Деловодна информация
00145
1048-40-29#2 23/08/2019 (дд/мм/гггг)
не
00145-2019-0124 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Национален осигурителен институт 121082521
бул. Александър Стамболийски № 62-64
София BG411 1303 България
Диана Косева +359 029261092
Diana.Koseva@nssi.bg +359 029261424

Интернет адрес/и

https://noi.bg/

https://tenders-public.nssi.bg/tp/hq


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://tenders-public.nssi.bg/tp/hq/_layouts/15/DocSetHome.aspx?id=%2Ftp%2Fhq%2F2014%2F29-2019-1016-40-983%20
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Управлява държавното обществено осигуряване.

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Проектиране и изпълнение на СМР за преустройство и ремонт на обособена част от административна сграда, собственост на НОИ, в гр. Кърджали, ул. Раковска № 4“ 29-2019-1016-40-983
45000000      
Строителство

Общ.пор.включва в обхвата си сл.:1. Изготвяне на проект за текущ ремонт-Проектът за текущ ремонт трябва да бъде изработен във фаза„Технически проект“и да бъде в обхват (части),подробно описан в Техн.спецификации (неразделна част от документацията на общ. пор.),като същият следва да получи одобрение от Възложителя. За целите на изпълнението на проекта следва да бъдат изготвени подробни кол.-стойностни сметки (КСС), включващи всички предвидени работи, както и спецификация на материалите, полуфабрикатите и изделията, предвидени за влагане.Забележка:Проектът,като част от предмета на наст.общ пор.,се отнася за текущ ремонт по смисъла на чл.151,ал.1,т.1 от ЗУТ,т.е.проект,за който не се изисква разрешение за строеж.2.Изпълнение на стоит.-монтажните работи (СМР)–в съотв.с изготвения проект.Обхватът на дейностите с цел вътрешни преустройства и ремонт на самостоятелни обекти и общи части на административната сграда са подробно описани в Техн. спец.,неразделна част от документацията за общ.пор.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
230000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG425

гр. Кърджали, ул. „Раковска“ № 4 – обособена част от административна сграда, собственост на НОИ.

1. Изготвяне на проект за текущ ремонт. Проектът за текущ ремонт трябва да бъде изработен във фаза „Технически проект“ и да бъде в обхват (части), подробно описан в Техническите спецификации (неразделна част от документацията за възлагане на обществената поръчка), като същият следва да получи одобрение от Възложителя. За целите на изпълнението на проекта следва да бъдат изготвени подробни количествено-стойностни сметки (КСС), включващи всички предвидени работи, както и спецификация на материалите, полуфабрикатите и изделията, предвидени за влагане.
2.Изпълнение на строително-монтажните работи (СМР) – в съответствие с изготвения проект.
Обхватът на дейностите с цел вътрешни преустройства и ремонт на самостоятелни обекти и общи части на административната сграда са подробно описани в Техническите спецификации, неразделна част от документацията за обществената поръчка.
Критериите по-долу
 
ДА „Изпълнение на дейностите по проектиране“    20 т.
„Ниво на изпълнение на дейностите по строителство, предложено във всяка оферта в съответствие с предмета на обществената поръчка, техническата спецификация и действащата нормативна база“    40 т.
Цена
40 т.
II.2.6) Прогнозна стойност
230000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
175

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

1.1. Участникът следва да е вписан в търговския регистър и/или в съответен професионален регистър, а за чуждестранни лица - в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени (чл. 60, ал. 1 от ЗОП).
Минимално ниво: Участникът трябва да e вписан в Централния професионален регистър към Камарата на строителите в България, за изпълнение на строежи първа група, четвърта категория, съгласно чл. 5, ал. 6, т. 1.4 от Правилник за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС), издаден от председателя на Камарата на строителите в България, а чуждестранните лица – в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата членка (съгласно § 2, т. 7 от ДР на ЗОП), в която са установени
За доказване на изискването по т. 1.1. участникът:
Декларира изискването по т. 1.1 в раздел А: Годност на Част IV: Критерии за подбор от еЕЕДОП.
При поискване от страна на Възложителя, в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и при сключване на договор, съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП участникът представя: заверено от участника копие на Удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в България, за изпълнение на строежи от първа група, четвърта категория, съгласно чл. 5, ал. 6, т. 1.4 от ПРВВЦПРС. Удостоверението трябва да е придружено със заверено копие на валиден талон по чл. 34 от Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС. За чуждестранните лица, които попадат в обхвата на чл. 25а от Закона за Камарата на строителите (ЗКС) се представя документа по чл. 25а, ал. 4, т. 1 от ЗКС.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Участникът следва да има застраховка „Професионална отговорност“ за проектиране и строителство, съгласно чл. 171 и/или чл. 171а от Закона за устройство на територията (чл. 61, ал. 1, т. 2 от ЗОП).За доказване на изискването по т.1. участникът:
декларира изискването в раздел Б: Икономическо и финансово състояние на Част IV: Критерии за подбор от еЕЕДОП. При поискване от страна на Възложителя, в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и при сключване на договор, съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП участникът представя доказателства за наличие на валидна застраховка „Професионална отговорност“, за проектиране и строителство, или еквивалент.
2.Участникът да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на базата на годишните обороти за последните 3 /три/ приключили финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си (чл. 61, ал. 1, т. 1 от ЗОП). Участникът декларира изискването по т. 2 в раздел Б: Икономическо и финансово състояние на Част IV: Критерии за подбор от еЕЕДОП. При поискване от страна на Възложителя, в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и при сключване на договор, съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП участникът представя един или няколко от следните документи:
- удостоверения от банки;
- годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата членка, в която участникът е установен;
- справка за общия оборот.
Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от Възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който Възложителят приеме за подходящ.


1. Минимално ниво: Участникът трябва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност“ за проектиране и строителство, съгласно чл. 171 и/или чл. 171а от Закона за устройство на територията (ЗУТ), с минимална застрахователна сума съгласно Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (приета с ПМС № 38 от 24.02.2004 г., обн., ДВ, бр. 17 от 2.03.2004 г.), както следва:
-проектиране за строежи четвърта категория – 50 000 лева;
-строителство за строежи четвърта категория – 100 000 лева.
2. Минимално ниво: Участникът трябва да е реализирал сумарно за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си, общ оборот не по-малко от 230 000,00 (двеста и тридесет хиляди) лв. без ДДС лева без ДДС, изчислен на база годишните обороти.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участникът следва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата (чл. 63, ал. 1, т. 1, буква „а“ от ЗОП). Изискването се декларира в част IV, буква В, т. 1б) от ЕЕДОП. 2.Участникът следва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата (чл. 63, ал. 1, т. 1, буква „б“ от ЗОП).Изискв. се декл.в част IV, буква В, т. 1б) от ЕЕДОП. 3.Участникът да прилага системи за управление на качеството, включително такива за достъп на хора с увреждания (чл. 63, ал. 1, т. 10 от ЗОП).Изиск. се декл. чрез попълване на приложимото поле в част IV, буква Г от еЕЕДОП, чрез посочване на информация за наличието на валиден сертификат за внедрена система за управление на качеството - БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен с обхват на сертификация в областта на строителството и проектирането, издаден на името на участника. 4.Участникът да прилага системи или стандарти за опазване на околната среда (чл. 63, ал. 1, т. 11 от ЗОП).Изискв. се декл.чрез попълване на приложимото поле в част IV, буква Г от еЕЕДОП, чрез посочване на информация за наличието на валиден сертификат за внедрена система за управление на качеството - БДС EN ISO 14001:2015 или еквивалентен с обхват на сертификация в областта на строителството и проектирането, издаден на името на участника.5. Участникът следва да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката (чл. 63, ал. 1, т. 5 от ЗОП).Изискв. се декл. чрез попълване на приложимото поле в част IV, буква В от ЕЕДОП.Опред.за "завършен строеж" е дадено в т. 3.6. на раздел III. КРИТЕРИИ ЗА ПОДБОР в докум. за общ. поръчка.
ЗАБЕЛЕЖКА: Възложителят подробно е разписал изисквания за критериите за подбор, техните минимални нива и начина, по който се доказват в раздел III. КРИТЕРИИ ЗА ПОДБОР, т. от 1-4 от Документацията за обществената поръчка.


1.Мин.ниво:Участникът да е изпълнил поне една дейност за строителство, с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 5 години от датата на подаване на офертата.Определението на дейност за строителство с предмет и обем идентични/сходни с тези на обществената поръчка е дадено на стр.16 и сл. от док. за общ. пор.(в раздел III.КРИТЕРИИ ЗА ПОДБОР,т.3.1.)2.Минимално ниво: Участникът да е изпълнил поне една услуга за проектиране, с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 3 години от датата на подаване на офертата.Определенията за услуга за проектиране с предмет и обем идентични/сходни с тези на обществената поръчка е дадено на стр. 17 и сл. от документацията за общ. пор. (в раздел III. КРИТЕРИИ ЗА ПОДБОР, т. 3.2.)3.Минимално ниво: Участникът следва да прилага внедрена система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват на сертификация в областта на строителството, в съответствие с чл. 64, ал. 5 от ЗОП.4. Минимално ниво: Участникът следва да прилага внедрена система за управление на околната среда по стандарт БДС EN ISO 14001:2015 или еквивалент, с обхват на сертификация в областта на строителството, в съответствие с чл. 64, ал. 5 от ЗОП.
5. Мин.ниво: Участ.да разполага с персонал и/или с ръководен състав за изп. на пор., както следва:1.За изв. на проектирането:мин.по1лице с п.проект.прав.за проектиране по вс.част на проекта за текущ ремонт.Проектантите по всяка от пос.части следва да отговарят на след.из. относно проф.им комп:Образ.и проф.квал.:да притежават ОКС„бак“/“маг“,проф.квал.-инж.със спец.по съотв.проектна част или еквивалент;да притежават вал.лиценз изд.от Кам.на инж.в инвест.проект.и/или от Кам.на арх.в Б-я за вс.една от част,за които е посочен;опит в изг.на проект във фаза техн.или раб.проект по съотв.част за строеж от 4-а кат. съг. чл. 8, ал. 2, т. 3 и ал. 3 от НАРЕДБА№1/30.07.2003 за ном.на вид.строежи, който е получил одобрение от Възложител и/или по реда на ЗУТ.2.За изв.на дейн.по строит.:а)Р-л на пр,с проф.комп: Образ.и проф.кв:да притежаваОКС“маг.“,проф.квалиф.архитект или строителен инженер; Проф. опит:да е изп. функ. на р-л на проект/обект на строеж от 4-а кат.съгл. чл. 8,ал.2,т.3 и ал.3 от Нар.№1/30.06.2003г. б)Техн.р-л,с проф.комп:Обр.и проф.квалиф.:ОКСбак./маг.,проф.квалиф.– архитект или стр.инж.,или ср.обр.с 4-год.курс на обуч.и придобита пр.квалиф.в област„Арх.и стр.“или екв;Проф.оп:да е изпъл. функ. на техн.ръководител на зав.строеж от 4-а кат.съгл. чл. 8,ал.2,т.3 и ал.3 от Нар.№1/30.06.2003г.в)Инж.част Електрическа-проф. комп:Обр.и проф.кв.:ОКС„бак./маг., проф.кв.електроинженер или екв;Проф.опит:да е изпълнявал функциите на инженер част Електрическа на зав.строеж от 4-а кат.съгл. чл. 8,ал.2,т.3 и ал.3 от Нар.№1/30.06.2003г.;г)Инж.ВиК,с проф.комп.Образ.и проф.квалификация:ОКС„бак“/“маг“,проф.квал.инженер,специалност ВиК или екв;Проф.опит: да е изп. функ. на инженер ВиК на зав.строеж от 4-а кат.съгл. чл. 8,ал.2,т.3 и ал.3 от Нар.№1/30.06.2003г;д)Инж. ОВиК, с проф.компетентност: Образ.и проф. квалиф:ОКС„бак“/“маг“, проф.кв.инженер ОВК или екв; Пр.опит: да е изп. функ. на инж. ОВиК на зав.строеж от 4-а кат.съгл. чл. 8,ал.2,т.3иал.3 от Нар.№1/30.06.2003г.;е)Екс.по без.здр.в стр.–да притежава удост.за „Експерт по без.и здр.”,съгласно Нар.№РД-07-2/16.12.2009г.или екв. док.;ж)Спец.за контрол на кач./отгов.на кач.-прит.валидно Удос.за прем.обуч.за к-л върху кач.на изп.на строит.и за к-л на съотв.на строител. продукти със същ. изисквания за безоп.или еквал.
ЗАБЕЛЕЖКА: За завършен строеж се приема строеж, за който има съставен и подписан Констативен акт обр. 15/ Протокол обр. 16 или друг документ за предаване и приемане на строежа от Възложителя!
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Изискванията и условията на общ.пор.са подробно посочени в докум. и Техн. спецификации; В процедурата може да участва участник, който отговаря на условията на чл. 10 от ЗОП и изискванията на възложителя.2.Участниците могат ползват подизпълнители или капацитета на трети лица, като за тях не трябва да са налице основ. за отстраняване.3.Изпълнителят трябва да представи гаранция, обезпечаваща изпълнението на договора, при подписването му в размер на 3% от стойността на договора. 4.Изпълнителят има право на авансово плащане в размер на 30 % срещу предоставяне на възложителя на гаранция за обезпечаване на авансово предоставените средства,покриваща 100 % размера на аван.плащане.Гаранциите се представят във форма по избор, съгл.чл.111,ал.5 от ЗОП. Услов. и сроковете за задър. или освобождаване на двете гаранции са уредени в проекта на дог. 5.Възложителят няма да сключи договор с лице, идентификацията на действителния собственик не може да бъде извършена чрез посочените законови средства.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

12/09/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

10/03/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

13/09/2019 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

София, бул. "Александър Стамболийски" № 62-64

При отварянето на офертите могат да присъстват участниците и/или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1.На основание чл.54, ал.1 от ЗОП, Възложителят отстранява от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка участник, когато:1) е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 108а, чл. 159а - 159г, чл. 172, чл. 192а, чл. 194 - 217, чл. 219 - 252, чл. 253 - 260, чл. 301 - 307, чл. 321, 321а и чл. 352 - 353е от НК; 2) е осъден с влязла в сила присъда за престъпление, аналогично на тези по т. 1, в друга държава членка или трета страна;3)има задължения за данъци и задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от ДОПК и лихвите по тях, към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган.4) е налице неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5 от ЗОП; 5) За когото е установено, че: а) е представил документ с невярно съдърж., свързан с удостов. липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор; б) не е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор;6) е установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение, нарушение на чл. 61, ал. 1, чл. 62, ал. 1 или 3, чл. 63, ал. 1 или 2, чл. 118, чл. 128, чл. 228, ал. 3, чл. 245 и чл. 301 – 305 от Кодекса на труда или чл. 13, ал. 1 от Закона за труд. миграция и труд. мобилност или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен;7) е налице конфликт на интереси, който не може да бъде отстранен. Основ. по т. 1, 2 и 7 се отнасят за лицата, които представляват участника или кандидата, членовете на управителни и надзорни органи и за други лица, които имат правомощия да упражняват контрол при вземането на решения от тези органи.
2.На осн. чл.55,ал.2 от ЗОП,Възложителят ще отстрани от участие в проц. вс. участник, за когото са налице обстоят. по чл.55,ал.1,т.1,4и5 от ЗОП:1)който e обявен в несъст. или е в производство по несъст.,или е в процедура по ликвидация,или е сключил извънсъд. спор. с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от ТЗ, или е преустановил дейността си,а в случай че участникът е чуждестранно лице – се намира в подобно положение, произтичащо от сходна процедура, съгласно законодателството на държавата, в която е установен ;2)доказано е, че е виновен за неизпъл. на договор за общ. поръчка или на договор за концесия за строителство или за услуга, довело до разваляне или предсрочното му прекратяване, изплащане на обезщетения или други подобни санкции, с изключение на случаите, когато неизпълнението засяга по-малко от 50 на сто от стойността или обема на договора;3)е опитал да:а) повлияе на вземането на решение от страна на възложителя, свързано с отстраняването, подбора или възлагането, включително чрез предоставяне на невярна или заблуждаваща информация, или б)получи информация, която може да му даде неоснов.пред. в проц. за възл. на ОП.
3. Възложителят отстранява от участие в процедурата участник, при наличие на основанията по чл. 107, т.1, т. 2, т. 3 и т. 5 от ЗОП. 4. Възложителят отстранява участник, за който са налице специфичните национални основания за изключване (отстраняване), както следва: 4.1. наличие на свързаност по смисъла на пар. 2, т. 45 от ДР на ЗОП между кандидати/ участници в конкретна процедура (чл. 107, т. 4 от ЗОП); 4.2. наличие на обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици; 4.3. обстоятелства по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. ВАЖНО:Нац. основания за отстраняване се декларират в раздел Г на ЕЕДОП. 5. Отстранява се от участие участник, който не удължи или не потвърди срока на валидност на офертата (чл. 35а, ал. 3, изр. последно от ППЗОП) .

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 4 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 23/08/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва