III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1.Участникът да е изпълнил дейности с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката за последните три години от датата на подаване на офертата. 2. Да разполага с необходимите технически средства и съоръжения за осигуряване на качествено изпълнение на предмета на поръчката.
1.Минимално ниво: Участникът да е изпълнил минимум две (2) дейности с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата поръчка за последните три години от датата на подаване на офертата.*** дейности, идентични или сходни с предмета на поръчката, се разбира приготвяне и доставка на храна. Удостоверяване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в Част IV: Критерии за подбор, буква В: технически и професионални способности, т. 1б) от ЕЕДОП (посочва се списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите.) Доказване: Преди сключване на договора на основание чл.67, ал.6 от ЗОП възложителят изисква документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация - Списък на услугите, идентични или сходни с предмета на поръчката, изпълнени през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертите, придружени с документи за извършените услуги, които може да се изискат и на основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП . 2.1.Минимално ниво: Участниците трябва да разполагат минимум с 1 (един) обект за производство на храни, който да е регистриран по реда на чл.12 от Закона за храните от областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) по местонахождение на обекта и да отговаря на изискванията на Наредба № 1 от 26.01.2016 г., за хигиена на храните, издадена от Министерството на здравеопазването и Министерството на земеделието и храните. Удостоверяване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в Част IV: Критерии за подбор, буква В: технически и професионални способности, т. 3) от ЕЕДОП (посочват се обектите, с които участникът разполага за производство на храни, регистриран по чл. 12 от Закона за храните, с посочване на номер, дата и орган, който е издал удостоверението за регистрация на обекта. Доказване: Преди сключване на договора на основание чл.67, ал.6 от ЗОП възложителят изисква документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация – списък на обектите, с които участникът разполага за производство на храни и валидно удостоверение за регистрация на обекта за производство на храни, издадено по реда на чл.12 от Закона за храните, които може да се изискат и на основание чл.67, ал.5 от ЗОП. 2.2.Минимално ниво: Участниците да разполагат с минимум 1 (един) брой специализирано транспортно средство, регистрирано от БАБХ за превоз на приготвена храна. Удостоверяване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в Част IV: Критерии за подбор, буква В: технически и професионални способности, т. 3) от ЕЕДОП(посочват се специализираните транспортни средства, които участникът ще ползва при изпълнение на услугата. Участникът следва да посочи вид, марка, модел на транспортното средство, неговия регистрационен номер,както и номер, дата и орган, който е издал разрешението и регистрацията). Доказване:Преди сключване на договора на основание чл.67, ал.6 от ЗОП възложителят изисква документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация – списък на специализираните транспортни средства за превоз на хранителни продукти. Участникът следва да посочи вид, марка, модел на транспортното средство, неговия регистрационен номер, дата и орган, който е издал разрешението и регистрацията и които може да се изискат и на основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП .
|