникът попълва раздел А: „Годност" в Част IV: „Критерии за подбор" от Единен европейски документи за обществени поръчки (ЕЕДОП) (Приложение № 1), Раздел А: „Годност “;
Доказване: При необходимост на основание чл. 67 ал. 5 ЗОП или при сключване на договора на основание чл.112, ал.1 ЗОП горното изискване се доказва с копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката, в случай, че данните не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни.
- за повече информация: http://register.ksb.bs/).
В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация, или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът трябва да има валидна застраховка „Професионална отговорност“ на участниците в строителството и проектирането по чл. 171 от ЗУТ, с минимална застрахователна сума в съответствие с чл. 5, ал. 1, т. 2 и ал. 2, т. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, или съответен валиден аналогичен документ, издаден от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по споразумението за Европейското икономическо пространство.
В случай, че в офертата на участника е посочен екип от лица на граждански договор, които ще изпълняват проектирането, застраховката по чл. 171 от ЗУТ за дейност проектиране се посочва за всеки един от проектантите поотделно.


Деклариране: Участникът попълва раздел Б: „ИКОНОМИЧЕСКО И ФИНАНСОВО СЪСТОЯНИЕ " в Част IV: „Критерии за подбор" от Единен европейски документи за обществени поръчки (ЕЕДОП).
Доказване: При необходимост на основание чл. 67 ал. 5 ЗОП или при сключване на договора на основание чл.112, ал.1 ЗОП горното изискване се доказва с копие от валидна полица за сключена застраховка „Професионална отговорност“ за проектиране и за строителство.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участниците следва да притеж. опит в изпълн. на услуги по инвестиц. проект. с предмет, идентич. или сх. с предмета на поръчката, изпълн. през посл. 5 год., считано от датата на подаване на офертата.Заб.: Под „предмет, идент. или сходен с предмета на настоящата ОП “ следва да се разбира: Израб. на инвестиц. проект фаза „техн.“ и/или „работен“ по смисъла на ЗУТ и Наредба № 4/ 21.05.2001г. за обхвата и съдърж-то на инвестиц. проекти за изграждане на депо за битови или произв. отпадъци, включително ПСОВ или изграждане на клетка за деп-не на битови или производствени отпадъци и изгражд. и/или реконстр-я на ПСОВ.По т.1:Деклариране:Попълва се съотв. поле от Раздел В: Техн. и проф. способности, Част IV: „Крит. за подбор“ на ЕЕДОП. - Списък на услуги, идентич. или сх. с предм.а на поръчката на мин. 1обект, на който уч-ът се позовава за покриване на този крит. за подбор в ЕЕДОП.Доказване: При необх., на осн. чл. 67 ал. 5 ЗОП или при сключ. на дог. на осн. чл.112, ал.1 ЗОП, горното изискв. се доказва с док., удостов-щи изпъл. услуги по проектиране, идентич.или сходни с предмета на ОП, съобр. декларираното в ЕЕДОП и които документи съдържат: инф. за извърш. проектиране, за стойността, датата, на която е приключило изпълнението и получателите2.Участ. следва да имат опит в изпълн. на дейности по строит-во идентич. или сх. с предм. на поръчката, изпъл. през посл. 5 год., считано от датата на подаване на офертата.Заб.: Под идентич. или сходни дейности да се разбира:Под „строителство“ се разбира ново строителство и/или реконстр. и/или рехаб-ция и/или осн. ремонт на депо за битови или произв.отпадъци, вкл. ПСОВ или клетка за депониране на битови или произв.отпадъци и изграждане и/или реконстр-я на ПСОВ. Възложителят не поставя изискв. за обем. Изискв. на възлож. за тех.и проф. способности по т. 1 и т. 2 могат да бъдат док. и с опит в изпъл-то дейности по инженеринг (проект. и строит-во) идентич. или сходни с предмета на поръчката. По т. 2: Декл.: Уч-ът попълва съотв. поле от Раздел В: Технич. и проф. способности, Част IV: „Крит. за подбор“ на ЕЕДОП-Списък на строит-ството, идент. или сх. с предмета на поръчката на мин.м 1 обект, на който уч-ът се позовава за покриване на този крит.за подбор в ЕЕДОП.Док.: При необх., на осн. чл. 67 ал. 5 ЗОП или при сключ. на дог., на осн. чл.112, ал.1 ЗОП, горното изискв. се доказва с документи, удостов-щи изпълн. стр. дейности, идентич. или сх. с предмета на ОП, съобр. декларираното в ЕЕДОП и които доказ-ва. съдържат: инф. за изпъл. строит-во, за стойността, датата, на която е приключ. изпъл-то, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съотв. с норм. Изискв. 3. Уч-ът следва да разполага със собствен или нает правосп. персонал от квалиф. експерти с опред. проф. комп., свързана с предмета на поръчката, в това число мин.: 3.1.За проектирането: – проектанти, които притеж. необх. квалифик. и правоспос.,съгл. чл. 229, чл. 230 от ЗУТ и чл. 10 от ЗКАИИП. и следния специф. опит:3.1.1.Гл. проектант- Спец. опит: гл./водещ/проектант или рък-л проект.екип на поне един проект в раб. и/или тех. фаза за изгражд. на депо за битови или произв. отпадъци или изгражд. на клетка за депон. на битови или производ. отпадъци.3.1.2.Проектант част Технологична- Спец. опит: като проектант по част Технолог.на поне един проект в раб. и/или тех..фаза за изгражд. на депо за битови или произв. отпадъци или изгражд. на клетка за деп. на битови или произв. отпадъци.3.1.3.Проектант част Конструктивна- Спец. опит: като проектант по част Констр. на поне 1 проект в раб. и/или тех. фаза за изгражд. на депо за битови или производ. отпадъци или изгражд.е на клетка за депониране на битови или произв. отпадъци. 3.1.4.Проектант част Биолог.рекултивация-Спец.опит:като проектант по част Биолог. рекултивация на поне 1 проект в раб. и/или тех. фаза, за закриване на старо депо или нарушени терени. 3.1.5.Проектант част ВиК-Спец. опит:като проектант на поне 1 проект в раб. и/или тех. фаза за изгражд./ реконстр. на Пречиств.станция за отпад. води.

3.2.Освен горепосочените проектанти с необх. спец. опит, участникът следва да разполага с екип от проектанти, притежаващи необх. квалиф. и правоспособност съгл. чл. 229, чл. 230 от ЗУТ и чл. 10 от ЗКАИИП, като същите да изработят съотв-те части на тех. проекти съгл. тех. специф-я. Участникът следва да разполага с мин. един експерт - проектант по всяка една от частите, посочениподолу,съобразнообхватанаинвестиц.проектиране,посоченвТех.специф.:3.2.1.ЧастТехнологична;3.2.2.ЧастАрхитектура;3.2.3.Част Конструктивна;3.2.4.Част Геодезическа;3.2.5.Част Геология;3.2.6.Част Паркоустройство и благоустрйство;3.2.7.Част ВиК и пречистване на водите;3.2.8.Част Електрическа;3.2.9.Част Пътна;3.2.10.Част Пожарна безопасност;3.2.11.Част План за управл. на строителните отпадъци - разработва се след одобрение на инвестиц. проект (ПУСО) и издаване на разреш. за строеж;3.2.12. Част ПБЗ- разработва се след одобрение на инвестиц. проект (ПБЗ) и издаване на разреш. за строеж;3.2.13.Част "Контрол и мониторинг" – актуализ.на съществуващия План за мониторинг; 3.2.14.Част"Тех.рекултивация"; 3.2.15.Част"Биолог.рекултив-я";3.2.16.Част Сметна докум-я.Проектантите по част ПБ, ПБЗ и ПУСО, следва да притеж. съотв-ата правоспособност за изработване на този вид части от раб. проект или еквивалент.Посочените от участника проектанти могат да съчетават повече от една експертна позиция в предложения екип за изпъл.на проектирането, ако отговарят на поставените от Възлож-я мин. изискв. и притежават съотв. удостов-я, изискващи се за съотв. част от инвестиционния Участникът може да предложи и други доп. експерти, извън посочените съгласно изискв. на възложителя и настоящата документация за общ. поръчка.3.3.Участникът следва да разполага с персонал и/или рък. състав с определена проф. компетентност за изпълнение на строителството, както следва:3.3.1.Рък-л обект –Проф. квалиф.: висше образ. „Технич. науки“, проф. направление - „Архитектура, строителство и геодезия“ или еквив., съгл. ПМС № 125 от 24.06.2002 г., а когато е придобито извън страната – в област, еквив. на посочените;Спец. опит: опит като рък-л обект на мин. 1 обект с обхват: изграждане на депо за битови или произв. отпадъци или изгражд. на клетка за депониране на битови или произв. отпадъци, за който е издадено разреш. за ползване. 3.3.2.Техн. рък-л – технич. правоспособно лице с квалиф. „стр. инженер“, „архитект“ или „стр. техник“ или еквивалентна, съгласно чл. 163а, ал. 2 и 3 от ЗУТ. Спец.опит: да има изп.договор като технич. р-л на обект IV-та група, мин. II-ра /втора/ категория.3.3.3.Координатор по БЗ - да притежава валидно удостов. за Координатор по БЗ в строителството, съгл. Наредба №2/22.03.2004 г. за мин. изискв. за ЗБУТ при извършване на СМР или еквивалент за чуждестранни участници. Специф. опит: да има изп. договор като Координатор по БЗ на обект IV-та група, мин. II-ра /втора/ категория.Едно лице, предложено от участниците за изпълн. на строит-то, не може да съвместява длъжности.Уточнение: При използв. на експерти – чужд. лица, изискването се доказва с посочване на еквив. на изброените по-горе специалности.Под „еквив. образ. степен“, „еквив. образование” или „еквив.специалност” следва да се разбира, придобита образователна степен, образование или специалност, приравнени към посочените съгл. действащото законодателство.Когато Участникът е установен и регистриран извън България, се представя списък на експертите, като притежаваните от тях специалности и правоспособност следва да съответстват на изискуемите или да са еквивалентни, съобразно законодателството на държавата, в която е придобил образователно-квалиф-та си степен и специалност конкретния експерт - този списък се представя чрез попълване на съответното поле наЕЕДОП.По т. 3: Деклариране: (за строителството) Участникът попълва съответното поле в Раздел В: Технич. и проф. способности, Част IV: „Критерии за подбор“ на ЕЕДОП, съгл. подробно посоченото в Указанията за подготовка на офертите...продължава в Раздел VI.3)"Доп. информация"
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


1.За участника не следва да са налице обстоятелствата по чл.54,чл.55,ал.1,т.1,3,4 и 5 от ЗОП и чл.69 от ЗПКОНПИ, чл.3,т.8 от ЗИФОДРЮПДРСЛТДС,освен ако не са приложими изключенията по чл.4 от същия закон. 2.Във връзка с чл.55,ал.1,т.2 от ЗОП, под "определена професия или дейност" участниците следва да разбират професия или дейност в сферата на проектантските услуги и строителство.3.Гаранцията за изпълнение е в размер 3 % (три процента) от стойността на договора без ДДС, със срок на валидност минимум срока за изпълнение на договора, увеличен с 30 дни. Гаранцията се представя във форма по избор, съгласно чл. 111, ал. 5 от ЗОП. Условията и сроковете за задържане или освобождаване на гаранцията за изпълнение са уредени в проекта на договор, неразделна част от одобрената документация за обществената поръчка.3.Условията, размера и начина на плащане са посочени в проекта на договор.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

28/11/2019 (дд/мм/гггг)   17:15 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

29/11/2019 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

Сградата на община Бургас, ул. Александровска № 26, Заседателна зала.

Офертите се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват кандидатите или участниците в процедурата или техните упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осводемяване. Не се изисква нотариална заверка на пълномощното.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

...Продължава от Раздел III.1.3) "Технически и професионални възможности"където прави описание на експертите, които ще участват в изпълнение на СМР, а за експертите Координатор по БЗ – посочв. и на номер и дата на завършен курс на обучение, съгласно Наредба №2 за мин.изисквания за ЗБУТ при извърш. на СМР или еквив. при чуждестранни лица. За проектирането: Участникът попълва съотв. поле в Раздел В: Технич. и проф. способности, Част IV: „Критерии за подбор“ на ЕЕДОП, съгл. подробно посоченото в Указанията за подготовка на офертите, където прави описание на експертите-проектанти, които ще бъдат ангажирани с изпълн. на проект-то, Доказване: При необходимост на основание чл. 67 ал. 5 ЗОП или при сключване на договора, на основание чл.112 ал.1 ЗОП, горното изискване се доказва със списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, както и документи, които доказват проф.компетентност на лицата и опита.Важно!Мотиви за определяне на опит за период по - дълъг от срока, определен в чл. 63, ал. 1, т. 1б:Настоящата процедура касае избор на изпълнител за инженеринг на клетка за депониране на битови отпадъци. От предвидените за изграждане 57 регионални депа, 47 са построени през периода 2007-2014г. На територията на страната, през последните три години са построени твърде малко депа за отпадъци. С цел допускане на свободна конкуренция и тъй като естеството на поръчката го налага, Възложителят се възползва от възможността, която дава разпоредбата на чл.2 ал.1 т.2 и чл. 63, ал.2 от ЗОП, и определя срок за доказване на опит в изпълнение на проектиране на сходни обекти с продължителност на 5 години, с което ще се допуснат по широк кръг от участници в настоящата процедура.1.Органите, от които участниците могат да получат необходимата информация, свързана с данъци и осигуровки, опазване на околната среда, закрила на заетостта и условията на труд, които са в сила в страната са НАП, Министерство на околната среда и водите, Агенция по заетостта и Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ (http://nap.bg, http://www3.moew.government.bg, www.mlsp.government.bg,http://www.gli.government.bg,http://www.az.government.bg/).2. При изготвяне на офертата си, участниците попълват приложените към документацията образци!3. Възложителят ще отстрани от участие в обществената поръчка участник, за когото е налице, някое от изброените в чл. 54, чл.55,ал.1,т.1,3,4 и 5 и чл. 107 от ЗОП обстоятелства.
4. Възложителят сключва писмен договор за обществена поръчка с определения изпълнител по реда на чл.112 от ЗОП. 5. Съгласно чл.67, ал.6 ЗОП, преди сключване на договор, участникът, избран за изпълнител предоставя актуални документи, удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.6.В процедурата за възлагане на обществена поръчка могат да участват български или чуждестранни физически или юридически лица или техни обединения, както и всяко друго образувание, което има право да изпълнява дейностите, предмет на поръчката, съгласно законодателството на държавата, в която е установено.За участие в процедурата участникът подготвя и представя оферта, която трябва да съответства напълно на условията, съдържащи се в обявлението и в документацията за обществената поръчка.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал.1 от ЗОП, жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл.100, ал.3 от ЗОП - срещу решението за откриване на процедура и/или решение за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 23/10/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва