Деловодна информация
00073
 
да
да
29/08/2019 (дд/мм/гггг)
00073-2019-0048 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Велико Търново 000133634
пл. Майка България № 2
Велико Търново BG321 5000 България
Надя Петрова - Директор дирекция ОП, Грета Маринова - Юрисконсулт в дирекция ОП, Зорница Кънчева-Миладинова - Началник отдел ОС, Мирослава Цонева - Главен експерт в отдел ОС +359 62619228/+359 62619231/+359 62619503/ +359 62619502
mop_vt@abv.bg +359 62619231

Интернет адрес/и

https://www.veliko-tarnovo.bg

https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/profil-na-kupuvacha/713


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/profil-na-kupuvacha/713
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Община Велико Търново, Общински център за услуги и информация на граждани 000133634
пл. Майка България № 2
Велико Търново BG321 5000 България
Иво Лазаров +359 62619108
mop_vt@abv.bg +359 62619231

Интернет адрес/и

https://www.veliko-tarnovo.bg

https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/profil-na-kupuvacha/713

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Закриване и рекултивация на депо за твърди битови отпадъци, землище с. Шереметя, Община Велико Търново
45112350      
Строителство

Закриване и рекултивация на на депо за твърди битови отпадъци в землището на с. Шереметя, Община Велико Търново.
Рекултивацията на депото ще се извърши на два етапа - техническа и биологична рекултивация. Техническата и биологичната рекултивация включват дейностите, посочени в техническото задание.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
2571421.63      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45112350      
II.2.3) Място на изпълнение
BG321

Община Велико Търново

Закриване и рекултивация на на депо за твърди битови отпадъци в землището на с. Шереметя, Община Велико Търново.
Рекултивацията на депото ще се извърши на два етапа - техническа и биологична рекултивация. Техническата и биологичната рекултивация включват дейностите, посочени в техническото задание.
Критериите по-долу
 
ДА Срок за извършването на техническата рекултивация    40 %
Цена
Предлож.цена - 60 %
II.2.6) Прогнозна стойност
2571421.63      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
48

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

ОЦ = ОЦ1 х 50 % + ОЦ2 х 50 %, където
ОЦ1 е предложената обща стойност за Техническата рекултивация с максимален брой точки 100 т., а
ОЦ2 е предложената обща стойност за Биологичната рекултивация с максимален брой точки 100 т.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да е вписан в Централен професионален регистър на строителя за: Втора категория строежи съгласно ЗУТ, чл. 137, ал. 1, т. 2, г, или еквивалент, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
При подаване на офертата, изпълнението на изискването се декларира в ЕЕДОП, част IV, раздел А, „Вписване в съответния професионален регистър“, като се посочват и съответните национални бази данни, в които се съдържат декларираните обстоятелства, или се посочват компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят информация.
Доказателствата се представят от участника, определен за изпълнител, или при поискване в хода на процедурата в случаите на чл. 67, ал.5 ЗОП: копие от документа за регистрация в ЦПРС към Камарата на строителите в РБ, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС), за изпълнение на строежи от изисканата категория; за чуждестранни лица – еквив. документ, изготвен съгласно националния закон на участника, издаден от компетентен орган от държавата, в която е установен, доказващ такава регистрация в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата, в която са установени.
При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва строителство съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение. Участниците посочват в офертата подизпълнителите и дела от поръчката, който ще им възложат, ако възнамеряват да използват такива. Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.
Уч. могат да пол.необх. инф. зад., св. с д-ци и осиг., опазв. на ок. ср., закр. на зает. и усл. на труд, к-о са в сила в РБ-я и отн-ми към предм. на пор., както сл.: Отн. зад., св. с д-ци и осиг-ки - НАП, Инф. тел. на НАП: 0700 18 700; Инт. адрес: www.nap.bg; Отн.зад., св. с опазв. на ок. ср.-МОСВ, Инт. адр.: www.moew.government.bg; Адрес: гр. София 1000, Бул. „Мария Луиза“ 22; Отн. зад., св. със з-ла на зает. и усл. на труд- МТСП, Инт. адр.: www.mlsp.government.bg, Адр.: гр. София 1051, ул. Триадица № 2, Тел.: 02 8119 443; Аг. по зает.: Инт. адрес: www.az.government.bg; Адрес: София 1000, бул. „Дондуков“ № 3;Тел.: 02 980 87 19, Факс: 02 986 78 02; ИА „Гл. инсп-я по труда“; Инт.адр.: www.gli.government.bg; Адрес: София 1000, бул. „Дондуков“ № 3, Тел. за конс-ии: 0700 17 670.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Възложителят не поставя изисквания относно икономическото и финансово състояние на участниците.

Възложителят не поставя изисквания.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, трябва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на настоящата обществена поръчка.
Забележка: Възложителя не поставя изискване за обем на изпълненото строителство.
Под „дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на обществената поръчка“ следва да се разбира извършване на строителни дейности по изграждане и/или рекултивация и/или закриване на сметища и/или депа за отпадъци с обща площ минимум 25 (двадесет и пет) дка.
Доказване на посоченото изискване:
При подаване на офертата, съответствието с изискването се декларира в Част IV, Раздел В „Технически и професионални способности”, в поле „За поръчки за строителство: извършени строителни дейности от конкретния вид“ от еЕЕДОП с посочване на информация за строителството с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката: трябва да е видно съответствието с изисканото минимално ниво, а именно участника трябва да представи минимум информация в поле „Описание” (с посочване на изпълнени строителни дейности, включени в обхвата на поръчката; в поле „Сума” – стойност на изпълнена/и дейност/и в лева; в полета: „Начална дата” и „Крайна дата” - периода на изпълнение на строителството; в поле „Получатели” – пълно наименование на получателите.)
Поставеното изискване се доказва преди сключване на договор с документи по чл. 64, ал. 1, т. 1 от ЗОП - списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали то е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания. Възложителят няма да изисква документи, които вече са му били предоставени от участника или са му служебно известни.
2. Участникът следва да разполага с техническо оборудване и съоръжения за изпълнение на поръчката.
Доказване на посоченото изискване: Участникът трябва да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнението на поръчката.
Участникът декларира в Част ІV, Раздел В, т. 9 от ЕЕДОП техническото оборудване и съоръжения или еквивалентни, необходими за изпълнение на строителството.
При подаване на офертата съответствието с изискването се декларира в Част ІV, Раздел В, т. 9 от ЕЕДОП. Поставеното изискване се доказва преди сключване на договор с документи по чл. 64, ал. 1, т. 9 от ЗОП - Декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката. Документите за доказване съответствието с поставеното изискване се представят от участника, определен за изпълнител или при поискване в хода на процедурата – в случаите на чл. 67, ал. 5 и 6 ЗОП. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.
1. Уч-ците могат за конкр. поръчка да се позоват на капац. на трети лица, независимо от правната връзка между тях, по отн-е на крит., свързани с технич. способн. и проф. комп-ст. 2. По отн. на крит., свърз. с проф. комп-ст, уч-ците могат да се позоват на капац. на трети лица само ако лицата, с чието образ-е, квалиф-я или опит се доказва изпълн-е на изискв-ята на възл-ля, ще уч-ват в изпълн-то на частта от поръч., за която е необходим този кап-т. 3. Когато уч-кът се позов. на капац. на трети лица, той трябва да може да докаже, че ще разпол. с техните ресурси, като представи преди скл. на дог-р док-ти за поетите от третите лица задълж-я. 4. Третите лица трябва да отг-рят на съответните крит. за подбор, за доказв-то на които уч-кът се позов. на техния капац. и за тях да не са налице осн-ята за отстран. от процед. Възл-лят изисква от уч-ка да замени посоч. от него трето лице, ако то не отговаря на тези условия. Когато уч-к в процедурата е обединение от физически и/или ЮЛ, той може да докаже изпълнението на критериите за подбор с капацитета на трети лица при спазване на условията по т.2–4 по-горе.


Мин. изискване по т. 1: участникът през последните 5 год., считано от датата на подаване на офертата, следва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на обществената поръчка, а именно: извършване на строителни дейности по изграждане и/или рекултивация и/или закриване на сметища и/или депа за отпадъци, с обща площ минимум 25 (двадесет и пет) дка.
Мин. изискване по т. 2: участникът следва да разполага минимум със следната механизация за извършването на СМР:
- Еднокошов верижен багер - 1 бр.
- Самосвал - 1 бр.
- Булдозер - 1 бр.
- Шиповиден вибрационен валяк - 1 бр.
- Гладък вибрационен валяк - 1 бр.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Гар. за изп. е в р-р на: 4 % от стойн. на д-ра без ДДС. Всеки уч. сам избира форм., под която да предст. г-я за изп. - пар. сума, банк. га-я или застр. в полза на Възл., която обезп. изпълн. чрез покритие на от-стта на изпъл. Усл-та и срок. за задърж. или освоб. на гар. за изп.са уред. в д-ра за общ.пор. Начин на плащ: 1. В р-р до 80% от предлож. цена за техн. рек-я след представ. на док-тите съгл.Пр-кол за изпълн-е и предав. на СМР, в съотв-е с Нар. № 2/2003 г. и Нар. № 3/2003 г., прот.за обема извърш. работа/Акт обра. № 19/, съотв. на разх., подп. от инв.к-л и одобр от д-ра на РИОСВ В.Т-во, ф-ра за извърш. СМР, издад. от изп-ля. 2. Межд. плащ. в р-р до 15 % от предл. цена за техн. рек-я, след завършв. на технич. рекултив-я и представ. на следните док:
• заповед на осн-е на чл. 23, ал. 1, т. 1, ал. 2 и ал. 3 от ППЗОЗЗ; одобрен от кмета на общ.протокол на комисия за прием. на технич. рекулт-я съгл. Раздел V
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

05/10/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

31/12/2019 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

07/10/2019 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

В административната сграда на Община Велико Търново на адрес: гр. Велико Търново, пл. Майка България № 2.

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да
присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово
осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 2 571 421, 63 лв. без ДДС, която е разпределена по източници на финансиране, както следва: 2 143 235, 88 лв. без ДДС, като финансиране от ПУДООС и 428 185, 75 лв. без ДДС, като финансиране от бюджета на Община Велико Търново. Към момента на обявяване на процедурата са осигурени 259 036, 40 лв. без ДДС. Възложителят уведомява изпълнителя за размера на осигуреното финансиране при условията на чл. 1, ал. 6 от проекта на договор.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП жалба срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация може да се подава от всяко заинтересовано лице в 10-дневен срок от изтичане на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП. Жалбата се подава до КЗК с копие и до Възложителя.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 29/08/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва