Деловодна информация
00270
02.24-321 05/07/2019 (дд/мм/гггг)
не
00270-2019-0012 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Министерски съвет 000695025
бул. Княз Александър Дондуков № 1
София BG411 1000 България
Б. Цветков; А. Асенов; Н. Атанасов; Ст. Янчев +359 29402666/+359 29402021/+359 29402248/ +359 29402757
b.tsvetkov@government.bg +359 29402177

Интернет адрес/и

www.government.bg

http://customerprofile.government.bg/Vieworder.php?id=438dd2f2-99a7-11e9-a3f4-f04da2031065


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://customerprofile.government.bg/Vieworder.php?id=438dd2f2-99a7-11e9-a3f4-f04da2031065
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

Министерски съвет

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Ремонт на котелна инсталация в Комплекс „Бояна“, гр. София, ул. „Витошко лале“ №16
45331100      
Строителство

Предметът на настоящата обществена поръчка е ремонт на котелна инсталация в Комплекс „Бояна“, гр. София, ул. „Витошко лале“ №16“, включително демонтаж на 3 броя стари и доставка и монтаж на 3 (три) броя нови отоплителни водогрейни котли, с обща минимално инсталирана мощност не по-малка от 4.8 MW (3бр. х1.6MW), окомплектовани с газови горелки за работа с природен газ ( 1 бр.) и комбинирани – за работа с природен газ и дизелово гориво (2 бр.) и прилежащото им технологично оборудване: уреди за измерване, сигнализация, автоматика и др. съгласно инвестиционен проект, както и извършване на всички дейности, изискващи се от действащите в момента национални и европейски нормативни документи, необходими за въвеждането им в експлоатация.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
420000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45331100      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

Република България, комплекс Бояна, гр. София, ул. „Витошко лале“ №16.

Предметът на настоящата обществена поръчка е ремонт на котелна инсталация в Комплекс „Бояна“, гр. София, ул. „Витошко лале“ №16“, включително демонтаж на 3 броя стари и доставка и монтаж на 3 (три) броя нови отоплителни водогрейни котли, с обща минимално инсталирана мощност не по-малка от 4.8 MW (3бр. х1.6MW), окомплектовани с газови горелки за работа с природен газ ( 1 бр.) и комбинирани – за работа с природен газ и дизелово гориво (2 бр.) и прилежащото им технологично оборудване: уреди за измерване, сигнализация, автоматика и др. съгласно инвестиционен проект, както и извършване на всички дейности, изискващи се от действащите в момента национални и европейски нормативни документи, необходими за въвеждането им в експлоатация.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
420000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
75

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Срокът за изпълнение на дейностите по ремонт се предвижда да бъде до 75 календарни дни, считано от датата на предоставяне на достъп до обекта.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

1. Участниците следва да бъдат вписани в Централен професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в Република България, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите, първа група, строежи от първа до пета категория, или еквивалент, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
2. Участниците следва да бъдат вписани в Регистъра на лицата, извършващи поддържане, ремонтиране и преустройване на съоръжения с повишена опасност към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, съгласно чл. 36, ал. 1 от Закона за техническите изисквания към продуктите, в това число: парни и водогрейни котли, съдове, работещи под налягане; тръбопроводи за водна пара и гореща вода или еквивалент, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
При подаване на офертата изпълнението на изискването се удостоверява само с посочване на вписването в Част ІV, Раздел А, т.1) от ЕЕДОП - Критерии за подбор, А. „Годност“, „Вписване в съответен професионален регистър“, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите.
Доказателствата се представят от участника, определен за изпълнител, съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2 ЗОП, или при поискване в хода на процедурата в случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП - копие от документа за регистрация в ЦПРС към Камарата на строителите за изпълнение на строежи от изисканата група и категория и копие от валидно удостоверение, издадено от ДАМТН за извършване на дейности по поддържане, ремонтиране и преустройване на съоръжения с повишена опасност в това число: парни и водогрейни котли, съдове, работещи под налягане; тръбопроводи за водна пара и гореща вода, съгласно чл. 36, ал. 1 от ЗТИП.
За чуждестранни лица – еквивалентен документ, изготвен съгласно националния закон на участника, издаден от компетентен орган от държавата, в която е установен, доказващ такава регистрация в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата, в която са установени.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1.При подаване на офертата изпълнението на изискването се удостоверява само с посочване на вписването в Част ІV, Критерии за подбор, буква Б. „Икономическо и финансово състояние“, „Конкретен годишен оборот“ от ЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите.
За доказване на съответствието си с това изискване в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП, участниците представят доказателства съгласно чл. 62, ал. 1 от ЗОП.
2. При подаване на офертата изпълнението на изискването се удостоверява само с посочване на вписването в Част ІV, Критерии за подбор, буква Б. „Икономическо и финансово състояние“, „Застраховка за риск „професионална отговорност“ от ЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите.
За доказване на съответствието си с това изискване в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП, участниците представят доказателства съгласно чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП.


1.Участниците следва да са реализирани минимален оборот от строителни дейности за последните три приключили финансови години в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти в размер на 420 000 лв. (четиристотин и двадесет хиляди).
2. Участниците следва да имат застраховка „Професионална отговорност“ с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, съгласно чл. 5 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.При подаване на офертата изпълнението на изискването се удостоверява само с посочване на вписването в Част ІV, Критерии за подбор, буква В. „Технически и професионални способности“, „За поръчки за строителство: извършени строителни дейности от конкретния вид“ от ЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите.
За доказване на съответствието си с това изискване в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП, участниците представят доказателства за изпълненото строителство, съгласно чл. 64, ал. 1, т. 1 от ЗОП.
2. Деклариране съответствието с поставеното от възложителя за наличие на стандарт за управление на качеството в областта на изграждане и/или поддържане на отоплителни инсталации се извършва чрез представяне на информация за притежаването на валидни към датата на подаване на офертата сертификати по версия на стандарта, валидна към датата на сертификация, издаден от независимо лице, акредитирано по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване, съгласно чл. 5а, ал. 2 от ЗНАООС, или информация за еквивалентен сертификат, издаден от орган, установен в друга държава членка, или ако прилагат еквивалентни мерки за управление качеството – информация за доказателствата за тези мерки, чрез които се доказва еквивалентност на мерките със стандарт за управление на качеството БДС EN ISO 9001:2015.
Информацията се попълва в част ІV, Критерии за подбор, буква Г на ЕЕДОП.
Участникът, определен за изпълнител, представя преди сключване на договора документите, чрез които се доказва съответствието му с поставените критерии за подбор, съгласно чл. 67, ал. 5 във вр. чл. 64, ал. 3 от ЗОП.
3.Деклариране съответствието с поставеното от възложителя за наличие на система за управление на здравословни и безопасни условия на труд по стандарт BS OHSAS 18001:2007 в областта на изграждане и/или поддържане на отоплителни инсталации се извършва чрез представяне на информация за притежаването на валидни към датата на подаване на офертата сертификати по версия на стандарта, валидна към датата на сертификация, издаден от независимо лице, акредитирано по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване, съгласно чл. 5а, ал. 2 от ЗНАООС, или информация за еквивалентен сертификат, издаден от орган, установен в друга държава членка, или ако прилагат еквивалентни мерки за управление качеството – информация за доказателствата за тези мерки, чрез които се доказва еквивалентност на мерките със стандарт BS OHSAS 18001:2007.
Информацията се попълва в част ІV, Критерии за подбор, буква Г на ЕЕДОП.
Участникът, определен за изпълнител, представя преди сключване на договора документите, чрез които се доказва съответствието му с поставените критерии за подбор, съгласно чл. 67, ал. 5 във вр. чл. 64, ал. 3 от ЗОП.


1.Участникът трябва да е изпълнил минимум 1 (една) дейност – строителство с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата.
*Под дейност, идентична или сходна с предмета на настоящата обществена поръчка, следва да се разбират СМР по подмянаи/или доставка и монтаж на отоплителен водогреен котел с топлинна мощност равна или по-голяма от 1 600 kW.
*Под изпълнени дейности, се разбират такива, които независимо от датата на сключването им, са приключили в последните пет години.
2.Участникът следва да прилага внедрена система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен с обхват на сертификация, сходен с предмета на настоящата обществена поръчка.
*Под дейност, сходна с предмета на настоящата обществена поръчка, следва да се разбират дейности по изграждане и/или поддържане на отоплителни инсталации.
3. Участникът следва да прилага внедрена система за управление на здравословни и безопасни условия на труд по стандарт BS OHSAS 18001:2007 или еквивалентен с обхват на сертификация, сходен с предмета на настоящата обществена поръчка.
*Под дейност, сходна с предмета на настоящата обществена поръчка, следва да се разбират дейности по изграждане и/или поддържане на отоплителни инсталации.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Определеният изпълнител представя при подписването на договора за обществената поръчка гаранция, обезпечаваща изпълнението му, в размер на 3% от стойността на договора без ДДС. Гаранцията се представя във форма по избор, съгласно чл. 111, ал. 5 от ЗОП.
60% (шестдесет процента) от стойността на гаранцията за изпълнение се задържат за обезпечаване на гаранционното поддържане на извършените СМР. Условията за представяне на гаранцията за изпълнение са посочени в договора.
Начин на плащане:
1. Авансово плащане в размер 30% (тридесет на сто) от стойността на договора в срок до 20 (двадесет) работни дни от сключване на договора - при поискване от изпълнителя. Авансовото плащане се извършва след представяне на гаранция за обезпечаване на пълния размер на авансовото плащане.
2. Окончателно плащане в размер до 70% (седемдесет на сто) от стойността на договора в срок до 20 (двадесет) работни дни след представяне на изискуемите документи.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

31/07/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 5

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

01/08/2019 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

гр. София, бул. Княз Александър Дондуков №1, Администрация на Министерски съвет

На заседанието могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на СМО, при спазване на установения режим за достъп до сградата.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Възложителят ще отстранява от участие участник, за когото са налице освен основанията по чл. 54, ал. 1 от ЗОП, и тези по чл. 55, ал. 1, т.1, 3, 4 и 5 от ЗОП, както и когато се установи, че участникът е дружество, регистрирано в юрисдикция с преференциален данъчен режим или е контролирано от такова дружество, или някой от членовете на обединението е регистрирано или контролирано от регистрирано дружество лице, освен ако е налице изключение по чл. 4 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС, както и когато не може да бъде извършена идентификация и проверка на идентификацията на клиента, чрез регламентираните в ЗМИП способи, вкл. когато клиентът е ЮЛ - на ФЛ, които са негови действителни собственици, по смисъла на §2 от ДР на ЗМИП, както и на основанията по чл. 107 от ЗОП и чл. 69 от ЗПКОНПИ, както и когато предложената цена надхвърля максимално допустимата стойност на поръчката.
Всеки участник в обществената поръчка, преди да изготви своето предложение е длъжен да извърши оглед на място и да се запознае с проектната документация. Оглед на обекта е възможен след предварителна писмена заявка с данни за лицата и представяне на пълномощно/и. От заявката следва да е видно ЕИК, името на фирмата и същата да е подписана и подпечатана. Заявката се изпраща на адреса на възложителя: гр. София, бул. „Княз Александър Дондуков" № 1 и/или на e-mail: a.asenov@government.bg; n.atanasov@government.bg; st.yanchev@government.bg. Предложения на участници не извършили оглед и преглед на проектната документация няма да се разглеждат.
За извършения оглед и запознаване с проектната документация се съставя двустранен протокол, който се прилага към документацията на участника.
МС предоставя неограничен, пълен, безплатен и пряк достъп по електронен път до документацията за обществена поръчка, която може да бъде намерена на интернет адреса на възложителя: http://customerprofile.government.bg.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Решението за откриване на процедурата подлежи на обжалване пред КЗК относно неговата законосъобразност, включително за наличие на дискриминационни икономически, финансови, технически или квалификационни изисквания в обявлението, документацията или всеки друг документ, свързан с процедурата, от всяко заинтересовано лице в 10-дневен срок при условията на чл. 197, ал. 1, т. 4 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 05/07/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва