Деловодна информация
0464
24-07-9#1 30/08/2019 (дд/мм/гггг)
не
0464-2019-0006 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

ОБЩИНА РОДОПИ 000472200
ул. Софроний Врачански № 1А
Пловдив BG421 4000 България
Здравка Найденова - главен юристконсулт в Община Родопи +359 32604-102 / +359 32604-131
municipality_rodopi@abv.bg +359 32638-289

Интернет адрес/и

http://rodopi-bg.org/

http://oa.rodopi-bg.org/procurements.aspx?ProviderID=9816b056-9743-4a38-b1d9-0b1eff8cf1a1


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://oa.rodopi-bg.org/procurement/view/c3104f20-121d-42d5-9d2a-e27dda6b3671/be58ed3e-e207-4c4f-9725-913e1bdb2718
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„КАНАЛИЗАЦИЯ НА СЕЛО ПЪРВЕНЕЦ, ОБЩИНА РОДОПИ“, ПОДОБЕКТ КАНАЛИЗАЦИЯ НА КВ. ТЕРАСИТЕ – II РИ ЕТАП“
45231300      
Строителство

В предмета на поръчката се включва изпълнение на „КАНАЛИЗАЦИЯ НА СЕЛО ПЪРВЕНЕЦ, ОБЩИНА РОДОПИ“, ПОДОБЕКТ КАНАЛИЗАЦИЯ НА КВ. ТЕРАСИТЕ – II РИ ЕТАП“. Строителните интервенции обхващат Колектор I, Канал 18, Канал 20, Канал 21, Канал 22, Канал 28, Канал 29, Канал 30, Канал 31, Канал 32 и Канал 33. Проектът е достъпен в профила на купувача и участниците следва изпълняват предмета на поръчката съобразно предвиденото в него.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
849213.37      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45231300      
II.2.3) Място на изпълнение
BG421

кв. Терасите, село Първенец, Община Родопи, Област Пловдив

ПРОЕКТО РЕШЕНИЕ НА КАНАЛИЗАЦИОННАТА МРЕЖА НА КВ.ТЕРАСИТЕ
Строителните интервенции обхващат Колектор I, Канал 18, Канал 20, Канал 21, Канал 22, Канал 28, Канал 29, Канал 30, Канал 31, Канал 32 и Канал 33. Предвидени са полиетиленови вълнообразни тръби са с напречна коравина SN8 и трябва да отговарят на БДС EN 13476. Предвидената връзка между тръбите е на „муфа”. Връзка на „втулка” е по-скъпо решение и се прилага в отделни случаи – при рязане на тръба и пр. За тази цел в количествените сметки са предвидени допълнително по 1 бр. втулка на 7 броя тръби. Връзката на СКО и уличните оттоци с канализацията е на „муфа” с уплътнител. При липса на тръби DN160 и фасонни части DN160 с муфа, се преминава на връзка с втулка. Връзката на СКО и дъждоприемните оттоци и решетки към канализацията е
задължително с фасонна част. Обратните насипи да се изпълняват съгласно индивидуалните напречни разрези за
всеки участък. Проектът за пътни работи третира възстановяването на пътната настилка вследствие изграждането на канализация.
Критериите по-долу
 
ДА Измерител на качеството за изпълнение на поръчката    30 т.
Организация на работата    30 т.
Цена
40 т.
II.2.6) Прогнозна стойност
849213.37      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
200

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да има валидна регистрация (вписване) в Централния професионален регистър на строителя, поддържан от Камарата на строителите в Република България, а за чуждестранни лица - в аналогичен регистър (съгласно националното му законодателство и при условията на взаимно признаване), за изпълнение на строежи от: ІVта (четвърта) група, III-та (трета) категория, по смисъла на чл. 5, ал. 6, т. 4.3.1. от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС), във връзка с чл. 137, ал. 1, т. 3, буква „б“ от ЗУТ.
В случай, че Участникът е Обединение, което не е юридическо лице, посоченото минимално изискване важи и следва да бъде доказано от този/тези член/ове на Обединението, който/които, според направеното разпределение на дейностите в договора за Обединение ще е/са ангажиран/и с изпълнението на конкретните СМР/СРР, според категорията на строежа, съобразена с разпоредбите на чл. 137 от ЗУТ. Когато Участникът предвижда ползване на подизпълнител/и, изискването се доказва от този подизпълнител, който ще изпълнява строителни дейности, съобразно дела от поръчката, възложен му от Участника.
При подаването на офертата си, Участникът декларира съответствие с този критерий за подбор и поставените с него минимални изисквания за годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност, само като попълва изискуемата информацията в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“, на представения от него (ЕЕДОП), включително и представяйки информация, относно: (1) документа за регистрация (наименование на документа; номер на вписване на документа в съответния Регистър; срок на валидност на контролния талон, неразделна част от Удостоверението за вписване в Регистъра или друг еквивалентен документ; групата и категорията/итестроеж/и), (2) професионален или търговски регистър (наименование на професионалния или търговски регистър; посочване на наименованието на органа или службата, извършила регистрацията и издала документа за упражняване на професионална дейност).
За доказване на съответствието с критерия за подбор на основание чл.67, ал.5 от ЗОП Комисията може да изисква допълнително и по всяко време след отваряне на офертите, а преди сключване на договора на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП, участникът представя на възложителя заверено копие на декларираното в еЕЕДОП, а именно: Заверено копие на валидно Удостоверение за вписване в ЦПРС, придружено с валиден талон по чл. 23, ал. 1 от ПРВВЦПРС или валиден еквивалентен документ, удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство – при чуждестранни лица) да изпълни предмета на поръчката на територията на Република България.
Документите се представят и за подизпълнителите, според вида и дела от поръчката, който ще изпълняват (важи само за подизпълнителите, които ще изпълняват строителство). На основание чл. 107, т. 1 от ЗОП, от участие в настоящата процедура ще бъде отстранен Участник, който не отговаря на поставения критерий за подбор (при пазване и след прилагане на процедурния ред по чл. 54, ал. 7 – 9 от ППЗОП).
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. участник следва да има реализиран минимален оборот в сферата *, попадаща в обхвата на поръчката **, за последните три приключили финансови години. ** Под обхват в сферата на поръчката следва да се разбира оборота от изпълнение на СМР/СРР - изграждане/ново строителство и/или основен ремонт и/или рехабилитация и/или реконструкция и/или ремонтно възстановителни дейности на следните обекти на техническата инфраструктура: линейни инженерни мрежи на водоснабдяването и канализацията в населени места и съоръженията към тях.При подаването на офертата си, Участникът декларира съответствие с този критерий за подбор и поставените с него минимални изисквания за икономическо и финансово състояние, само като попълва изискуемата информация в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние“ на представяния от него ЕЕДОП, включваща данни за оборота на Участника в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, съобразно изведената по-горе дефиниция.. За Участник – чуждестранно лице, оборотът се изчислява по официалния курс на БНБ за съответната валута, в лева към датата на подаване на офертата. За доказване на съответствието с критерия за подбор на основание чл.67, ал.5 от ЗОП Комисията може да изисква допълнително и по всяко време след отваряне на офертите, а преди сключване на договора на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП, участникът представя на възложителя заверено копие на декларираното в еЕЕДОП: (1) Копия на годишните финансови отчети за последните 3 (три) приключили финансови години, или техни съставни части, когато публикуването им се изисква от законодателството на държавата, в която Участникът е установен, както и (2) Справка за оборота от изпълнени СМР/СРР в сферата, попадаща в обхвата на поръчката (с предметен обхват, дефиниран по-горе). Информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която кандидатът или участникът е създаден или е започнал дейността си.
2. участник трябва да е застрахован с валидна застраховка „Професионална отговорност на участниците в проектирането и строителството“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ (клауза „строител“) за вида строеж, предмет на настоящата обществена поръчка. За Участник или партньор в Обединение – Участник, който е установен/регистриран извън Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но издадена съгласно законодателството на държавата, в която е установен/регистриран стопанския субект. Строежът, предмет на настоящата обществена поръчка е III- та (трета) категория, IV (четвърта) група, съгласно чл. 5, ал. 6, т. 4.3.1. от Правилника за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС).При подаването на офертата си, Участникът декларира съответствие с това от минималните изисквания за икономическо и финансово състояние, само посредством попълване на изискуемата информацията в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние на представяния от него ЕЕДОП. За доказване на съответствието с критерия за подбор на основание чл.67, ал.5 от ЗОП Комисията може да изисква допълнително и по всяко време след отваряне на офертите, а преди сключване на договора на основание чл.112, ал.1, т. 2 от ЗОП, участникът представя на възложителя заверено копие на декларираното в еЕЕДОП, а именно: Копие от застрахователна полица за сключена застраховка „Професионална отговорност на участниците в проектирането и строителството” по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ (или еквивалентен документ) с изискуемото покритие.


По т.1 - участник следва да има реализиран минимален оборот в сферата *, попадаща в обхвата на поръчката **, за последните три приключили финансови години. * Минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, в размет не по-малко от 500 000 лв.( петстотин хиляди лева).
** Под обхват в сферата на поръчката следва да се разбира оборота от изпълнение на СМР/СРР - изграждане/ново строителство и/или основен ремонт и/или рехабилитация и/или реконструкция и/или ремонтно възстановителни дейности на следните обекти на техническата инфраструктура: линейни инженерни мрежи на водоснабдяването и канализацията в населени места и съоръженията към тях.
По т.2- участник трябва да е застрахован с валидна застраховка „Професионална отговорност на участниците в проектирането и строителството“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ (клауза „строител“) за вида строеж, предмет на настоящата обществена поръчка. За Участник или партньор в Обединение – Участник, който е установен/регистриран извън Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но издадена съгласно законодателството на държавата, в която е установен/регистриран стопанския субект. Строежът, предмет на настоящата обществена поръчка е III- та (трета) категория, IV (четвърта) група, съгласно чл. 5, ал. 6, т. 4.3.1. от Правилника за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС)
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Уч-кът през предходните 5 год., считано от датата на подаване на офертата, следва да е изпълнил строителство, с предмет идентичен или сходен с предмета на настоящата обществена поръчка. По т.1 уч-кът попълва Част IV, Раздел В от ЕЕДОП, като за всяко стр-ство предостави: строителните работи, които са изпълнени и са идент. или сходни с предмета на поръчката, като посочи вида,категорията на обекта;лицето, получило стр-ството (Възложител/Инвеститор);стойност на изпълнените строит.работи;датата, на приключване на строит.дейности (датата, на съставяне на Констативния акт по чл. 176, ал. 1 от ЗУТ за установяване на годността за приемане на строежа–обр.15 към Наредба № 3/2003г).Преди скл.на д-р за общест.поръчка уч-ка, определен за изпълнител представя: Списък на стр-вото, идентично или сходно с предмета на поръчката, изпълнено през последните 5 год., считано от датата на подаване на офертите; Удостоверения за добро изпълнение за всяко стр-ство, посочено в Списъка по предходната точка, съдържащи посочване на стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема на стр-вото, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания. 2. Уч-кът да разполага с персонал - експертен състав за изп. на поръчката. По т.2 уч-кът попълва ЧастIV,Раздел В от ЕЕДОП, като предостави: три имена на всяко едно от предложените от него лица от изискуемия инженерно-технически състав, изпълняващи стр-то;позиция, за която е предложено всяко едно от лицата;проф. квалификация, съгласно диплома за придобито образование - номер и дата на издаване, наименование на учебното заведение, издало дипломата; професионалната квалификация, записана в дипломата; образование - вид образование/образователно-квалификационна степен и специалност;допълнителна професионална квалификация – сертификат, валидно удостоверение или друг еквивалентен документ – индивидуализира се наименованието на документа; номер и дата на издаването му; издател на документа, обхват (когато е приложимо); правоотношението, в което са експерта и Участника;професионален опит – конкретен период в изпълнение на съответната професионална дейност (от конкретна дата до конкретна дата), заемана длъжност или изпълнявани функции, работодател, посочване на строежа/жите, предмета на изпълнените експертни дейности (когато е приложимо). Преди скл.на д-р за общест.поръчка уч-ка, определен за изпълнител представя:Списък на лицата от инженерно-техническия състав и персонала, определен за изпълнение на строително - монтажните работи, с посочена професионалната компетентност на тези лица.3. Уч-кът да разполага с техника/оборудване за изпълнение на предмета на поръчката. По т.3 уч-кът попълва Част IV, Раздел В от ЕЕДОП, като за всяко декларирано от него техническо оборудване и инструменти направи описание на техническите му параметри, количеството им и основанието за ползване. Преди скл.на д-р за общест.поръчка уч-ка, определен за изпълнител представя: Списък на инструментите, съоръженията и техническо оборудване, които Уч-кът ще използва при изпълнението на поръчката;4. Уч-кът да прилага система или стандарти за опазване на околната среда съгласно изискванията на стандарт EN ISO 14001:2004 /14001:2005/ или еквивалент с предметен обхват в областта на строителството на ВиК мрежи и съоръжения както ;5. Уч-ка да прилага система или стандарти за управление на качеството съгласно изискванията на стандарт EN ISO 9001:2008 /9001:2015/ или еквивалент с предметен обхват в областта на строителството на ВиК мрежи и съоръжения. По т.4 и т.5 уч-кът попълва Част IV, Раздел Г от ЕЕДОП.

1.Уч-кът да има изпълнено стр-ство през последните 5 год.,считано от датата на подаване на офертата, най-малко 1 обект за изпълнение на стр-ство, което е идентично или сходно с предмета на обществ.поръчка.Под „строителво с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката“ да се разбира изпълнение на СМР/СРР изграждане/ново строитество и/или основен ремонт и/или рехабилитация и/или реконструкция и/или ремонтно – възстановителни дейности на следните обекти на технич.инфрструктура /по смисъла на §5, т. 31 от ДР на ЗУТ/: линейни инженерни мрежи на водоснабдяването и канализацията в населени места и съоръженията към тях. 2. Уч-кът да разполага за целия срок на изпълн. на д-ра с ръководен екип - инженерно-технически състав, с профес. компетентност, съответстваща на спецификата на възлагане, пряко ангажирани с изпълн. на стр-ството, предмет на поръчката,а именно: Ръководител обект – 1 бр.,отговарящ на следните мин. изисквания:а) образователно - квалификационна степен „бакалавър” или „магистър”, с придобита специалност „ВиК“ или екв. (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност); б) притежава мин. 5 год. профес. опит по признатата му специалност;в) има опит като рък-тел на обект или рък-тел на екип на мин. 2 строит. обекта за изграждане/ново стр-ство и/или основен ремонт и/или рехабилитация и/или реконструкция и/или ремонтно възстановителни дейности на линейни инженерни мрежи на ВиК в населени места и съоръженията към тях. Технически ръководител - 1 бр., отговарящ на следните мин. изисквания: а) професионална квалификация, отговаряща на изискванията на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ, или екв. (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност);б) притежава мин. 3 год. профес. опит по признатата му специалност;в) има опит като технически ръководител на поне 2 строителни обекта за изграждане/ново строителство и/или основен ремонт и/или рехабилитация и/или реконструкция и/или ремонтно-възстановителни дейности на линейни инженерни мрежи на водоснабдяването и канализацията в населени места и съоръженията към тях.Отговорник/специалист по контрола на качеството – 1 бр.,отговарящ на следните мин. изисквания: а) проф. квалиф., отговаряща на изискванията на чл.163а, ал. 2 от ЗУТ, или екв. (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност);б) има минимум 1 год. опит в осъществяването на контрол на качеството при изпълн. на СМР;в) притежава валиден към датата на подаване на офертата документ (Удостоверение/Сертификат) за преминат курс за осъществяване контрол в/у качеството на изпълнение на стр-то и за съотв.на влаганите в строежите строит. продукти със съществените изисквания по ЗУТ. Координатор/длъжностно лице по безопасност и здраве – 1 бр., отговарящ на следните мин. изисквания:а) проф. квалиф., отговаряща на изискванията на чл. 163а, ал.2 от ЗУТ, или екв. (вкл. и за чуждестр. експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност); б) има мин.1 год. опит в областта на безопасността и здравето при работа в стр-то в) притежава валиден към датата на подаване на офертата документ (Удостоверение/Сертификат) за преминат курс на обучение за Координатор по безоп. и здраве в стр-то (Наредба №2/22.03.2004 г.) и/или за длъжностно лице по безоп.т и здраве при работа (Наредба № РД-07-2/16.12.2009 г.).3. Участникът трябва да разполага с техническо оборудване:Багери-2 бр.;Челни товарача–2 бр.;Товар автомобили/самосв–2 бр.;Маш. за рязане на асфа 2 бр.;Апарат за челно заваряване-1бр.;валяк-1бр.4.Уч-кът следва да има разработена, внедрена и сертифицирана система за управление на качеството по Стандарт EN ISO 9001:2008 (9001:2015), или екв., с предметен обхват в областта на стр-ството на ВиК мрежи и съоръжения; 5. Уч-кът трябва да има разработена, внедрена и сертифицирана интегрирана система за управление на околна среда по Стандарт EN ISO 14001:2004 (14001:2005), или екв., с предметен обхват в областта на стр-ството на ВиК мрежи и съоръжения.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Възложителят не изисква обединенията да имат определена правна форма, за да участват при възлагането на поръчката. Възложителят не поставя и няма изискване за създаване на ЮЛ в случай, че избраният за изпълнител участник е обединение, което не е самостоятелно ЮЛ. Възложителят отстранява от участие участник, за когото са налице основанията по чл. 54,ал.1 ЗОП, чл. 55, ал.1,т.1,т.4 и т.5 ЗОП, наличие на свързаност на §2, т.4 от ДР на ЗОП между участниците в конкретната процедура, условията по чл. 107 ЗОП, както и обстоятелствата по чл. 3, т. 8 от ЗИФОДРЮПДРС.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

19/09/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 8

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

20/09/2019 (дд/мм/гггг)   14:30 (чч:мм)

гр. Пловдив, ул. "Софроний Врачански" №1А - сградата на Община Родопи

Получените оферти за участие в процедурата се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 2% от стойността на договора без ДДС.Гаранцията може да бъде под формата на:1.парична сума, преведена по банкова сметка на Възложителя, 2. банкова гаранция (оригинал)–в случай, че се представя банкова гаранция,същата трябва да е безусловна, неотменима,непрехвърляема,в нея да е записан предмета на обществената поръчка и № на договора и да е със срок на валидност мин. 1 месец след кр. срок на договора,3.застраховка,обезпечаваща изпълнението чрез покритие на отговорността на изп-ля. Застраховката се скл.за срок мин. 1 месец след крайния срок на д-ра. Уч-кът сам избира формата на гаранцията за изпълнение на д-ра. Когато избраният Изпълнител е Обединение, което не е юридическо лице, всеки от партньорите (членовете) в него може да е наредител по банковата гаранция, съответно вносител на сумата по гаранцията, или титуляр на застраховката.II. Средствата за изпълнение на общест.поръчка са отпуснати на Община Родопи от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерство на околната среда и водите, съгласно Протокол № 2 от 13.05.2018 г. на Управителния съвет на Предприятието. IV.Oснования за отстраняване: 1.Уч-кът представя оферта, която трябва да съответства напълно на условията и образците, съдържащи се в обявлението и в документацията за поръчка. Неспазването на това изискване води до отстраняване от участие в процедурата.2. Участник , който не представи Предложение за изпълнение на поръчката и/или някои от приложенията към него, или представеното от него Предложение за изпълнение, или приложенията към него не съответстват на изискванията на Възложителя, ще бъде отстранен от участие. Ако в Предложение за изпълнение на поръчката, и/или в някои от горните приложения Участникът е допуснал противоречие, касаещо последователността и взаимообвързаността на предлаганите дейности по изпълнение на поръчката, както и в които има наличие на текстове показващи непредназначеност към предмета на настоящата поръчка, се отстранява от участие. Участник, чиято Програма за изпъленение на обекта има липсващи изискуеми показатели, показва технологична несъвместимост на отделните строителни операции, както и противоречие с техническата спецификация, инвестиционните проекти и/или други условия заложени в условията на поръчката, или нормативен акт, уреждащ строителните процеси, се отстранява от участие.3. Уч-ците могат да предложат гаранционни срокове, който не трябва да бъдат повече от 2 пъти мин.гаранционен срок, предвиден в Наредба№2/31.07.2003г.В случай,че се констатира предложен под установения мин. или над макс. предложен срок офертата на уч-ка се предлага за отстраняване.4. Участник предложил срок за изпълнение на СМР по-дълъг от 200 календарни дни , ще бъде отстранен от участие в процедурата по възлагане на обществената поръчка. 5.Уч-к, чиито Ценово предложени, са посочени цени с отрицателна стойност или със стойност повече от два знака след десетичната запетая, ще бъде отстранено от процедурата. При несъответствие между сумата, получена от сбора на предложените в КСС –то единични цени умножени по съответните количества и вписаната обща цена за изпълнение за обекта в ценовото предложение на участниците ще води до отстраняване. При несъответствие и/или допусната аритметична грешка между образуваната анализна цена за отделен вид работа и заложената единична стойност на същия вид работа в остойностената КСС ще води до отстраняване.Уч-ците, чийто ценовото предложение не съответства на техническото предложение по отношение на трудови и технически ресурси ще бъдат отстранени от участие.3Оферти, надхвърлящи оповестената пределна стойност на обществената поръчка, ще бъдат предложени за отстраняване.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал.1, т.4 от Закона за обществени поръчки жалба може да се подава е 10-дневен срок от изтичане на срока по чл.179 - срещу решение за откриване на процедурата и /или решение за одобрение на обявлението за изменение или за допълнителна информация.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 30/08/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва