Деловодна информация
00334
32-239820 16/08/2019 (дд/мм/гггг)
да
да
16/08/2019 (дд/мм/гггг)
00334-2019-0028 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Агенция Митници 000627597
ул. Г.С.Раковски № 47
София BG411 1202 България
Ирена Илиева +359 298594019
irena.ilieva@customs.bg +359 298594060

Интернет адрес/и

https://customs.bg/wps/portal/agency/home

https://customs.bg/wps/portal/agency/home/buyer-profile/customer-profile-from-01012018/customer-profile-from-01012018


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://customs.bg/wps/portal/agency/home/buyer-profile/customer-profile-from-01012018/procedures-after-01012018/00334-2019-0028/00334-2019-0028
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Агенция Митници 000627597
ул. Г. С. Раковски № 47
София BG411 1202 България
Красимира Василева +359 298594411
Krasimira.Vasileva@customs.bg +359 298594066

Интернет адрес/и

https://customs.bg/wps/portal/agency/home

https://customs.bg/wps/portal/agency/home/buyer-profile/customer-profile-from-01012018/customer-profile-from-01012018

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

митническа дейност

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Инженеринг (проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор) за обект: „Цялостна реконструкция и модернизация на ГКПП „Станке Лисичково“
45200000      
Строителство

Обхватът на обществената поръчка включва следните дейности:
Дейност I – Изготвяне на инвестиционен проект;
Дейност II - Изпълнение на СМР по реализиране на строителството;
Дейност III - Упражняване на авторски надзор.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
15450000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
71000000      
45200000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG413

Република България, област Благоевград, община Благоевград, с. Клисура, м. Митницата, ГКПП „Станке Лисичково“, ПИ с иден. № 37263.11.85.

Обхватът на обществената поръчка включва следните дейности:
Дейност I – Изготвяне на инвестиционен проект в т.ч:
• Разработване на „Идейна концепция“;
• Разработване на инвестиционен проект във фаза „работен проект“;
• Изпълнение на задълженията си като проектант, по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа;
• Отстраняване за своя сметка на недостатъците на Проекта;
• Поемане на отговорност за качеството на Проекта по време на изпълнение на строителството.
Дейност II - Изпълнение на СМР по реализиране на строителството на обектите, съгласно изготвените от Изпълнителя и съгласувани и одобрени по съответния ред инвестиционни проекти, количества и видове СМР и всички дейности, отразени в техническата спецификация, Предложението за изпълнение на поръчката и Ценовото предложение.
Дейност III - Упражняване на авторски надзор по време на изпълнение на СМР на обекта.
Изпълнителят упражнява авторски надзор по време на строителството чрез съответните проектанти – физически лица, имащи право да извършват авторски надзор по съответните части на проекта, съгласно чл. 162, ал. 2 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) и подзаконовите му нормативни актове.
Критериите по-долу
 
ДА Техническото предложение - Т, със следните подпоказатели    60 точки
П1 – Разпределение на ресурсите и организация на проектантския екип    20 точки
П2 – Мерки за осигуряване на качество при изпълнение на строителството    20 точки
П3 - Социални характеристики, свързани с изпълнението на договора    20 точки
Цена
40 точки
II.2.6) Прогнозна стойност
15450000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
240

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Финансирането за обществената поръчка се осигурява от бюджета на Агенция „Митници”.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

1. Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя, за изпълнение на стоежи, както следва:
- 1 (първа) група, I (първа) категория,
- 2 (втора) група, I (първа) категория,
- 3 (трета) група, I (първа) категория и
- 4 (четвърта) група, I (първа) категория,
съгласно Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя. Ако участникът е чуждестранно физическо или юридическо лице, същото трябва да има право (съгласно законодателството на държавата, в която е установено и при условията на взаимно признаване) да изпълни предмета на поръчката.
ДОКАЗВАНЕ: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването, като посочва в Част IV, раздел А, т. 1) от еЕЕДОП групата и категорията на строителните обекти, за които е вписан в Централния професионален регистър на строителя или аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, както и номера на Удостоверението за вписване или на еквивалентен документ, съгласно законодателството на държавата, в която е установен и дата на валидност на контролния талон (в приложимите случаи).
При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата, възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация - копие на валидно удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя или еквивалентен документ за вписване в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата, в която е установен за чуждестранните участници, удостоверяващ правото на съответното лице да изпълни предмета на поръчката.
При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, преди сключване на договора, определения изпълнител представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП). Ако определеният изпълнител е чуждестранен участник, той трябва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, включително че е извършил съответната регистрация съгласно Закона за камарата на строителите, във връзка с разпоредбата на чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП. Възложителят не изисква посочените документи в случаите по чл. 112, ал. 9 от ЗОП.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване пo т. 1 по-долу, като попълва част IV, раздел Б, т. 2a) от еЕЕДОП.
При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата, възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация:
- Справка за оборота от строително-монтажни работи, за последните 3 (три) приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си
или
- Копия на годишните финансови отчети за последните 3 (три) приключили финансови години или техни съставни части, когато публикуването им се изисква от законодателството на държавата, в която участникът е установен.
При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, преди сключване на договора, определения изпълнител представя документите по предходното изречение, ако Възложителят не разполага с тях или не може да си ги осигури по реда на чл. 112, ал. 9 от ЗОП.
2. При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване по т.2, като попълва в част IV, раздел Б, т. 5) от еЕЕДОП, като посочи застрахователната сума на съответната сключената застраховка „Професионална отговорност“, дейността, която е предмет на застраховане, както и номер и валидност на застраховката.
При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата, възложителят може да изиска документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация - копие на документи, доказващи наличие на застраховка „Професионална отговорност в проектирането” и/или застраховка „Професионална отговорност в строителството”.
При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, преди сключване на договора, определения изпълнител представя документите по предходното изречение, ако възложителят не разполага с тях или не може да си ги осигури по реда на чл. 112, ал. 9 от ЗОП.
Забележка: Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.


1. Участникът трябва да е реализирал оборот от строително-монтажни работи, през последните 3 (три) приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер не по-малък от прогнозната стойност на обществената поръчка. За участник – чуждестранно лице оборотът се изчислява по официалния курс на БНБ за съответната валута в лева към датата на подаване на офертата.
2. Участникът трябва да притежава валидни застраховка „Професионална отговорност в проектирането” и застраховка „Професионална отговорност в строителството”, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, покриващи минималната застрахователна сума, съгласно чл. 5, ал. 1 и 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителство за категорията строителство, съобразно строежа – предмет на обществената поръчка или съответен валиден еквивалентен документ, издаден от компетентен орган на държава – членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по споразумението за Европейското икономическо пространство. Минималната застрахователна сума за проектант за строежи първа категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 1 ЗУТ е 300 000 лв., а минималната застрахователна сума за строител за строежи първа категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 1 ЗУТ е 600 000 лв.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване по т.1, чрез попълване на Част IV, раздел В, т. 1а) от еЕЕДОП като предостави и информация за: стойността; датата, на която е приключило изпълнението (номер и дата на документ за предаване и приемане на строежа или на РП или на УВЕ); мястото на изпълнение; вида на изпълнените дейности (ново строителство и/или преустройство и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт), обема (РЗП и/или обща площ) на строителството, обект на строителна интервенция (сграда и/или пътна и/или улична мрежа и/или подпорна стена и/или друго) и получател (публичен или частен субект).
При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, когато това е необх. за законосъобр. провеждане на процедурата, възложителят (В-ят) може да изиска документи, чрез които се доказва деклар. в ЕЕДОП информация - Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката (ОП), изпълнено през посл. 5 г., считано от датата на подаване на офертите с приложени към него копия на удостоверения за добро изпълнение на посоченото строителство, които да съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
2. При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване по т.2, чрез попълване на Част IV, раздел В, т. 1б) от ЕЕДОП, като предостави и информация за: изпълнените дейности (вида на предоставените услуги; обектите, във връзка с които или по време на които са предоставени услугите); стойностите; датите на документите за предаване и приемане на услугите (издадени от получателите или от компетентни органи - издадените разрешения за ползване или на удостоверенията на въвеждане в експлоатация или други); получателите на услугите, идентични или сходни с предмета на ОП.
При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, когато това е необх. за законосъобр. провеждане на процедурата, в-ят може да изиска документи, чрез които се доказва деклар. в ЕЕДОП информация - Списък на услугите (проектиране и авторски надзор), които са идентични или сходни с предмета на ОП, изпълнени през посл. 3 г., считано от датата на подаване на офертите с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършените услуги.
3. При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на ЕЕДОП, като посочи специалистите, които ще изпълняват ОП и в зависимост от поставените изисквания към експертите, предостави и следната приложима информация:
- Специалист/експерт (трите имена и позиция/длъжност, която ще заема лицето при изпълнение);
- Образование (специалност, проф. квалификация, година на дипломиране, № на диплома, учебно заведение);
- Допълнителна квалификация (наименование на док.; направление, година на придобиване, № на издадения документ, издател, годината на валидност; частите, за които е издаден);
- Проф. опит (месторабота, период, длъжност, основни функции, участие в обекти/проекти, идентични или сходни с предмета на ОП).
Информацията за лицата от екипа се попълва в Част IV, раздел В, т. 6) от еЕЕДОП.
При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, когато това е необх. за законосъобр. провеждане на процедурата, в-ят може да изиска документи, чрез които се доказва деклар. в ЕЕДОП информация - Списък на персонала, който ще изпълнява ОП, и/или на чл. на рък. състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват проф. компетентност на лицата.
При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, преди сключване на договора, определеният изпълнител представя описаните в настоящия раздел документи, ако в-ят не разполага с тях или не може да си ги осигури по реда на чл. 112, ал. 9 от ЗОП.


1. През последните 5 г., считано от датата на подаване на офер, уч. трябва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идент или сходни с тези на поръчката. Под „дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката“ следва да се разбира (букви „а“, „б“ и „в“ се прилагат кумулативно):
а) ново строителство и/или преустройство/реконструкция/основен ремонт на същ. сгради с обща РЗП мин 3000 кв. м.
б) ново строителство и/или реконструкя и/или рехабилитация на пътна и/или улична мрежа с обща площ мин 9500 кв.м.
в) изграждане и/или основен ремонт и/или реконструкция на подпорна стена – възлож не поставя изискване, свързано с обема на подпор стена.
Забележка 1: Строителството се счита за изпълнено, когато за обекта има съставен и подписан Конст акт обр. 15/ Протокол обр. 16 или др док за предаване и приемане на строежа от Възлож или за обекта има издадено РП или УВЕ!
Забележка 2: Мин изисквания могат да бъдат док с изпълнението на едно или няколко възлагания.
2. През последните 3 г, считано от датата на подаване на оф уч трябва да е изпълнил услуги с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, както следва (б. „а“, „б“, „в“ и „г“ се прилагат кумулативно):
а) изготвяне на инвест проект за ново строителство и/или преустройство/реконструкция/основен ремонт (ОР) на съществ. сгради с обща РЗП мин 3000кв.м.
б) изготвяне на инвест проект за ново строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация на пътна и/или улична мрежа с обща площ мин 9500 кв.м.;
в) изготвяне на инвест проект за изграждане и/или ОР и/или реконструкция на подпорна стена - възлож не поставя изискв, свързано с обема на подпор стена;
г) упражняване на авторски надзор по време на изпълнение на ново строителство и/или преустройство/реконструкция/основен ремонт на съществуващи сгради или по време на изпълнение на ново строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация на пътна и/или улична мрежа и/или изграждане и/или ОР и/или реконструкция на подпор стена.
Забележка 1: Услугите се считат за изпълнени, когато има док, удостоверяващ приетото изпълнение, издаден от получателя или от комп орган, или чрез посочване на публ регистър, в който е публикувана инфо за изпълнението!
Забележка 2: Мин изисквания могат да бъдат док с изпълнението на едно или няколко възлагания.
3. Участникът трябва да док, че за изп на поръчката разполага с екипи от следните спец:
1.Екип за проектирането:
1.1). Ръководител на проектантския екип - Да притежава пълна проектантска правоспособност /ППП/, съгласно чл. 230 от ЗУТ за съотв. година или еквивалентна за чуждестранните участници, мин. 5 г. проф. опит;
1.2). Проектант по част „Архитектурна” – да притежава ППП по съотв. част, съгласно чл. 230 от ЗУТ за съотв. г. или екв за чужд уч.;
1.3). Проектант по част „Инженерна геология” – да притежава ППП по съотв. част, съгласно чл. 230 от ЗУТ за съотв. г. или екв за чужд уч;
1.4). Проектант по част „Конструктивна” – да притежава ППП по съотв. част, съгласно чл. 230 от ЗУТ за съотв. г. или екв за чужд уч.;
1.5). Проектант по част „Електрическа” – да притежава ППП по съотв. част, съгласно чл. 230 от ЗУТ за съотв. г. или екв за чужд уч.;
1.6). Проектант по част „Пътна” – да притежава ППП по съотв. част, съгласно чл. 230 от ЗУТ за съотв. г. или екв за чужд уч.;
1.7). Проектант по част „ВиК” – да притежава ППП по съотв. част, съгласно чл. 230 от ЗУТ за съотв. г. или екв за чужд уч.;
1.8). Проектант по част „Топлоснабдяване, отопление, вентилация и климатизация” – да притежава ППП по съотв. част, съгласно чл. 230 от ЗУТ за съотв. г. или екв за чужд уч.;
1.9). Проектант по част „Енергийна ефективност” - да притежава ППП, съгласно чл. 230 от ЗУТ за съотв. г. или екв за чужд уч.;
1.10). Проектант по част „Геодезическа” - да притежава ППП по съотв. част, съгласно чл. 230 от ЗУТ за съотв. г. или екв за чужд уч.;
1.11). Проектант по част „Паркоустройство и благоустройство” - ...
... продължава в раздел VI.3 Допълнителна информация
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


1.При подписване на договора избрания изпълнител представя документ за внесена гаранция за изпълнение под формата на парична сума, оригинал на неотменяема банкова гаранция или валидна застрахователна полица в размер на 5 % от максималната стойност на договора без ДДС.
2. Изпълнителят има право да получи авансово плащане в размер на 35 % от максималната стойност на договора, ако е представил гаранция за авансово предоставени средства под формата на парична сума, оригинал на неотменяема банкова гаранция или валидна застрахователна полица. Гаранция за авансово предоставените средства не се представя, ако в 3-дневен срок от получаване на възлагателно писмо за стартиране на дейността, изпратено от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ писмено заяви пред ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ, че не желае да бъде извършвано авансово плащане.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

30/09/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

31/01/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

01/10/2019 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

В сградата на Агенция "Митници" - Централно митническо управление, находяща се в гр. София, ул. "Г. С. Раковски" № 47, ет. 10, зала.

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1. Възложителят отстранява от участие в процедурата, участник за когото са налице или са възникнали преди или по време на процедурата основанията за отстраняване по чл. 54, ал. 1, т. 1-7 и/или чл. 55, ал. 1, т. 1 и т.5 от ЗОП, условията по чл.107 от ЗОП, обстоятелствата по чл. 3,т. 8 от ЗИФОДРЮПДРКЛТДС, както и за обстоятелствата по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
2. Основанията по чл. 54, ал. 1, т. 1, 2 и 7 и чл. 55, ал. 1, т. 5 от ЗОП се отнасят за лицата по чл. 54, ал. 2 и 3 от ЗОП.
... продължава от раздел III.1.3) Технически и професионални възможности:
да притежава ППП по съответ част, съгласно чл. 230 от ЗУТ за съответ г. или екв за чужд уч.
1.12). Проектант по част „Пожарна безопасност” - да притежава ППП по съотв. част, съгласно чл. 230 от ЗУТ за съотв. г. или екв за чужд уч.;
1.13). Проектант по част „План за управление на строителните отпадъци” - да притежава ППП, съгласно чл. 230 от ЗУТ за съотв. г. или екв за чужд уч.;
1.14). Проектант по част „План за безопасност и здраве” - да притежава ППП, съгласно чл. 230 от ЗУТ за съотв. г. или екв за чужд уч.
Всяко едно лице от екипа трябва да е участвало в изп на мин 1 проектиране, което е идент или сходно с пр на настоящата общест поръчка. Под „проектиране, идентично или сходно с предмета на поръчката“ следва да се разбира изготвяне на техн или работен инвест проект за извършване на ново строителство и/или преустройство/реконструкция/основен ремонт на съществ. сгради или ново строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация на пътна и/или улична мрежа и/или изграждане и/или основен ремонт и/или реконструкция на подпор стена.
Едно лице може да съвместява макс. две длъжности от изискуемия експертен екип за проектиране. В тези случаи лицето трябва да покрива изискванията за всяка една от длъжностите, за които е предложено.
2.Екип за изпълнение на СМР:
2.1). Ръководител на обекта – строителен инж, ОКС „магистър“, специалност „Пътно строителство” или „ПГС/ССС“ или еквив, мин 5 г. проф опит и участие, като „Ръководител" или "Зам. ръководител на обект“ или „Групов техн ръководител“ в изп на строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката;
2.2). Технически ръководител – технически правоспособно лице, съгласно чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ или екв по реда на чл. 163а, ал. 3 от ЗУТ за чужд лица, да притежава проф опит от мин 3 г и участие, като „Техн ръководител“ в изп на строителство, идент или сх с пр на поръчката;
2.3). Експерт ,,Геодезия” – да притежава висше строително образование, специалност ,,Геодезия” или екв, проф опит от мин 3 г. и уч в изп на строителство, идент или сх с пр на поръчката;
2.4). Експерт по контрол на качеството – да притежава валидно удостоверение/сертификат за контрол на качеството или екв и участие като „Експерт по контрол на качеството” в изп на строителство, идент или сх с пр на поръчката;
2.5). Длъжностно лице по безопасност и здраве – да притежава валидно удостоверение за Длъжностно лице по ЗБУТ, съгласно ЗЗБУТ и Наредба № РД-07-2 от 16 дек 2009 г. за усл и реда за провеждането на период обучение и инструктаж на работниците и служ по правилата за осигуряване на ЗБУТ или еквив док и участие като „Длъжностно лице по безопасност и здраве” в изп на строителство, идент или сх с пр на поръчката.
Под „строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката“ следва да се разбира изпълнение на СМР, свързани с извършване на ново строителство и/или преустройство/реконструкция/основен ремонт на съществуващи сгради или ново строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация на пътна и/или улична мрежа и/или изграждане и/или основен ремонт и/или реконструкция на подпорна стена.
Участникът трябва да предложи различни лица за всяка една длъжност от Екипа за изп на СМР.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал.1, т. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 16/08/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва