Деловодна информация
00145ТП на НОИ - Пловдив
1030-15-1888 28/06/2019 (дд/мм/гггг)
не
00145-2019-0090 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Управителят на НОИ, чрез Директор на ТП на НОИ - Пловдив 1210825210196
ул. Любен Каравелов №7
Пловдив BG421 4000 България
Нина Войникова-Георгиева +359 032608237
nina.voynikova@plovdiv.nssi.bg +359 032608740

Интернет адрес/и

www.noi.bg

https://tenders-public.nssi.bg/tp/plv


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://tenders-public.nssi.bg/tp/plv/_layouts/15/DocSetHome.aspx?id=%2Ftp%2Fplv%2F2014%2F15-2019-1015-15-154
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Управлява държавното обществено осигуряване

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Доставка и монтаж на огнеустойчиви врати за административните сгради на ТП на НОИ - Пловдив 15-2019-1015-15-154
44221220      
Строителство

Дейностите, предмет на обществената поръка, включват: Доставка и монтаж на общо 16 броя сертифицирани димоуплътнени врати с огнеустойчивост от 60 минути (EI60), ведно с пожароустойчиви брава, патрон с три ключа и дръжка в архивни помещения на административните сгради на ТП на НОИ – Пловдив, гр.Пловдив, находящи се на адреси:- гр. Пловдив, ул. „Любен Каравелов“ № 7, в сутерена на сградата (съгласно Приложение №1 към техническите спецификации); гр. Пловдив, ул. “Скайлер” № 5. Подготовка на местата за монтаж на вратите по т.1, включително демонтаж на съществуващи дървени врати и каси в сутерена на административната сграда на ТП на НОИ – Пловдив на ул. „Любен Каравелов“ № 7, демонтаж на съществуващата метална каса в отвора за монтаж в сутерена на адм.сграда на ул. Скайлер №5, извършване на строително-монтажни дейности с цел естетическо оформяне на зидовете около монтираните димоуплътнени врати.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
11200      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
44221220      
II.2.3) Място на изпълнение
BG421

административните сгради на ТП на НОИ - Пловди на адрес: гр. Пловдив, ул. "Любен Каравелов" № 7 и ул. "Скайлер" №5

Доставката и монтажът на общо 16 броя огнеустойчиви димоуплътнени врати се извършва в адм.сгради на ТП на НОИ - Пловдив на адреси: гр.Пловдив, ул. "Л.Каравелов"№7, ул. "Скайлер" №5, съобразно предназначението им по местонахождение.
Размери на светли отвори за монтаж на сертифицирани димоуплътнени врати с огнеустойчивост от 60 минути (EI60) в административните сгради на ТП на НОИ – Пловдив на адрес: гр.Пловдив, ул. „Любен Каравелов“ № 7 и ул. „Скайлер“ № 5:
1.Размери на светли отвори за монтаж на сертифицирани димоуплътнени врати в Административната сграда на ТП на НОИ – Пловдив на адрес: гр.Пловдив, ул. „Любен Каравелов“ № 7:
- 196 см./75 см. (в/ш) – 9 броя;
- 196 см./87 см. (в/ш) – 3 броя;
- 196 см./96 см. (в/ш) – 1 брой;
- 185 см./77 см. (в/ш) – 1 брой;
2.Размери на светли отвори за монтаж на сертифицирани димоуплътнени врати с огнеустойчивост от 60 минути (EI60) в административната сграда на ТП на НОИ – Пловдив на адрес: гр. Пловдив, ул. „Скайлер“ № 5;
-Размери на светъл отвор на врата в сутерена на административната сграда на
ТП на НОИ – Пловдив на ул. “Скайлер” № 5, от лявата страна на стълбището, отделящ
стълбището от архива за съхранение на документи: 190 см./118 см. (в/ш);
-Размери на светъл отвор на врата, етаж 3 в администратината сграда на ТП на
НОИ – Пловдив на ул. “Скайлер” № 5, отделящ архив за съхранение на документи от
таванското помещение на сградата: 205 см./68 см. (в/ш);
В горната си част отворът е под формата на свод, като най-високата точка на свода е с височина 217 см. Формата на сертифицираната димоуплътнена врата може да не копира формата на отвора, т.е тя може да бъде с правоъгълна форма, но останалото свободно пространство на свода следва да бъде запълнено и оформено естетически с подходящи огнеустойчиви материали.
Забележка: Посочените размери на светлите отвори за монтаж на димоуплътнените врати са ориентировъчни. Размерите на светлите отвори в административната сграда на ул. „Любен Каравелов“ № 7 са измерени при монтирани дървени врати и каси, а размерите на светлите отвори за монтаж на сертифицирани димоуплътнени врати в административната сграда на ул. „Скайлер“ № 5 са измерени без да са монтирани други врати. За точното определяне на размера на димоуплътнените врати е необходимо да бъде направено допълнително замерване.
Габаритните размери на димоуплътнените врати следва максимално да се доближават до размерите на отворите за монтаж, като се предвиди необходимият луфт свързан с монтажните дейности. При монтажа на вратите, Изпълнителят следва да извърши всички необходими строително-монтажни работи (СМР), включително промяна на формата на отворите при необходимост, при съобразяване с техническите характеристики и конструкцията на сградата и вида на зидовете около отворите.
Технически характеристики на сертифицираните димоуплътнени врати:
Еднокрили самозатварящи се врати с граница на огнеустойчивост EI 60, съгласно чл.22 от Наредба № Iз – 1971/29.10.2009г. за строително-технически правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар;
Пожароустойчиви брави с патрон и три ключа;
Пожароустойчиви дръжки;
Пожароустойчиви регулируеми панти, гарантиращи самозатварянето на вратите;
Крилото и касата на вратите да са с прахово боядисано покритие в цвят светлосив или бял;
Крепежни елементи за укрепване на касите на вратите към съществуващите тухлени зидове и/или стоманобетонови греди.
Изискванията и условията за изпълнение на поръчката, както иконкретните дейности са подробно описани в Технически спецификации към утвърдената документация на обществената поръчка.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
11200      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
30

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Участник ще бъде отстранен от участие в процедурата, ако предложи обща стойност за доставка и монтаж на огнеустойчиви врати за административните сгради на ТП на НОИ – Пловдив в лева без ДДС, по-висока от максимално допустимата стойност (11 200,00 лева без ДДС), съгласно условията на обществената поръчка.
Срокът, посочен в поле II.2.7 е 30 работни дни.
Източник на финансиране - бюджетът на НОИ.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Възложителят не поставя изисквания относно годността (правоспособността) за упражняване на професионална дейност.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

не се изискват.

не се изискват.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Участникът следва да е изпълнил строителство с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката за последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата.
Участникът следва да има на разположение лица, които да са пряко ангажирани с извършване на предмета на поръчката.


1. Участникът следва да е изпълнил поне 1 (едно) строителство с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката, за последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата.
Възложителят не поставя изискване за обема на изпълнените дейности.
Под строителство със “сходен” предмет с този на поръчката, следва да се разбира доставка и монтаж или монтаж на поне 1 (една) сертифицирана димоуплътнена врата.
Под “изпълнено строителство” се разбира такова, което независимо от датата на сключването/възлагането му, е приключило в посочения по-горе период.
Съответствието с изискването по т.1. участниците декларират в приложения към документацията на обществената поръчка Образец № 1 – ЕЕДОП (част IV, буква В, т.1а) чрез посочване на строителствата, които са идентични или сходни с предмета на поръчката, изпълнени през последните 5 години от датата на подаване на офертата.
При поискване от страна на Възложителя, в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и при сключване на договор, съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участникът представя списък по чл.64, ал.1, т.1 от ЗОП на строителствата, които са идентични или сходни с предмета на поръчката, изпълнени през последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания. За извършено строителство Възложителят ще приеме такова, чието изпълнение е приключило към датата на подаване на офертата.
2. Участникът следва да има на разположение минимум 2 (две) лица, които да са пряко ангажирани с извършване на предмета на поръчката.
Съответствието с изискването по т. 2 се декларира в приложения към документацията на обществената поръчка Образец № 1 – ЕЕДОП (част IV, буква В, т.2).
За доказване на изискването по т.2 участникът представя:
При поискване от страна на Възложителя, в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и при сключване на договор, съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участникът представя доказателства под формата на списък по чл.64, ал.1, т.3 от ЗОП, за наличието на необходимия брой лица изпълняващи поръчката.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Изискванията и условията на общ. поръчка са подробно посочени в докуметнацията и Техническите спецификации. 1.В процедурата може да участва участник, който отговаря на условията по чл.10 от ЗОП и изискванията на Възложителя. 2. Участниците могат да ползват подизпълнители или да се позоват на капацитета на трети лица, като за тях не трябва да са налице основанията за отстраняване. 3.Определеният Изпълнител следва да представи гаранция за изпълнение на договора в размер на 5% (пет на сто) от стойността на договора без включен ДДС. Гаранцията се представя във форма по избор, съгл. чл.111, ал.5 от ЗОП.Условията и сроковете за задържане или освобождаване на гаранцията за изпълнение се уреждат в договора за възлагане на обществена поръчка. Срокът на валидност на банковата гаранция/застраховката следва да бъде мин.30 календарни дни след прекратяване на договора.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

22/07/2019 (дд/мм/гггг)   16:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

19/11/2019 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

23/07/2019 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

Административната сграда на ТП на НОИ - Пловдив, находяща се на адрес: гр. Пловдив, ул. "Любен Каравелов №7, ет.3, ст.313 - Заседателна зала.

Офертите се отварят на публично заесдание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

На основание чл.54, ал.1 от ЗОП, Възложителят отстранява от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка участник, когато:1) е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 108а, чл. 159а - 159г, чл. 172, чл. 192а, чл. 194 - 217, чл. 219 - 252, чл. 253 - 260, чл. 301 - 307, чл. 321, 321а и чл. 352 - 353е от НК; 2) е осъден с влязла в сила присъда за престъпление, аналогично на тези по т. 1, в друга държава членка или трета страна;3)има задължения за данъци и задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от ДОПК и лихвите по тях, към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен; 4) е налице неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5 от ЗОП; 5) За когото е установено, че: а) е представил документ с невярно съдържание, свързан с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор; б) не е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор;6) е установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение, нарушение на чл. 61, ал. 1, чл. 62, ал. 1 или 3, чл. 63, ал. 1 или 2, чл. 118, чл. 128, чл. 228, ал. 3, чл. 245 и чл. 301 – 305 от Кодекса на труда или чл. 13, ал. 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен;7) е налице конфликт на интереси, който не може да бъде отстранен. Основанията по т. 1, 2 и 7 се отнасят за лицата съгласно чл.54, ал.2 и 3 от ЗОП. Чл.54, ал.1, т.3 от ЗОП не се прилага при случаите на чл.54, ал.5 от ЗОП.
2.На основание чл.55, ал.1, т.1 от ЗОП, Възложителя ще отстрани от участие в процедурата всеки участник който e обявен в несъстоятелност или е в производство по несъстоятелност, или е в процедура по ликвидация, или е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от ТЗ, или е преустановил дейността си, а в случай че кандидатът или участникът е чуждестранно лице – се намира в подобно положение, произтичащо от сходна процедура, съгласно законодателството на държавата, в която е установен. Възложителят има право да не отстрани от процедурата участник на основание чл.55, ал.1,т.1 от ЗОП съгласно чл.55, ал.4 от ЗОП.
3. Възложителят отстранява от участие в процедурата участник, при наличие на основанията по чл. 107, т.1, т. 2, т. 3 и т. 5 от ЗОП.
4. Възложителят отстранява участник, за който са налице специфичните национални основания за изключване (отстраняване), както следва: 4.1. наличие на свързаност по смисъла на пар. 2, т. 45 от ДР на ЗОП между кандидати/ участници в конкретна процедура (чл. 107, т. 4 от ЗОП); 4.2. наличие на обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици; 4.3. обстоятелства по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. ВАЖНО:Националните основания за изключване (отстраняване) се декларират в раздел Г на ЕЕДОП.
5. Отстранява се от участие участник, който не удължи или не потвърди срока на валидност на офертата (чл. 35а, ал. 3, изр. последно от ППЗОП) .
6.Възложителят ще отстрани всеки участник, за когото не може да бъде извършена идентификация на клиента, чрез регламентираните в Закона за мерките срещу изпирането на пари (ЗМИП) способи, включително когато клиентът е юридическо лице - на физическите лица, които са негови действителни собственици , по смисъла на §2, ал. 1 от ДР на ЗМИП, както и ако не са декларирани обстоятелствата по чл. 59, ал. 1, т. 3 от ЗМИП.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал.1, т.4 от Закона за обществените поръчки.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 28/06/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва