Деловодна информация
00590
1663 21/08/2019 (дд/мм/гггг)
не
00590-2019-0009 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Стамболийски 115245280
ул. Г.С.Раковски 29
Стамболийски BG421 4210 България
Костадин Аврамов +359 884229272
stamboliyski@mail.orbitel.bg +359 33962308

Интернет адрес/и

http://stamb.info/

http://profil.stamboliyskimunicipality.bg/?cat=90


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://profil.stamboliyskimunicipality.bg/?cat=90
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Образование

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Изпълнение на строителни и монтажни работи за проект „Изграждане на физкултурен салон към СУ „Отец Паисий“, кв. 16, УПИ I - училище, гр. Стамболийски”-Прод.Р.VI.3
45214000      
Строителство

Настоящата поръчка е свързана с избор на изпълнител на строително-монтажни работи (СМР) по проект „Изграждане на физкултурен салон към СУ „Отец Паисий“, кв. 16, УПИ I - училище, гр. Стамболийски“. Предвижда се изпълнение на СМР и дейности по одобрени инвестиционни проекти по отделните части (обяснителни записки, количествени сметки, и чертежи по отделните части), приложени към документацията.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
439578.13      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45214000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG421

град Стамболийски, община Стамболийски

Предмета на настоящата обществена поръчка е строителство, с обекта е: „Изграждане на физкултурен салон към СУ „Отец Паисий“, кв. 16, УПИ I - училище, гр. Стамболийски
Критериите по-долу
 
ДА Организация за изпълнение на поръчката (К2)    50
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
439578.13      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
18

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Настоящата обществена поръчка се финансира изцяло със средства, осигурени по Оперативна програма „Програма за развитие на селските райони“ 2014 - 2020 г.

съгласно ДБФП №BG06RDNP001-7.005-0014-C01/08.05.2019г,сключен между Община Стамболийски и ДФ „Земеделие“.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да притежава регистрация в ЦПРС към камарата на строителите в Република България, съгласно Закона за камарата на строителите за изпълнение на строежи с обхват първа група, четвърта категория, по смисъла на чл.5, ал.6, т.1, подточка 1.4.1. от Правилника за реда на вписване и водене на ЦПРС, която да му позволява извършването на строителни работи, предмет на настоящата обществена поръчка, а за чуждестранно лице-еквивалентен документ или декларация от компетентните органи, съгласно националния му закон за вписването на лицето в съответния професионален регистър на държавата, в която лицето е установен и осъществява дейността си, извършване на строителните работи, които са предмет на настоящата обществена поръчка, придружена с превод на български език. В случай на участник – обединение, което не е юридическо лице изискването се отнася до участника/участниците, които ще извършват дейностите по строителството.
Удостоверяване: за удостоверяване на поставеното изискване, участниците декларират в ЕЕДОП- в електронен вид, Част IV: Критерии за подбор, раздел А: Годност, данните за вписване в ЦПРС, посочваща уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа, а за чуждестранни лица съответен еквивалентен документ или декларация или удостоверение от компетентните органи съгласно националния му закон за вписването на лицето в съответния професионален регистър на държавата-членка, в която е установен, допускащ съгласно законодателството на държавата, в която лицето е установено и осъществява дейността си, извършване на строителните работи, предмет на настоящата обществена поръчка, придружен с превод на български език.
Доказване:Преди сключване на договора за обществена поръчка Възложителят ще изиска от участника, определен за изпълнител да представи документи по чл. 60, ал.1 от ЗОП - Копие от удостоверения или талони за регистрация или други еквивалентни документи. В случай на обединение изискването се покрива от участника, който ще извършва дейностите по строителство. Изискването се прилага и за подизпълнителите, които ще извършват дейностите по строителство. Чуждестранните лица представят еквивалентен документ от държавата, в която са установени. Съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗОП, чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри, а именно: в офертата трябва да
се докаже регистрация в еквивалентен професионален регистър на държавата, в която са установени.
Преди сключване на договора за обществена поръчка Възложителят ще изиска от участника,документът да се представи на оригиналния език и в превод на български език, или да представят декларация или удостоверение за наличието на такава регистрация от компетентните органи, съгласно националните им закони. Съгласно чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП избраният изпълнител трябва да представи документ, издаден от компетентен орган, който удостоверява, че съответната регистрация е извършена.
Документите за доказване на изискванието се представят от участника, определен за изпълнител или при поискване в хода на процедурата – в случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112 ЗОП. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът следва да има застраховка „Професионална отговорност“ на участниците в строителството по чл.171 от ЗУТ или еквивалент, покриваща минималната застрахователна сума за строежи, с обхват първа група, четвърта категория, съгласно Наредбата за условията и реда на задължителното застраховане в проектирането и строителството или съответно валиден аналогичен документ.
Изискването не се прилага за лице от държава-членка на ЕС или от друга държава, страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство, което се установява на територията на РБ и е предоставило еквивалентна застраховка професионална отговорност или гаранция в друга държава-членка или в страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство. Когато предоставената застраховка или гаранция покрива само частично рисковете, Възложителят може да изиска допълнителна застраховка или гаранция, която да обхване непокритите рискове, в съответствие с чл.173, ал.2 и чл.174, ал.1 от ЗУТ и при спазване на чл.27, ал.2 от Закона за дейностите по предоставяне на услуги.
Удостоверяване: за удостоверяване на поставеното изискване участниците попълват данни (застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа) в ЕЕДОП- в електронен вид, Част IV: Критерии за подбор, раздел Б: Икономическо и финансово състояние, за наличие на Валидна застраховка „Професионална отговорност“, по чл.171, ал.1 от ЗУТ или еквивалент, при лимит на отговорността, съгласно чл.5, ал.2 от Наредбата за условията и реда за задължителното застраховане в проектирането и строителството или еквивалентен документ за чуждестранните лица. Професионалната дейност от застрахователните полици трябва да отговаря на предмета на поръчката- обектът, предмет на поръчката е първа група, четвърта категория строеж.
Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отваряне на офертите дапредставят всичкиили част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата, а именно: Доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.


Доказване:Преди сключване на договора за обществена поръчка Възложителят ще изиска от участника, определен за изпълнител да представи документи по чл. 62, ал.1, т. 2 от ЗОП – заверено копие от валидна застраховка „Професионална отговорност“.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Участ. следва през посл. 5 г., считано от датата на подаване на заяв. или офертата да е изпълнил поне 1 дейн. с предмет и обем, иден.или сходен с този на наст.общ. поръчка.Под „стр. дейност с предмет, идент. или сходен“ следва да се разбира:изграж. и/или рекон., и/или осн. ремонт на жил. и/или смесени сгради и/или сгради за общ. обслуж.,I група, 4 или по-висока кат., съгл. чл.137(1) от ЗУТ.При участие на обединения, които не са ЮЛ, съотв. с мин.изиск. се доказва от обед.участник, а не от вс.от лицата, вкл.в него.Обем на поръчката: РЗП 837,40 кв.м. Удост.:Участ. декларира съотв. с поставеното изиск. посредством попъл. на изискуемата инф. в ЕЕДОП-в ел. вид, Част IV, Разд. В. Съгл. чл. 67, ал.5 от ЗОП, Възл.може да изисква от участ.по вс.време след отваряне на офертите да представят вс. или част от документите,ч/з които се доказва инф.посочена в ЕЕДОП, к. това е необх. за законос. провеждане на процедурата, а именно: С-к на строит., идент. или сх.с предмета на поръчката, най-много за посл.5г., сч. от датата на подаване на офертата, придружен с удост. за добро изпълн., които съдържат стойн., датата, на която е прикл. изпълн., мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответв. с норм.изисквания, когато това е необх.за законос. провеждане на проц. Док:Преди скл. на д-р за общ.поръчка, Възл.изисква от участника, определен за изп., да представи док. по чл.64,ал.1,т.1отЗОП–Списък на стр., идент.или сх.с предмета на поръчката, най-много за посл.5г.,сч.от датата на подаване на офертата, придр. с у-я за добро и-е, които съдържа стойн, датата,на която е приключило изпълн.,мястото,вида и обема, както и дали е изпълнено в съотв. с норм. изиск.Участ. следва да разполага с рък. състав-квалиф. и опитен инженерно-тех. екип с определена проф. комп. за изп. на пор., вкл. най-малко: 2.1. Рък.обект -1 бр: Проф. област(квалиф.): висше образ.,образ. степен „Маг.“ по спец.„ССС“ или „ПГС“ или екв. спец., с не по-малко от 5 г. проф.опит, да е ръководил мин.1 обект с предмет, сх. с предмета на поръчката- изп.на СМР или изгр.и/или рекон., и/или осн. ремонт на жил.и/или смесени сгради и/или сгради за общ. обслужване, 4-та или по-висока кат.,съгл.чл.137(1)от ЗУТ.2.2.Тех.ръков.-1бр:Проф.област(квалиф.):да притежава призната обр.–квалиф. степен и спец., отг. на изискв. на чл.163а,ал.2, във в/ка с ал. 4 от ЗУТ, или екв., да е ръководил мин.1 обект с предмет, сх.с предмета на поръчката- изгражд.и/или рекон., и/или осн.ремонт на жил.и/или смесени сгради и/или сгради за общ.обслужв.,4-та или по-висока катег.,съгл.чл.137,(1)отЗУТ;2.3. Отг.по контрол на качеството- 1 бр:Да има успешно завършен курс по контрол върху кач. на изп. на стр.за съотв. на влаганите в строежа стр. продукти със същ.изиск. за безоп.Да е участвал в екип на под. поз.на мин. 1 обект с предмет, сх. с предм. на поръчката – изграж. и/или рекон., и/или осн. ремонт на жил. и/или смесени сгради и/или сгради за общ. обслуж., 4-та или по-висока катег., съгл.чл. 137(1)от ЗУТ; 2.4.КБЗ–1бр:Да отг. на изиск.по чл.5, ал.2 от Нар. № 2/22.03.2004 г. за мин.изиск. за здр.и без.условия на труд при извърш. на СМР. Да има усп. завър. курс по контрол в/у кач. на изп. на строит., за съотв. на влаганите в строежа стр.прод. със същ.е изиск. за безоп. Да е участвал в екип на под.поз. на мин. 1обект с предмет, сх. с предм. на пор.–изграж. и/или рекон., и/или осн. ремонт на жил. и/или смесени сгради и/или сгради за общ.обслуж, 4-та или по-висока кат., съгл. чл.137(1)отЗУТ. Удост.:при под.на офертата, участ.декларира съотв. с поставеното изиск. в ЕЕДОП– в ел.вид, Част IV, Разд.В. Съгл. чл.67,ал.5 от ЗОП, Въз. може да изисква от участ. по вс. време след отваряне на офертите да представят вс. или част от док., чрез които се док. инф., пос. в ЕЕДОП, когато това е необх. за зак. провеждане на проц.. Док: Преди скл. на д-р за общ. поръчка, Въз. изисква от участ., опр. за изп., да представи док. по чл. 64,ал.1,т. 3отЗОПСп. на тех. лица и/или орг-и, вкл. и не в стр. на участ.,вкл. КК,както и тези изп. стр.,док.за пр.кв

1.Изисква се Участ. в процедурата през посл. 5 г., считано от датата на подаване на заявлението или офертата да е изпълнил поне 1 дейност с предмет и обем, иден.или сходен с този на наст.общ. поръчка.Под „стр. дейност с предмет, идент. или сходен“ следва да се разбира:изграж. и/или рекон., и/или осн. ремонт на жил. и/или смесени сгради и/или сгради за общ. обслуж.,I група, 4 или по-висока кат., съгл. чл.137(1) от ЗУТ. При участие на обединения, които не са ЮЛ, съотв. с мин.изискване се доказва от обединението участник, а не от вс.от лицата, вкл.в него.Обем на поръчката: РЗП 837,40 кв.м.
2.Изисква се Участ. в процедурата да разполага с рък. състав-квалиф. и опитен инженерно-тех. екип с определена проф. комп. за изп. на пор., вкл. най-малко: 2.1. Рък.обект -1 бр: Проф. област(квалиф.): висше образ.,образ. степен „Маг.“ по спец.„ССС“ или „ПГС“ или екв. спец., с не по-малко от 5 г. проф.опит, да е ръководил мин.1 обект с предмет, сх. с предмета на поръчката- изп.на СМР или изгр.и/или рекон., и/или осн. ремонт на жил.и/или смесени сгради и/или сгради за общ. обслужване, 4-та или по-висока кат.,съгл.чл.137(1)от ЗУТ.2.2.Тех.ръков.-1бр:Проф.област(квалиф.):да притежава призната обр.–квалиф. степен и спец., отговарящи на изискв. на чл.163а,ал.2, във в/ка с ал. 4 от ЗУТ, или екв., да е ръководил мин.1 обект с предмет, сх.с предмета на поръчката- изгражд.и/или рекон., и/или осн.ремонт на жил.и/или смесени сгради и/или сгради за общ.обслужв.,4-та или по-висока катег.,съгл.чл.137,(1)отЗУТ;2.3. Отг.по контрол на качеството- 1 бр:Да има успешно завършен курс по контрол върху кач. на изп. на стр.за съотв. на влаганите в строежа стр. продукти със същ.изисквания за безоп.Да е участвал в екип на под. поз.на мин. 1 обект с предмет, сх. с предм. на поръчката – изграж. и/или рекон., и/или основен ремонт на жил. и/или смесени сгради и/или сгради за общ. обслуж., 4-та или по-висока катег., съгл.чл. 137(1)от ЗУТ; 2.4.КБЗ–1бр:Да отг. на изиск.по чл.5, ал.2 от Наредба № 2/22.03.2004 г. за мин.изисквания за здр.и без.условия на труд при извърш. на СМР. Да има успешно завър. курс по контрол в/у качеството на изп. на строит., за съотв. на влаганите в строежа стр.продукти със същ.е изиск. за безоп. Да е участвал в екип на под.поз. на мин. 1обект с предмет, сх. с предм. на поръчката – изграж. и/или рекон., и/или осн. ремонт на жил. и/или смесени сгради и/или сгради за общ.обслуж, 4-та или по-висока кат., съгл. чл.137(1)отЗУТ. Удост.:при под.на офертата, участ.декларира съотв. с поставеното изиск. в ЕЕДОП– в ел.вид, Част IV, Разд.В. Съгл. чл.67,ал.5 от ЗОП, Въз. може да изисква от участниците по всяко време след отваряне на офертите да представят вс. или част от док., чрез които се доказва инф., пос. в ЕЕДОП, когато това е необх. за зак. провеждане на процедурата. Док.: Преди скл. на д-р за общ. поръчка, Въз. изисква от участника, опр. за изпълнител, да представи док. по чл. 64,ал.1,т. 3отЗОП-Сп. на тех. лица и/или орг-и, вкл. или не в стр. на участника, вкл. тези, които отговарят за контрола на кач., както и за лицата, които ще изпълняват стр., както и док, които доказват проф. комп. на лицата.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Условията за освобождаване и задържане на гаранцията за изпълнение се съдържат в проекта на договора за обществена поръчка. Условията за допускане и отстраняване на участниците в процедурата са подробно описани в документацията за обществена поръчка. Възложителят отстранява участниците при наличие на основания по чл. 54 и чл. 55 от ЗОП, при наличие на специфични основания за отстраняване, в случаите на чл. 107 от ЗОП и други основания, предвидени в документацията.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

16/09/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

17/09/2019 (дд/мм/гггг)   10:30 (чч:мм)

град Стамболийски, ул. Г.С.Раковси 29, етаж 3 - Конферентна зала

Информация по отваряне на постъпилите оферти - в електронната преписка на Профил на купувача в сайта на Община Стамболийски
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Прод. от Раздел II.1.1 "....подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.“

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалбите се подават в срока и хипотезите на чл. 197 и чл. 198 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 9356222
https://www.cpc.bg/ +359 29807315

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 21/08/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва