Деловодна информация
00574
К - 02 - 938 12/06/2019 (дд/мм/гггг)
да
да
12/06/2019 (дд/мм/гггг)
00574-2019-0016 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Технически университет - Габрово 000210319
ул.Хаджи Димитър №4
Габрово BG322 5300 България
Миряна Христова +359 66827286
mhristova@tugab.bg +359 66801155

Интернет адрес/и

www.tugab.bg

https://www.tugab.bg/index.php?option=com_content&view=article&catid=122&lang=bg&Itemid=597&id=965:1206-2019-35


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.tugab.bg/index.php?option=com_content&view=article&catid=122&lang=bg&Itemid=597&id=965:1206-2019-35
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Образование

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Строително-монтажни работи на масивна сграда, лаборатория в учебен корпус и производствено хале, собственост на TУ-Габрово, по договор № BG05M2OP001-1.002-0023, Център за компетентност
45000000      
Строителство

Строително-монтажни работи за ремонт на масивна сграда, лаборатория в учебен корпус и производствено хале, собственост на TУ-Габрово, във връзка с изпълнение на дейности по проект BG05M2OP001-1.002-0023 Център за компетентност "Интелигентни мехатронни, eко- и енергоспестяващи системи и технологии" по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.“. Обхватът на дейността е съгласно одобрени работни проекти за всеки от трите подобекта, включени в обхвата на поръчката и Техническа спецификация, неразделна част от документацията за участие.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
1611305.95      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG322

гр. Габрово

Строително-монтажни работи за ремонт на масивна сграда, лаборатория в учебен корпус и производствено хале, собственост на TУ-Габрово, във връзка с изпълнение на дейности по проект BG05M2OP001-1.002-0023 Център за компетентност "Интелигентни мехатронни, eко- и енергоспестяващи системи и технологии" по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) по Приоритетна ос 1 „Научни изследвания и технологично развитие “на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.“. Обхватът на дейността е съгласно одобрени работни проекти за всеки от трите подобекта, включени в обхвата на поръчката и Техническа спецификация, неразделна част от документацията за участие.
Поръчката обхваща:
• Извършване на СМР на следните подобекти:
Подобект №1 - Преустройство на сграда с идентификатор 14218.514.6.1 (Вила 2) за изследователски лаборатории, семинарни зали и координационни офиси
Подобект №2 - Преустройство на лаборатория в сграда с идентификатор 14218.514.5.1.2 (Корпус 1, Лаборатория 1013) за лаборатория "Енергоспестяващи технологии за удължаване на жизнения цикъл и повишаване на експлоатационната сигурност"
Подобект №3 - Преустройство на производствено хале в сграда с идентификатор 14218.514.5.2.2 (Корпус 5) за лаборатории "CAD/CAM системи за проектиране и производство на високотехнологични продукти" и "Адитивни технологии"
Критериите по-долу
 
ДА 1. Техническата оценка (ТП)    60
1.1. Т1 - Гаранционен срок за фасадна топлоизолационна система    15
1.2. Т2 - Гаранционен срок за покривна топлоизолационна и хидроизолационни системи    15
1.3. Т3 - Гаранционен срок за ОВ инсталации и съоръжения    15
1.4. Т4 - Гаранционен срок за фотоволтаични системи    15
Цена
40
II.2.6) Прогнозна стойност
1611305.95      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
100

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
№ BG05M2OP001-1.002-0023, Център за компетентност "Интелигентни мехатронни, eко- и енергоспестяващи системи и технологии", финансиран чрез ОП„Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

1.Участниците трябва да са регистрирани в професионалните или търговски регистри на страната, в която са установени, с предмет строителство, съответстващ на предмета на обществената поръчка - първа група, съгласно Правилник за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя и IV–та категория, буква „б“, съгласно чл. 137 от ЗУТ или еквивалентни за чуждестранни участници.
Данните относно минималното изискване по т.1. се попълват в предвидената част на ЕЕДОП – част ІV „Критерии за подбор“, буква «А».
Минималното изискване се доказва при подписване на договора за изпълнение със:
Заверено от участника копие на удостоверение, издадено от компетентни органи съгласно националното законодателство на страната, където е регистриран участника, доказващо регистрацията му в професионалните или търговски регистри на страната, в която са установени, с предмет строителство, съответстващ на предмета на обществената поръчка, за първа група, съгласно Правилник за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя и IV–та категория, буква „б“, съгласно чл. 137 от ЗУТ или еквивалентни за чуждестранни участници.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Участниците трябва да са реализирали минимален общ оборот в размер на 2 000 000 лв. без ДДС, изчислен на база годишните обороти от последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участниците са създадени или са започнали дейността си.
Данните относно минималното изискване по т.1. се попълват в предвидената част на ЕЕДОП – част ІV „Критерии за подбор“, буква «Б».
2. Участниците трябва да имат валидна Застраховка Професионална отговорност на участниците в строителството по чл. 171 от ЗУТ, или еквивалент.
Данните относно минималното изискване по т.2. се попълват в предвидената част на ЕЕДОП – част ІV „Критерии за подбор“, буква «Б».


Минималното изискване по т.1 се доказва при подписване на договора за изпълнение със:
Заверено копие на годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен и/или справка за общия оборот на участника или еквивалент за чуждестранни участници.
Когато по основателни причини участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
Минималното изискване по т.2. се доказва при подписване на договора за изпълнение със:
Заверено от участника копие на валидна Застраховка Професионална отговорност на участниците в строителството по чл. 171 от ЗУТ, или съответен валиден аналогичен документ.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участниците трябва да са изпълнили СМР /строителство и/или проектиране и изпълнение на строеж/ с предмет и обем, идентично или сходно с тези на поръчката, през последните 5 /пет/ години, считано от датата на подаване на офертата.
Под строителство с предмет и обем „сходни“ с тези на поръчката следва да се разбира: СМР за изграждане и/или реконструкция на обществени и/или жилищни сгради с минимум 1000 кв.м. РЗП.
Данните относно минималното изискване по т.1. се попълват в предвидената част на ЕЕДОП – част ІV „Критерии за подбор“, буква «В».
2. Участникът следва да разполага със следните технически лица, включително тези отговарящи за контрола на качеството:
Ръководни технически лица:
Ръководител екип и Експерт част „Конструкции“- 1 бр.
• строителен инженер (минимум бакалавър или еквивалент), специалност ПГС /ССС/ или еквивалент;
• Професионален опит – минимум 5 години;
Експерт ОВК и ЕЕ – 1 бр.
• Придобита професионална квалификация в областите "Топлотехника", или еквивалентна и квалификационна степен – минимум бакалавър или еквивалент.
• Професионален опит – минимум 3 години;
Експерт част „ЕЛ“– 1 бр.
• Придобита професионална квалификация "Електроинженер“ или еквивалентна и квалификационна степен – минимум бакалавър или еквивалент.
• Професионален опит – минимум 3 години;
Експерт част „ВиК“– 1 бр.
• Придобита професионална квалификация ВиК инженер или еквивалентна и квалификационна степен – минимум бакалавър или еквивалент.
• Професионален опит – минимум 3 години;
Експерт Контрол по качеството - 1 бр.
• Правоспособност за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалент.
• 1 (една) година професионален опит, свързан с контрол по качеството при изпълнение на СМР.
Данните относно минималното изискване по т.2. се попълват в предвидената част на ЕЕДОП - част ІV „Критерии за подбор“, буква «В».


Минималното изискване по т.1. се доказва при подписване на договора за изпълнение със:
Списък на строителство, изпълнено през последните 5 /пет/ години, считано от датата на подаване на офертата, което е идентично или сходно с предмета и обема на обществената поръчка - Приложение №7, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
Минималното изискване по т.2 се доказва при подписване на договора за изпълнение със:
Списък на екипа, който ще отговаря за изпълнението на поръчката, както и документи, които доказват професионалната компетентност на лицата - Приложение №13.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Възл. отстранява от участие участник, за когото са налице обст-ствата по чл. 54, ал.1 и чл. 55, ал.1 от ЗОП. Освен на горните осн-ния възл. отстранява участник, който: не отговаря на поставените критерии за подбор, не изпълни друго условие, посочено в обяв-ето или в докум-ята; е представил оферта, която не отговаря на: предв. обявените условия за изпълнение на поръчката или правила и изисквания, свързани с опазване на околната среда, соц. и труд. право, приложими колективни споразумения и/или разпоредби на междунар. екол., соц. и труд. право, които са изброени в прилож. № 10 към чл. 115 от ЗОП; не е представил в срок обосновката по чл. 72, ал. 1 от ЗОП, или чиято оферта не е приета съгл. чл. 72, ал. 3 – 5 от ЗОП; е свързано лице с друг участник в процедурата; е подал оферта, която не отговаря на усл-та за представяне, вкл. за форма, начин и срок; са налице забранит. осн-я по ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС; са налице обст-ства по чл. 69 от ЗПКОНПИ. продължава в раздел VI.3
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

26/07/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 4

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

29/07/2019 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

Технически университет - Габрово, ул. Хаджи Димитър №4, Заседателната зала - ет.2.

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Участниците представят:
1. Опис на представените документи, съдържащи се в опаковката, подписан от участника (в оригинал) или от изрично упълномощен негов представител /свободен текст/.
2. Заявлението за участие включва следните документи:
2.1. Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в съответствие с изискванията на чл. 67 от ЗОП и условията на възложителя.
Единен европейски документ за обществени поръчки за участника в съответствие с изискванията на закона и условията на Възложителя, а когато е приложимо – ЕЕДОП за физическо лице по пълномощие, представляващо участника или юридическо лице в състава на негов контролен или управителен орган; за всеки от участниците в обединението, което не е юридическо лице; за всеки подизпълнител и за всяко лице, чиито ресурси ще бъдат ангажирани в изпълнението на поръчката /Приложение № 4/ - задължително в електронен вид.
2.2. документи за доказване на предприетите мерки за надеждност, когато е приложимо;
2.3. копие от документ за създаване на обединението /когато е приложимо/, както и следната информация във връзка с конкретната обществена поръчка:
1. правата и задълженията на участниците в обединението;
2. разпределението на отговорността между членовете на обединението;
3. дейностите, които ще изпълнява всеки член на обединението.
3.Офертата включва:
3.1. техническо предложение, съдържащо:
а) предложение за изпълнение на поръчката в съответствие с техн. спецификации и изискванията на възложителя - - Приложение № 2;
Предложението за изпълнение на поръчката трябва да съдържа:
- Работна програма
– Примерен Линеен график за видове СМР – по етапност на изпълнението и разпределение на ресурсите и работната сила по видове строително-монтажни дейности. Към линейния график да бъде приложена и диаграма на раб. ръка.
В представения линеен график участникът трябва да включи всички СМР и да предвиди и дни за неблагоприятни атмосф. условия.
Участник, към чието предложение за изпълнение липсва някое от изброените приложения, ще бъде отстранен от участие в поръчката.
б) декл., че при изготвяне на офертата са спазени зад-ята, свързани с данъци и осигуровки, опазване на ок. среда, закрила на заетостта и условията на труд - Приложение № 11;
в) декл. за оглед - Приложение № 12;
3.2. Ценово предложение - поставя се в плик с надпис "Предлагани ценови параметри".
Ценово предложение съдържа:
- попълнен образец на „Ценово предложение“ – Приложение №3
- остойностена КСС – Приложение №3.1., вкл. на ел. носител във формат Еxcel
Всички цени следва да са в лева с точност до втори знак след десетичната запетая, без ДДС.
При разлика между сумите изразени с цифри и думи, за вярно се приема сумата изписана с думи.
? В цената са включени вс. възможни разходи за изпълнение на пор.
Забележка: Ще бъдат отстранени от участие в поръчката участници, които:
• не са попълнили един. цени и/или обща стойност за някоя/някои от елементите, предмет на общ. пор.;
• са предложили нулеви един. цени или нулеви общи стойности в ценов. си предложение за някоя/някои от елементите, предмет на общ. пор.;
• са допуснали аритм. грешки в ценовото си предложение, вкл. погрешно въвеждане или невъвеждане на формули в ел. вариант на цен. предложение;
• при офериране на обща цена над макс. на поръчката или на подобектите, вкл. в нея.
Офертите на участниците ще се разгледат по реда на чл.104, ал.2 и ал.3 от ЗОП, във връзка с чл.61 от ППЗОП.
продължение от раздел III.2.2.
не може да бъде извършено идентифицирането на ФЛ, което е действителен собственик на клиент – ЮЛ или друго правно образувание, съгласно чл. 37,ал. 1 от ППЗМИП; не може да бъде изяснен произходът на средства на участника, съгласно чл. 47,ал. 1 от ППЗМИП. Изпълнителят представя - Гаранция за изпълнение на договора - 5% от стойността му; Изпълнителят представя и гаранция, покриваща пълния размер на авансовото плащане в размер на 20 % от стойността на договора - съгласно проекта на договор.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал.1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 12/06/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва