Деловодна информация
00491
7 20/06/2019 (дд/мм/гггг)
не
00491-2019-0007 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Оряхово 000193414
ул. Андрей Чапразов 15
Оряхово BG313 3300 България
Румяна Цветкова - гл.експерт ОП +359 9171-4703
mail@oriahovo.bg +359 9171-3371

Интернет адрес/и

www.oriahovo.bg

https://www.oriahovo.bg/index.php/obshtestveni-porachki/protzeduri-po-zop/2364-op-7-2019


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.oriahovo.bg/index.php/obshtestveni-porachki/protzeduri-po-zop/2364-op-7-2019
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Довършителни дейности на сградата на общинска администрация гр.Оряхово – етап I“
45000000      
Строителство

Обществената поръчка обхваща следните СМР:Част Архитектура: екстериорни работи – доставка и монтаж на водоприемници, двуслойна битумна мембрана, външна топлинна изолация, структурна мазилка по фасада, облицовка по фасада, ламаринени обшивки, доставка и монтаж на градински пейки; интериорни работи – демонтаж на стари настилки, циментова замазка, настилка от гранитогрес, настилка от ламиниран паркет, стенна ламперия, гипсокартон на конструкция по стени, окачен таван тип „Армстронг“, доставка и монтаж на интериорни врати;Част Обзавеждане: доставка на бюра, доставка на маси, доставка на офис-шкафове, доставка на картонетки, доставка и монтаж на озвучителна система, доставка и монтаж на щори;
Част ПБ: прахов пожарогасител, пожарогасител с въглероден диоксид, пожарогасител на водна основа, пожаро-известителна система (ковенционална пожаро-известителна централа).Част ВиК: доставка и монтаж на ППР тръби, доставка и монтаж на ел.бойлер....прод.в раздел VI.3
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
729166.67      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG313

Гр. Оряхово, обл. Враца, ул.“Андрей Чапразов“ №15.

Обществената поръчка обхваща следните СМР:
Част Архитектура: екстериорни работи – доставка и монтаж на водоприемници, двуслойна битумна мембрана, външна топлинна изолация, структурна мазилка по фасада, облицовка по фасада, ламаринени обшивки, доставка и монтаж на градински пейки; интериорни работи – демонтаж на стари настилки, циментова замазка, настилка от гранитогрес, настилка от ламиниран паркет, стенна ламперия, гипсокартон на конструкция по стени, окачен таван тип „Армстронг“, доставка и монтаж на интериорни врати;
Част Обзавеждане: доставка на бюра, доставка на маси, доставка на офис-шкафове, доставка на картонетки, доставка и монтаж на озвучителна система, доставка и монтаж на щори;
Част ПБ: прахов пожарогасител, пожарогасител с въглероден диоксид, пожарогасител на водна основа, пожаро-известителна система (ковенционална пожаро-известителна централа).
Част ВиК: доставка и монтаж на ППР тръби, доставка и монтаж на ел.бойлер, доставка и монтаж на ПВЦ тръби, подови сифони, тоалетни мивки, смесителни батерии.
Част ОВК: вентилаторен конвектор за висок стенен монтаж.
Част Електрическа: ключ за скрит монтаж, контакт монофазен, датчик за движение, розетки, тръби гофрирани, проводник, шина заземителна, мултиклеми, контролни кутии, проводник, контролно-разделителни клеми, ел.табла по схеми.
Конкретните дейности и ориентировъчни количествени данни са посочени в техническата спецификация и количествена сметка. Количествата за всяка една дейност ще бъдат зададени от Възложителя при стартиране на изпълнението.
Критериите по-долу
 
ДА П1 Организация за изпълнение (ОИ)    50
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
729166.67      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
120

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Обществената поръчка се финансира със средства по ПМС №165/07.08.2018 г. в размер на 729 166,67 лв. без ДДС (875 000,00 лв. с ДДС) за довършителни дейности на сградата на общинската администрация на гр.Оряхово – етап 1.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

1. Годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност
Участниците следва да притежават регистрация в Централния професионален регистър на строителя за строежи IV категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 4, буква „б“ и буква „д“ от ЗУТ и чл. 9, ал.2 във връзка с чл.8, ал.2, т.3 от Наредба № 1 от 30 юли 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.
Удостоверяване:
При подаване на офертата обстоятелството се посочва в ЕЕДОП (образец №2), Част IV: Критерии за подбор, раздел А.Годност на данните за вписването в ЦПРС, посочваща уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа или за чуждестранни лица съответен еквивалентен документ от компетентните органи съгласно националния му закон за вписването на лицето в съответен професионален регистър на държавата, в която е установен, допускащ съгласно законодателството на държавата, в която лицето е установено и осъществява дейността си извършване на строителните работи - обект на настоящата обществена поръчка.
На основание чл.67, ал.5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, удостоверяващи декларираните в ЕЕДОП обстоятелства, когато това е необходимо а законосъобразното провеждане на процедурата.
На основание чл.67, ал.8 от ЗОП, Възложителят няма право да изисква документи, до които има достъп по служебен път или чрез публичен регистър, или могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до националните бази данни на държавите членки.
Доказване:
Преди сключване на договора, Изпълнителят представя документи, удостоверявщи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор съобразно декларираното в ЕЕДОП, включително за третите лица и подизпълнителите, ако има такива на основание разпоредбата на чл.112, ал.1, т.2 от ЗОП – представя се заверено от участника копие от удостоверение за вписване в ЦПРС.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Участниците в обществената поръчка следва да имат застраховка „Професионална отговорност“ съгласно чл.171, ал.1 от ЗУТ, за вреди причинени на други участници в строителството и/или на трети лица в следствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията му с минимална застрахователна сума, съгласно чл. 5, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителство за категорията строителство, съобразно строежа – предмет на обществената поръчка, или еквивалентна застраховка за чуждестранно лице – участник, в съответствие с чл.171а, ал.1 от ЗУТ с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт. (обектът, предмет на поръчката е IV категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 4, буква „б“ и буква „д“ от ЗУТ и чл. 9, ал.2 във връзка с чл.8, ал.2, т.3 от Наредба № 1 от 30 юли 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи).
2.2. Участниците в обществената поръчка, следва през последната финансова година да са постигнали положително съотношение между определени активи и пасиви, а именно коефициента на обща ликвидност да е с положителна стойност на стойност над 1.5 за последната приключила финансова година (2018 г.).


1. Участниците в обществената поръчка следва да имат застраховка „Професионална отговорност“ съгласно чл.171, ал.1 от ЗУТ, за вреди причинени на други участници в строителството и/или на трети лица в следствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията му с минимална застрахователна сума, съгласно чл. 5, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителство за категорията строителство, съобразно строежа – предмет на обществената поръчка, или еквивалентна застраховка за чуждестранно лице – участник, в съответствие с чл.171а, ал.1 от ЗУТ с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт. (обектът, предмет на поръчката е IV категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 4, буква „б“ и буква „д“ от ЗУТ и чл. 9, ал.2 във връзка с чл.8, ал.2, т.3 от Наредба № 1 от 30 юли 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи). Удостоверяване: При подаване на офертата обстоятелството се декларира в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел, Б.Икономическо и финансово състояние, с посочване на застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа за наличие на Валидна застраховка за „Професионална отговорност“ по чл.171 ал.1 от ЗУТ, при лимит на отговорността, съгласно чл.5, ал.2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/. Професионалната дейност от застрахователните полици трябва да отговаря на предмета на поръчката. На основание чл.67, ал.5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, удостоверяващи декларираните в ЕЕДОП обстоятелства, когато това е необходимо а законосъобразното провеждане на процедурата. На основание чл.67, ал.8 от ЗОП, Възложителят няма право да изисква документи, до които има достъп по служебен път или чрез публичен регистър, или могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до националните бази данни на държавите членки. Доказване: Преди сключване на договора, Изпълнителят представя документи, удостоверявщи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор съобразно декларираното в ЕЕДОП, включително за третите лица и подизпълнителите, ако има такива на основание разпоредбата на чл.112, ал.1, т.2 от ЗОП – представя се заверено от участника копие на застрахователната полица.
2. Участниците през последната финансова година да са постигнали положително съотношение между определени активи и пасиви, а именно коефициента на обща ликвидност да с положителна стойност на стойност над 1.5 за последната прикючила финансова година (2018)
Удостоверяване: Начинът за установяване и изчисляване на поставения критерий е в съответствие с методика, определена в правилника за прилагане на закона съгласно Приложение № 2 към чл. 31, ал. 2 от ППЗОП. Изчисленото финансово съотношение следва да бъде заявено и попълнено в Част IV: Критерии за подбор, раздел Б: Икономическо и финансово състояние от ЕЕДОП.
На основание чл.67, ал.5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, удостоверяващи декларираните в ЕЕДОП обстоятелства, когато това е необходимо а законосъобразното провеждане на процедурата. На основание чл.67, ал.8 от ЗОП, Възложителят няма право да изисква документи, до които има достъп по служебен път или чрез публичен регистър, или могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до националните бази данни на държавите членки. Доказване: За доказване на поставеното изискване участниците представят годишния финансов отчет за предходната финансова година или негови съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Изискване за опит: Участникът следва да е изпълнил строителство с предмет, идентично или сходно с това на поръчката, за последните 5 години считано от датата на подаване на офертата.
2. Да разполагат с персонал за изпълнение на поръчката.
3. Участникът следва да прилага следните системи:
- система за управление на качеството, съответстваща на стандарт БДС ЕN ISO 9001:2015 или еквивалентен с обхват на сертификация – строителство, и
- система за опазване на околната среда, съответстваща на стандарт БДС ЕN ISO 14001:2015 или еквивалентен с обхват на сертификация – строителство. Удостоверяване:
При подаване на офертата, съответствие с изискването по т.3 се декларира в част ІV, раздел Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от еЕЕДОП. В еЕЕДОП участникът предоставя информация дали съответните документи са на разположение в електронен формат – посочва се уеб адрес, орган или служба, издаващи документа за регистрация и точно позоваване на документа, обхвата на регистрацията и периода на валидност.
На основание чл.67, ал.5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, удостоверяващи декларираните в ЕЕДОП обстоятелства, когато това е необходимо а законосъобразното провеждане на процедурата.
Доказване:Преди сключване на договора, Изпълнителят представя документи, удостоверявщи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор съобразно декларираното в ЕЕДОП, включително за третите лица и подизпълнителите, ако има такива на основание разпоредбата на чл.112, ал.1, т.2 от ЗОП – представят се заверени от участника копия на посочените сертификати.
На основание чл.112, ал.9 от ЗОП, преди сключване на договора за обществена поръчка Възложителят няма право да изисква документи, които вече са му били предоставени, до които има достъп по служебен път или чрез публичен регистър и които могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до националните бази данни на държавите членки.


1. Минимално ниво: най-малко 1 (един) обект, с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката. Забележка: За „предмет, сходен с предмета на поръчката“, следва да се разбира: извършване на строително-монтажни работи по реконструкция и/или ремонт на административни и/или обслужващи и/или представителни сгради и/или друг вид сгради за обществено ползване. Забележка: Строителството се счита за изпълнено, когато за обекта има съставен и подписан Констативен акт обр. 15/ Протокол обр. 16 или друг документ за предаване и приемане на строежа от Възложителя или за обекта има издадено разрешение за ползване или удостоверение за въвеждане в експлоатация. Удостоверяване: За удостоверяване на поставеното изискване участниците попълват данни в еЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, „Технически и професионални способности“ с посочване на стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема. На основание чл.67, ал.5 ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, удостоверяващи декларираните в ЕЕДОП обстоятелства, когато това е необходимо а законосъобразното провеждане на процедурата. Доказване: Преди сключване на договора, Изпълнителят представя документи, удостоверявщи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор съобразно декларираното в ЕЕДОП, включително за третите лица и подизпълнителите, ако има такива на основание разпоредбата на чл.112, ал.1, т.2 ЗОП – представя се Списък на строителството, което е идентично или сходно с предмета на обществената поръчка съобразно декларираното в еЕЕДОП, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания. 2. Да разполагат с персонал за изпълнение на поръчката: - Технически ръководител: квалификация "строителен инженер", "инженер" или "архитект", или със средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация в областите "Архитектура и строителство" и "Техника" или еквивалентно по реда на чл. 163а, ал. 3 ЗУТ. Да има опит като технически ръководител на минимум 1 (един) строителен обект с предмет еднакъв или сходен с предмета на обществената поръчка. - Специалист „Контрол на качеството“: лице, притежаващо Удостоверение/ Сертификат/ или други документ за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение в строителството и за контрол на съответствието на строителните продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентно. Да има опит при изпълнението на минимум 1 (един) строителен обект, като изпълняващ длъжността, за която е предложен.- Специалист „Здравословни и безопасни условия на труд“: лице, притежаващо валидно удостоверение за преминато обучение по здравословни и безопасни условия на труд в съответствие с чл.5, ал.2 от Наредба № 2 от 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на СМР или еквивалентно. Да има опит при изпълнението на минимум 1 (един) строителен обект, като изпълняващ длъжността, за която е предложен.Забележка: Длъжностите на техническите лица НЕ МОГАТ да бъдат съвместявани, т.е. едно физическо лице не може да изпълнява функциите на повече от един експерт в екипа.Удостоверяване: Участникът деклар съответствие с поставеното изискване чрез попълване в Част ІV. „Критерий за подбор”, „Технически и професионални способности”, от еЕЕДОП. В еЕЕДОП се предоставя информация относно изисканата квалификация на предложения експерт с посочване на профес. компет. на лицата.Доказване: Преди сключване на договора, на основание разпоредбата на чл.112, ал.1, т.2 ЗОП – представя се Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват проф.комп.на лицата
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


1. Гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 1% (един процент) от стойността на договора за обществена поръчка без включен ДДС.
2. Гаранциите се предоставят в една от следните форми:
2.1. парична сума;
2.2. банкова гаранция;
2.3. застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
3. Когато гаранцията е представена под формата на парична сума или банкова гаранция, то тогава тя може да се предостави от името на изпълнителя за сметка на трето лице – гарант.
4. Участникът, определен за изпълнител, избира сам формата на гаранцията за изпълнение на договора.
По отношение на гаранцията важат разпоредбите на чл.111 от ЗОП.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

12/07/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

15/07/2019 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

сградата на Община Оряхово, ул. Андрей Чапразов 15, Заседателна зала

На публичното заседание могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средставта за масово осведомяване. Представителят на участника се допуска след удостоверяване на неговата самоличност и представяне на съответно пълномощно. Присъстващите вписват имената си и се подписват в изготвен от комисията списък.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

прод.от Раздел II.1.4 доставка и монтаж на ПВЦ тръби, подови сифони, тоалетни мивки, смесителни батерии.
Част ОВК: вентилаторен конвектор за висок стенен монтаж. Част Електрическа: ключ за скрит монтаж, контакт монофазен, датчик за движение, розетки, тръби гофрирани, проводник, шина заземителна, мултиклеми, контролни кутии, проводник, контролно-разделителни клеми, ел.табла по схеми. Конкретните дейности и ориентировъчни количествени данни са посочени в техническата спецификация и количествена сметка. Количествата за всяка една дейност ще бъдат зададени от Възложителя при стартиране на изпълнението.
Възложителят отстранява от участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка, участник, за когото са налице основанията за отстраняване чл. 54, ал. 1, т.1, 2, 3, 4, 5, 6, и 7 от ЗОП и чл. 55, ал. 1, т.1 от ЗОП. Национални основания за отстраняване са: - осъждания за престъпления по чл. 194 – 208, чл. 213а – 217, чл. 219 – 252 и чл. 254а – 255а и чл. 256 - 260 НК (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП); - нарушения по чл. 61, ал. 1, чл. 62, ал. 1 или 3, чл. 63, ал. 1 или 2, чл. 228, ал. 3 от Кодекса на труда (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП); - нарушения по чл. 13, ал. 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност в сила от 23.05.2018 г. (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП); - наличие на свързаност по смисъла на пар. 2, т. 44 от ДР на ЗОП между кандидати/ участници в конкретна процедура (чл. 107, т. 4 от ЗОП); - наличие на обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици;- обстоятелства по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.Удостоверяване:При подаването на офертата участникът декларира липсата на основанията за отстраняване чрез представянето на Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в електронен вид – Част III „Основания за изключване“.В хипотезата на чл.67, ал.5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време след отваряне на офертите да представят всички или част от документите, удостоверяващи декларираните в ЕЕДОП обстоятелства.
Доказване:Преди сключване на договора, Изпълнителят представя документи, удостоверявщи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, на основание разпоредбата на чл.112, ал.1, т.2 ЗОП. Документи за доказване липсата на основанията за отстраняване: За обстоятелствата по чл.54, ал.1, т.1 ЗОП – свид. за съдимост;За обстоятелствата по чл.54, ал.1, т.3 ЗОП – удост-ие от органите по приходите и удостоверение от общината по седалището на възложителя и на участника;За обстоятелствата по чл.54, ал.1, т.6 и по чл.56, ал.1, т.4 ЗОП – удост-ние, издадено от ИА „ГИТ“;За обстоятелствата по чл.55, ал.1, т.1 ЗОП – удост-ние, издадено от Агенц. по вписванията.Когато участникът, избран за изпълнител е чуждестранно лице, той представя съответния документ, издаден от компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен.Други основания за отстраняване: Възложителят отстранява от процедурата:Участник, който не отговаря на поставените критерии за подбор или не изпълни друго условие, посочено в обявлението за обществена поръчка или в тази документация. Участник, който е представил оферта, която не отговаря на:а) предварително обявените условия за изпълнение на поръчката;б) правила и изисквания, свързани с опазване на околната среда, социалното и трудовото право, приложими колективни споразумения и/или разпоредби на международното екологично, социално и трудово право, които са изброени в приложение № 10 към ЗОП. Участник, който не е представил в срок обосновката по чл. 72, ал.1 ЗОП или чиято оферта не е приета съгласно чл. 72, ал. 3 - 5 ЗОП; Участници, които са свързани лица; Участник, подал оферта, която не отговаря на условията за представяне, участник, който не удължи срока на валид.на офертата си

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал.1, т.4 от ЗОП, жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл.179 от ЗОП срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 20/06/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва