Деловодна информация
00233
ЖИ-24675 11/07/2019 (дд/мм/гггг)
да
да
11/07/2019 (дд/мм/гггг)
00233-2019-0057 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

ДП Национална компания Железопътна инфраструктура 130823243
бул. Княгиня Мария Луиза №110
София BG411 1233 България
Десислава Славчева +359 29313079
d.slavcheva@rail-infra.bg +359 29310663

Интернет адрес/и

www.rail-infra.bg

http://www.rail-infra.bg/профил-на-купувача/


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.rail-infra.bg/профил-на-купувача/текущи-процедури/?YlvmS1RacnH797zA9WTVFlpL0dmi%2bqX3Z6OXGBhxGmlHuZcK%2buye8e1T%2bYWSFB1j7W8MPEMCQPrMcQwxn3srrw%3d%3d
друг адрес: (моля, посочете друг адрес)
ДП Национална компания Железопътна инфраструктура 130823243
бул. Княгиня Мария Луиза №110
София BG411 1233 България
инж. Мария Генова +359 29326047
d.slavcheva@rail-infra.bg +359 29310663

Интернет адрес/и

www.rail-infra.bg

http://www.rail-infra.bg/профил-на-купувача/

до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
ДП Национална компания Железопътна инфраструктура 130823243
бул. Княгиня Мария Луиза №110
София BG411 1233 България
Евгения Русимова +359 29323079
d.slavcheva@rail-infra.bg +359 29310663

Интернет адрес/и

www.rail-infra.bg

http://www.rail-infra.bg/профил-на-купувача/

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

поддържане на жп инфраструктура

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Модерниз.на железен път,конт.мрежа и с-ми за сигнал.и телекомуник.в гара Пловдив и изгр.на Комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив“по проект„Развитие на жп възел Пловдив“
45000000      
Строителство

Обществената поръчка обхваща следните етапи, както следва:
ЕТАП I: Проектиране и подготовка на документи за издаване на разрешение за строеж;
ЕТАП II: Строителство;
ЕТАП III: Получаване на разрешение за ползване на обекта и подготовка на доказателства за получаване на сертификат за оперативна съвместимост.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
79873963.39      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG421

ЖП гара Пловдив и Комуникационно-транспортния пробив под жп ареала на гара Пловдив,включ.в обхвата на наст.ОП се намират в гр.Пловдив.Гара Пловдив е разпол.на км 155+321 по 1-ва жп линия

ЕТАП I: ПРОЕКТИРАНЕ И ПОДГОТОВКА НА ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ-Изготв.и предав.на Технич.проект в пълния му обем,съгласно изискванията на Възложителя и нормативната уредба: „Наредба № 4 от 21 май 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти“, „НАРЕДБА № РД-02-20-2 от 20 декември 2017 г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортната система на урбанизираните територии“, както и Техническите спецификации за оперативна съвместимост за дейностите по железопътната инфраструктура, приложимото европейско и българско законодателство, по всички необходими проектни части свързани с: модернизация на железен път и съоръжения (включително пасарели), контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в гара Пловдив и изграждане на Комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив.Съгласуване на техническия проект и подготовка на документи за целите на издаване на разрешение за строеж, както и подготовка на документация за оценка на съответствието на проекта за дейностите по железопътната инфраструктура с изискванията на Техническите спецификации за оперативна съвместимост от Нотифициран орган (NoBo).Изготвяне на Работен проект в пълния му обем, съгласно изискванията на Възложителя и нормативната уредба.ЕТАП II: СТРОИТЕЛСТВО-Извършване на строително-монтажните работи предвидени в проекта за модернизация на железен път и съоръжения (включително пасарели), контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в гара Пловдив и за изграждане на Комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив; доставка и монтаж на предвиденото оборудване и материали, провеждане на функционални изпитания и 72-часови проби в експлоатационни условия на системи за сигнализация и телекомуникации и контактната мрежа.Изготвяне на екзекутивна документация;Осъществяване на авторски надзор.ЕТАП III: ПОЛУЧАВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ОБЕКТА И ПОДГОТОВКА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА СЕРТИФИКАТ ЗА ОПЕРАТИВНА СЪВМЕСТИМОСТ-За дейностите по модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в гара Пловдив.Подготовка на необходимите документи за получаване на разрешение за ползване от ДНСК съгласно ЗУТ;Подготовка на план и провеждане на тестови изпитания, във връзка с доказване на съответствието на структурните подсистеми с изискванията за оперативна съвместимост, както и подготовка на доказателства за получаване на сертификат за оперативна съвместимост.За дейностите по изграждане на Комуникационно-транспортния пробив под жп ареала на гара Пловдив.Подготовка на необходимите документи за получаване на разрешение за ползване от ДНСК съгласно ЗУТ.
Критериите по-долу
 
ДА Т1 – Предложение за проектиране    10
Т2 – Продължителност на прекъсването на влаковото движение във Фаза 1    6
Т3 – Продължителност на прекъсването на влаковото движение във Фаза 2    6
Т4 – Продължителност на прекъсването на влаковото движение във Фаза 3    6
Т5 – Продължителност на прекъсването на влаковото движение във Фаза 4    6
Т6 – Продължителност на прекъсването на влаковото движение във Фаза 5    3
Т7 – Продължителност на прекъсването на влаковото движение във Фаза 6    3
Цена
60
II.2.6) Прогнозна стойност
79873963.39      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
1066

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
На база одобрен формуляр за кандидатстване и подписано Споразумение между ДП НКЖИ и INEA за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ - AGREEMENT № INEA/CEF/TRAN/M2016/1367173.

Прогнозната стойност на поръчката е с включени до 5% непредвидени работи от стойността строителството.
КО= ПТ1+ ПТ2; ПТ1= (Цmin/Цi)*60; ПT2 = Т1 + Т2 + Т3 + Т4 + Т5 + Т6+ Т7; Т1- 5, 7 или 10 т.;Т2 = (Ппр.,min/Ппр.,i )*6;Т3 = (Ппр.,min/Ппр.,i )*6;Т4 = (Ппр.,min/Ппр.,i )*6;Т5 = (Ппр.,min/Ппр.,i )*6;Т6 = (Ппр.,min/Ппр.,i )*3;Т7 = (Ппр.,min/Ппр.,i )*3
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да бъде вписан в Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в България, за изпълнение на строежи от втора група: строежи от транспортната инфраструктура, съгласно чл. 5, ал. 1, т. 2 от Правилник за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС ), първа категория строежи, съгласно чл.5, ал.6, т.2.1 ПРВВЦПРС, а за чуждестранте лица – в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.
Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва за всеки член на обединението, който ще изпълнява съответната дейност по строителството съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора/документа за създаване на обединението.
Когато участникът е посочил, че ще използва подизпълнители, подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.
При подаване на офертата съответствието с критерия годност се посочва в раздел А: Годност на Част IV: Критерии за подбор от еЕЕДОП.
За доказване съответствието с критерия се представя следния документ:
Удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в България за изпълнение на строежи от ІІ група - строежи от транспортната инфраструктура , съгласно чл. 5, ал. 1, т. 2 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителите в България (ПРВВЦПРС), първа категория строежи, съгласно чл. 5, ал. 6, т. 2.1 от ПРВВЦПРС. За чуждестранните лица, които попадат в обхвата на чл. 25а от Закона за Камарата на строителите (ЗКС) се представя документа по чл. 25а, ал. 2, т.1 от ЗКС.
Документът се представя от участника, определен за изпълнител в случаите на чл.112,ал.1, т.2 от ЗОП.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Не се изисква

III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участникът трябва да е изпълнил дейности за строителство с предмет и обем, идентични или сходни с предмета и обема на поръчката за последните пет години от датата на подаване на офертата.За целите на настоящата поръчка за „строителство сходно с предмета на поръчката“ се разбира дейности включващи:ново строителство и/или модернизация и/или реконструкция и/или рехаб.на електрифицирана железопътна линия по смисъла на ЗЖТ или еквив.,с включено коловозно развитие на най-малко една гара, изпълнени в съответствие с изискванията на Техн.спец.за оперативна съвместимост (ТСОС)и ново строителство и/или модерн.и/или реконстр.на жп гарова централизация и ново строит.на пътен подлез или пътен тунел или жп тунел или тунел на метрополитен.Строителните дейности за:електриф.жп линия по смисъла на ЗЖТ или екв.,с вкл.коловозно развитие на най-малко една гара,изпълнени в съотв.с изискв.на ТСОС; и жп гарова централизация;и пътен подлез или пътен тунел или жп тунел или тунел на метрополитен.Дейностите могат да бъдат доказни с изпълн.на един или повече договори/проекти.Под дейност„изпълнена в съответствие с изискванията на ТСОС"се разбира,такава дейност,за която има издаден ЕО сертификат съгласно Регламент (ЕС) № 1299/2014, Регламент (ЕС) №1301/2014, или ЕО декларация за проверка от лице въвело подсистемата или част от нея в експл.,или разр.за въвеждане в експлоатация,удостов.съотв.с ТСОС,издадено от национален компетентен орган.Под „изпълнена дейност“ за строителство сходно с предмета на поръчката се разбира такава,за която към датата на подаване на офертата има издадено удостов.за добро изпълнение,което съдържа стойността,датата,на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.2.Участникът да разполага с персонал и ръководен състав с определена проф.комп.за изпълн.на поръчката.3.Участникът трябва да прилага системи за управление на качеството. При подаване на офертата,съотв.с критерия Технически и проф.способности се посочва в Част IV:Критерии за подбор,раздел В:Техн.и проф.способн.и раздел Г:Схеми за осигур.на качеството и стандарти за еколог.упр.от еЕЕДОП.Ако участникът е обединение,което не е ЮЛ,съответствието с критерия за подбор по т.1 и 2 се доказва от обедин.участник,а по т. 3 от всяко от лицата,включени в него, което ще изпълнява съотв.дейност съобр.разпредел.на участието на лицата при изпълнение на дейностите,предвидено в договора/документа за създаване на обедин.Когато участн.е посочил,че ще използва подизпълн.,подизпълн.трябва да отговарят на съотв.критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката,който ще изпълняват,и за тях да не са налице осн.за отстр.от процедурата.Когато участн.предв.участие на трети лица,те трябва да отг.на съотв.изискв.на критерия за подбор, за доказв.на които участн.се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице осн.за отстраняване.За доказв.на техническите и проф.способн.на участн.се предст.сл.док.,във връзка с пост.изисквания:-Списък на строителството,идент.или сходно с предмета на поръчката,за посл.5 г.считано от датата на под.на офертата,придр.с удост.за добро изпълнение,които съдържат стойн.,датата, на която е прикл.изпълн.,мястото,вида и обема, както и дали е изпълнено в съотв.с нормативните изисквания,по образец;-Списък на персонала,който ще изпълн.поръчката,и/или на членовете на ръководния състав, които ще отг.за изпълн.,както и документи,които доказват проф.компетентност на лицата,по образец;-Сертиф.изд.от независими лица,които са акред.по серията европ.стандарт от ИА БСА или от др.нац.орган по акредит.,който е страна по Многостранното спораз.за взаимно признаване на Европ.орг.за акредит.,за съотв.област или да отговарят на изискванията за признаване съгл.чл.5а,ал.2от Закона за нац.акред.на органи за оценяване на съотв. Възл.приема еквив.сертификати, издадени от органи,уст.в др.държави членки,както и др.док-ва за екв.мерки за осиг.на качеството,при условията на чл.64, ал.7 от ЗОП.

1.Участникът трябва да е изпълнил успешно минимум една дейност за строителство, идентична или сходна с тази на поръчката, за последните пет години от датата на подаване на офертата.2.Участникът да разполага с персонал и ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, както следва: 2.1.Ръководител проект-Образование и проф.квалиф.:ОКС„бакалавър/„магистър“, професионална квалификация – строителен инженер или икономист.- Проф.опит: да е изпълнявал функциите на Р-л проект/екип или Заместник р-л проект/екип в мин.в един завършен обект за ново строит.и/или модерниз.и/или реконстр.и/или рехабил.на електриф.жп линия по смисъла на ЗЖТ или еквив.2.2.Ключов експерт Проектиране - ръководител на проектантски екип-Образ.и проф.квалиф.:ОКС„бакалавър/магистър“, проф.квалиф.–строителен инженер,спец.„Транспортно строителство“ или еквив.- Проф.опит:да е изпълнявал функции на Р-л или Зам.-р-л на проектантски екип или Ключов експерт Проектиране в мин.един завършен проект за ново строит.и/или реконстр.и/или модерниз.и/или рехабил.на електриф.жп линия по смисъла на ЗЖТ или еквив.2.3.Ключов експерт Железен път-Образ.и проф.квалиф.:ОКС„бакалавър/„магистър“, проф.квалиф.–строителен инженер, специалност „Транспортно строителство“ или еквивт.-Проф.опит:да е изпълнявал функции на ключов експерт или експерт „Железен път“ в мин.един завършен обект за ново строит.и/или реконстр.и/или модерниз.и/или рехаб.на електриф.жп линия по смисъла на ЗЖТ или еквив.2.4.Ключов експерт Сигнализация-Образ.и проф.квалиф.:ОКС„бакалавър“/„магистър“-инженер,спец.„Комуникационна и/или осигурителна техника“ и/или “Автоматика” и/или „Електроника“ или еквив.- Проф.опит:да е изпълн.функции на ключов експерт или експерт„Сигнализация“или „Сигнал.и телекомун.“ в мин.един завършен обект за ново строит.и/или реконстр.и/или модерн.и/или рехабил.на електриф.жп линия по смисъла на ЗЖТ или еквив, включващ системи за сигнал.в мин.една гара.2.5.Ключов експерт Нетягово електрозахранване и контактна мрежа-Образ.и проф.квалиф.:ОКС„бакалавър/„магистър“,проф.квалиф.– електроинженер,спец.„Електроенергетика и електрообз.“или„Електрически транспорт“ или еквив.-Проф.опит: да е изпълн.функции на ключов експерт или експерт„Нетягово електрозахранване“и/или„Контактна мрежа“в eдин завършен обект за ново строит.и/или реконстр.и/или модерниз.на електриф.жп линия по смисъла на ЗЖТ или еквив.Ключов експерт Съоръжения-Образ.и проф.квалиф.:ОКС„бакалавър/„магистър“, проф.квалиф.–строителен инженер,спец.„Транспортно строителство“ или „Строителство на сгради и съоръжения“ или еквив.-Проф.опит:да е изпълн.функции на ключов експерт или експерт„Съоръжения“в мин.един завършен обект за ново строит.и/или реконстр.и/или модерниз.и/или рехабил.на електриф.жп линия по смисъла на ЗЖТ или еквив.2.6.Ключов експерт Технология и организация на движението и влакови прозорци-Образ.и проф.квалиф.:ОКС„бакалавър/„магистър“,проф.квалиф.–инженер.- да отговаря на изискв.за правосп.за извършване на дейности,свързани с безоп.на превозите с ЖП транспорт,съгласно Наредба 56 от 14.02.2003 г.,за изискв, усл.и реда за обучение на кандидатите за придоб.на правосп.,или еквив.За КЕ Проектиране-р-л на проектантски екип под„завършен проект“да се разбира проект,за който към датата на под.на офертата има издаден док.от съотв.получател,доказващ извърш.услуга.За Р-л проект и ост.ключови експерти под„завършен обект“да се разбира извършено строит.,за което към датата на подаване на офертата има удостоверения за добро изпълнение.За чужд.лица–ключови експерти възлож.приема еквив.ОКС,квалиф.и правосп.съгласно законод.на държавата,в която са установени.Едно лице не може да съвместява повече от една позиция. 3.Участникът да има внедрена система за упр.на качеството по стандарт БДС ENISO9001:2015 или еквив.,с обхват на сертификация вкл.строителство на обекти/елементи на трансп.инфрастр.Възлож.приема и други доказ.за еквив.мерки за осиг.на качеството при условията на чл.64, ал.7 от ЗОП.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Авансово плащане-до10%от договорната цена(без ДДС).Междинните плащания се извършват като отделни плащания съгласно одобрените от Консултанта и Възложителя реално извършени работи по Дейности по ключови събития в Подцентрове за работа и Центрове за работа.Окончателно плащане–10% от договорната цена(без ДДС) Изпълн.представя искане за авансово плащане,придр.с Гаранция за авансово пред.ср-ва,покр.100 %размера на исканото ав.пл.(с включен ДДС)и със срок на вал.до оконч.му възст./присп.и с първонач.срок,предварително определен от Възложителя.Задълж.условие за извършване на межд.плащане е дейността по ключово събитие да бъде изцяло изпълн.и одобрена.При скл.на д-ра,уч.,опред.за изпълнител,предст.гаранция за изп. в р-р на 5%от дог.цена без ДДС.Гар.за изп.и гар.за аванса са в една от форм.по чл.111,ал.5 ЗОП.Услов. и срок.за задържане и усв. на гар-те се уреждат в д-ра.Плащ. се извър. при усл.на Реш.№592/2018 г.на МС,т.е.след получ.на из.се потвържд.от НАП и А-я"Митници".
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2

2019/S 027-059057
(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)
893278

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

19/09/2019 (дд/мм/гггг)   16:45 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

20/09/2019 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

ДП НКЖИ, гр. София, бул. “Княгиня Мария Луиза” №110, заседателна зала, партер.

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители,представители на средствата за масово осведомяване при спазване на установения режим за достъп до сградата на ДП НКЖИ.Документът за упълномощаване,оригинал или заверено копие(върху копието се записва"вярно с оригинала" има подпис и печат)се предоставя на комисията.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

В процедурата може да участва участник, който отговаря на условията на чл.10, ал.1 от ЗОП.Възложителят няма условие за създаване на ЮЛ по чл.10, ал.2 от ЗОП.
Възложителят отстранява участник, за когото са налице основанията по чл.54,ал.1,т.1-7 от ЗОП, чл.55, ал.1,т.1,т.4 и т.5 от ЗОП и чл.101 от ЗОП, обстоятелствата по чл.3, т.8 и чл.4 от ЗИФОДРЮПДРКЛТДС,както и наличие на обстоятелства по чл.69 от ЗПКОНПИ.
Когато участникът е обединение, което не е юридическо лице, задължително се представя копие от документ,от който да е видно правното основание за създаване на обединението,със срок не по-кратък от срока за изпълнение на настоящата обществена поръчка.Документът трябва да съдържа и следната информация във връзка с конкретната обществена поръчка:1. правата и задълженията на участниците в обединението;2.разпред.на отговорността между членовете на обедин.;3.дейностите, които ще изпълнява всеки член на обединението.С този документ следва по безусловен начин да се удостовери, определянето на партньора, който представлява обединението за целите на общ.поръчка, както и обстоятелството, че лицата в обедин. поемат солидарна отговорност, заедно и поотделно,за участието си и изп.на поръчката.
Подизпълнителите и третите лица, ако има такива,трябва да отговарят на съответните критерии за подбор,и за тях да не са налице основания за отстраняване.
Участник,за когото са налице основания по чл.54,ал.1,т.1-7 от ЗОП и посочените в обявлението обстоятелства по чл.55,ал.1,т.1,т.4 и т.5 от ЗОП,има право да представи доказателства чл.56 от ЗОП.
Съгласно чл.67,ал.1 от ЗОП при подаване на офертата участникът декларира липсата на основанията за отстраняване и съответствието с критериите за подбор чрез представяне на eЕЕДОП.
Ако участникът е обединение,което не е юридическо лице,еЕЕДОП се подава от всеки от участниците в обединението.При необходимост от деклариране на обстоятелства,относими към обединението,еЕЕДОП се подава и за обединението.
Когато участникът е посочил,че ще използва капацитета на трети лица за доказване на съответствието с критериите за подбор и/или че ще използва подизпълнители, при подаване на офертата за участие,за всяко от тези лица се представя отделен eЕЕДОП.
Документите, чрез които се доказва информацията, посочена в еЕЕДОП,се представят при условията на чл.67,ал.5 и чл.112, ал.1,т.2 от ЗОП.Документите се представят от всеки член на обединението, което не е ЮЛ,и от подизпълнителите и третите лица,ако има такива.
Органите в Република България, от които участниците могат да получат информация за задълженията, свързани с:данъци и осигуровки–Национална агенция за приходите, електронен адрес: www.nap.bg/;опазване на околната среда-Министерство на околната среда и водите, електронен адрес: www.moew.government.bg ,закрила на заетостта–Агенция по заетостта, електронен адрес: https://www.az.government.bg/;условията на труд в страната–Изпълнителна агенция Главна инспекция по труда,електронен адрес: www.gli.government.bg/.
При сключване на договора,участникът,определен за изпълнител,представя застраховка по чл.173 от ЗУТ,като условията на Възложителя са посочени в проекта на договора.Възложителят организира оглед при условията, посочени в документацията за участие.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал.1, т.1 от ЗОП - в 10-дневен срок от изтичане срока по ч.100, ал.3 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
ДП НКЖИ отдел Правен
бул. Княгиня Мария Луиза №110
София 1233 България
d.kirilova@rail-infra.bg +359 29323212
www.rail-infra.bg +359 29310663

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 11/07/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва