Деловодна информация
00087
 
да
да
27/06/2019 (дд/мм/гггг)
00087-2019-0066 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Столична община 000696327
ул. Московска 33
София BG411 1000 България
Диана Георгиева +359 29377313
d.ivanova@sofia.bg +359 29377324

Интернет адрес/и

http://www.sofia.bg/

http://www.sofia.bg/municipality-sofia-buyer-profile


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://platform.negometrix.com/PublishedTenders.aspx?tenderId=123237&companyId=20779
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Допълнително изграждане на сгради към завода за Механично-биологично третиране на отпадъци с производство на RDF гориво, разположен в с. Яна, местност ,,Садината”, район Кремиковци – инженеринг
45210000      
Строителство

Предмета на поръчката включва проектиране и изграждане (инженеринг) на следните основни подобекти:
- Административно-битова сграда и перално стопанство (проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор);
- Авторемонтна и ремонтна работилница (проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор);
- Закрита автомивка за тежкотоварен транспорт и колесни машини (проектиране с опция за строителство и осъществяване на авторски надзор);
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
4183072.36      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45210000      
71300000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

територията на Столична община – ОП „Столично предприятие за третиране на отпадъци“ (Оп СПТО), с. Яна, местност „Садината”, район Кремиковци.

Предмета на поръчката включва проектиране и изграждане (инженеринг) на следните основни подобекти:
- Административно-битова сграда и перално стопанство с РЗП 1834,00 кв. м (проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор);
- Авторемонтна и ремонтна работилница с РЗП 900,00 кв. м (проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор);
- Закрита автомивка за тежкотоварен транспорт и колесни машини с РЗП 282,20 кв. м (проектиране с опция за строителство и осъществяване на авторски надзор).
В обхватът на поръчката се предвижда проектиране и изграждане (инженеринг) на сгради към завода за механично-биологично третиране на отпадъци с производство на RDF гориво, разположен в с. Яна, местност „Садината”, район Кремиковци. В предмета на поръчката са планирани следните основни дейности за описаните подобекти:
1) Изготвяне на технически проект (за всички подобекти) за изграждане на сгради към завода за механично-биологично третиране на отпадъци с производство на RDF гориво, разположен в с. Яна, местност „Садината”, район Кремиковци, съгласно Наредба № 4 от 21.05.2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти, ЗУТ и подзаконовите нормативни актове по прилагането му;
2) Съгласуване на проектите с всички контролни органи, експлоатационни дружества и институции съгласно изискванията на нормативната база;
3) Получаване на всички необходими становища и разрешения съгласно българското законодателство;
4) Внасяне на съгласуваният технически проект за одобряване и издаване на разрешение за строеж за всички подобекти;
5) Изготвяне на работен проект (работни детайли, необходими за изпълнение на строително-ремонтни и монтажни работи, подробни количествени сметки, спецификация на материали, машини и съоръжения, количествено-стойностна сметка, придружена от анализни цени на различните видове работи, РПОИС и др.) за всички подобекти.
6) Изпълнение на строителни и монтажни работи за подобект „Административно-битова сграда и перално стопанство”, „Авторемонтна и ремонтна работилница“, и предвидена опция за подобект „Закрита автомивка за тежкотоварен транспорт и колесни машини“, включващи доставки на оборудване, машини и съоръжения, електро и автоматизация, единични изпитания, замервания и предаване на обекта (тите) с констативен акт образец 15;
7) Осъществяване на авторски надзор - технически решения, доработки на проекта, контрол и съдействие при въвеждане на обекта в експлоатация, съгласно чл.162 от ЗУТ (с предвидена опция за подобект „Закрита автомивка за тежкотоварен транспорт и колесни машини“).
8) Изготвяне на екзекутивна документация и кадастрални заснемания на целия обект съгласно чл. 52 от Закона за кадастъра и имотния регистър, (с предвидена опция за подобект „Закрита автомивка за тежкотоварен транспорт и колесни машини“);
9) Отстраняване на дефектите, установени при предаването на обектите (строежа) и въвеждането им в експлоатация, (с предвидена опция за подобект „Закрита автомивка за тежкотоварен транспорт и колесни машини“);
10) Гаранционно обслужване, съгласно договорените гаранционни условия и срокове (с предвидена опция за подобект „Закрита автомивка за тежкотоварен транспорт и колесни машини“);
11) Всички други дейности, които са необходими за изпълнение предмета на обществената поръчка и гаранционното поддържане на Строежа, освен ако Договорът или българското законодателство не ги възлагат изрично в задължение на Възложителя, Консултанта или трето лице.
Критериите по-долу
 
ДА ТП – „техническо предложение“ със следните подпоказатели:    60 %
Подпоказател Професионален капацитет на участника (ПК)    50 точки
Подпоказател „Мерки за гарантиране качеството на изпълнението (МГКИ)    50 точки
Цена
40 %
II.2.6) Прогнозна стойност
4183072.36      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
17

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
да


Изпълнението СМР и авторски надзор за подобект „Закрита автомивка за тежкотоварен транспорт и колесни машини“ ще бъде възложено на следващ етап по преценка на Възложителя. Прогнозната стойност на опцията е 463 064,02 лева без ДДС, като същата е включена в прогнозната стойност на поръчката.
II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя, към Камарата на строителите за строителни дейности по обекти минимум за строежи от І група, четвърта категория, буква „б“, съгласно Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи и чл.137 от ЗУТ.
Съгласно чл. 60 от ЗОП, чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата-членка, в която са установени.
ДОКАЗВАНЕ: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването, като посочва в Част IV, раздел А, т. 1) от ЕЕДОП вида на групата и категорията, номера и срока на валидност на регистрационния документ, а за чуждестранни лица аналогична информация за съответен еквивалентен документ, съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.
Документи за доказване - копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС за изпълнение на строежи от категорията строеж, за съответната група и категория строеж. В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава членка на Европейския съюз, или а друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава, в случай, че Възложителят се възползва от визираната в чл. 67, ал. 5 от ЗОП възможност. Преди сключване на договор за обществена поръчка и в съответствие с чл. 112, ал. 1, т.4 от ЗОП, чуждестранното лице следва да извърши регистрация и да представи документ за вписване в ЦПРС.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Всеки участник трябва да е реализирал минимален общ оборот, за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.
ДОКАЗВАНЕ: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване, като попълва част IV, раздел Б, т. 1a) от ЕЕДОП, като посочи съответната информация за доказване на обстоятелствата.
Документи за доказване (представят се само при условията на чл. 67, ал. 5 и 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП): За доказване на изискването участникът представя един или няколко от следните документи:
1). удостоверения от банки;
2). копия на годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква от законодателството на държавата, в която Участникът е установен;
3). справка за общия оборот.
Забележка: Информацията в представените документи трябва да обхваща последните три приключили финансови години. Информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.
2. Участникът трябва да притежава валидна застраховка за професионална отговорност в проектирането и в строителството.
ДОКАЗВАНЕ: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване, като попълва в част IV, раздел Б, т.5) от ЕЕДОП, като посочи съответната информация за сключената застраховка „Професионална отговорност“.
Документи за доказване (представят се само при условията на чл. 67, ал. 5 и 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП): - копие на документ доказващ наличие на застраховка „Професионална отговорност” или еквивалентна за участник – чуждестранно лице.
Забележка: Когато по основателна причина кандидат или участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.


1. Всеки участник трябва да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти в размер на 8 000 000 (осем милиона) лева, за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си. За участник – чуждестранно лице оборотът се изчислява по официалния курс на БНБ за съответната валута в лева към датата на подаване на офертата.
2. Участникът трябва да притежава валидна застраховка за професионална отговорност в проектирането и в строителството (съгласно чл.171 от ЗУТ), отговаряща на групата и категорията на предмета на настоящата поръчка (четвърта категория, съгласно чл.137 от ЗУТ) или еквивалентна за участник – чуждестранно лице съгласно законодателство на държавата в която е установен, съгласно чл. 171а от ЗУТ.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. През последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, участникът трябва да е изпълнил строителство с предмет и обем, идентично или сходно с това на поръчката.
ДОКАЗВАНЕ: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване, чрез попълване на приложните полета на Част IV, раздел В от ЕЕДОП, като предостави необходимата информация за за стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема на строителството.
Документи за доказване (представят се само при условията на чл. 67, ал. 5 и 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП): - Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата с приложени към него копия на удостоверения за добро изпълнение на посоченото строителство, които да съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.


1. През последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, участникът трябва да е изпълнил строителство с предмет и обем, идентично или сходно с това на поръчката. Под „строителство с предмет и обем, идентично или сходно с това на поръчката“ следва да се разбира изпълнено строителство на поне:
- Една производствена и/или складова сграда с до 50 работни места и съоръженията към нея, по смисъла на чл.10, ал.2 от Наредба № 1 от 30 юли 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи, изм. и доп. ДВ. бр.56 от 11 Юли 2017г.
и
- Една сграда за административно обслужване с разгъната застроена площ от 1000 до 5000 кв. м - включително или с капацитет от 100 до 200 места - включително за посетители, по смисъла на чл. 8, ал.2, т.3 от Наредба № 1 от 30 юли 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи, изм. и доп. ДВ. бр.56 от 11 Юли 2017г.
Забележка: Посочените сгради могат да са изпълнени в рамките на един обект/договор или в различни обекти/договори.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


1. Гаранцията за изпълнение е в размер на 2% от стойността на договора без предвидената опция без включен ДДС. Освобождаването на гаранцията е съгласно проекта на договора.
2. Гаранция за Авансово предоставени средства за СМР - в размер на 100% от стойността на аванса за СМР. Тя се представя от избрания изпълнител при искането за авансово плащане, в зависимост от размера на аванса, който изпълнителят пожелае, но не повече от 20% от стойността на съответното СМР. Условията за освобождаване на гаранцията за авансово представени средства за СМР са указани в Договора за изпълнение на обществената поръчка между Възложителя и Изпълнителя.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

07/08/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

08/08/2019 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

гр. София, ул. Париж № 3 ет. 1, заседателна зала 109

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване, съгласно чл.54, ал. 1 от ППЗОП.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1. За участниците в процедурата не трябва да са на лице основанията за отстраняване, посочени в чл.54, ал.1, т.1,т. 2, т.3, т. 4, т.5, т.6 и т.7 от ЗОП и чл.55, ал.1, т.1 и т. 4 от ЗОП . За участниците не трябва да важат забраните, посочени в чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици, както и чл.69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Участници, които са свързани лица по смисъла на § 2, т. 45 от допълнителните разпоредби на ЗОП не могат да бъдат самостоятелни участници в една и съща процедура.
Липсата на обстоятелства, свързани с националните основания за отстраняване се декларира в ЕЕДОП в полето „Прилагат ли се специфичните национални основания за изключване“. Отговор „не“ се отнася за всички обстоятелства. При отговор „да“ лицето трябва да посочи конкретното обстоятелство, както и евентуално предприетите мерки за надеждност.
Национални основания за отстраняване са:
- осъждания за престъпления по чл. 194 – 208, чл. 213а – 217, чл. 219 – 252 и чл. 254а – 255а и чл. 256 - 260 НК (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП);
- нарушения по чл. 61, ал. 1, чл. 62, ал. 1 или 3, чл. 63, ал. 1 или 2, чл. 228, ал. 3 от Кодекса на труда (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП);
- нарушения по чл. 13, ал. 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност в сила от 23.05.2018 г. (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП);
- наличие на свързаност по смисъла на пар. 2, т. 45 от ДР на ЗОП между кандидати/ участници в конкретна процедура (чл. 107, т. 4 от ЗОП);
- наличие на обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици
- обстоятелства по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
2. Общата прогнозна стойност (с включена опция) на обществената поръчка е максималният финансов ресурс, с който възложителят разполага. В случай, че участник предложи цена за изпълнение, която е по-висока от посочените стойности, ще бъде отстранен от участие в процедурата.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал.1, т.1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 27/06/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва