Деловодна информация
5615
536400-11963 01/07/2019 (дд/мм/гггг)
не
5615-2019-0006 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Дирекция Миграция - МВР 129010666
бул. Княгиня Мария Луиза №48
София BG411 1202 България
Ал. Димова +359 9825649
migration@mvr.bg +359 9823775

Интернет адрес/и

https://www.mvr.bg/migration

https://www.mvr.bg/aop/dynamicProvider61/5b01bdfa-dd01-4155-a9cd-32089a31f63f/Kiril-i-Metodii-remont


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.mvr.bg/aop/dynamicProvider61/5b01bdfa-dd01-4155-a9cd-32089a31f63f/Kiril-i-Metodii-remont
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

Обществен ред и безопасност

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Ремонт на сграда на дирекция „Миграция“, находяща се на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“
45000000      
Строителство

Демонтаж на дограма – 29 м2.; Демонтаж окачени тавани – 47 м2.; Доставка и монтаж PVC , алуминиева дограма и врати – 48 м2 ;Доставка и монтаж на алуминиеви щори, комарници и первази за новите дограми; Доставка и монтаж на Ламинат с подложка за ламинран паркет от XPS с дебелина мин. 5 мм. – 47 м2; Доставка и монтаж окачени тавани – 61 м2.; Шпакловка и латекс по стени – 150 м2; Основен ремонт на санитарно помещение; Полагане на вароциментова мазилка по фасада – 60 м2.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
31136      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

гр. София на адрес: Св. Св. "Кирил и Методий" № 88

Демонтаж на дограма – 29 м2.; Демонтаж окачени тавани – 47 м2.; Доставка и монтаж PVC , алуминиева дограма и врати – 48 м2 ;Доставка и монтаж на алуминиеви щори, комарници и первази за новите дограми; Доставка и монтаж на Ламинат с подложка за ламинран паркет от XPS с дебелина мин. 5 мм. – 47 м2; Доставка и монтаж окачени тавани – 61 м2.; Шпакловка и латекс по стени – 150 м2; Основен ремонт на санитарно помещение; Полагане на вароциментова мазилка по фасада – 60 м2.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
31136      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
90

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Механизма за спешно подпомагане по Фонд „Убежище, миграция и интеграция“ - непреки разходи

Настоящата обществена поръчка се обявява под усповие, съгласно чл. 114 от ЗОП, тъй като не е осигурено финансиране. Условията за отложено изпълнение са уреди в проекта на договора. Изпълнението на договора започва след осигуряване на финансиране от страна на възложителя, удостоверено чрез възлагателно писмо, изпратено от възложителя до изпълнителя.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът да е вписан в централния професионален регистър на строителя, за строежи от 1-ва група, 4-та категория или в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен. Вписването в съответен аналогичен регистър на държава – членка на ЕС, или на друга държава-страна по споразумението за Европейското икономическо пространство има силата на вписване в ЦПРС за обхвата на дейностите, за които е издадено.
При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал.1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор в ЕЕДОП, попълнен в съответната част, а именно: част IV Критерии за подбор, раздел А – Годност.
Доказване: Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отваряне на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. В този случаи, както и при сключване на договора съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2, съответствието с изискването се доказва с представяне на копие от удостоверение за регистрация в ЦПРС.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност“, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ със застрахователно покритие за четвърта категория строежи.
При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал.1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор в ЕЕДОП, попълнен в съответната част, а именно: Част IV: „Критерии за подбор“, раздел Б „Икономическо и финансово състояние“, с посочване на информация за размера на застрахователната полица, нейният размер, срок на валидност и издател. Изискването за застраховка „Професионална отговорност“ на лицата по чл.171, ал. 1 от ЗУТ не се прилага за лица от държава-членка на Европейския съюз, или от друга държава-страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България и е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава-членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.


Участникът трябва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност“, съгласно чл.171, ал.1 от ЗУТ със застрахователно покритие за четвърта категория строежи. Минималната застрахователна сума е съгласно чл.5, ал.2, т.4 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството – 100 000,00 лв.. Застраховката следва да покрива вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им.
Доказване: Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отваряне на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. В тези случаи, както и при сключване на договора съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2, съответствието с изискването се доказва с представяне на копие от притежаваната валидна застраховка „Професионална отговорност“, заверено с „Вярно с оригинала“ и подпис на представляващия участник.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. През последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата, да е изпълнил дейности, с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката.
2. Участникът следва да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.
3. Да прилага системи/стандарти за управление на качеството и опазване на околната среда, сертифицирани съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен) и БДС EN ISO 14001:2015 (или еквивалентен), с обхват в областта на строителството. Сертификатът трябва да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят ще приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.


1.Участникът следва през последните 5 (пет) години,считано от датата на подаване на офертата,да има изпълнени най-малко 1 /една/дейност с предмет,идентичен или сходен с предмета на поръчката.При подаване на офертата, на основание чл. 67,ал.1 ЗОП,участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор в ЕЕДОП, попълнен в съответната част,а именно:Част IV:„Критерии за подбор “,раздел В“Технически и професионални способности“.*Под „сходно строителство“ да се разбира изпълнени Строително-монтажни дейности,свързани с ремонтни дейности на административна и/или производствена и/или на сграда за обществено обслужване и/или сграда със смесено предназначение.Пояснение:Възложителят не поставя изискване сходните дейности да бъдат изпълнени в един обект.Възложителят ще приеме сходните дейности да бъдат изпълнени в няколко обекта.Доказване: Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отваряне на офертите да представят всички или част от документите,чрез които се доказва информацията,посочена в ЕЕДОП,когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи,както и при сключване на договора съгласно чл. 112,ал. 1,т.2,съответствието с изискването се доказва с представяне на списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение,които съдържат стойността,датата,на която е приключило изпълнението,мястото,вида и обема,както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания;
2. Участниците трябва да разполагат с екип от собствени и/или наети лица, които ще отговарят за изпълнението,а именно:2.1.Технически ръководител – отговарящ на изискванията съгласно чл. 163а от ЗУТ или еквивалент на изискванията на цитираната разпоредба. 2.2. Координатор по безопасност и здраве – отговарящ на изискванията съгласно чл.5,от Наредба № 2 от 2004г.за минималните изисквания за ЗБУТ или еквивалентно.Възложителят не допуска съвместяване на двете длъжности от едно и също лице.При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал.1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор в ЕЕДОП,попълнен в съответната част,а именно:Част IV:„Критерии за подбор“,раздел В “Технически и професионални способности“.Доказване: Съгласно чл. 67,ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отваряне на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. В тези случаи, както и при сключване на договора съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2, изискването се доказва със списък на персонала и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.
3. Участникът следва да притежава сертификат за управление на качеството EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен) и за опазване на околната среда БДС EN ISO 14001:2015 (или еквивалентен), с обхват в областта на строителството.
При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал.1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор в ЕЕДОП, попълнен в съответната част, а именно: Част IV: „Критерии за подбор “, раздел Г, като посочва номер на документите, валидност и издател.
Доказване: Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отваряне на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. В тези случаи, както и преди сключване на договора съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2, съответсвието с изискването се доказва с представяне на копие на валиден сертификат за упрваление на качеството съгласно система БДС ЕN ISO 9001:2015 или еквивалент и копие на валиден сертификат за опазванена на околната среда БДС EN ISO 14001:2015 или еквивалент.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

22/07/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 3

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

24/07/2019 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

гр. София, бул. Княгиня Мария Луиза № 48

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата, или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване. В случай, че присъстват упълномощени представители на участниците, те следва да представят пълномощно/оригинал или копие, заверено "вярно с оригинала" от участника.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1.Гаранцията, обезпечаваща изпълнението на договора е 5 % от стойността му без ДДС и се представя в една от следните форми: парична сума, банкова гаранция или застраховка, обезпечаваща изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя. Участникът, определен за изпълнител, избира сам формата на гаранцията за изпълнение.
2. Участниците в процедурата представят документите в запечатана, непрозрачна и надписана опаковка, съгласно изискванията на чл.47, ал.2 от ППЗОП. Опаковката, съгласно изискванията на чл.47, ал.3 от ППЗОП, съдържа документите по чл.39, ал.2 и ал.3, т.1 от ППЗОП, опис на представените документи и отделен, запечатан, непрозрачен плик с надпис "Предлагани ценови параметри, който съдържа ценовото предложение по чл.39, ал.3, т.2 от ППЗОП”.
3. Възложителят ще отстранява от участие в процедурата участник, за който е налице някое от обстоятелствата по чл. 54, ал.1, чл. 55, ал. 1, т. 1, 3-5 и чл. 107 от ЗОП и по чл. 3, т. 8 и чл. 4 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици.
4.Възложителят ще отстранява от участие в процедурата участник, чието предложение за изпълнение на поръчката не изпълнява всички изисквания на възложителя съгласно техническата спецификация.
5.Когато за участник е налице някое от основанията по чл. 54, ал. 1 от ЗОП или по чл. 55, ал. 1, т. 1 и т. 3-5 от ЗОП и преди подаването на офертата той е предприел мерки за доказване на надеждност по чл. 56 от ЗОП, тези мерки се описват в ЕЕДОП.
6.Когато участник в процедурата е обединение, което не е юридическо лице, се изисква копие от документ за създаване на обединението, както и правата и задълженията на участниците в обединението; разпределението на отговорността между членовете на обединението; дейностите, които ще изпълнява всеки член на обединението във връзка с настоящата обществена поръчка. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва съгласно чл. 59, ал. 6 от ЗОП.
7.Когато участникът е посочил, че ще използва капацитета на трети лица за доказване на съответствието с критериите за подбор или че ще използва подизпълнители, за всяко от тези лица се представя отделен еЕЕДОП.
8. В случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на заявленията за участие или офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в еЕЕДОП.
9. Съгласно чл. 112, ал.1, т. 2 от ЗОП преди сключване на договор за обществената поръчка, Възложителят изисква от участника, определен за изпълнител да представи документи, удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор.Документи, удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор се представят и за третите лица и подизпълнителите, ако има такива.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба може да се подава в 10 - дневен срок от изтичане на срока по чл. 197, ал. 1, т.4 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
Сектор Правно-нормативна дейност
бул. Княгиня Мария Луиза № 48
София 1202 България
migration@mvr.bg +359 29826359
https://www.mvr.bg/migration +359 29823775

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 01/07/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва